| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den učitelky v MŠ

 Příspěvky 110 z 294 [Dalších 284 >>]
Soňa
  • 
1.10.2008 14:52:22
Ahoj Molly,

nezoufej, mám podobný styl vyjadřování jako ty :-)... Kdybych si troufla stejně popisovat svoje zážitky matky před cizími lidmi, jako si to dovolím před svými blízkými, kteří znají mě i moje vyjadřování, takže si to přeberou - asi by mě taky spousta posluchačů nepochválila :-). Přeji hodně úspěchů v práci a spokojené dětičky!
Beninka
  • 
5.4.2008 20:54:11
Řekla bych, že některé maminky přehlédly ve Vašem článku situaci, kdy Vám holčička něco vykládá, jiný tatínek je z toho nervózní, ale Vy dívenku nepřerušujete, trpělivě nasloucháte. Udělala by to učitelka, která nemá svou práci ráda? Nenechte se znechutit. Některé z nás máme téměř nadpřirozeně inteligentní dítka, které brzdí v rozvoji blbé a na nepravém místě sedící učitelky. Já osobně budu ráda až můj syn poběží v září do školky s radostí a nebudu muset řešit, že se mu paní učitelka nelíbí. Naštěstí u nás máme sympatické paní učitelky. Snad je tak uvidí i Martin. A slibuji - pokaždé mu zamávám.
Taka
  • 
4.2.2008 9:53:27
Proboha Lído ty máš vyjadřování jak čtrnáctiletej puberťák,jako např. úča!!!!!
Luca
  • 
26.1.2008 17:59:58
myslím, že ve spoustě školek je spousta jasných chyb, v té naší, kam chodí dcerka, určitě. Ten horor, kdy jsme jako malí museli spát všichni na jednom boku aby jsme se nebavili, při spaní nás nepustili na záchod ( a sem tam to někdo nevydržel a s pocitem studu to pustil) atd., to vše se naštěstí odbourává ale pomalu. myslím, že rodiče by se neměli bát ozvat. Taky si myslím, že je to chyba systému, strašně moc dětí a málo učitelek, které tímto lituji společně s dětma.
Luca
  • 
26.1.2008 17:46:12
Popsala jste den, kdy jste byla na děti sama, tak to byl spíše vyjímečný den, ne? Dcerka chodí do školky, kterou mám pře domem, za pěkného počasí jsou denně na zahradě na písku, a 2 paní učitelky konverzují v klidu hodinu a půl v kuse, i když malé děti někdy pláčou a stojí opodál. nesnaží se je zapojit, ulehčit jim to. tak vám držím palce, ať vám vydrží nadšení. Vzhledem k tomu, že starších učitelek, které jsou vnímavé, vstřícné, atd. je jako šafránu, myslím, že málo kdo vydrží, syndrom vyhoření je asi u takového zaměstnání častý.
Ještě ke spaní ve školce. Hodně dětí s tím má potíže, dnes a pamatuji si to i osobně z dětství. Dokonce je to i důvod, proč do školky nechtějí. Představte si, že dítě, které spaní oprvdu nepotřebuje, je čilé a aktivní, je nuceno ležet 1,5 hodiny nebo i 2, při tom dostává příkazy aby zavřelo oči a nehýbalo se. No mi to připadá jako trápení. já bych s tím i jako dospělý měla potíže a asi bych to denně nevydržela. Svoji dcerku naštěstí zatím na spaní musím dát jen vyjímečně, ale za rok se to změní, je mi jí líto, bojím se toho a proto se budu v naší školce snažit o změnu. I v pravidlech nové školské reformy se píše, že není přípustné nutit děti spát (a další věci). Jsem z Ostravy a v některých školkách to už funguje jinak, naštěstí! Dětem jsou nabídnuty jiné klidné aktivity. Pokud máte tolik práce, že by se to nedalo zvládat, je to chyba systému.
  • 
26.1.2008 16:27:55
