| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den učitelky v MŠ

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 294 [Dalších 274 >>]
Renata, Tom-6 let, Vítek 3 roky
  • 
6.1.2008 19:55:54
Jako matka 2 předškoláků jsem musela změnit školku, a tak jsme měli velmi hodné paní učitelky a nyní máme o něco nervóznější napomínající a uchvátanější, ale ty i ony mají některé děti a někteří rodiče rádi a někteří méně. Mně se popis pracovního dne líbil a nevidím důvod v tom hledat jakékoliv rozpoložení či psychologický profil autorky.
A k té profláknuté mandarince: můj syn také již od kojeneckého věku odmítal všechno ovoce a syrovou zeleninu, nikdy jsem jej nenutila polknout jediné sousto, byť i kvůli ochutnání. Ve 3 letech se ukázalo, že má na tyto potraviny silnou alergii, která vyvolává pálení v ústech i při olíznutí takového jídla. Jsem šťastná, že jsem ho nikdy nenutila, jsem nespokojená, neboť přísun vitaminů a vlákniny prakticky neexistuje. Pokud pomyslíte i na tuto možnost, nevidím na vašem postupu nic k vytýkání. Dětí s potravinovými alergiemi v generaci současných předškoláků je však už cca 12%.
Hodně štěstí a radosti v práci.
Irena, 2 deti
  • 
4.1.2008 19:31:46
Obavam se, ze autorka je stale pomerne typickym prikladem pristupu k rodicum i detem skolkovych ucitelek sve generace. Jak psala Ruzenka s rocni vnuckou "je to úžesný, jak je náš den v MŠ vystihnut, držím palce a jen tak dál a houšť. "Učím" už 32 let a je to přesně tak. „ ANO, jak jsem jiz psala, akcentovani chyb, resp. nepozornosti rodicu je typicky rys soucasnych i drivejsich ucitelek na diskutovane urovni. Ucitelka MS je tu od toho, aby se, krome prace s detmi, snazila o maximalni kontakt s rodici, duvody jsou jasne. Ucitelky jsou ale pretizene neumernym mnozstvim deti ve tridach a sve ulohy, na ruznych urovnich, hure zvladaji. Prispevek to pomerne dobre doklada. Je cas na zmenu!
4.1.2008 16:26:29
Helgo,

a jiná učitelka, pracující v oboru zhruba v té době také psala něco jiného, z čehož vyplývá jediné - ani tenkrát to nebylo všude stejné. Nelze si to zobecňovat myšlenkou: ,,A dřív to bylo lepší..".
Helga2
3.1.2008 1:04:29
Vůbec mi nepřipadá, že Michaelin soud je nějak strohý. Ale jak uvádí,měla možnost porovnat přístup učitelek ve "své" školce a v té cizí. A rozdíl byl tedy dost viditelný. Jak už tady psala jedná učitelka MŠ v důchodu, před lety by nebylo možné se nevěnovat dětem a vyplňovat byť i pracovní listiny. To dnes možné je, alespoň někdce ano.
Markéta, syn 5 l.
  • 
2.1.2008 15:17:31
Mě nevyvádí z míry diagnostika dítěte, mě vyvádí z míry možnost, že by jakékoli informace o mém dítěti byly dále předávány třetím osobám bez vědomí rodičů. Jinak mi přijde fascinující, že na základě několika mých příspěvků jste dospěla k závěru, že nemám zájem o dění v ČR.
2.1.2008 13:41:38
Autorka je všechno možné, jen ne hloupá. Vždycky mě baví, jak každý ví, jak by to mělo probíhat ideálně, ovšem jak už tu bylo psáno mockrát, realita je jiná. Divím se Molly, že odpovídala na všechny rejpaly na diskusi, nervy bych na to neměla. Popsala s nadhledem i jemnou ironií svůj den, mnozí by si však raději přečetli pohádku. A váš strohý soud mi přijde velmi netaktní i nepatřičný. Fakt bych na podobnou práci neměla nervy - jednak nemám takový vztah k dětem a této činnosti a pak také kvůli rodičům.
  • 
2.1.2008 10:48:06
Zdravím,
myslím, že dotyčná slečna nemá ve školce co dělat. Sama mám tři děti, dnes už velké, ale pokud by se o ně ve školce starala taková paní učitelka, uvažovala bych o změně školky.Nevím, není - li proti předpisům, stará -li se jedna síla o 20 dětí, ale určitě vím, že nechat děti samotné ve třídě je špatně.Moje děti-všechny tři- chodily do jedné školky a byla jsem maximálně spokojená, ve školce jsme dohromady strávili osm let a děti na léta tam strávená dodnes rády vzpomínají. Na přechodnou dobu /mezi mou druhou a třetí mateřskou dovolenou/ jsme museli navštěvovat školku jinou, zkušenosti byly velmi špatné, učitelky se dětem nevěnovaly a nechávaly je samotné, výjimkou nebylo ani to, že personál kouřil na dvoře a děti byly samy v herně.
Sama pracuji ve školství už přes 20 let. Kdykoliv jsem měla na starosti "cizí" děti, dělala jsem všechno pro to, aby se cítily dobře.Ne vždy se to možná povedlo.Vím, že práce ve školství je náročná a možná i málo ceněná, dělat by ji měl ale jen ten, koho opravdu baví.Možná vám všem budu připadat jako mentor, ale děti jsou to nejcennější, co máme. A podle toho bychom se měli chovat.A ne se svou hloupostí chlubit na netu. M.Škvárová
šárka
  • 
1.1.2008 23:16:57
hlavně klídek markétko, pro vaši informaci - těch 10 dní je myšleno jako jedna nemoc - dcerka může být nemocná třeba každý měsíc. Jen pokud bude nemocná déle, od 11. dne zaměstnavatel neplatí. (Nevím, jestli se od nového roku něco nezměnilo v termínech)
31.12.2007 20:29:31
Ja obdivujem DOBRE ucitelky materskych skolok. V ziadnom pripade nie vsetky. Som dost narocna na to, aka by mala byt dobra ucitelka v skolke a poznam obidva extremy.
Ale tie dobre si vazim o to viac...
Helga2
31.12.2007 0:03:00
A co ten názor paní učitelky v důchodu, že se před cca 30 lety učitelky musely dětem věnovat a ne sepisovat, byť pracovní elaboráty?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 294 [Dalších 274 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.