| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Příště chci rodit jako rodička, ne jako pacientka

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 170 [Dalších 150 >>]
Monika
  • 
11.11.2007 22:02:59
Nemyslím si že dítě bylo nedonošené podle váhy, ale nedonošené z hlediska délky těhotenství, porod před 36.týdnem se považuje za předčasný a takové dítě je z lékařského hlediska lehce nezralé. Za zralost a donošenost se nepovažuje jenom váha, ale i např. stav kůže apod., i když celkový stav dítěte je dobrý. Takže když byla dcera v inkubátoru, nedělala bych z toho takovou kovbojku, dítěti to opravdu neublížilo. Můj druhý syn se narodil ve 35t+6, měl 3,20kg a 47cm(po 10-ti týdenním pobytu v nemocnici s nohama nahoře to je úspěch,klubal se na svět už ve 26.t). Sice nebyl v inkubátoru, ale byl lehce nezralý. A první syn se narodil ve37t+5, měl 2,90 a 49cm.Takže se ničeho neděste, vše bylo v pořádku.
Apolena.
11.11.2007 13:14:45
Magdo,
já jsem rodila doma a připadám si VELMI zodpovědná. Víš o mně prd a přesto si troufáš psát, že můj jediný důvod pro porod doma je pohodlí.
A co ty, z jakých důvodů ses rozhodla pro porod v porodnici? Určitě jsi líná nebo zbabělá.

Kritizuješ něco, o čem nic nevíš. To je, mírně řečeno, dost hloupé.
  • 
11.11.2007 9:20:14
Dobrý den,
přiznávám každému právo na názor. Přesto mne velmi udivuje, že když se díváte na svou malou dceru, která je jistě tím nejkrásnějším, co vás v životě potkalo, "nestěžujete si" si na to, že o vás a hlaně o ni měli lékaři obavy. Zvážila jste, co by se stalo, kdyby vás ve "vaší" porodnici nechali rodit a skutečně to byl 35.týden? Ultrazvuky a všechna vyšetření moderní doby jsou skvělá věc, můžete se dokonce podívat svému "bříšku" do tváře, ale i přes moderní diagnostiku se stále jedná o porod. Když se já dívám na svou malou,nechápu,jak se někdo může rozhodnout rodit doma. Jak může pro své vlastní pohodlí a pocit spokojenosti ohrozt toho malého tvorečka. Nikdo přeci dopředu neví, co se může během porodu stát... Připadá mi to velmi sobecké. Nejde přeci o nás,o rodičky, ale o to dítě, ten noví život...nemáme právo ho hned v samém začátku zatížit chybou...
11.11.2007 1:32:56
Radko, prosím Vás, kde jste rodila? Prosím, pište to i vy ,ostatní maminky, bez tohoúdaje je to sice o sdělení zkušeností, ale pro čtenáře tak nějak méně k potřebě .-) Díky moc :-)
11.11.2007 1:25:36
Dobrý den, Veroniko. Dnes poprvé čtu "příběhy" z porodnic a jsem zděšená. Vůbec se mi tomu nechce věřit a začínám mít z porodu strach. Můžete napsat, prosím Vás, kde Vy jste rodila? A stejně tak bych chtěla porposit v´šechny ostatví maminky, ktzeré si to přečtou-pište, prosímvás, i to místo porodnice. Bez něho je to spíše opravdu jako příběh, ale pokud se takto předají zkušenosti, tak se prvorodička přece jen lépe zorientuje...Jsem z Prahy a minuláý týden mi dula popsala pár praktik u Apolináře, že se mi tam tedy vůbec nechce...což např. ten rooming in není dnes už všude??? A pod tímto termínem jsem si představovala to, že když budu chtít, budu mít děťátko u sebe od porodu třeba nepřetržitě-samozřejmě kromě toho prvního vyšetření..
11.11.2007 1:03:33
Myslím si, že je v našich porodnicích stále co zlepšovat. Já rodila v Podolí a měla jsem naštěstí rychlý porod, po vyvolání se malá narodila za 5 hodin, také musím říct, že se o nás starali, měli jsme samostatný porodní sál, dvě porodní asistentky, paní doktorka přišla, kdykoliv jsme požádali, po porodu, měl přikrili dekou i když venku bylo teplo, dostala jsem jídlo a pití, malou mi sice přiložili jen krátce, měla studený capky tak jí dali zahřát do inkubátoru. Ovšem oddělení šestinedělí je pro nás opravdu nepěkný zážitek, každá sestra jiné rady, kojení hrůza (pořádně jsme se rozkojili po svém a doma), než jsem měla mlíko, tak nechali malou plakat a teprve, když jsem hodně otravovala tak jí dokrmili, ale zase jí dali hodně. Když dlouho plakala tak si jí odnesli s tím, že se musím vyspat a po asi dvou hodinách mi jí vrazili, že nepřestává, ať si s ní něco udělám a dost nešetrně až vztekle. Jsem ráda, že jestli budu ještě jednou rodit, že je nebudu potřebovat, už budu vědět co a jak, jak kojit a budu o hodně důraznější a nenechám si tolik toho líbit, jen už nikdy nevrátím to ošklivý co musela moje holčička v porodnici zažít, moc mě to mrzí a budu si to vždycky vyčítat. Chtěla bych sestrám na všechny oddělení šestinedělí vzkázat, že to není
práce, ale poslání a pokud je to nebaví,ať jdou dělat něco jiného.
