| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nevěry nejsou pověry

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 454 [Dalších 424 >>]
27.8.2008 18:08:38
Libiku,
aha, jeho paní 2 - 3 a já 1.
Na to jsi přišla jak?
27.8.2008 18:06:43
A Monty, nejsi už na to velká?

Láska , když už to slovo musíš používat, je přitažlivost, přátelství, tolerance a vůle si pomoci. Naplňuješ maximálně jeden bod. Jeho paní 2-3.

Vánoce, Silvestr a dovolená..

Citací tvého vyjádření jsem nechtěla snižovat tvé prožitky. Jenom si myslím, že manželka tvého milence nemusí být nastavena jako ty(toleruješ soulože, netoleruješ slova) a může akceptovat, že ten její si občas špitá s ženskejma v posteli o lásce. Z mého pohledu je to naprosto stejně (ne)pochopitelné jako tvoje tolerance prostituce a náhodného sexu. To přece není vůbec jiný.

Trvám na tom, že on jí nelže(pokud je tebou interpretován správně) a
trápíš se tedy zbytečně.;)
27.8.2008 17:54:29
Á, ještě dlužím odpověď na otázku.
Jsem s ním, protože ho miluju. Přes všechny své chyby (které má dozajista každý, jenom každý jiné) je to bohužel jediný chlap v mém životě, který se nebezpečně přiblížil ideálu.
Stačí takto?
27.8.2008 17:52:49
Libiku,
nejsem si tak docela jistá, že člověk, se kterým trávíš Vánoce, Silvestry, Velikonoce, narozeniny, svátky, se kterým jezdíš na dovolenou, máte společné přátele a dvoje klíče od jednoho bytu je zrovna přesné vyjádření pojmu "něco někam strká a něco u toho mektá". Ovšem, co člověk, to názor. ;)
27.8.2008 17:48:08
Monty,
mi je delikátní hovořit o tvém vztahu, nicméně, když to jedeš v této diskusi, tak mi to nedá.

Já si nemyslím, že on jí lže, protože tvými slovy, ona může být naprosto srozuměná, že ten její "něco někam strká a dokonce i u toho něco mektá". A detaily ji nezajímají.

Tímto jsem tě chtěla uklidnit, co se do lhaní tvého vyvoleného týče.
Jinak, kdybys mi chtěla odpovědět, tak mi z tvých literatur není zřejmé, proč jsi s ním..
Ale je to osobní otázka
27.8.2008 17:37:05
Grainne,
ach, to nešťastné veřejné mínění. :o(
Možná kdyby se lidé tak moc nestarali o životy cizích lidí a starali se prioritně o svůj vlastní, bylo by to všechno podstatně veselejší.
Smutné je, že v mém případě stojím "proti všem" jaksi osamoceně. ŽM je frajer, který má o dvacet let mladší milenku a ještě je hodnej a spolehlivej manžel své nemocné ženy. Prostě borec.
Já jsem buďto vypočítavá mrcha, která je s ním kvůli penězům, nebo "gazela", která zahazuje veškeré šance svého života kvůli chlapovi, který s ní stejně nikdy nebude a nedá jí to, po čem touží.
Záleží na úhlu pohledu. Ani jeden zrovna nepotěší.
Grainne
27.8.2008 16:18:39
Ne, Monty, o tom nemá smysl hloubat. Jsou věci, které prostě JSOU. Buď je vezmeš, jak jsou, nebo se jich zbavíš.
Miluješ bez podmínek, navzdory světu, druhá strana miluje, jenomže trochu pohodlně - jen aby to nebolelo.
Náš vztah od začátku procházel odsouzením obou dohromady i každého zvlášť, takže vlastně od samého počátku jsme stáli v jednom šiku proti celému světu, rodině, kolegům....
Někdo to ustál, někdo ne, někdo žasne, že jsme spolu.
Vlastně ne od samého začátku, pokud to vypadalo jako "nevinná nevěra", nikdo se nad tím nepozastavoval, dokonce jsem byla v jeho rodině přijímána jako "oficiální" milenka - zřejmě než si kluk najde děvče vhodné k sňatku, musí se přece vybouřit. Zato po oznámení vážného vztahu se strhlo peklo.:(
Ano, můžeš mít mladého milence, když tvůj chot je takový mizera (věděli všichni), ale po zábavě honem domů k právoplatnému majiteli - tehdejší oficiální postoj.
Takže "oficiální veřejné mínění" okolí to ubalancovalo až po pár letech.
Jíťa
  • 
27.8.2008 15:52:59
Dík za upřímnost.

