| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbená atrakce - jízda na ponících

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 106 [Dalších 86 >>]
21.9.2007 15:12:12
A co jako? Děti - kříženci mezi blonďatýma Polkama a nacistickými vojáky by také neexistovaly, nebýt násilného a plánovaného množení. To nic neznamená. Cos tím chtěla říct?
21.9.2007 15:10:26
Dávají jim ho vařené natvrdo.
Květuška*
21.9.2007 15:05:49
Rozdíl mezi náma je v tom,že já myslím využít a říkám využít a ty myslíš využít ale neříkáš tomu tak. Viz, ty koně z dostihů.Co je hipoterapie když ne využití?

Kastrace mi přijde horší než utracení.Já vím,kdo nám dal právo vzít jim život.Kdo nám ale dal právo způsobit jim bolest,dezorientaci,hrůzu.A v důsledku změnit osobnost?A ty ohrady pro ostatní,kdo rozhodl jak velké jim budou vyhovovat,oni sami?
zuzini
21.9.2007 13:48:28
Pro psy je z vejce v syrovém stavu přínos pouze žloutek.
20.9.2007 22:39:54
Gatto, pro "nepřirozený a intenzivní" výcvik na dostihy byl anglický plnokrevník šlechtěn přes 300 let. Tohle plemeno by bez dostihů neexistovalo.
20.9.2007 20:40:30
Vidíš, použila jsi slovo "využít". Lidé totiž mají stále pocit, že každé zvíře je třeba na něco "využívat". Jedině u psů či jiných domácích mazlíčků někdy dojde k přátelství a partnerství bez toho, aby člověk počítal peníze a možné využití (i když ne vždy). Myslím si, že je lepší koně chovat pro potěšení a přátelství, než pro intenzivní a nepřirozený výcvik pro dostihy.
Na veganské farmě se zvířata nerozmnožují, část z nich bývá sterilizována (feny). Nebo někteří psi jsou umístěni ve velkých oplocených výbězích po dvojici či trojici stejného pohlaví. Slepice nevyužívají, protože oni se těch slepic ujali, aby jim zachránili život a ty slepice dávají ty vejce i tak. Ale protože vegani vejce nejí, tak je dají aspoň těm psům, pro které je to přínos, jinak by je museli vyhodit a to by bylo neekologické. Nehledě na to, že na té vegan-farmě si nemohou dovolit vyhazovat naprosto nic z finančních důvodů.
Oni psi "nechovají", oni se ujímají psů bez domova, kteří by buď zůstali na ulici, nebo by byly v nějakém útulku typu lágr.
Alča
  • 
20.9.2007 16:21:16
Přiznám se, že mi stačil začátek - nemám sílu na to koukat, je to strašné :-(
Květuška*
20.9.2007 15:28:00
Koně z dostihů nelze využít pro hipoterapii.Kromě toho to je taky práce a využívání.Jakým způsobem bylo zajištěno na veganské farmě aby se zvířata nerozmnožovala,když měla naprostou svobodu?Nevyužívali tam slepice pro krmení psů?Nebylo by lepší,kdyby ty psy tedy nechovali?
20.9.2007 11:12:04
Na veganské farmě, na které jsem byla já, je krmí normálními klasickými granulemi, obvykle smíchanými s namočeným pečivem a vejci, které snášejí slepice na farmě. Bohužel v tomto případě musí nakupovat granule klasické z finančních důvodů a udělat tak etický kompromis, nemohou si totiž dovolit veganské granule, které stojí několikanásobek víc. I když do budoucna je tu možnost, aby je sponzoroval výrobce veganských granulí a dával jim je zdarma výměnou za reklamu na jejich webu, ale to se ještě uvidí.
Ještě bych k tomu dodala, že veganské granule nejsou o nic horší než ty normální, každopádně i normální granule nemají nic společného s přirozenou stravou psovitých šelem, navíc se dělají z geneticky modifikovaných rostlinných surovin a ze živočišné složky obsahují minimum a to je ještě ten nejhorší jatečný odpad. Ty veganské granule obsahují vyvážený poměr živin, vitamínů a minerálů, který pes potřebuje bez ohledu na to, že to nepochází ze zvířat, ale z rostlin.
20.9.2007 10:50:23
Káťo, dobrý dotaz..vidíš, to mě nikdy nenapadlo,také by mě to zajímalo:-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 106 [Dalších 86 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.