| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žijeme uprostřed přírody

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 92 [Dalších 52 >>]
Verča (2děti)
  • 
10.4.2008 8:43:39
Verko,

ještě jedna připomínka - děti ničí a demolují, pokud se neumí zabavit a nectí hodnoty. Jenže to až tak moc nesouvisí s tím, odkud jsou. Znám vesnice, kde jsou rozmlácené čekárny u zastávek, kde se lidé bojí nechat auto před domem, kde jsou o víkendu ráno pozvracené chodníky. A znám i takovéhle městské části.
A znám hodně slušných pubošů městských a hodně bezvadných pubošů z dědiny.

To podle mne není jenom o dědině a městě. Ale o zájmu rodičů. I na vesnici i ve městě děti bývají zandebávané (myslím výchovně). A pak vznikají ty partičky. Pevně doufám, že moje děti budou mít své koníčky a zájmy a že se tomuhle vyhnou.
Verča (2děti)
  • 
10.4.2008 8:21:55
Proč si myslíš, že co měšťák to lenoch? Představ si, že bydlím ve městě, v paneláku a přitom máme čistý a pěkný dům, uklízíme si ho sami (ano všech 48 rodin se dokáže prostřídat a uklízet), kolem něho záhonky květin. Na byt jsme si sami vydělali a po šesti letech "škrcení" ho máme i splacený. A pomalu si ho upravujeme. A naše děti znají nejen polní práce, ale i výlety, ZOO, divadlo... Mmch. když porovnám děti z vesnice a ty svoje měšťáky, tak ty moje mají mnohem míň prostoru pro lumpárny a dost děti na dědině zaráží, že mé děti MUSÍ doma pomáhat a že dokonce NESMÍ bez dovolení pouštět TV.

Co je to chalupa s polnostmi vím moc dobře - od jara do zimy, víkend co víkend, celou ZŠ, SŠ i VŠ makat a dřít. A jet na dovolenou? A kdo by tak asi zalíval? A kdo by pomáhal na žních? A kdo by kopal brambory?... Děkuji, tohle už nechci. Podotýkám, že od 18ti let jsme oba dva s manželem chodili do práce, bydleli spolu v garsonce a od rodičů dostávali pouze brambory a zeleninu (v tak závratném množství, že jsem to musela i dokupovat). A při zabíjačce jsme si svůj podíl na prasátku uhradili.

Přežili jsme cirkusy ze strany rodičů, že oni dřeli a my jsme nevděční. V době, kdy manžel "si dovolil" odjet na půl roku na služebku a já byla těhotná najednou rodiče zjistili, že sami ty pole neutáhnou. A už jsou z polí jenom záhonky a zbytek je zatravněný. Jasně, pomáháme dál, ale už to není každý víkend, dokonce byla i dovolená.
10.4.2008 7:13:16
Markéto,

s tou vesnicí jsi to vystihla dost dobře..souhlasím!
Markéta
  • 
10.4.2008 1:34:18
mam rada prirodu a ziju dost "bio", ale na vesnici bych nezila ani za zlaty prase. oni totiz ti rodili vesnicane az tak sziti s prirodou nebyvaji, moje zkusenost je, ze jsou spis stalymi hosty mistni hospody a navzajem si vidi doslova az do postele a to by mi vadilo. pokud mi nesedne nekdo ve meste, nemusim se s nim setkavat, na vesnici si nekoho znepratelit, nebo se prilis odlisovat, to se muze nehezky vymstit. take byva na vesnicich nemozne sehnat praci a kdyz musim dojizdet za praci kazdy den dve hodiny nebo vic, tak z te prirody kolem nakonec stejne nic nemam.

