| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Císařský řez nemusí dítě „udýchat“

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 418 [Dalších 398 >>]
Teraza Horáková
23.4.2008 0:05:16
Cow, klíííídek, ona je stejně rozhodnutá. A přesně jako Ty, jí to neberu.....

Pro mne byl superponižující pocit, kdy mi gynekolog řekl "no jo, vy jste nerodila". tak jsem odpověděla "ne, vlastně ne, ale kurxxxx - takhle běžně nemluvím - zkoušela jsem to 18 hodin a věřte mi, že bych fakt ráda".

U mne ten vývoj bylo drama, protože díky abscesu mne podezírali z rakoviny vaječníků, a chodila jsem na rezonanci každý půlrok (taky po tom jodu, co do mne narvali svítím doma místo žárovek) a pak diagnoza absces, žádná zahraniční dovolená, žádná břemena nad 4 kila (nepochovej 3 roky vlastní děti).... atd. atd.....

dobrovolně SC nikdy
cizinka1
23.4.2008 0:02:42
Terezzo, dost mozny faktor. Ja jsem nemela s kojenim ani nejmensi problem, ale po prve v porodnici jsem se citila jako krava ve statnim chovu, kdyz sestra se cpala, ze pry musi zkontrolovat jak kojim, a ani se neptala, jestli kojit chci.

V nemeckem porodnim dome jsem se citila o to lepe jako clovek, ze v jejich letaku o tom, co musim se poridit, byly dve polozky: 1) jestli kojit chci, 2) jestli kojit nechci. A bylo to to nejnaturalistictejsi porodnicka sluzba ve meste.

Opakuji, ze kojit chtela jsem, kojila jsem a ´kojim, ale je to o ucte zene a tak obecne o jeji pocitu, ze to jeji dite, jeji zivot a jeji zodpovednost.
Teraza Horáková
23.4.2008 0:02:02
Můžu odlehčit???

Můj manžel tvrdí, že většina ženských těl je dokonalost sama:-)))
Cow :-)
23.4.2008 0:01:38
přesně tak, jak píše Cizinka v prvním odstavci.
A právě proto, že je SC pro ženu větším rizikem a zátěží než přirozený porod, tak u nás stále na "přání" klientky není, ale jen z lékařské indikace.

Tak Raduno, až budeš mít svoje porody sekcí za sebou, dejme tomu dva...doufej, že se ti nestane to, co mně...po druhé sekci mám takový "prima" sekudární stav, kdy už nemůžu normálně otěhotnět...a kvůli třetímu dítku jsme s manželem podstupovali IVF-nativ.
A jak píše Tereza...každá strana má dvě mince.
Teraza Horáková
23.4.2008 0:00:21
Třeba to přehodnotíš v těhotenství a možná i u porodu. My jsme přežili díky SC, ale bikini jizvička se rozhodně nekoná. Abych ji schovala, musím ty bombardéry nosit fakt vysoký, mám řez 19 centimetrů a docela slušně zakřivený.

Pár let poté se vyskytly srůsty na absolutně nevhodných místech a tzv. poporodní absces /to je komplikace, kterou můžeš získat po jakékoliv - řezavé - operaci, která ti prostě přinese jistá životní omezení/.

Další komplikací je následná antikoncepce, nitroděložní tělísko sice snesu, ale pro mne to představuje operaci (v narkóze a tu považuju za hodně riskantní zákrok jako takovou), prostě proto, že mám rozřezanou dělohu napříč, tudíž i tam se vytvořila srůstová ložiska.

Kojení nám šlo až po měsíci. Pro mne to bylo mučivých nocí. Ale nebudu lhát, ty souvisely i s nedonošeností dětí.

Já Tě nelámu, nepřesvědčuju, nic takového, prezentuju vlastní zkušenost.
Cow :-)
22.4.2008 23:56:00
Raduno, jsi to ty /ta Raduna/, co tu před časem "propagovala" sekci na přání "za úplatu"???
cizinka1
22.4.2008 23:55:25
Raduno,

No, co se tyka toho nedokonalosti zenskeho tela, ja to spise vidim jako lekarsky mytus. Ze porod je hra se smrti to je pravda, ale cisar take a ne mensi mirou. A to je prave ta moje pointa o iluzich kontrolovatelnosti sveta.

