| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naučte děti prohrávat

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]
12.8.2008 23:59:46
nepatří to sem, ale já tam byla ve čtvrtek., člověk musí žít dokaváď je čas.

U mini stolku, kde jsme rytmicky přendavali talíře jako vy, nemluvili jako vy, jsme navíc ani během jídla nepili a vzhledem k tomu, že je půlnoc, svěřím ti intimitu, že asi do 14 jsem si myslela, že mělký talíře se dávaj jenom v neděli. (měli jsme zřejmě řídké polévky a hluboký talíř se spláchl před hlavním jídlem studenou vodou)

A jdu zpát, bylo to hezké, dobrou:)
Kohnova
  • 
12.8.2008 23:53:56
No my u babiny a dedy presne u toho dubovyho pro dvanact jidavali, o svatcich i s modlenim, ale stejne se zavodilo, pri jidle se nesmelo mluvit a samozrejme bylo nutne vzdy vse snist a vypit. Pamatuju, ze sestrenice mivala v kapse pytlik, kam dokazala premistit vetsinu obsahu talire, pak jsme to spolu hazely do rybnika, ale kdyz ji na to prisli, tak to byla strasna afera.. Kdyz o tom premyslim, fakt dava smysl, ze moje neustale nutkani sezrat do uplneho vymeteni cokoliv kde lezi, ackoliv nemam hlad a ani vlastne chut na ten zbytek ovadly, prameni v te dobe. Asi pujdu k psychoanalytikovi :).
12.8.2008 23:39:19
Kohnová,jídlo jefenomén:)

Já myslím, že stolování zásadně ovlivnilo to, že jsem postavy ladně plnoštíhlé asi od 12 let . U babičky, kde jsme trávívali pracovní víkendy totiž chyběl takovej ten dubovej stůl pro dvanáct a jedlo se na etapy, strašný. Zkrátka pocit, že nejsi v rytmu a někdo notabene hladoví ve frontě, mě spolehlivě naučil sešrotovat přidělenou dávku na povel.

No a pak gympl a krátké pauzy na kuřku, kdy se po určité době muselo i něco sníst a při branné výchově to nešlo:)
Kohnova
  • 
12.8.2008 23:31:35
Tyjo, tohle delala moje babca taky a tata to dela dodnes. Taky jede jak masina, dvanact knejdlu za pet minut a podle toho vypada a ja si taky musim porad rikat "kazde sousto prezvykame desetkrat", coz mi spolehnive zpusobi leda to, ze me to jidlo zacne stvat :D. Deti jsou nastesti vsichni stouralove a stihli, ze by to fkt souviselo? Zatim jsem to prikladala faktoru kojeni :D.
12.8.2008 23:23:07
Tohleto kralování u jídla babičky hodně mají. Mně to docela vadí, protože mé nejstarší dítě má evidentně chybné stravovací návyky, tedy vyluxuje dřív, než se otočím.(je to chlapec na ženění, tam už to nespravím) Oproti tomu manžel, který jako jediný v rodině má optimální váhu, umí jíst klidně hodinu, což mu děsně závidím. A u těchto protipólů kulí oči batole a babča fandí:"ať jsi král"


12.8.2008 21:50:01
S čerstvě tříletým synem zatím žádné závody v ničem nehrajeme. Akorát babička s dědečkem se ho snaží klasicky vést k rychlému jídlu tím, aby byl král. Syn to pochopil tak, že kdo dojí, je král, takže i když je třeba poslední, tak po poslední lžičce hlásí, že je král. Pexeso hrajem, ale většinou se nevydrží moc soustředit a když vyhraju já, tak to taky jen konstatuje. Zatím nemá potřebu to řešit, ale určitě to přijde.
Hanka 75
12.8.2008 19:08:22
Můj kamarádk dělal rozhodčího na fotbale, pískal i maličké děti. Říkal, že srovnatelní cvoci jako rodiče těhlech prcků jsou hráči a fandové v těch posledních ligách, a jak dokázali být sprostí.
Fakt děs.
Hanka 75
12.8.2008 19:02:54
Já si myslím, že nás jako malé děti nechávali rodiče vyhrávat. Ne vždycky, a ne nápadně, ale vyhrávaly jsme tak půl na půl s dospělákem halmu, mlýn atd. atd., takže samozřejmě dospělý nemohli hrát na plno. Vím, že jsem se jako dítě uměla radovat z výhry, ale prohra tolik nevadila, hlavně, že jsme si zahrály. Nebavilo mě nikdy vyhrát nefér a i s výrazně slabším soupeřem. Nevím jestli to byl výsledek přístupu rodičů v hrách, ale myslím, že byl vynikající.
Jo a člověče nezlob se, mezi hrama, které s námi rozehrávali rodiče vůbec nebylo. Protože v něm rozhoduje hodně náhoda a nemůže se tolik projevit kreativita, logika atd. atd. Myslím, že to opravdu není nejlepší hra pro děti.
Později jako starší jsme člověče hrávali, ale měnili jsme si různě pravidla. Hráli každý se dvěma třema domečeky, takže bylo na herní desce spousta figurek atd. apod.
Normoš nás také nebavil, jen čekat na správný hod. Takhle člověk mohl více kombinovat.
Pudicitia
12.8.2008 17:44:53
Mám čtyřletého syna a ten (ač jinak myslím dost inteligentní) stále nepochopil prinicip výhry a prohry. A tak hrajeme hry jen proto, aby se hrály. Ale vůbec se nemluví o tom, kdo vyhrál, nepočítá se na konci apod. Závodění loděk je podle něj pouštění lodiček po vidě, vůbec nepochopil na rozdíl od ostatních dětí i mladších, že při závodě jde o to, kdo je první. Taky si říkám, že do budoucna to může být problém. Ale nic s tím vlastně nedělám, protože je takhle spokojený a mě je líto mu to kazit.
Kohnova
  • 
12.8.2008 17:20:39
Po peti slehnutich to s litosti konstatuju jako vlastni zkusenost s ceskymi porodnicemi. Byt zticha, zasadne se s nikym nehadat, nevzbudit ani stin podezreni a v nasledne vzniklem ospalem klimatu potichu zrealizovat svuj plan. Napr.: chci, aby po porodu bylo dite se mnou, nebylo nikam odnaseno "na zahrati" event. "na pozorovani". Nic nerikam, jen drzim dite a ve chvili, kdy sestricka pravi, tak my si ho odneseme, s mirnym usmevem a pokornym hlasem odpovedet "budu ho mit radeji u sebe" a nedat. Na argumenty o promrznuti mit po ruce vlastni perinku atd atp. Rozeni v leze na zadech a proti gravitaci se da nacvicit na predporodni priprave temer k dokonalosti, je to vlastne take takova fakirska joga a vubec, ceska zena je udernice a absurdni drama take umelecky zanr :).
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.