| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S kloboukem v ruce projdeš celý svět

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]
Katka
  • 
4.10.2007 21:23:18
Pozdravila jsem sousedku z paneláku, z vedlejšího vchodu. Zastavila se na chodníku, dla ruce v bok a houkla na mě hlubokým hlasem: "My se známe?" :-)) Naprosto jsem na to nebyla připravená, čekala jsem prostou odpověď, ...tak jsem zablekotala něco v tom smyslu, že jsme sousedky z bloku. Asi ji už fakt nikdy nepozdravím. To se stává ve městě. Asi se urazila, že jsem si jí všimla! :-)
  • 
4.10.2007 21:22:49
A teď si představte, že odjedete jako au-pair do rodiny, kde ani jeden z rodičů nemá vychování. Přitom jsou oba na vysoké úrovni, vysokoškoláci, žijí v paláci a jejich týdenní výplata připomíná výhry v českém Milionáři... I přesto musíte jejich děti učit rovnat boty, věšet kabáty, mýt ruce (po příchodu domů i WC), jíst příborem a ne rukama, zdravit, děkovat, neodmlouvat, nekousat a nekopat rodiče, neležet v záchvatech na podlaze plné chlupů ze psů, přemlouvat je k aktivitám jiným než je televize, uklízet po sobě hračky a spodní prádlo, které se válí po celém domě, splachovat záchod po KAŽDEM použití atd. Je toho prostě moc.
Rodičům musíte překazit nemálo věcí, třeba dávat dětem k večeři týden prošlou omáčku... Nebo třeba jen dětem umýt ovoce ze supermarketu, poukázat na vši, bradavice na nohách... Sundat BOTY z kuchyňské linky-tam se pravidelně objevují každý den... Batoleti na stejné místo, kde předtím stály boty podsunout rychle talíř, než mu tam "matka" hodí toast... Po dovolené stříhat přerostlé nehty a rozčesávat tak zacuchané vlasy, že by jinak nezbývalo než je ostříhat...
Je toho moc a už fakt nemám sílu se dál rozepisovat. Jen ještě dodám, že "matka" je s dětmi doma, nechodí do práce, neuklízí a nestará se o děti. Na to má lidi. Je mi těch dětí opravdu líto. NENÍ NIC HORŠÍHO, NEŽ NEVYCHOVANÍ RODIČE... Copak normální a slušní lidé vymřeli?
Věra 2 děti
  • 
4.10.2007 21:19:27
Nádherné. Manžel takhle uzdravil sousedku. Ani ona, ani její muž neodpovídaliu na pozdravy. Pak se manžel vracel z práce a potkal ji jak venčí psa. tři pozdravení a nic. Tak k ní přistoupil a velmi nahlas řekl "pozdrav Pánbůh" Od té doby zdraví oba :-)))))
Zdenka
  • 
4.10.2007 20:37:33
Napadlo mě o tom taky napsat včera u článku, který pro řidiče zrovna pozitivně nevyzníval ;-) Psala jsem tam historku "z druhé strany" ;-) A díky tomu, že pár řidičů znám, tak jsem od těch starších slyšela pár stesků, jak se lidi chovali dřív a jak dneska. To mě přimělo si toho trochu všímat a je to fakt běs, ani se nedivím, když jsou pak k lidem také nevlídní. A sama jsem se začala snažit, zvlášť když vidím někoho takového (prodavačku, řidiče ...) trochu zakaboněného, tak se pokusit o přívětivý úsměv a vlídný pozdrav, a někdy to dělá divy :-) Ona totiž spousta řidičů jsou lidé celkem společenští a komunikativní, kdo na to "nemá", uteče brzy na nákladní auto.
Co se týče té výchovy, to je trochu horší, možná na to jít právě z téhle strany :-) Říkat dětem: když vidíš, že je někdo smutný, tak ho hezky pozdrav a usměj se na něj, určitě pak bude trochu veselejší :-) A když někam přijdeš a nepozdravíš, tak budou naopak smutnější.
4.10.2007 19:06:17
jako by me autorka mluvila z duse. Ja mam 3,5 lete dite a mam ten samy problem. Pripadam si nekdy uz fakt trapne, kdyz furt dokola ucim syna / ted i stejne starou dceru meho pritele/ rikat prosim a dekuju. Ale nevzdavam to, neb si fakt myslim, ze je to strasne dulezity. Stejne jako slusny pozdrav. Neziju primo v Praze , ale kousek za Prahou, kde se vsichni znaji a je to spise vesnice, takze je to trosku jine a lide se zdravi a to porad :-))) . Ale zarazi me spis kolik deti neni vedeno k tomu "prosim" a "dekuju" ..ja mam uzasny rodice, ale docela prisny a v tomto nas jako deti vedly tvrdou rukou a je pravda, ze pokud clovek opravdu tu slusnost aplikuje, tak vetsinou ostatni " roztaji" :-)))Takze drzim palce vsem rodicum a hlavne pevny nervy :-)
madelaine
4.10.2007 19:02:39
Ano, mám podobnou zkušenost z Německa a z USA. Když někoho cizího pozdravím v Česku na procházce, tváří se většinou jak bubák :).
A ještě jedna věc mně vadí: prodavačky a pokladní, které neděkují za nákup a ještě se tváří, že bych snad měla poděkovat já...
bambulka1
4.10.2007 18:27:58
Pokaždé zdravím řidiče autobusu. Ale zhruba z deseti nastupujících jsem ta jediná. Jak je to možné? Dala jsem si za úkol sledovat v busu, kdo zdraví a kdo ne. Všimla jsem si, že důchodci nezdraví vůbec!!!! A ani je nenapadne poděkovat, když dobíhají a řidič jim neujede. No a mezi mladými lidmi zdraví asi tak 2 z 10. Jinak u nás v ulici je soused (asi 55 let), kterého jsem už zdravila min. 20x, ale ani jednou nepozdravil. A nezdraví ani mou mamku, ani jiné sousedy. Je to nevychovanec a rozčiluje mě to. Od té doby, co mi neodpovídá na pozdrav ho už taky nezdravím. Ale jednoho času jsem přemýšlela, že ho naschvál pozdravím třeba i 3x za sebou, aby si uvědomil, že to je slušnost odpovědět. Ale odvaha mi to nedovolila :-(