Radka, Natálka 15 měsíců
  • 
10.11.2007 22:46:11
Milá Naďo,
mrzí mě Vaše trpká zkušenost, protože ta má vlastní je naprosto odlišná. Rodila jsem loni v srpnu, také předčasně a to v 36.tt. V jednu v noci mi praskla plodová voda a já celá rozklepaná společně s manželem odjela do porodnice. Během přípravy na porod mě nikdo zbytečně nevyslýchal, ani neobtěžoval s formuláři... Neměli jsme ani uvedená jména v porodopise, neznali jsme předem pohlaví miminka a v době, kdy jsem zmíněný formulář v porodnici byla vyplnit, jsme se zkrátka s manželem ještě "neujednotili", jak se naše děťátko bude jmenovat;-) Na přípravně jsme měli perfektní soukromí, samozřejmě "nás" porodní asistentka nebo lékařka přišly zkontrolovat, ale neměla jsem pocit, že by "rušily". Na 1. porod to byla rychlovka, naše holčička se narodila v 6 ráno, takže 5 hodin po prasknutí plod. vody!!! Vážila 2170g a měřila 45cm. Hned mi jí dali na chvilenku na břicho a pak mi ji ještě ukázali po ošetření. Je pravda, že měla Apgar skóre 10 už od počátku, takže proč mi jí v klidu neukázat... Jediná vada na kráse, byla, že se zrovna střídala směna a když se dcerka "klubala" na svět, bylo na sále včetně mého manžela 9 lidí a "čučeli" mi přímo... Ale to se mi vybavilo až později, upřímně v tu chvíli mi to bylo šumák:-)
Malá byla 3 dny v inkubátoru, ale jen kvůli teplíčku. Mě volali na kojení, pokaždé, když se Natálka ohlásila o mlíčko ("nemocniční" telefon jsem měla na nočním stolku) a mohla jsem vyjet výtahem o dvě patra výš na oddělení nedonošenců, tam jen zazvonit a vrátit se, aniž bych to musela nahlašovat sestře na odd. šestinedělí - pohoda! Strávily jsme v porodnici 14 dní a když měla Natynka 2390g, pustili nás domů. Personál na 2 zmíněných odděleních - SUPER!!! Nakonec jsem byla ráda, že jsem měla 2 týdny pomocnou ruku sestřiček, které byly pokaždé ochotné poradit. Ale každopádně záleží na tom, co komu vyhovuje a kdo zrovna slouží, když vy přijedete rodit, slyšela jsem i negativní ohlasy. Takovou zkušenost jako mám já, bych přála každé mamince!!!
  • 
10.11.2007 18:53:54
ale nevim zda li u nas:-)) ja rodila v anglii,bylo to nadherne,porodni sal vypadal jako pokoj,byla tam postel,kolebka,komoda na veci,gauc,kreslo,tv a radio..tohle vsechno je vybaveni porodniho salu,manzel byl celou dobu se mnou a kdyz se malej Honzik ve dve v noci narodil,nikdo nam ho nevzal,jen ho skonttrolovali a pak odesli a nechali nas asi dve hodiny samotne abysme si ty prvni chvile nalezite vychutnali..Pak nam ustali postel na jinem pokoji a tam jsme zustali do rana.podotykam,ze od narozeni naseho ditete bylo dite porad s nami,nikdo nam ho ani na minutku nevzal tak k zamene rozhodne dojit nemohlo:-)) No a rano kdyz jsme se vsichni vyspali nas pustili domu..Stravila jsem tedy v porodnici 12 hodin i s porodem..Po propusteni chodila detska lekarka k nam domu po dobu deseti dnu,pak uz jsme chodili s malym opatrne ven..
Dygab
  • 
10.11.2007 18:48:19
Milá Naďo,
klobouk dolů. Jste velice dobrá, že necítíte trpkost a ani z Vašeho příběhu není cítit. Já totiž trpkost cítím a čeká mě ještě hodně práce, abych se jí zbavila. Před více než 4 měsíci se mi narodila dcera v renomované porodnici. Jsem racionální typ člověka a plně jsem důvěřovala lékařům a lékařské vědě, zejména pro to, že nejsem na prvorodičku nejmlaší. Pokud však ještě někdy najdu odvahu mít ještě miminko, rozhodně budu rodit mimo Prahu, v nějaké malé porodnici. Stala jsem se totiž pacientkou bez dostatečného počtu známých. Po čtyřech dnech vyvolávání (dcera měla mít podle výpočtů 5 kilo), jsem porodila císařským řezem. Všechny procedury zanechaly na mě i mojí dceři značné následky, ze kterch jsme se obě 2 měsíce oklepávaly.
Takže skutečně gratuluji:-).
mama 2deti
  • 
10.11.2007 2:51:12
chtěla bych vidět vaši reakci kdyby odítě pečovali dle vašich představ a ono se mu něco staLO. KOMU BY JSTE DÁVALA VINU? porodnictví je velice zradn a lékařům jde jen o to, aby byla v pořádku máma i dítě. dříve se opravdu rodilo doma, ale nikdo už nezmiňje kolik matek a dětí nepřežilo nebo bylo poškozeno. měření teplot, úklid, roznáška nebo dokonce vizity jsou věci opravdu k nepřežití. víte co příště si roďte doma a pak zkuste srovnávat. Přeji Vám zdravé dítě ať si nemusíte zbytek života vyčítat, že jste nechtěla být vyrušována lékaři, sestrami a uklizečkami.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 170 [Dalších 150 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.