| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Autismus je léčitelný

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]
31.5.2008 12:45:36
Sance na zlepseni je vzdycky. Sance na uplne vyleceni je velmi mala, ale samozrejme tu je take. Existuji stovky dokumentovanych pripadu a nektere i na videu (pro pesimisty).
Kazde zlepseni ma za nasledek ulehceni prace pro rodice. Muzou to byt velmi drobne krucky, ale porad lepsi nez nic.

U nas GFCF dieta zabrala naprosto jednoznacne a viditelne. Nebyl to pouze dojem rodicu.

Zatim,
Petr
marcela - tři kluci
  • 
31.5.2008 11:07:53
Dobrý den, s dovolením reaguji na část ze článku o léčení autismu. Ráda bych se dotkla homeopatie. Nevím, jak daleké máte znalosti z tohoto oboru, ale já jen vím, že je to placebo a stojí peněz. Účinky na tělo jsou velmi pochybné, ale na ducha značně škodlivé, neboť připustíte-li, že nejsme jen hmota, co jednou přijde do země, tak můžete svého ducha "živit" dobrými, ale také zlými věcmi. U homeopatik se jedná velmi stručně řečeno o toto, vezmete drobet léčivé látky a v přesném poměru ji několikrát naředíte, z naředěného opět vezmete drobet a znovu přesně několikrát naředíte až do té doby, dokud tam není ani jedna molekula oné léčivé látky. A pak vám zbývá jen věřit, že to "nic" - mnohokrát ředěné - je velmi dobrý lék. Je to více magie než lék, už také pro ty mnohdy nesmyslné požadavky a rituály při jejich podávání např. nesmíte u toho mmnohdy sedět, mezi kapáním kapek musí být minutová přestávky, nesmí se před a po podáním hodinu nic jíst a pít apod. Za 500,- i také 2000,- je to stejná jistota, jako když se lidé modlí. Jenže, modlitba je zdarma a za toto se platí. A my se žel domníváme, že co je drahé je účinější. Modlitby většinou odmítáme jako bludaření ze staré doby, ale ředění "nicu" jsme ochotní přijmout a ještě doporučit. Zvažte to a raději si sežeňtě více informací o této oblasti. Mnozí lékaři rádi homeopatika nabízejí, protože z toho mají velké příjmy. Jinak přeji dobrý boj s nemocemi i přes tuto mnou odmítanou metodu. marcela
lanea
31.5.2008 9:35:30
"Pokud nevime, co vlastne autismus je, je legracni proklamovat, ze je nelecitelny.

Pokud nevíme, zda to, co se projevuje jako "léčitelný autismus" není ve skutečnosti metabolická porucha s příznaky autismu, je legrační proklamovat, že autismus je léčitelný. Že na některé děti s projevy autismu dieta zabírá a na jiné ne, je bez pochyb. Sama bych řekla, žen těch druhých je víc. Ale ať každý posoudí sám... Většinu lidí stejně přesvědčí jen vlastní zkušenost.

"Dr Thorovou si moc vážím, její knížky mám také v knihovne, nicmene vadi mi, kdyz se vyjadruje k vecem, ktere ji profesne neprislusi. Je psychiatr, ne gastro-enterolog nebo imunolog. V Ceske ani Slovenske republice neprobehla zadna studie, ktera by vliv diety vyvratila. "

Kam bychom došli, kdyby se každý odborník vyjadřoval jen úzce ke svému "předmětu činnosti"? Dr. Thorová (psycholožka, ne psychiatrička) má nepochybně široký rozhled daný nejen teorií, ale i praxí, takže své názory nevypouští do světa "jen tak". Smyslem její práce (angažuje se mj. i v Apla - Asociaci pomáhající lidem s autismem) není pouhé "zkoumání psychiky", ale zkvalitnění života těchto lidí a jejich rodin. Což vím z vlastní zkušeností a z kontaktů s ní. Pochybuji, že v případě "setkání se zázraky" by se rozhodla vědomě tyto zázraky popírat.
Mmch. ke skutečnosti, se někteří imunologové a gastroenterologové zabývají "mezioborově" problémem autismu (který jim jakoby "nepřísluší";) asi výhrady nemáš...
"Mezioborový" přístup je jistě v pořádku, neříkám, že ne. Jde mi jen o způsob argumentace.
Když už jsme u toho - syn (22 let, AS)přestal s pubertou úplně pít mléko. Bohužel u něho zrovna tou dobou došlo k výraznému (a dlouhodobému)zhoršení stavu... Mléko nepije dodnes, autistický je stále.
31.5.2008 1:32:56
"Pokud nevime, co vlastne autismus je, je legracni proklamovat, ze je nelecitelny.