Mě by asi vadila i ta fyzická nevěra, ale v tom ostatním se více-méně shodujeme.

Taky si myslím, že je rozdíl, když člověk občas selže (ujede) ať už s náhodnou známou, nebo s prostitutkou a tím, že vědomě udržuje paralelní vztah/y mimo manželství.

Nevěrná jsem zatím taky nikdy a nikomu nebyla, ale tu hormonální bouři jsem zažila dokonce 2x za svůj dosavadní život - naposledy, když jsem potkala svýho současnýho manžela. Je to fakt síla a jen ten, kdo to nezažil může tvrdit, že nikdy nebude nevěrný.
Nechci být svému muži nevěrná, miluju ho a nechci mu ublížit, ale přece by se to mohlo stát.
27.8.2008 15:31:01
Jíťo,
tak já se nějak stručně pokusím. Sama jsem nikdy nebyla nevěrná, asi na to nejsem typ. Když jsem byla sama, tak jsem neřešila, s kým se vyspím, protože jsem tím nikomu neubližovala. Jeden čas jsem měla tři milence najednou, věděli o sobě, ani s jedním jsem nechodila, byli to kamarádi do postele. Ve chvíli, kdy mám k někomu citový vztah jsou pro mne ostatní muži kastráti, i kdyby vypadali jako Al Pacino v Ďáblově advokátovi (i když... nikdy neříkej nikdy, takového jsem ještě nepotkala).
Fyzická nevěra mi nevadí, nevadí mi, když jde chlap s prostitutkou, nevadí mi, když se někde opije a někam to strčí. Vadí mi paralelní citový vztah a to tak, že hodně.
Ve chvíli, kdy mi manžel byl nevěrný, bylo mi naprosto u p*dele, že na tu ženskou sahal a něco do ní strkal, ale vadila mi představa, jak jí mektá sladké nesmysly, případě si stěžuje, jak mu žena nerozumí a bla bla bla.
To mi opravdu vadí, protože nesnáším lež. Proto taky tak moc bojuju s tím, že dokážu milovat chlapa, který lže a vůbec se za to nestydí. Nelže mně. Lže svý ženě. Vadí mi to. Hodně. Ale nevím, co s tím.
Tzn. pokud někdo někoho miluje, má být s ním. S kým spí je vedlejší, pokud neplácá 10 ženám jedno a totéž (i když s 10ti ženama najednou se dá těžko žít nebo i jen chodit).
Žiju-li z jakéhokoli důvodu s někým, koho nemiluju a nedokážu se s tím čestně vypořádat... je to srabárna.
27.8.2008 15:23:52
Grainne,
fakt nevím. Nedovedu to posoudit a ani na to nemám právo. Je to jeho život a jeho rozhodnutí.
Jen to nechápu, můj řekněme "morální étos" tohle vylučuje, sama žiju ve formálním manželství a přestože mám manžela ráda, vážím si ho jako člověka, spousta věcí na něm oceňuju a hlavně je z něj v poslední době fakt dobrý táta... nedokázala jsem ho podvádět, i když už jsme byli - přesně jak píšeš - manželé jen na papíře. Přijde mi to jako mnohem větší ubližování.
ŽM neustále operuje závazkama a povinnostma, morálkou a zradou, ale podle mého názoru svou manželku zrazuje už tím, že má paralelní vztah s jinou ženou. Nebo je jí to opravdu jedno? Jde jí o to mít doma chlapa a být vdaná?
Těžko říct.
Upřímně řečeno, snažím se na to spíš nemyslet, jinak by mi z toho všeho nejspíš hráblo. :o)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 454 [Dalších 424 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.