| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbená atrakce - jízda na ponících

 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]
klara
5.8.2013 10:32:17
já už 2 roky přemýšlím o sepsání petice ale stále sem se k tomu nijak nedokopala. Ovšem po víkendové porcinkuli jsem rozhodnutá do toho jít. Poníci tam na přímém slunci, ve 38° ve stínu, bez jídla, vody s bičem za zády chodili celodenní tůru v kole. Nedokážu pochopit jak v týhle době může být stále pro mnoho lidí tohle týrání považováno za zábavu.:-( bohužel krapet nevím jak to sepsat, pokud byste do toho někdo se mnou chtěl jít a byl by ochotný tomu věnovat trochu času a sepsat petici, popř. někoho kdo už něco takového podnikl, byla bych ráda za pomoc či radu. Děkuji Klára

clarah@seznam.cz
klara
5.8.2013 10:31:34
já už 2 roky přemýšlím o sepsání petice ale stále sem se k tomu nijak nedokopala. Ovšem po víkendové porcinkuli jsem rozhodnutá do toho jít. Poníci tam na přímém slunci, ve 38° ve stínu, bez jídla, vody s bičem za zády chodili celodenní tůru v kole. Nedokážu pochopit jak v týhle době může být stále pro mnoho lidí tohle týrání považováno za zábavu.:-( bohužel krapet nevím jak to sepsat, pokud byste do toho někdo se mnou chtěl jít a byl by ochotný tomu věnovat trochu času a sepsat petici, popř. někoho kdo už něco takového podnikl, byla bych ráda za pomoc či radu. Děkuji Klára
Zodeone
20.8.2010 20:10:08
Ráda bych upozornila na mylný pohled na ZOO. Spousta lidí je vnímá jako vězení pro zvířata, ale to už tak dávno není. Moderní ZOO má v první řadě pomoci zvířata chránit a vzdělávat veřejnost. Například městské děti za čas ani nebudou vědět, jak vlastně jednotlivé druhy zvířat vypadají. A nemusí se jednat o exotické druhy, kolik dětí si myslí, že existuje fialová kráva, případně nepozná kozu od ovce ( a to nejenom děti, i rodiče s tím mají často problém.
Uvědomte si, kolik živočišných druhů by dnes již neexistovalo, nebýt záchovných programů ZOO. Nevím, jestli některý z křiklounů má vůbec představu, kolik druhů bylo právě díky chovatelské práci ZOO zachráněno nebo díky chovu se stále udržuje přežití schopných. Jen pro příklad - Lvíčci zlatí, Kůň převalského, Tygr ussurijský, Levhart madžuský...zalistujte si seznamem ohrožených zvířat.
Není vždy možné, aby se daný druh zvířete efektivně chránil v jeho domovině, často původní biotopy už neexistují. A na přežití druhu je potřeba okolo 500 jedinců.
A že zahrady chovají i zvířata, která tolik chránit nepotřebují? ZOO jsou stále závislé na návštěvnících - není návštěvnost- nebudou dotace- nebudou peníze na nové, lepší výběhy. Takže je potřeba chovat i druhy, které jsou atraktivní pro návštěvníky, aby právě ta návštěvnost byla. Ohrožených druhů je hromada, ale málokterý je "divácky atraktivní".
Věřte, že zvířata pobyt v klecích a výbězích nevnímají tak negativně jako vy. Téměř všechny druhy obývají i ve volné přírodě svoje teritorium, takže představy o naprosté volnosti jsou mylné. V ZOO mají toto teritorium menší, než by měli v přírodě, ale cítí se v něm stejně bezpečně. Kromě toho jim odpadá potřeba shánění potravy. A pokud se dostanou mimo svoje území, snaží se vrátit. Přečtěte si prosím například něco od Veselovského, třeba pochopíte spoustu věcí.
  • 
25.7.2008 21:18:00
Každý vidí v týrání jen když nemá zvíře co jíst...ale náhodou, není tohle také týrání? Koníci budou mít po tomto zacházení jistě problémy s kopyty a dále asi nemají moc pestrý život. A ta šibeniční cena....Je to děs, ale nevím co s tím...:(
  • 
27.2.2008 20:26:25