Dr Thorovou si moc vážím, její knížky mám také v knihovne, nicmene vadi mi, kdyz se vyjadruje k vecem, ktere ji profesne neprislusi. Je psychiatr, ne gastro-enterolog nebo imunolog. V Ceske ani Slovenske republice neprobehla zadna studie, ktera by vliv diety vyvratila. "

Tak toto vyjadruje aj moje myslienkove pochody. Mam pocit, ze ludia (aj odbornici) niekedy rady posudzuju (a odsudzuju) veci, o ktorych vedia len malo.
  • 
30.5.2008 23:52:30
Ahoj Gothic, maly pokus o zodpovezeni dotazu

Osobne a detailne znam pouze meho syna, o kterem uz tady byla rec, vycet zlepseni je pro mne ohromny, nezavisla psycholozka, ktere jsem schvalne o nasi minulosti nic nerekla, na nem z autismu nenasla nic. Dohani zameskane, oficialne ma dg. nerovnomerny vyvin, v socialni oblasti, ktera je samozrejme slabinou, je ve veku cca 2.5 (tj. cca 1.5 roku pozadu). Citi bolest, chlad, chute, zacal si sam hrat, je v stavu si hrat abstraktne, zacal mit rad basnicky, pisnicky, v pocitaci prestal prepisovat nazvy souboru a zajima se o hry, sleduje pohadku, snazi se hrat si s detmi...Opravdu napadne je zatim jeho strasne spatna vyslovnost a max.3-slovne vety. Vim, kde jsme byli a je to pro mne zazrak, ktery bych prala kazdemu rodici.

Dite se dokaze na GFCF zlepsit, ale ne vylecit, ale to tvrdi i samotni tvurci... GFCF (mimochodem, jenom nejznamejsi dieta, jsou i jine, take ucinne, ale drviva vetsina vylucuje mliko a lepek, protoze jsou top 2 alergeny). To stejne plati pro meho syna - pokud dietu porusime, jeho stav se prudce zhorsi. Dieta pouze vyznamne napomaha zazivacimu systemu se uzdravit, ale, (byt oficialne se uvadi i pozitivni vyjimky) samotna je malo, vetsinou je potreba zbavit deti kvasinek, ruznych bakterii, ktere jsou pro kazde dite individualni.

Zda se mi hodne nestastne michat dohromady nesouvisejici veci (son-rise, gfcf, smarda, stav autistickych deti v ruznych rodinach a jejich zlepseni...), osobni zkusenosti mam pouze s gfcf, tak radsi dal jenom o tom ;-)

Pokud nevime, co vlastne autismus je, je legracni proklamovat, ze je nelecitelny.

Dr Thorovou si moc vážím, její knížky mám také v knihovne, nicmene vadi mi, kdyz se vyjadruje k vecem, ktere ji profesne neprislusi. Je psychiatr, ne gastro-enterolog nebo imunolog. V Ceske ani Slovenske republice neprobehla zadna studie, ktera by vliv diety vyvratila.

Stav oficialni mediciny je v USA stejny jako v CR, chapu, ze soucasna medicina funguje na systemu "klinicky overenych studii", kterou tyto metody nesplnuji (viz clanek). Trochu se podivuji, ze proc nam prijdou ruzne novinky z oblasti mediciny normalni, take je normalni, ze nas pocitac, telefon...umi kazdy rok toho vic. Take je v poradku, ze spousta nemoci jako celiakie, cukrovka...se dietou lecit daji. Mmchodem, znate psychicky obraz vazne celiakie nebo nekterych ojedinelych metabolickych nemoci?