radeji si zajedu do te "opravdicke" prirody vlakem o vikendu a v tydnu mi staci mestske parky a hriste. nechci zit bez kultury, bez kavaren, restauraci ... ale priznavam, ze nechci zit ani v opravdu velkem meste. byla jsem v opravdu hooodne velkem meste dva roky behem studii a bylo to hrozne, kdyz clovek musel jet dve hodiny, aby videl kus jakz takz normalni prirody.
Hank
  • 
9.4.2008 19:40:04
I já závidím.Žijeme v na sídlišti, kde venčení psů přináší jistá rizika, zvláště kolem dětskýcj hřišť, to mi hrozně vadí. Ale jinak dávám přednost městu. Sama jsem vyrostla na vesnici a nepamatuji se, že by s námi šli rodiče někam na výlet, maximálně na houby, hrabat seno, sbírat brambory a oni museli být pořád na zahradě. Kamarádky kolem byly, ale i tak jsem chodila sama a nevěděla co s časem. Dojíždění mi moc nevadilo, to jsme se aspoň slezli s kámošema. teď, co máme děti jsem zkoušeli bydlet na vesnici, ale pouhá nemoc a těch bylo, znamenala cestovat do města, ke specialistům, plíny a dětské potřeby pouze ve městě, víkendy jsme trávili hromadným nakupovámím všeho potřebného.Napadl sníh a jakmile jsme ušli deset metrů, museli jsme se jít převléct, bláto mokro, ... Teď máme tedy všechno u nosu, kousek do lesa, akorát ty hovínka,...
Nakonec jsme si pořídili chalupu, ale zase do ní rveme peníne horem dolem. Všechno má své výhody a nevýhody.
Hanka 75
9.4.2008 19:09:15
Sousedi jsou opravdu strašně moc důležití, to má paní poklad v okolí bydlení, že jsou tam rodiny s dětmi a že tam našli přátele. Co takhle čtu, není to samozřejmost a někdy se i mladí lidé vrací do měst, protože je vesnice nepřijala, nebo tam nebyl dostatek kontaktů.
Já jsem z Prahy a přírodu máme oba s manželem velice rádi, ale vím, že pro mne by toto celoročně nebylo. Ani bych si netroufla, právě proto, že vím, že jsem zvyklá přece jen na jiný životní styl. Divadlo, kdy si zamanu, návštěvy příbuzných do 30 min a kdykoli apod.. ale nad příspěvkem jsem se znovu zamyslela, oč v životě pricházíme, ale že si opravdu na takovou změnu netroufnu.
Plánujeme chatu a trávit tam hodně víkendů, jen nás mrzí, že je to neekologické: přesuny tam a zpět. A není to řešení pro každého mít byt a chatu nebo chalupu. Kdyby to dělal každý ani bylo by to nebylo neúnosné. Škoda, že naše chata je poděděná, manžel k ní má vztah, ale není na vlaku. Kdybychom porizovali víkendové bydlení nově, určitě bychom si vybrali na vlaku a nejezdili autem. Aspoň jezdíme na plyn.
Tak to jsem se tedy vypsala, možná trochu nudně. Sorry a hezký den
DENISA
  • 
9.4.2008 19:02:28
Vsad se o co chces, ze jim to vadi a moc. Uz jsi videla pubertaka, ktery by dobrovolne vstaval? A jeste k tomu ve 4? Ja to zazivala jenom v pondeli, kdy jsem jela na intr a musim rict, ze to byla opravdu hruza. A prochrnela jsem na lavici cely den a pokud me nekdo v pondeli vyvolal, vzdy jenom koule. Delat to denne, tak jsem nedokoncila ani prvak.
lucie
  • 
9.4.2008 17:39:58
Nikdy neříkej nikdy, třeba jo (už se těším :-))
9.4.2008 17:36:44
Je to krásné a idealní pro děti ty se aspoň pěkně vylítaj.Když pozoruji pani z baráku(sem z prahy)tak má dvě dcery a stěží jde s nimi jednou za den ven.Když sem byla malá tak sem vždy v létě ráda jezdila k babičce a dědovi..koně,slepice,králíci,atd.Myslím že pro ty děti je ta příroda rozhodně lepší..ač si nedokážu představit život jako před několika lety v této době docela by mě děsila i ta představa že v zimě se pomalu z chalupy nevyhrabu kvůli sněhu a ledu:-D
Jana
  • 
9.4.2008 17:34:22
hezká idylická izolace - zajímalo by mě ale jak to bude, až děti odrostou a půjdou na sš a vš - internát. Nebojí se autorka, že budou chtít "dohnat" všechno to, co znají městské děti ? Myslím, že na vesnici bych osobně asi nevydržela. Takhle čapnu dítě a jdu ke kamaraádce, když se mi chce, jdeme do mateřského centra, nebo třeba na zmrzku. Přírodu máme v parku nebo o víkendu na horách. Myslím, že město má mnoho výhod. Vesnice je myslitelnájen, pokud tam mají mhd v alespoň půlhodinových intervalech.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 92 [Dalších 52 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.