Ja te nechci presvedcit abys rodila vaginalne, to je tvoje vec, a jak asi opakuji do nekonecna, moznost rozhodnuti musi byt ve tvych rukou. Pokud se do toho necitis, nedopadne to ani dobre, a neco s tim delat musis, treba i domluvit se cisare.

Ja jen jsem ti nabizela zamyslet se, jestli v soucasnem stavu mysli to obdobi po cisari - materstvi zvladnes. Totiz v tom, co jsi psala je proste par faktickych chyb: ze cisar je bezpecnejsi pro dite, a ze po cisari nebudes mit psychicke potize. Svobodu rozhodnout se za sebe mame, ale vymyslet si tento svet nemuzeme. Svet se svoji pravdou existuje jaksi mimo nasich mysli. Zbyva jen s temi eventualnostmi pocitat.
Raduna
  • 
22.4.2008 23:53:28
Terezo,

presne tak, mam na zivot stejny nazor. Vsechno ma svoje plusy i minusy, ale prave proto to, co nekomu vyhovuje, nemusi vyhovovat jinemu. Proste vidi ty plusy a minusy trochu jinak.

Ano, ten hlavni duvod je, že chci mít pocit (i když je to vlastně klam), že mám svoje tělo pod kontrolou. A taky nechci riskovat postizene dite, protože vím z první ruky, co zapříčinilo postižení mnoha dětí. Těch důvodů je ale víc a ani jeden z nich není ten hlavní. Je to prostě tak, že kdybych si napsala na papír plusy a mínusy (už zase!), tak mi u CS vyjde víc plusů. Takže je pro mě logické, že to tak chci.

Ne, děti nemám, ale doufám, že nějaké budu mít.
Teraza Horáková
22.4.2008 23:47:05
můžu se Vám do toho vmíchat???

Ano, souhlasím, pro ženu porod vždycky byl a je hra se smrtí. To se prostě stát může. Díky moderní medicíně a předvídavosti rizik, to ale už dávno není tak, jak to bývalo a pokud jsi svou větou chtěla vyjádřit, že obě rizika - tj. přirozený porod a SC jsou stejná, nesouhlasím. Nejsou. Úzkou pánev bych do toho rozhodně nevměšovala, moje pánev je poměrně slušně rozložená :-))), ale děloha prostě nefunguje.....

co se týče porodního dyskomfortu, já jsem si porod vychutnala celý od počátku do konce. Ano, bylo to vědomí toho, že teď už uvidím ty "potvůrky" co nosím v břiše a jaký budou mít oči a jestli to vůbec budou kluci nebo holky a budou řvát a zlobit a ničit nás a usmívat se a spát a komu vlastně budou podobný?? myslím, že tohle je hodně subjektivní pocit každé z nás. U mne osobně násobeno strachem a hrůzou, jestli budou zdraví, protože se narodili dřív než měli.


A pochopila-li jsem zbytek Tvého příspěvku, ty bys ráda sekci prostě proto, že potřebuješ určitý pocit kontroly nad svým tělem a to je celé???
jen se ptám, nerýpu??? Máš děti nebo ne??

Nečtu celou tuhle debatu, je dlouhá, osobně to beru stylem "za všechno se platí" a "všechno má svá negativa i pozitiva"



Teraza Horáková
22.4.2008 23:38:16
osobní úvaha - malinko mám pocit, že malý kousek poporodních depresí v naší republice souvisí s kojením, nemůžu si pomoci. Nepaušalizuji to na opravdu patogenní problém, ten se vyvine úplně kdykoliv, - ale "aplikovanou" depresi jsme schopné si fakt vyrobit - a to doslova - neschopností kojit. Protože kojení (a já tím nechci otvírat nové téma a hádky) je prostě dneska pasováno do role, kterou, když nezvládáš, prostě "nemůžeš být máma". Je mi líto, tak jsem to vnímala (a to už je to hodně dlouho)

A co si budeme vykládat, po SC je kojení prostě složitější.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 418 [Dalších 398 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.