poníci vozící děti jsou starou bolestí velkých i malých poutí a podobných akcí.Nesčetněkrát jsme řešili oznámení lidí,kteří volali na naši tísňovou linku,že na té či oné pouti stojí v úmorném vedru,na přímém slunci,bez vody a krmení několik poníků.Bez stínu,bez vody,bez krmení,stojí odevzdaně,bez výrazu,bez zájmu o cokoliv a trpně se nechávají pohánět svými majiteli.Většinou stojí umístěni v bezprostřední blízkosti dalších atrakcí,takže jim do citlivých uší neustále troubí halasné vyřvávání z okolních atrakcí a velmi,velmi hlasitá hudba.Nemám nic proti poutím,ale bez koní či poníků.Řešení je velmi svízelné.Správně by majitelé měli mít spoustu povolení a razítek,ale "není žalobce-není soudce".Většina těchto zvířat není ani očkována(povinné),ani odčervena a spousta z nich má různé kožní parazity.A tak jezdí poníci v nevyhovujících dopravních prostředcích a jsou umístěni ve nevyhovujících prostorách.O to víc mě kolikrát šokuje ta bezmezná radost rodičů drandících dítek,většina na děti jásavě volá,mává a zuřivě fotí či nahrává jak jejich ratolest sedí na utrápeném zvířeti které by nejradši se vším seklo a všechny poslalo do háje.Copak tihle rodiče nevidí to,jak jsou ve většině případů poníci utrápení,bez zájmu a bez života?Z jedné strany se městským dětem a lidem nedivím,dnes vidět či se moci povozit na živém koni-je rarita a svátek.Ale za tuhle cenu?Děkuji,opravdu ne.Své děti bych na takového chudáka neposadila.
Blanka Filipová,SOS-Život pro koně-útulek pro staré a týrané koně
Helena
  • 
24.9.2007 14:27:29
Mám dotaz. Co žrali psi celá ta staletí, kdy ještě nebyly vynalezeny granule? Je zajímavé, že přežili bez těch granulí až doteď.
Jana
  • 
23.9.2007 7:47:07
a co zkusit napsat do pořadu Chcete mě?
zuzini
22.9.2007 10:01:35
Na tvrdo zase není vhodný žloutek. Mají to s vejcema složitější.
Rebeka
  • 
21.9.2007 15:53:16
A ty snad pracuješ ráda? Mám koně, nejradši by jen žral a byl se stádem, psychicky i fyzicky je to to nejlepší.
Jen ještě přidám, koně sice jsou zvyklí celý den chodit, ale stylem, že popocházejí od drnu k drnu - tzn. pořád žerou, sem tak někají větší pohyb je pouze z leknutí nebo z radosti...
21.9.2007 15:18:57
"Rozdíl mezi náma je v tom,že já myslím využít a říkám využít a ty myslíš využít ale neříkáš tomu tak. Viz, ty koně z dostihů.Co je hipoterapie když ne využití?"
Rozdíl je v tom, jestli je tam partnerství a prospěch na obou stranách. Jestli můžeme čekat, že zvíře je spokojené. Nevím, jestli je spokojený kůň, kterého zraněného žene žokej do cíle s tím, že bude utracen. Tady už jde jen o peníze, bez jakéhokoli prospěchu pro zvíře.


Kastrace mi přijde horší než utracení.Já vím,kdo nám dal právo vzít jim život.Kdo nám ale dal právo způsobit jim bolest,dezorientaci,hrůzu.A v důsledku změnit osobnost?A ty ohrady pro ostatní,kdo rozhodl jak velké jim budou vyhovovat,oni sami?
Kastrace je jediné možné řešení, protože když se budou množit, tak už se o ně nikdo nebude schopen postarat. Třeba v Rumunsku je obrovský problém s potulujícími se psy, místo toho, aby tam začali soustavně kastrovat, tak je tam nechají množit a čas od času vyjede akční jednotka s holemi a těmi se snaží umlátit co nejvíce psů. Tak co je lepší?
Ono je lepší se do těch zvířat vcítit a zkusit si představit, co bychom chtěli na jejich místě? Být vykastrovaní a žít, nebo být utraceni? Žít ve velké ohradě 150 m2 na trávě na sluníčku s možností schovat se do prostorné boudy, nebo žít v útulku v kotci o pár metrech čtverečních? Já si myslím, že odpověď je jasná. Ty snad ne?
 Příspěvky 110 z 106 [Dalších 96 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.