| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 725 [Dalších 705 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
12.2.2008 14:09:19
Rozpustilosti si nech pro ty, ktere zajimas.

Tve rady a uz vubec ne zadosti, abych prestala psat me nezajimaji a jsou naprosto bez sance, ze by padly na urodnou pudu.

12.2.2008 14:05:56
No pokud mi pěkně přeješ, abych to měla skvělé jako ty, byla bych opravdu velký buran, kdybych ti nepoděkovala.

Neříkám, že jsem extra vtipná, ovšem tvé vzdechy radosti, nad tím, že první vlaštovky chytré jako sama Kimmy se s jarem objevují i v ČR, no koho by to nerozesmálo a nedonutilo k malé rozpustilosti. Vypadáš rozčíleně, ty se bereš vážně, viď Kimmy? Co tak myslíš, že tu děláš? Ty jsi tady maminkou sociálních systému,které zachrání státní rozpočty, kariery a děti, viď?
Ne, ty jsi tady normální holka, která plká na netu, většinou nesouvisle ve vztahu k oponentkám, takže se trošičku odbourej,jo?

Kimmy, 2 deti
  • 
12.2.2008 13:55:09
Libik - uslo mi, ze tady mas nejakou funkci moderatora a kontrolujes, kdo muze povidat a kdo ne.

Neni nutne, aby ses namahala cist me povidani a uz vubec neni nutne, abys na ne odpovidala, nebo vyjadrovala svuj nazor.

Ale mne nebudes povidat, co mam delat.

Kimmy
12.2.2008 13:21:18
Kimmy, děkujeme za přání a hlavně UŽ ŽÁDNÝ POVÍDÁNÍ.
Kimmy, 2 deti
  • 
12.2.2008 13:17:10
Madlo - mam to hodne podobne, je to skvele usporadani a moc bych to prala i ostatnim maminkam...

Je dobre, ze aspon vlastovky v CR jsou - jen tak dal!

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
12.2.2008 13:15:10
Madlenko - ja si na Tebe pamatuju. Odpovidala jsem Ti, ale odpoved uz asi taky nevidis. Ty prispevky se neztraceji, ale pod kazdym clankem je pocet prispevku limitovany a spodek se umazava, kdyz se nahore pridava... ja uz to vsechno sleduju jen v diskusi, ktera se zobrazi po odeslani prispevku.

Pak komentaru k Tvym slovum "některé zde odsuzují nepracující matky" - to si nemyslim - ja osobne odsuzuju system, ktery matkam prilis dlouho plati RP a kde nejsou penize na kvalitni peci o deti mladsi tri let (no, co si budem povidat, ony obcas ani ty skolky pro trilete nejsou nijak uchvatne).

"někoho soudit plošně není zrovna demokratické" - nikdy se nezavdesis vsem, to nema s demokracii nic spolecneho.

Ja myslim, ze treba zrovna Ty bys na tom byla lip, kdyby byly k dispozici castecne uvazky a prace z domu a kdybys mela financne dostupnou chuvu, ktera by se Ti starala o dite - nerikam, ze v 8 mesicich, ja to vidim na ty dva roky. Myslim, ze kojeni po dvou letech se uz da nastavit tak, aby matka mohla pracovat bez problemu.

"Ale říkat,že má jít matka do práce a přitom jí to neumožnit,to nepokládám za šťastné" - mas pravdu a ja rikam, ze je treba pracovat na tom, aby tu ty moznosti byly.

"Takže neodsuzujte nás,které jsme se ocitly v situaci,kdy to není zrovna moc řešitelné" - ver mi, ze vas takove neodsuzujeme - lide, kteri by chteli pracovat a nemuzou, protoze system je proti nim, jsou mi sympaticti a je mi lito, ze ty moznosti nemaji.

Kimmy
12.2.2008 12:18:38
a nejen ve velkých firmách jako je Microsoft. Pracuji pro malou českou firmu- s.r.o jako vývojový programátor. Mám tři děti, nejmladšímu je 12 měsíců. Pracuji na tzv. home-office s úvazkem cca na 1/3 pracovního týdne. Pracuji, když malý spí maily vyřizuji když nespí. Pokud je práce víc nebo musím mimo domov, hlídá babička nebo manžel. To je tak 1x týdně max. Vzhledem typu pracovního místa nemohu z pracovního procesu vypadnout na 3 roky. Pracovat alespoň na částečný úvazek je také nutné, protože jsem malá firma a není kdo by mě zastoupil na již rozdělaných projektech. Čas strávený prací bych jinak zřejmě trávila vařením, uklízením apod. Na úklid k nám chodí paní, a místo toho můžu pracovat.
12.2.2008 8:29:09
No a ted jsem si to odklikla:-).Tak teda-už se tu trochu ztrácím,jen se mě dotýká to,že některé zde odsuzují nepracující matky.Takhle někoho soudit plošně není zrovna demokratické.Jsem matka samoživitelka a mám 8měsíční dceru.Práci,kde jsem pracovala před porodem mám 100km vzdálenou a pracovala jsem na směny.Vzhledem k mé finanční situaci jsem hledala práci a stále hledám,ovšem marně.Všude se mi vysmáli,práci na pár hodin prostě není možné sehnat.A práce domů-samý podvod.A to nemluvím o tom,že svoji malou dceru namám ani kam dát.Rozhodně se nepokládám za nějakou vyžírku,pracovala jsem poctivě 15let,platila si daně i sociální pojištění. Ale říkat,že má jít matka do práce a přitom jí to neumožnit,to nepokládám za šťastné.No a kde je podpora kojení?Našla jsem jednu práci v noci-dítě mám dát asi pod most a výdělek je takový,že by mi nepokryl ani umělou výživu,kdybych se rozhodla přestat kojit.Zákonné přestávky na kojení jsou směšné,když si vezmete frekvenci kojení.
Jen jsem chtěla jen říci,že ne každá matka se může vrátit do práce.Mám kamarádku,která vlastní cestovní kancelář-bohužel na druhém konci republiky ode mne-a ta šla po šestinedělí do práce,ale mohla tam mít prcka s sebou.Já se do práce nemohu vrátit za 1.je daleko a nemám tam kde bydlet,2.kojit mi neumožňuje infekční provoz i práce na směny,3.v místě bydliště práce na pár hodin denně není,4.dovolit chůvu si nemohu,s babičkama to také nejde,5.kojná se používala snad ve středověku,ne?
Takže neodsuzujte nás,které jsme se ocitly v situaci,kdy to není zrovna moc řešitelné.Ne každá máme možnost vrátit se do práce,kde nám to šéf i čas umožní.
12.2.2008 8:15:31
Jelikož se mé příspěvky někam ,,ztratily",musím to napsat znova.Kimmy,Ty budeš vědět,psaly jsme si nedávno,ted jsem se kvůli mizejícím příspěvkům přihlásila jako registrovaná,nechtěla jsem svoji situaci znova vysvětlovat,ale budiž.Tak nevím,cenzura nebo náhoda?;((-to samozřejmě není na Tebe:-)
12.2.2008 7:02:46
Kimmy,
mě se nic nedotklo :).

Jen už nemám energii pokračovat :)).


Hezký den, I.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 725 [Dalších 705 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.