| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče jsou vždycky hrozní

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 58 [Dalších 38 >>]
Markéta
  • 
30.6.2008 23:51:44
tim, ze dceru nepochovas, ji davas najevo, ze ji mas rada, jen kdyz je hodna (coz urcite neni pravda, ale to ona nemuze vedet). tvoji lasku si musi zaslouzit a nauci se zit ve strachu, ze pokud provede neco opravdu oskliveho, uz ji nebudes mit rada.
jita ma pravdu, je dobre co nejdrive dat detem moznost se usmirit. kdyz se prijdou pochovat, tak je lepsi je pochovat a pozadat je o omluvu, kdyz jsou starsi a zacinaji chapat co to je.
Markéta
  • 
30.6.2008 23:37:47
ono myslim taky hodne zalezi na tom, kolik diteti je. placnout rukou na zadecek tri -ctyr lete dite, kdyz vylozene zkousi co tvoje nervy vydrzi, je neco jineho, nez placnout rocni dite.
Luca
  • 
30.6.2008 23:36:02
Taky myslím, že na každého platí něco jiného. A myslím, že sebemrskačské pocity mamek ve smyslu - SELHALA JSEM! Plácla jsem dítě přes ruku! - jsou zbytečné. ono i dítěti možná neuškodí, když zjistí, že i rodič je jen člověk a nervy má jen jedny. (Samozřejmě tím nemám na mysli nějaké soustavnější opravdové bití)
30.6.2008 21:32:43
Plácnutí jako trest bohužel používám, snažím se tomu vyhýbat, ale jsou situace, kdy fakt selžu.
Pak jsou taky situace, kdy to dělám vědomě účelně a stojím si za tím, že to svou funkci plní. Mám živého syna, žádné hyperaktivní dítě, ale aktivní i tvrdohlavý dost. Nikdy nechtěl chodit za ruku se mnou ani s jinými členy rodiny. Jenže bydlíme ve městě a přecházet silnici bez toho, aniž bych ho držela za ruku, opravdu nejde. Vysvětlování se míjelo účinkem, když měl náladu, klidně se mi vytrhl a do silnice vběhl. Takže došlo na pár na zadek provázené vysvětlením. Po několikerém takto "ostřejším" výstupu už mám klid a vím, že bez mého svolení (či ruky) do silnice nevběhne. Ano, dítě se z fyzického trestu neučí, je to pouze cesta strachu, ale v tomto případě ráda přijmu jeho deprivaci z násilí, než abych o něj přišla pod koly auta.
Další modelová situace přišla po narození jeho brášky. Mají nádherný vztah, ale jakmile se miminko začalo samo pohybovat lezením, starší syn asi získal dojem, že je to rovnocenný partner a tudíž je načase s ním tak jednat. Lehal na něj, násilím mu otáčel hlavičku (naše miminko mělo úraz hlavy, takže na tohle jsme byli obzvlášť hákliví), shazoval ho na záda atd. Asi to v tu chvíli nemyslel zle, ale věděl, že maličkému se to nelíbí (řval jak tur). Několikrát jsme vysvětlili hezky, pak nastalo kolo přísného tónu, a když už to byla několikátá scéna za den, tak jsem milého syna vzala a přetáhla vařečkou. Ujistila jsem ho, že nenechám nikomu ubližovat a kdyby někdo takhle ubližoval jemu, taky bych ho bránila a viníka potrestala. Světe div se, ale hry s bráškou mají opět klasický rozměr dovádění (nikoliv ubližování).
Když má někdo vcelku klidnou dceru, tak těžko pochopí výchovu živého syna. Nejde o pohlaví, ale je pravdou, že většina holčiček má trošku jiné chování jak chlapci (ale i tady výjimky potvrzují pravidla).
Klidně se mnou nesouhlaste, ale za své děti odpovídám já a já se budu snažit je uchránit před nebezpečím. Pokud uznám za vhodné plácnout je při tom, tak to udělám (tím opravdu nemyslím plácnutí ze zlosti).