Jenom pro zajimavost, pokud byste opravdu stala o mapovani pokroku, je na to spousta chytrych dotazniku a testu, ale uplne nejlepsi je to zkusit - vyhodte na 3 tydny mliko, popiste presne dusevni stav Vaseho ditka (v idealnim pripade pomoci nezavisle osoby, aneb alespon dotazniku) a nasadte mliko zpatky v co nejvetsi mire, vyhodnotte jeho stav za 3 tydny.

Nemam zadne zdravotni vzdelani, ale cim to je, podle vas, ze ma Vas syn vysoke hladiny tezkych kovu? Ja osobne bohuzel nevim, ale nejcastejsi pricina byva porucha metabolismu.

Pokud jste Vy konzumovala behem kojeni lepek a mliko, dostaval ho take Vas syn.

30.5.2008 13:47:29
Pochopila jsem autismus jako způsob myšlení, ten se asi těžko "vyléčí", ale určitě se dají ovlivnit ty okolní symptomy které sebou nese..
30.5.2008 13:38:25
Boba no ja ti neviem. Ty poznáš OSOBNE nejaké dieťa, ktoré by sa GFCF VYLIEČILO z autizmu??
Ja chodím hádam na všetky auti-fóra, ktoré existujú a žiadne takéto dieťa nepoznám.
Ano niektorí rodičia zaznamenajú zlepšenie (z mojej skúsenosti je to ale menšina) no žiadnemu sa nepodarilo diétou dieťa vyliečiť.
Mne stačia len pomerne známe rodiny (nechcem tu menovať), ktoré vynakladajú ročne státisíce na son-rise, GFCF a šmardu a obe deti sú stále pomerne tažko autistické.(aj keď isté pokroky majú to by ale podla mna mali akýmkolvek prístupom a terapiou, či prirodzeným vývinom)
(terapie robia už roky!)

Thorová v PAs udáva príklad rodiny z USA, ktorá má dvojíčky-chlapcov, obaja auti a tí rodičia vraj vynaložili už cez 2 milióny USD na rôzne makro, bio stravy, prípravky a všetky dostupné terapie autizmu-výsledok ? rodina na mizine a deti stále autistické.

Nepopieram, a to ani odborníci, že ak sa u auti dietaťa jedná AJ o alergiu, či precitlivelosť na kazeín či glutén tak diéta môže zlepšiť jeho stav hlavne v oblasti správania, no žeby vyliečila autizmus, to tažko pochybujem.

Další príklad-mám kamaráta v USA (môžem dať odkaz na jeho blog) pracuje tam s autistickými detmi, bol na všetkých možných kurzoch robí floor-time. A ten keď počul GFCF tak sa hrozne rehotal, že to je to, čo rodičia veria, že priletí UFO a vylieči vám dieťa? Vraj to tam u nich nemá žiadnu váhu, nepozná dieťa ktoré by to vyliečilo z autizmu. Takže asi tak, priamo info od toho anglicky hovoriaceho zdroja.

Keď porovnám pokroky napr.
XY prisudzované špec. doplnkom, son.rise a GFCF s pokrokami môjho syna za presne to isté obdobie bez diéty tak môj syn je na tom lepšie. (a to mali východziu diagnózu tak nejak podobnú ako my-detský autizmus)

Môj syn má vyšetrené peptidy-negatívne (u nás sa to robí z moču na metabolike), má vyšetrené IG-čka, alergiu na lepok, mlieko všetko negatívne. Exémy, alergie nikdy nemal, chorý nebýva, ani zahlienený, a to aj nepriek tomu, že donedávna pil mlieko na litre. Antibiotiká bral 2x za život.
čo mal vysoké boli enolázy, takže on asi zamorený tažkými kovami je...

Takže skutočne čo autista, to originál.

V čom s tebou súhlasím bez výhrad sú tie chemické látky, tie som aj ja odstránila a mám takmer všetko BIO a EKO, zase si ma v tomto rozhodnutí podporila. Natieram ho bio.karité levandula, to nám moc pomohlo na skludenie. Zamýšlam nasadiť MAgne B-6, verím aj homeopatii, takže to tiež skúsime, mám referencie na špičkovú homeopatku.