Jinak jsem tu poprvé, tak doufám, že odpovídám na ten článek a ne někde jinde. Nemohla jsem najít, kde se mám přihlásit.
Sova, sovicka a vajicko
  • 
4.10.2007 17:25:27
Jsem z vesnice (2000 obyvatel) kde nepozdravit kohokoli byl horsi prohresek nez ukrast sousedum jablko ze stromu nebo sypat odpadky na zakazanou skladku.

Tedy pozdravit po prichodu do jakekoli verejne i neverejne mistnosti, obecne zdravit lidi, ktere znam - i jen letmo, pripadne v pracovnim styku - s tim nemuzu nez souhlasit. Na horach, na vode - tam to taky nejak patri k atmosfere. Dekovani a proseni to je taky bez diskuze.

Mam dve vzpominky - jednu frustrujici - jako dite na prahu puberty jsem prehledla ucitelku, ktera nepozdraveni nechutne rozmazla ve skole, ze se to resilo i na schuzkach - aby bylo jasno, byl to muj jediny skolni "prusvih".

A druhou veselejsi - kdyz jsem se prestehovala do Olomouce na kolej, byla jsem tak vycepovana, ze jsem zdravila mechanicky okolojdouci. Chapete to? treba rano na namesti :-). Jsem si proste neustale brblala "Dobry den".
4.10.2007 17:15:14
:-)
Také jsem zůstala neovlivněna, jojo učitelé jsou jen lidi, ale tím spíš by občas měli stát nohama na zemi a nestoupat do výšin nadřazenosti:-)
Jinak tenhle způsob - nezpůsob praktikovali hlavně kantoři s nějakým komplexem..:-) A teď se tomu opravdu od srdce usmívám..
4.10.2007 16:34:52
My mame stejnou zkusenost z Lucemburska. Tady se lide zdravi i pri jizde na kole, na prochazce v lese, pri behani. A samozrejme se zdravi i na ulici. Moje cerstve dvouleta dcerka proto radostne na kazdeho vola lucembursky dobry den (i kdyz lucembursky neumi), a v jeslich (francouzske) zase zdravi francouzsky. Bydlime v obci tesne u hlavniho mesta, kde zije asi 7000 obyvatel. V centru mesta se samozrejme lide nezdravi. Ale prijde mi, ze tam, kde se na chodniku potkate jen nekolika lidmi je to opravdu mile se pozdravit.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.