| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na kole s bříškem

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 97 [Dalších 57 >>]
Helča+3svišti
1.9.2007 22:23:14
Velmi ráda jezdím na kole. V prvním těhotenství jsem toho moc nenajezdila, bála jsem se. Teď jsem čekatelkou podruhé, 4.měs. a kupodivu strach nemám, jen musím jezdit pomalu, když se zadýchám, nedělá mi to dobře. Taky mám pocit, že se namáhám míň, než když tlačím kočár.
Mám ale dotaz - má sestra, fyzioterapeutka mi říkala, že jízda na kole se nedoporučuje v posledním trimestru kvůli nebezpečí rozestupu sedacích kostí a tím pádem předčasného porodu. Víte o tom někdo něco?
Jinak - má cyklo - aktivita asi bude omezena tím, že mám pánské kolo, takže můžu jezdit, jen dokud mi moc nenaroste pupek. Ale na jaro bychom chtěli koupit vozík Croozer, rovnou pro obě ratolesti, tak doufám, že si kola užijeme i s malým mimi :-)
sisi mimi 3 měs.
  • 
1.9.2007 13:29:25
Ano,máte pravdu.Izolovat se ale nemusíte.Jsou i jiné sporovní aktivity,kterým riziko zranění minimalizujete,tak proč riskovat jízdou na kole?Vždy""t to dě""tátko je to nejcenější.A manžel se o mě staral s láskou,ale rozhodně jsem se nenechala OBSKAKOVAT!Je to ale jen můj názor.Samozřejmě si každý může naložit se zdravím svého dítěte po svém.
sisi
  • 
1.9.2007 13:18:34
Ano,máte pravdu,ale jsou i jiné způsoby,jak se neizolovat a hýbat se,než riskovat na kole.A manžel mě rozhodně pořád neobskakoval :-)
1.9.2007 10:18:09
Pridavam se do party cyklomatek :o). V prvnim tehu jsem kvuli prichazejici zime jezdila jen do pateho mesice, ale do sedmeho pak aspon spinning a do osmeho bezky a skialpy.. pak uz brisko moc tvrdlo..
Tohle tehu jsem za sebou vozila croozer s dcerou do sesteho..pak uz mi bricho zacalo vadit pri slapani... a kdyz jsme zkusili zvednout riditka, bolela me zada :o((.. Bylo mi to moc lito, ale po ja si to po porodu vynahradim...

Nazorum typu, ze je to nebezpecne... ja si myslim, ze jak tu uz nekdo psal, vse je nebezpecne.. cely zivot je nebezpecny.. a nahodny.. Kdyz nekdo rika, ze lepsi nepokouset.. tak si rikam.. jestli ten clovek ji potraviny, jestli vstava z postele, jestli se sprchuje.. protoze nepokouset by mohlo taky znamenat jen lezet.. a mozna ani to ne :o)

Takze tehule, co jezdite na kole.. sportu zdar.. at uz je to kolo a nebo cokoliv jineho ! Tohle tehu mi bohuzel tvrdne brisko mnohem vic a diky 16ti mes. dcerce toho uz tolik nezvladnu... ale neuveritelne se tesim na dobu po porodu, az vezmu croozera, obe deti a vyrazim zase na nas vylet !!
M.Eriksen, 33.tt
  • 
31.8.2007 23:50:29
Tady v Dansku jezdi na kole vsichni, kolo se pri normalnim prubehu tehotenstvi dokonce doporucuje jako jedna z nejvhodnejsich forem pohybu. Ja denne ujedu kolem peti km a je mi mnohem lepe, nez kdybych lezela na gauci a utesovala se, jak na sebe hezky davam pozor. Vseho moc skodi - tehotenstvi neni nemoc.
zuzka
  • 
31.8.2007 0:30:29
pokud si někdo troufne a na kolo se vyšplhá i s bříškem, tak proč ne? Já bych si ale asi kolo odpustila. Už jenom proto, že je člověk přece jen takový nemotornější, takže chce to kus odvahy. A taky se musím přiznat, že ač bez bříška,mám strach vozit malého (dva roky) v sedačce, protože mi to kolo přijde hrozně nestabilní. Takže je to na manžovi.
31.8.2007 0:00:46
...jen krátká poznámka od další cyklotěhule...nevzpomínám si, kdy jsem naposled spadla z kola (asi tak před 20 lety),ale předevčírem jsem sebou sekla v supermarketu, když jsem uklouzla po rozlitém oleji a zhruba přede dvěma měsíci jsem docela ošklivě spadla ze schodů..a to mě utvrdilo v tom, že neexistuje důvod, proč v těhotenství přestat jezdit na kole (pokud ovšem tedy člověk ve skutečnosti na tom kole jezdit chce)
Lucka
  • 
30.8.2007 20:35:34
Jasně, ale proč to pokoušet. Já si myslím, že je to nebezpečné, moje gynekoložka taky. Všechny sporty jsou nebezpečné, ale prostě kolo na silnici a ještě s dítětem nebo těhotná??? Udělá se Vám špatně a jste na zemi. Můj manžel se na kole málem zabil, a kdyby měl dítě na sedačce???
babi_
30.8.2007 20:09:25
Jo ty tašky závěsné každá zvlᚍ jdou i za zadní sedačku myslím...
babi_
30.8.2007 20:08:02
Strašné. Stejná tragédie by se ale mohla stát kdyby jeli v autě nebo šli pěšky.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 97 [Dalších 57 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.