| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbená atrakce - jízda na ponících

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 106 [Dalších 76 >>]
20.9.2007 10:33:39
Díky Milko!
Za žádnou cenu jsem nechtěla, aby Jitka nebo kdokoli jiný byl lhostejný k týrání zvířat, ale jak píšeš, pro laika je obtížné posoudit, co je týrání a co ne. Takže jsem se pokoušela (spolu myslím s Květuškou) vysvětlit, nač je třeba se dívat, než někoho nařknu z týrání.
Koně musí být v dobrém stavu - čistí v rámci možností, dobře nakrmení, nesmí mí průjem, v pořádku nohy a kopyta, bez otoků, neošetřených otevřených ran, ne popraskanou, přerostlou rohovinu, v pořádku podkovy, pokud jsou kutí.
Musí mít v pořádku výstroj, která nesmí nikde dřít, lépe, pokud jsou jen na ohlávkách bez udidel.
Musí chodit na odpovídajícím povrchu. Musí být napájani v přiměřených intervalech, pokud je opravdu teplo a slunečno, měli by chodit ve stínu. Vyloženě hrubé zacházení, bití bičem apod. je samozřejmě tabu.
Doufám, že jsem na nic nezapomněla.
A pokud se vám opravdu něco z toho nezdá, tak to nahlašte.
20.9.2007 10:03:31
Teprve teď jsem se dostala k tomuto příspěvku, čtu postupně, konečně koňařka:))) nebo jak se to říká. Děkuju za vysvětlení.
20.9.2007 10:00:43
Z výše uvedených příspěvků mi příjde jako jeden z rozumných ten Lařin. Já se přiznávám, že péči o koně nerozumím, netuším, jaké potřebují podmínky, v jakých prostorách spávají. Měl by to posoudit někdo, kdo koně dobře zná. Cena - majitelé si na sebe musí nějak vydělat, je tržní hospodářsví. Netuším, jaké mají na koně náklady, kamarádka má koně, a ustájení hříběte je o hodně levnější záležitost, než např. ustájení dospělého koně. Kolik ji to stojí si nepamatuju, ale tuším něco kolem 2000. Měsíčně. Je jedna z chudších, tak právě řešila, že si to nebude moct dovolit. Je to vše sporné, myslím, že jako laici to vůbec nemáme šanci posoudit.
Katka,kluci 5 a 8
  • 
20.9.2007 9:38:59
Gatto, čím se krmí psi na veganské farmě ?
19.9.2007 22:00:50
No tak já bych se o to alespoň pokusila. Tenhle druh zábavy taky nemám ráda.
Květuška*
19.9.2007 17:42:46
Mch,mch,mch.
kj.
  • 
19.9.2007 17:37:43
ludi: "Zvířata byla odjakživa člověku k užitku. Prase a kráva se prostě vykrmí, zabijou a sežerou. Kůň je od toho, aby člověka vozil, oral pole atd".

Proč a o odkud víš, že zvířata jsou na zemi od toho aby sloužila lidem? Nedávno ještě otrokáři tvrdili, že černoši jsou tu od toho aby otročili pro bílé. Ukázalo se, že to není pravda. Jak víš, že máš pravdu ty?
kj.
  • 
19.9.2007 17:34:50
ludi: "Zvířata byla odjakživa člověku k užitku. Prase a kráva se prostě vykrmí, zabijou a sežerou. Kůň je od toho, aby člověka vozil, oral pole atd".

Proč a o odkud víš, že zvířata jsou na zemi od toho aby sloužila lidem? Nedávno ještě otrokáři tvrdili, že černoši jsou tu od toho aby otročili pro bílé. Ukázalo se, že to není pravda. Jak víš, že máš pravdu ty?
19.9.2007 15:50:49
No jo bety, souhlas, péče o koně není levná záležitost - ale kdekdo to bere z pohledu svého, 50 Kč za 3 minuty je pro něj dost.
bety
  • 
19.9.2007 15:35:10
Už několikrát tu zmiňujete, jak závratná cena je 50 Kč na 3 minuty. Vždy mě to pobaví. To je pohled laika, který už nevidí, že celou zimu koně stojí (myslím obrazně) a nevydělávají, ale žerou stále stejně, potřebují péči (kováře, veterináře ap). Pokud někdo bere za jízdu motokárou 50 Kč za pár minut, tak se nad tím nikdo nepozastaví (no jo žere to benzín, musí se to udržovat...) ale když nejezdí, tak ani neprodělávají.

Jestli ti poníci byli dejme tomu dva dny na pouti, a hold jednu noc přespali v avii, a potom celý týden jsou na pastvině, tak v tom zas tak velký problém nevidím. Provozáci (koně v provozu pro turisty) mají sezónu jen přes prázdniny, pak 10 měsíců odpočívají. Ale za ty dva měsíce musí vydělat na sebe na celý zbytek roku.

Pokud byli poníci zdraví, v dobré výživné kondici tak jim ten víkend neublížil a majitelce třeba pomohl oddálit prodej poníků pro finanční krizi. Ono chovat koně je dnes víceméně charita a dělají to jen nadšenci.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 106 [Dalších 76 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.