| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Autismus je léčitelný

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 62 [Dalších 42 >>]
4.6.2008 17:00:36
Ja taky ziju v USA a dokonce tady pravidelne vychazi casopis o autismu,kde se pise o GFCF diete a teda nemuzu rict,ze by to tu nemelo zadnou vahu,naopak. Viz www.autismfile.com
4.6.2008 16:56:14
Sekta??? Kde??? Slysela jsem teda hodne,ale o GFCF sekte jesne ne!!Vazne usmevne!
Budulínci
4.6.2008 15:25:51
... Bobo,

kdyby to tak bylo, myslíš, že by se tu rok co rok objevovalo stále více nových diagnostikovaných autistů??? Kdyby to bylo tak jednoduché, lékaři nám dietu naordinují povinně. Přišlo by to laciněji než rodičům vyplácet příspěvek na péči nebo ústavům platit za péči o takto postižené osoby.

Já bych pro své autistické dítě udělala první poslední abych ho vyléčila, ale vzít mu to, na čm je živý... A to není z těch extrémních případů, co opravdu žijí jen na mléku a mléčných výrobcích...

Nikomu to nevymlouvám, je to jen jeho rozhodnutí, ale myslím si, že správným přístupem, učením a prací s ním půjde dopředu, ať s dietou nebo bez ní..
2.6.2008 16:44:18
Ještě chci dodat, že tento článem mě jinak hrozně nadchnul. My jsme zatím v začátcích, ale máme podezření, že má syn Aspergrův syndrom. A jsme hrozně ráda, že se tady o tom hodně dočtu.
Oceňuji paní, která si s tímto článkem dala práci. Myslím, že to stálo za to :-) Jen tak dál....
2.6.2008 16:42:09
Také jsme měli problém se synkem. Vlastně ani ještě nevíme, jestli je autista ( na testy čekáme). Ale nám také hodně pomohlo ( tedy hlavně jemu), když jsme ho přijali takového jaký je. Je o hodně komunikativnější - svým způsobem :-)
2.6.2008 15:42:32
Zdravím všechny,můj syn je autista s lehkou mr..před jeho 3rokem jsme začali držet GFCF dietu,udělal ohromný pokrok,s odstupem to až tak nepřisuzuji dietě,kolem 3roku udělá pokrok většina aut. dětí.V jeho 4 letech jsem s dietou skončila,pokrok dělá dál.I já jsem byla nadšená dietou a vitamíny a nevím čím jěště,nechci brát nikomu iluze,ale podle mých osobních zkušeností s naším synem ,dieta až takový vliv nemá.Ještě v té době jsem hovořila s některými"odborníky" na autismus ,kteří si berou těžké peníze za léčbu.Je to bych řekla hodně neetické jednání.A navíc jsou jejich zázraky v rozporu někdy i se zdravým selským rozumem.To je prosím pouze můj názor.
2.6.2008 1:37:58
Jak jiz tady nekolikrat zaznelo - kazde dite je jine a napriklad u nas doma mame velkou hruzu z toho, zebychom se vratili do doby pred dietou. Dieta nam kluka nevylecila, ale hodne ho zlepsila v mnoha oblastech.
Myslim, ze za vyzkouseni to rozhodne stoji. Mimochodem, pokud se stav kratkodobe zhorsi (nekolik dnu) tak jste na dobre ceste. :-)

Petr
2.6.2008 1:37:56
Jak jiz tady nekolikrat zaznelo - kazde dite je jine a napriklad u nas doma mame velkou hruzu z toho, zebychom se vratili do doby pred dietou. Dieta nam kluka nevylecila, ale hodne ho zlepsila v mnoha oblastech.
Myslim, ze za vyzkouseni to rozhodne stoji. Mimochodem, pokud se stav kratkodobe zhorsi (nekolik dnu) tak jste na dobre ceste. :-)

Petr
lanea
1.6.2008 19:44:21
O jakém rozčilení píšeš, Bobo? Na osobní názor má právo každý, Ty, já i renomovaná psycholožka. Důležité je, jakým způsobem kdo tato slova luští a zda jim nepodsouvá významy, která nemají..
Návštěva Metabolického ústavu by mi nic nepřinesla, neb můj syn je dospělý, svéprávný, samostatný a ve svých názorech a činech neovlivnitelný. Brněnská Apla přednášku s účastí dr. Utěšeného uspořádala, leč nejsem si jista, zda nechuť se v této věci hlouběji angažovat pramení jen a pouze od "autistických odborníků".
  • 
1.6.2008 16:09:01
Ahoj laneo, preji Ti i vsem rodicum jenom to nejlepsi, neni mym umyslem Te rozcilovat.

Rada bych jenom poznamenala, ze dle doc. Uteseneho, republikove spicky v gastro-entero z DFN Brno, u vetsiny autistickych deti dieta prinasi velke zlepseni, bohuzel, nevime presne proc.

Pokud jses z nebo pobliz Praglu, zkus navstivit nebo alespon zavolat na Metabolicky ustav (mozna jsem zmrsila nazev), poskytnou obdobne informace.

Pani Thorova je v oblasti diagnostiky rozhodne spicka a pokud by se zucastnila mezioboroveho vyzkumu v oblasti vlivu diety na stav autistickych deti, bylo by to nesporne prinosem pro nas vsechny. Do te doby povazuji jeji negativni vyroky na konto diety, homeopatie a pod. za pouze jeji osobni nazor, ktery nijak nesnizuje jeji kvality psycholozky.

Preji bajecne leto ;-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 62 [Dalších 42 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.