| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otázky kolem adopce (které vážně nesnáším)

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 133 [Dalších 113 >>]
2.3.2008 12:55:58
Tak, tak - myslím, že mě ta diskuse docela poučila. Já sice vím, jak jednat s "náhradními" rodinami, ale zase se mohu chovat netaktně k jiným, jejichž zkušenost nesdílím. Takže nakonec mám pocit, že díky vlastnímu článku se snad nedopustím podobných neomaleností k někomu, kdo má třeba v diskusi zmíněná trojčata, sedm dětí atd. Rvidentně i ostatní mají své "tři otázky", které je rozčilují...
2.3.2008 12:21:31
No, teď se zamýšlím, jestli bych neuváženě podobnou "inteligentní" otázku také nevypustila z úst, snad ne;). Naprosto rozumím Kačislavě ( a to já naštěstí nemám podobné zkušenosti, i když syn je adoptovaný), ale došlo by mně, jak se cítí třeba matka trojčat nebo 7 dětí, když je středem nechtěného zájmu? Věřím si, že ano, ale kdo ví. Ono empatie není nikdy dost a člověk by měl dřív myslet než mluvit....:-)
Eva, 4 +3
2.3.2008 11:52:15
Tamísku, myslím, že u nás to není až tak hrozné. Já si zatím ke svým vlastním sedmi dětem žádné další dítě brát opravdu nemůžu. Možná až časem. Snažím se pomáhat jinak. Pracovala jsem v dětském domově, vím, jaké to tam je.
2.3.2008 9:15:38
JSEM KVALIFIKOVANA CHUVA, POMAHAM RODICUM KTERI NEDAVNO DOSTALI DO PESTOUNSKE PECE 2DETI HOCHA5LET A DIVKU4ROKY.JSOU TO MALI ZLATICKA KERE SE STOTOZNIJI S NORMALNIM ZIVOTEM.DETI JSE MUSI HODNE UCIT,S MAMOU S TATOU CHCI POZNAVAT ,A SVIMY PRIBEHY NUDU ZAHANET.
2.3.2008 9:04:51
JSEM KVALIFIKOVANA CHUVA,VENUJI SE ROKY DETEM.PRED PAR MESICI ME OSLOVILI RODICE ,KTERE MAJI CERSTVE V PESTOUNSKY PECI HOCHA5LET A DIVKU4ROKY.MALI DROBECKOVE KTERI MAJI V HLAVICKACH NAPROGRAMOVANY DENI REZIM.ZADNY PROGRAM HRANI ZAJMU COBYJE BAVILO.NIC NEUMI,NUDI SE, ZAKLADY KTERE BY MELI UMET ,HOCH MAJIT DO SKOLI.MUSI MIT ODKLAT.JSOU VELICE SIKOUNE A UCENLIVE,PROSAZOVANI MEZI SVIMA VRSTEVNIKY ABY JSI VYTVORILI SVOJI POZICI.BUDETO DLOUHA PIPLVA PRACE A USPESNA.
2.3.2008 0:29:00
My jsme take chteli ADOPTOVAT dite-jakekoli,odpoved znela s tremy detmy,jestli mate chut tak cekejte...
Ono to pujde...
Ale cekat, az tri roky to je termin,adopce se to řiti di řiti..je to tu jak na pouti trh s detmy neni to o socialni lasce, ale o zni po nerealnem, prala bych i s moznostma,ktere muzu diteti dat uz XXXlet adopci uskutecnit-ne tento stat my to nepomuze uskutecnit.?!%%%
Je to nedokonale,pomale,a zaostavajici....~s~
Eva, 4 +3
1.3.2008 23:39:13
Musím se smát,podobné výkřiky znám taky.:-))))) Mám sedm dětí ve věku 18, 17, 15 a půl, 14, 13, 7 a 2 a půl roku.


1) To jsou všechny vaše? (Několikrát musím odpovědět ano. Většinou mi lidé nevěří.)
2) Ježíšikriste! No, to bych se oběsila - skočila z okna. (Odpovídám že by to dotyčný/ná také zvládl/a.)
3) Jak to zvládáte? (Já na tuto otázku standardně odpovídám se zářivým úsměvem: VÝBORNĚ!):-))))
4) To jistě lehce rodíte! ( Vůbec ne, bylo to mnohdy velmi, velmi těžké.)
5) Jak to uživíte? ( Slovo "to" když se jedná o děti nesnáším zase já. Odpovídám, že zvládáme.)
6) Jé, tři kluci a čtyři holky, to je škoda, to by mohl být aspoň ještě jeden kluk, aby byli do páru! (Neodpovídám. Usmívám se.)

Tak s tím se setkávám já. :-))) Na mnoho poznámek reaguji s úsměvem a za ty roky mě už přestaly rozčilovat.


1.3.2008 23:15:42
Milá Kačislavo,

Tak abys neměla pocit, že jste v tom, coby rodiče "nevlastních" dětí sami, pobav se nad otázkami (a výkřiky, ty máme možná ještě navrch)které cizí lidé za bílého dne uprostřed ulice kladou matce tlačící kočár s trojčaty:

1) Ježíšikriste! No, to bych se oběsila/Skočila z okna.
2) Jak to zvládáte? (Na tuto otázku standardně odpovídám se zářivým úsměvem: Špatně)
3) Kojíte?
4) Jak jste rodila?
5) Rozeznáte je?
6) jé, tři chlapečci, to je škoda, že jo, mohla bejt aspoň jedna holčička, aby vám pomáhala.

Marně se rozhoduji, které body z této hitparády bych označila za nejneoblíbenější - 1, 2 i 6 jsou horcí favoriti.

Hodně radosti a srandy přeju.
nada,2 děti v pěst. péči
  • 
1.3.2008 21:02:40
K tomu bych dodala, že jsem vždy předem...při objednávání dítěte, před samotným vyšetřením upozorňovala, že děti jsme přijali z dětského domova. To obě děti ví, nemají s tím problém. Vždy byla poznámka na průvodním listu od naší dětské lékařky, že dítě je u nás v pěst. péči. A přesto skoro ve všech případech se ptali na mé nemoci, nebo především sestry mě oslovovali příjmením dítěte. A když jsem přijela na 3 návštěvu za dítětem do lázní, zapsala se do knihy návštěv, sestra řekla mé jméno lékařce, že s ní chci mluvit a ona pak přijde osloví mě cizím příjmením....co dodat?
sedmá pečeť
  • 
1.3.2008 20:50:03
Děkuji. Tož bych to uzavřela: není všechno zlato, co se třpytí, to, co roste, není jenom kvítí a každý den není posvícení! :-) Hlavně vydržať!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 133 [Dalších 113 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.