| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den učitelky v MŠ

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 294 [Dalších 264 >>]
Irena, 2 deti
  • 
30.12.2007 23:51:43
Je pravda, ze autorka v prispevku znacne akcentuje chyby, resp. nepozornosti rodicu. Jak je z hlavicky patrne, mam jiste rodicovske zkusenosti. Trochu to upresnim: muj starsi syn studuje na VS, dcera je v MS. Takze mohu porovnavat. Syn nastoupil do ceskeho "vychovne vzdelavaciho" systemu jeste za socialismu. To byla doba, kdy pedagogicko-vzdelavaci pracovnici povazovali (az na vyjimky) rodice zaskupinu polovzdelanych otrapu, kteri je obtezuji. Bohuzel, v MS se, take vzhledem k nesmyslne vysokemu poctu deti ve tridach, prilis nezmenila. Sama ucim fyziku na VS a musim rici, ze pri financich, ktere kazdorocne stat vynalozi na vzdelani nekterych "vysokoskolaku" nechapu, proc se pocet deti ve tridach MS ze zakona nesnizil alespon na polovinu!!!!Na vse (i rodice) by bylo vice casu a rozmyslu!
Annie
  • 
30.12.2007 19:53:01
Dle mého názoru je tento článek napsán velice dobře. Neřekla bych, že z něj čiší chlad, ani bych neřekla, že je z něj cítit, že by autorka neměla svoje děti ráda. Mám dojem, že článek neměl být sentimentální výpovědí o každé pusince, ale měl nám všem ukázat, že to učitelky v mateřských školách nemají lehké. Líbí se mi styl, je článek napsán. Přecitlivělé maminy tu sice nařkly autorku z kdejakých blbostí, ale ruku na srdce, která se o svých roztomilých ratolestech občas nevyjadřuje jako o parchantech či jim nevrazí jeden (zajisté výchovný) pohlavek? Zameťte si před vlastním prahem.
Růžena a roční vnouček
  • 
30.12.2007 19:13:38
je to úžesný, jak je náš den v MŠ vystihnut, držím palce a jen tak dál a houšť. "Učím" už 32 let a je to přesně tak.
Markéta
  • 
30.12.2007 12:18:43
proc neprisel s ditetem o pet minut, co o pet, o dve minut drive?

pokud rodic dite nepreda a ucitelka treba nevi, ze dite ve skoce je a ono se nestastnou nahodou dostane ven na ulici a prejede ho tam auto ... kdo pak za to bude zodpovedny?
podle me ten tatinek, ktery se neobtezuje se ujistit, ze ucitelka dite prevzala.
30.12.2007 12:13:24
Má drahá nicková jmenovkyně,

paní učitelka měla též povinnosti vůči tomu dítěti. Bylo to tu řešeno již mockrát. Všichni vědí, jak by vše mělo ,,ideálně" vypadat, ale realita je holt (ostatně jako v každém zaměstnání) trochu jiná.
Markéta
  • 
30.12.2007 12:09:08
zatim je dcera tak mala, ze do skolky nechodi. az ale zacne a bude nemocna, nevim co budu delat. pokud budu pracovat, tak mam narok snad na 10 dni nebo tak nejak, kdy muzu zustat s nemocnym ditetem doma, jenze deti jsou prece nemocne mnooohem vic nez deset dni v roce, jak se na to asi bude zamestnavatel tvarit ... nejspis me proste vyhodi, pokud mu od rijna do dubna budu tak jednou do mesice tri ctyri dny zustavat doma ...

chci rict, ze to proste ma dve stranky, ten kdo nema babicky, ktere by se o nemocne dite postaraly, casto nema na vyber. nebo se pletu, maminky skolkovych deti?
30.12.2007 12:05:41
Ono to bude tím, že když si někdo pořídídítě automaticky k tomu nedostane moudrost nebo alespoň jakýs takýs soudnost:-))...Ivko, souhlasím.
A neberte to tak, že se povyšuju - myslím, že i při mateřství budu pořád stejný tele. Akorát nezobecňuji, že rodič = absolutní a všeznalá autorita.
Ondra, 3 děti
  • 
30.12.2007 11:42:43
Bože bože... :-))))
Líza
30.12.2007 7:11:05
Ty jsi zase v kondici, co? Copak si tentokrát vymyslíš, že ti ošklivého Ondra napsal, že ho označuješ za chytrolína?
  • 
30.12.2007 0:33:30
A víš, že někteří jo? Ne, nejsem učitelka. A nechci se pouštět do diskusí kolem tohoto článku (i když autorce velmi dobře rozumím a chápu ji). Jen mám 3,5-letého syna, ktrerý nastupoval na podzim na 4 hodiny do školky. Úvodní schůzku ve školce jsem psychicky málem neunesla. Někteří rodiče se ptali na takové hlouposti, že bych je vrátila do školy, aby ještě trochu postudovali. A co je nejhorší, neptali se jednou. Ptali se třeba pětkrát. Na totéž. Paní ředitelka pětkrát trpělivě odpověděla. Načež se zvedla ruka - a další rodič se zeptat na totéž. Být ředitelkou, tluču je ukazovátkem (nebo latí nebo čímkoli, ale tluču). Takže autorka je velmi mírná, když posílá některé rodiče k nástěnce. Jsem přesvědčená, že někteří potřebují poslat mnohem dál ... :-)))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 294 [Dalších 264 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.