| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma prvňáka

 Příspěvky 110 z 107 [Dalších 97 >>]
3.2.2010 22:02:52
Koukám, nějak jsem se opozdila~f~. No jo, srpen 2008, to jsem měla jiné starosti~p~.
3.2.2010 21:52:20
Já myslím, že nebude, já jsem šla do školy taky skoro v 7 (jsem narozená v listopadu), četla jsem si už sama knížky a počítala víc než do 100, a přesto mě škola (tdy aspoň na 1. stupni) docela bavila. Přece jí nebudeš čtení a počítání zakazovat~g~. A lepší být napřed než pozadu~j~.
Marketa
  • 
29.8.2008 23:49:27
Tak to není. Já jsem se snažila synovi pastelky nabízet. něco jsem mu namalovalo, koupila jsem omalovánky. Vůbec ho to nebavilo, vztal pastelku, udělal pár klikyhák a utekl. Ve čtyřech letech jsem ho dala na výtvarku, aby se tam trošku rozmaloval. Byl tam nešťastný a nebavilo ho to tam. Malilinko to pomohlo, nejvíc ho bavilo, když něco lepili z papíru nebo modelovali. Prostě někdo na to malování není.
Marketa
  • 
29.8.2008 23:41:02
Taky jsem to tak měla, ale se synem. V matematice výborný, patří k nejlepším ve třídě, čtení se naučil dobře, ale nejlepší není, protože tam bylo pár holčiček, které už normálně četly od 5 let. Psaní je a asi bude kámen úrazu. Nikdy moc nekreslil a písmo je nevyrovnané. Když se opravdu snaží, napíše to docela hezky, i dle paní učitelky, ale jakmile pospíchá, chce mít vše první, úprava je hrozná.
Ivka (kluci 8 a 3roky)
  • 
26.8.2008 12:42:17
Tak přesně jsem to myslela...nehroutit se předem z očekávané geniality.... opravdu ta mechanická paměť dětí je obrovská a vůbec to nemusí znamenat, že má dítě i logické myšlení a nadprůměrnou inteligenci...škola opravdu není o písmenkách. Ale každopádně je skvělé, když se dítě o něco zajímá.
Renata (Nelča 5 let)
  • 
26.8.2008 9:55:54
Mé dceři bude 28.září 6.let. Po dlouhém přemýšlení jsme se s manželem rozhodli, že v září do školy půjde u zápisu zvládla vše. Umí písmenka a počítat, sčítat a odčítat má velice dobrou slovní zásobu, číst ještě neumí. Do školy se moc těší. Já mám, ale obavu jestli vše zvládne, tak jak ostatní. Ve třídě mohou být i o dva roky starší děti, než je ona.
naďa 3 děti
  • 
26.8.2008 1:04:32
Docela vám závidím. Kluk jde do páté, má samé jedničky, stále se jako předškolák na něco ptal...četli jsme pohádky i encyklopedie.Číst i psát se učil až ve škole, kreslení nic moc ale snaží se a docela ho to baví. Nejvíc mu jde hudba .. chodí do 4 oborů ZUŠ.
Holka jde do první třídy, už měla rok odklad...je jí 7.5 let. Nechce kreslit, stříhat, modelovat. Když už tyto činností dělala ve školce...tak jen proto, aby to měla rychle za sebou a mohla si vzít panenku. Taky bez problémů vzala vystřiženou hvězdu někoho jiného...než se dotyčný vzpamatoval už to odevzdala jako svůj výtvor. Doma na tužku skoro nesáhne. Bere to jako utrpení. Chce si jen hrát, dívat na televizi. Neumí pexeso, neumí vydržet ani u člověče nezlob se. Napočítá do 5, umí barvy, umí vyprávět pohádku, písmeno nepozná ani jedno. Dokonce má í elektronickou tabulku....zmáčkne A a odpoví jí to A jako Auto. A přesto když se zeptám, jak vypadá A pokrčí rameny.Nedokáže říct, že je jí 7 let, spočítá si to a ještě špatně. Psycholožka ji ohodnotila na hranici podprůměru. Ale protože na hranici...tak musí nastoupit do ZŠ a teprve když to nepůjde tak přejde do praktické školy...bývalá zvláštní. Nevím jestli je to dobře. Bylo mi řečeno, že se kdysi slabší děti dávaly do zvláštní školy šmahem a byli jsme za to kritizování. Teď se dětem dává šance....mám tak trochu pocit, že je to alibismus....podle dětí, které s ní jdou do školy (asi polovinu znám) má hlavně šanci na to být nejslabší a šikanována. (k tomu je ještě velmi drobná a malá ...16kg)
Katka,kluci 5 a 9
  • 
25.8.2008 10:36:02
Ale tak se nerozčilujte. Můj mladší umí zpaměti desítky latinských názvů dinosaurů (takové ty "elasmotherium" apod.)babička je z něj na větvi. Leč nepřijde mi to nijak výjimečné, prostě ho to zajímá, jde o mechanickou paměť. Kamarádky kluk byl takto naučen písmena, předvádí ho jako opičku a dává ho do školy dřív - aby se nenudil (viz.příspěvky výše). Jenže on si chudák neumí převléct mikinu, všechno mu strašně dlouho trvá - myslím, že bude ve škole celkem chudák.Já jen myslela, že bychom jen měli být vůči schopnostem zlatíček malinko soudnější.
25.8.2008 10:19:52
Nojo, Katko, ale my jsme mladýho fakt neučili číst... při tom, jak málo času doma věnuje škole, by bez slušné přirozené inteligence měl mnohem horší známky.
Líza
25.8.2008 10:17:12
Katko, ta ironie není na místě, že tví kluci takoví nejsou (bezpochyby ke svému štěstí, protože být normální se vyplácí), to neznamená, že takové nejsou žádné děti.
Líza, matka, jejíž jedno ze dvou dětí četlo plynně ve čtyřech letech, aniž by ho to někdo učil, zatímco druhé se v tomtéž věku projevovalo jako mírně mentálně retardované ~j~
 Příspěvky 110 z 107 [Dalších 97 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.