Při čtení jsem měla pocit, že je to můj den v mateřské škole, jelikož jsem také učitelka. Někdy mám připadá, že rodiče mají pocit, že chci jejich dětem ubližovat, ale opak je pravdou. Mrzí mě rodiče, kterým se snažím vysvětlit, že jejich dítko by potřebovalo specializované pracoviště, aby se dále mohlo rozvíjet nebo, že bych potřebovala radu od pedagogicko psychologické poradny jak dále postupovat s velice inteligentním, ale nezačlenitelným dítkem, bohužel odezva je vždy stejná, která nepomůže ani dítěti ani mě (měly bychom být natolik vzdělané, abychom to zvládly). Opravdu někdy přemýšlím nad tím proč dělám tuto bídně placenou práci, v kolektivu učitelek, které neuznávají nic nového. Vím jedno, drží mě tam děti, protože to je to nejkrásnější, když se do školky těší, dávají vám najevo svou přízeň, lásku, přátelství to je to nejcenější pro mě, sice chodím domů zcela vyčerpaná tím jak se snažím dát jim vše ze sebe, ale za ty krásné rozzářené oči to přeci stojí.
MSteflova
15.1.2008 21:27:46
Ahoj Zuzko, držím palce s novou školičkou. Mohu poprosit, zda by nebylo možné mi zaslat stručné info o krocích, které jsi musela podniknout, aby jsi mohla školku otevřít? Švagrová se o to nějaký čas pokouší a dle jejího názoru je téměř nemožné splnit veškeré předpisy a podmínky...
Pošli mi, prosím, nějaké základní info na Lassie66@seznam.cz
Předem moc děkuji.
Zuzka
  • 
15.1.2008 21:07:46
Díky za zajímavý článek,
chystám se otevřít malou soukromou školičku. A tak jsem zvědavá jak bude vypadat můj pracovní den.
www.skolkananecisto.estranky.cz
Zuzka
15.1.2008 15:44:48
...pochválily za to, že je s námi fajn komunikace-resp. se mnou. Mnozí rodičové vidí jen své a nemohou se trochu povznést a odlehčit sobě i druhým. paní učitelka v tomto článku popisuje den s lehkou nadsázkou, vždyť je to úsměvné a milé a komentovat tady maličkosti typu chtěl skočit z okna a snědla mandarinku i když doma nemusí...to není třeba. Možná jen pisatelka bodla do malích vosích hnízdeček, kde rodiče maj něco nalajnováno a učitelka musí mít neskutečný komunikační dar, aby se s nimi dohodli a vytvořili dětem prostředí dle rodičovské představy, ale i dle pedagogických pravidel MŠ. Toto spojit je jaksi nemožné, v době kdy má každý jinou představu o výchově a hodnotách a kdy skutečné hodnoty zastiňují malichernosti. Celá výše zmíněná diskuze je toho vlastně důkazem.
Danka, Péťa 2 roky+ bříško
  • 
7.1.2008 14:38:09
Nechtěla jsem, ale napíšu. Paní učitelka je je ve školce pro děti ne pro tatínka. Je-li tatínek inteligentní muž, jde se podívat na onu nástěnku a nebude to cítit jako příkoří vůči své osobě, protože to tak dozajista nebylo myšleno. Kdyby se paní učitelka měla zabývat dalšíma prkotinama krom těch plynoucích ze známého: Dej blbci funkci a vymysli lejstro, asi by se vážně zbláznila. Je třeba rozlišit, co je a není podstatné. Tatínek číst umí, pouze mu bylo řečeno, kde informaci najde a na tom snad není nic špatného.

Je zvláštní, jak moc chceme po ostatních, aby byli dokonalí. A my sami? Jsme? Já tedy určitě ne. Mnohokrát mi bylo doma vytčeno, že celou dávku trpělivosti nechávám ve škole a doma to občas spíš zahřmí. Pomáhající profese, ostatně jako jiné typy profesí, mají svá úskalí. Paní učitelka, která se celý den usmívá, má můj nehynoucí obdiv. Jestlipak to zvládne i doma? Pak je to nadčlověk.

A co se týče vzdělání... Nevšimla jsem si, že by pisatelka nějak vyzdvihovala svoje vzdělání. A u inteligentních vzdělaných lidí se s tím ani nesetkávám. To jen ta pověstná potrefená husa... Máš vzdělání, máš cejch na čele, protože já ho nemá. Ach jo.
 Příspěvky 110 z 294 [Dalších 284 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.