skriatok a Vik
  • 
30.6.2008 13:20:11
Autorka je studentkou SŠ - myslim, ze to mluvi za vse. Taky jsem mela mnohe nazory, ktere jsem potom rychle opustila. Je jasne, ze se nejdna o to, ze bych chtela dcerku mlatit hlava nehlava. Vubec ne, ale male vychovne placnuti, nekdy i jen hrozeni placnuti casto pomuze vic, nez zakzany vecernicek. Popravde jsem nesnasela, kdyz se na me mamka utrpne podivala a pravila zahrobnim znavenym hlasem - ty me jednou privedes do hrobu - radeji bych dostala pres zadek. Samo ne devitiocasou kockou, ale tak lehce rukou, jako jsme asi dostali vicemene vsichni nekdy v zivote. Segra delala aupair v Nemecku a Anglii a kdyz videla babicku tech tyranu jak utrpne sedi a smutne hledi, zatimco ji neji nezvedeny vnoucek triskal nejakym klackem pres ruce, tak se mohla zblaznit. Nastesti ma vychovny talent a pohled, ktery umi zabijet. Staci, aby se na ty zlocince osklive koukla a jsou hodni jak andilkove - ostatne - kdyz se tak koukne na me, tak jsem taky hodna - prala bych si ho mit!!
Daria a 2 letý Michal
  • 
30.6.2008 12:05:22
Pokud záchvat zvládá sám, pak je nejlepší nechat ho vyvztekat. Ale občas je vztek tak silný, že dítě ztrácí dech a modrá v obličeji, pak i podle lékaře pomůže jen zasáhnout, třeba tou vodou, nebo není li po ruce, pak jedině plácnout. Chlapeček se nadechne a pak už ať se zklidní sám.
Luckaaa
30.6.2008 7:56:23
no podlemne je záchvat vzteku proste záchvat a nejlepší je když sám přejde.dítě je samo jaksi mimo ale studená sprcha atp. podobně je také takové zkratkové jednání a přivede dítě zase do jiného stavu ,mírného šoku. píšu to podle sebe. ale když přemýšlím co si myslí to dítě : je v šoku neví co se s nm dějě , jaké emoce to s ním cloumají )v tomto věku naprosto normální, naopak znak zcravého dítěte)a já bych ho za to ještě potrestala...podle mne je nejlepší aby se dítě ten vztek naučilo samo ovládnout,tedy uklidnit se. většinou to okomentuji slovi počkáme až se uklidníš a pak může následovat rozhovor o tom co se stalo,kdy dítě je již při smyslech a je schopno mi rozumět. no pokud by bylo sobě v takové situaci nebezúečné nebo by reagovalo agresivně proti svému okolí, navíc pokud to očekávám,tak ho třeba udnesu z místnosti nebo ho chytnu za ruku kterou che uhodit,obejmu ho atd, většinou to vyvolá ještě trochu větší nevoli,ale brzy to pomine. ale dát mu v ten moment na zadek..dítěti zakazujeme aby byl agresivní a v ten samý moment jsme agresivními prtoti němu. čili dítě slyší že němá uhodit psa,ale rodiče v ten moment dělají úplně něco jiného než sami říkají...nejdeme mu zrovna příkladem
sama mám takového bouřliváka doma a po hodné holčičce které stačí většinou jen domluva to byl trochu šok.ale věřila jsem si že jedna na zadek nic neřeší,ba naopak. kdyžjsem měla pocit,že už snad není jiná cesta než mu taky jednu lupnout,zjistila jsem že je pak naopak mnohem agresivnější a už se také dvakrát nerozmíšlí a rozdává rány.takže jsem to stopla.ne že by byl jak beránek,má to v sobě. snažím se ho učit,ž no je fakt že se člověk musí obrnit trpělivostí protože to tu bude ještě dlouho a určitá míra agresivity v něm bude,snad se nám podaří ji nasměrovat nějakým užitečným směrem
Markéta
  • 
30.6.2008 0:13:34
nervy povolily :-(
Markéta
  • 
30.6.2008 0:10:40
k tomu odnaseni. to je u nas tedy vyjimecne (mozna zatim), ale delam to tak, ze ji odnesu, zavru dvere a napocitam v duchu cca do peti. staci to. neuchodim se.
Markéta
  • 
30.6.2008 0:06:57
ja tedy placla ne proto, ze by to jinak neslo, ale protoze jsem sama selhala, proste jsem byla unavena a povolili mi nervy. vim, ze jsem to mohla resit jinak. neverim, ze je nutne placnout.

ono zalezi na tom, jak to NE je receno. ja nevysvetluji, to nema u batolete, natoz v afektu, zadny smysl. radeji ji ruku podrzim, nebo ji nutim, aby ke me obratila oblicej a rikam pomalu, veeelmi zretelne a nahlas(nekricim) NE,NE,NE a pripadne jednim slovem doplnim proc (HORKY nebo AU nebo AUTO apod) hoodne se mracim a divam se uprene do oci. pokud je muj projev dostatecne vyrazny, nemusim to vetsinou opakovat nebo jen dvakrat, trikrat.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 58 [Dalších 38 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.