Dalej E-čka tie sa snažím vylúčiť, ale občas proste párky dostane, lebo strašne málo papá a vyreve si ich. No apriori sa stravuje zdravo. Ono je aj dosť nereálne držať GFCF keď ti už dieťa chodí do škôlky, on je integrovaný do bežnej MŠ a deti proste dostávajú jesť na desiatu chleba, na obed klasické jedlá. Nosiť sa tam jedlo nesmie a variť extra mu nikto nebude. Tak teraz čo je väčší prínos, GFCF, alebo kolektív zdravých detí okolo neho ? MMch spravil obrovský pokrok odkedy tam chodí.
Dalšia vec-je to dieťa už tak dosť vyčlenené z kolektívu, my chodíme často na rôzne detské párty (som rada, že nás stále pozývajú) a tam sa proste dávajú deťom sladkosti, čokolády, syn to vidí, že to majú a chce tiež, kebyže mu dám miesto toho mrkvu, tak sa asi uvrieska a cíti sa vyčlenený ešte viac.
Pri tých starších detoch, je to fakt tažšie, syn si sám vylezie hore na linku, do chladničky, dostane sa všade k jedlu. A nájde ho aj schované a všetky možné zábrany sa naučí behom pár dní prekonať. (snažim sa doma nemať zlé potraviny, ale žial žije so mnou aj môj muž, ktorý si také veci kupuje a malý to od neho vyžobre.).


rybí tuk sme brali a malý mal z neho nenormálne hnačky, tak sme toho nechali. brali sme aj benfogamu na dozrievanie mozg. činnosti, neviem či zabrala, tažko posúdiť.
Takže sme toho tiež už skúsili dosť a neviem neviem.


Okrem toho bol do 2 rokov kojený do roka nemal v ústach nič s mliekom ani lepok a auti prejavy mal už pred prvým rokom, takže u nás to stravou nebude.

Sú už dnes výskumy, že autizmus je genetické ochorenie a mne to potom príde asi ako liečiť downov syndróm diétou. Tiež sa určite nájdu aj zdrav. problémy typické pre toto ochorenie ale nikto si to nespája s diétami a pod.

Tolko môj názor.

Ešte by si mohla troška vysvetliť tie skratky tých látok a preparátov, ty žiješ v USA? nevieš aké ekvivalenty sa u nás dajú zohnať? Ja som naklonená novým info, akurát voči GFCF mám proste averziu, občas sa mi zdá, že sa až násilne tlačí a pomaly kto ju nedrží tak si nechce vyliečiť dieťa z autizmu a to je proste nezmysel. (akurát každý si vytvára na veci svoj názor a niekto nehlce hneď všetky zázračné metódy) :-)


článok každopadáne dobrý, ukladám si a niečo z tých detoxikačných vecí a doplnkov určite vyskúšam. Vďaka!
Hanka 75
30.5.2008 13:21:07
No nevymýšlím si, říkala že se ukládají v těle těžké kovy a jiné látky. Dostala jsem na to kůru, pupalku s vitamínem E, brát dlouhodobě. Ne na recept, koupit.

lipoo
29.5.2008 22:26:28
Rado-s atb máme stejné zkušenosti../a to nemám autistu/...u nás horor jakékoli léčiva.Pak už jsem taky upustila cpát mu to do pití,protože pak přestal pit,pořád měl strach,jestli v tom něco není...taky pak pil přímo z velké flašky-dvoulitrové...jo,děcka jsou vyčůránci...U nás zapůsobil doktor,promluvil mu do duše,a trošičku se překonal,ale horor to byl pořád...nejlíp u nás byly atb v tom brčku...ale nepil to,jen jsem mu to roztřihla a vysypala na lžičku-s trochou Kubíka...bylo to o moc lepší než sirup,ten je na chuť hnusný
  • 
29.5.2008 21:35:55
Jeeeeej ;-) a JAKA SEKTA? Moc pekne prosim o odpoved, prispevek me moc rozveselil ;-)))

Ctu si o autismu vsechno co se mi dostane pod ruku, rada si prectu i to, pokud to ma nejaka sekta v programu, treba to maj rozpracovany ;-)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.