| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila v Krči

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 89 [Dalších 69 >>]
7.8.2007 16:04:44
Agatho, rádo se stalo a hlavně se neboj, bolí to, ale fakt to stojí za to! Na všechno nepříjemný zapomeneš, jakmile Ti dají to nejkrásnější miminko na světě do náruče. Nevím, kdo to byl, ale řekl: "Nejkrásnější dítě na světě je jen jedno. Má je každá matka." Tak si užívej zbytek těhotenství a těš se, je na co:o) JO a spi, spi, spi, co to dá;-)
7.8.2007 16:01:06
Sylvie, patrně patříš k těm, které jsou si svou HIV-jisté, ale znám i takové, co na testy nejdou ze strachu, pokud by ale byly positivní, není nic lepšího, než se nenechat testovat a tím umožnit dítěti šanci na 70% přenos viru, to je fér nabídka do života. Jinak se totiž ihned podávají antiretrovirotika a dotyčné děťátko má velkou šanci být zdravé. HIV+ matky také rodí císařským řezem, opět kvůli děťátku, a také nesmí kojit ani vlastní dítě. takže pokud je zákon, který umožňuje netestování v těhotenství, nechápu jeho účel, asi máme málo +. Podotýkám, že jsem s HIV+ a nemocnými AIDS dlouho pracovala, takže si opět nevymýšlím.
7.8.2007 14:13:33
No, zas tak strašné to není. První dva týdny byly krušné. Jak jsem lehla, tak jsem celou noc spala :-). To by člověk nevěřil, na co všechno potřebuje břišní svaly. Navíc jsem zapoměla.
7.8.2007 14:03:30
Jejda, jak já ti rozumím. Koně za bezproblémové těhotenství a normální porod. Můžu se zeptat, jak to máš s cukrem teď?
Míša, Junior *97, Beruška*2006
7.8.2007 10:28:59
Sylvie, tak sis to dohledala přesně. A jasně, máš pravdu s tím, že když se lékař rozhodne test těhuli nedělat, tak ho neudělá. No, ale vzhledem k tomu, že při porodech zpravidla teče dost krve, tak se ty testy na HIV dělají těhulím opravdu dost plošně i v zájmu ochrany samotných lékařů. Jo, a vlastně jsi našla i to, co bylo pro tuto debatu nejpodstatnější - tj. že dárkyním mateřského mléka se testy na HIV opravdu dělají povinně.:-))

Má poslední zkušenost je z loňska, a to mi dělali testy na HIV dvakrát - na začátku těhotenství a na konci.
7.8.2007 9:43:23
Tak já třeba jsem ho odmítla proto, že mi ho dělali už před prvním dítětem a nějak jsem neměla důvod si myslet, že bych se mohla někde za poslední rok a půl na MD nakazit :-) Neviděla jsem důvod proč zbytečně podstupovat pro mě nepříjemnej odběr a brát krev tělu, který už tak mělo dost starostí s těhotenskym krvácenim...
neřeknu
  • 
6.8.2007 23:44:17
jen tak pro zajímavost, proč jsi odmítla test na HIV?
6.8.2007 23:10:16
Tak už jsem to našla.

Je to zákon 258/2000 Sb o ochraně veřejného zdraví, kde v § 71 odst. 1 jsou stanoveny osoby, které jsou na HIV vyšetřovány povinně (dárci krve, tkání, orgánů a spermatu před každým odběrem, dárkyně mateřského mléka jednorázově před započetím odběrů) a v odst. 2 jsou vyjmenovány osoby, kterým může být odběr provedený i bez jejich souhlasu. Což ovšem neznamená, že každé těhotné vyšetření provedené být musí, jenom že pokud ho lékař provést chce, nepotřebuje k němu souhlas. Lékař se může třeba rozhodnout, že než by ztratil klientku, tak jí odběr proti její vůli neprovede (protože není vyjmenovaná mezi povinně testovanými osobami).

pokud tu bude příspěvek opakovaně, omlouvám - Rodina opět stávkuje :o/
-----


MarkétaP + 4 dcerky
6.8.2007 22:33:37
Míšo, v roce 2004 jsem jeden test na HIV (předporodní) odmítla, jen mi to napsali do průkazky. Zákonem mě nikdo nestrašil, takže pravděpodobně neexistuje, jinak totiž lékaři rádi straší i neexistujícími (viz případ jedné mé kamarádky, kterou strašili zákonem, když chtěla v plánu odmítnout oxytocin na vypuzení placenty).

Co se týče MM, měla jsem zato, že je z mléčné banky, a tam budou dárkyně/prodávající testované povinně. Aspoň doufám, dcera cca 3 malé dávky cizího MM v porodnici dostala.
6.8.2007 22:24:38
MMCH z jakého zákona, ráda bych do něj nahlédla, sice už těhotenství neplánuji, ale abych byla v obraze?


-----------
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 89 [Dalších 69 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.