| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila v Krči

 Celkem 89 názorů.
 Babyna,Patricie07,Michael10 


Bolestivé šití 

(3.8.2007 9:24:35)
S tím bolestivým šitím mě to opravdu překvapuje. Já rodila s pomocí kleští, šili mě 45 minut - hlavně uvnitř a nic mě nebolelo. Dostala jsem jednu injekci a když jsem pak jenom sykla, že to trošku cítím, hned mi dali druhou.
 majdaleenka +07+11 


Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 10:00:42)
já se obávám, že jak se mi to všechno rozleželo, že jsem "kapánek" zhysteričtěla, či jak to říct, takže jsem možná cítila i to, co jsem cítit neměla, však říkám, že za to na sebe pyšná nejsem;-), vnější 4 stehy byly úplně v pohodě, ale ten dlouhatánský vnitřní jsem holt cítila.
 Boudicca 


Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 10:21:25)
Majdo, já tě chápu, byla jsem na tom podobně. První dítě šlo s rukou vedle hlavy a já byla tak potrhaná (nástřih + trhlina), že mě taky šili 45 minut a ještě si k tomu pan doktor přivolával konzultace. Dostala jsem (tuším) i nějakou "umrtvovací" injekci, ale stejně pro mě bylo šití nejbolestivější z celého porodu, který byl mimochodem super... Nicméně, asi jako satisfakce, druhé dítě šlo ven i bez nástřihu a to je potom pohoda!!!!
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 10:27:21)
tak to už se těším, třeba se nám příště také zadaří:o)
 petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 10:35:27)
Majdalenko,

souhlasím, bolí to. Mně šla dcerka ven současně rukou a hlavou, protože měla šňůru omotanou přes rameno. Vevnitře trhlina 6 cm, venku jen dva.
Šití trvalo hodinu a půl, vevnitř to umrtvit nešlo. KDyž se konečně pan doktor dobral k šití venku s umrtvením mezokainem, byla to paráda. (Nebo už jsem byla tak uthaná, že jsem to necítila...)
Každopádně pro mě bylo šití horší než celý porod. ten jsem měla rychlý a pohodový.
 Zuzka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 11:42:50)
Nedovedu si to vubec predstavit. Me na puse sili 2 stehy bez umrtveni a byla to hruza. Co ten doktor dostal pak jmen, ze mi to neumrtvil. Nedovedu si predstavit, ze me sijou na tom nejcitlivejsim miste bez umrtveni. SADISTI. To bych radsi chtela celkovou narkozu. :-) Ale ta je draha, takze jen pro vyvolene.
 Babyna,Patricie07,Michael10 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 12:21:38)
Podle mně to jde umrtvit i uvnitř, protože já jsem opravdu necítila vůbec nic. Asi záleží na doktorovi.
 Jana+veronika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 12:55:34)
Celková narkoza jen pro vyvolené?!!!! Kldině bych si to nechala ujít. Nevím, jestli bych ráda rodila normálně, protože tu možnost nemám, ale nemyslím si, že celková narkoza je jen pro vyvolené. Ovšem zase - ano jsem vyvolená. Minulý porod jsem absolvovala jen s epidurálem, takže jsem na porodním sále měla možnost hned vidět dceru. Moc jsem to teda nevnímala, odcházeli mi ledviny, tlak 240/140 a celkově to nebylo nic moc. A teď, teď už budu patřit pravděpodobně do klubu vyvolených. Od začátku těhotenství si musím ředit krev (píchám si každý den injekci do břicha), našli mi nějaké změny na mozku (epilepsie), mám těhotenskou cukrovku, na kterou bohužel nezabrala dietka, takže inzulínek. Před těhotenstvím jsem prodělala malou mrtvici (při pokusu o umělé otěhotnění).A teď mi někdo napíše, že jsem vyvolená, já katastrofa. To mám radost!!!!
 Dajenka, 1 dítko 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(7.8.2007 14:03:30)
Jejda, jak já ti rozumím. Koně za bezproblémové těhotenství a normální porod. Můžu se zeptat, jak to máš s cukrem teď?
 Rady rr 


Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(5.8.2007 12:56:55)
Já byla asi mezi "vyvolenýma". Rodila jsem kleštěma, ale díky tomu, že nešla porodit placenta, tak mi dali celkovou narkozu, takže šití jsem vůbec necítila. Díky bohu, potom, co tu píšete... Teď čekám druhé mimi a dost se začínám bát...
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(6.8.2007 17:42:27)
neboj, všechny jsme to přežily, jak vidíš:o)
 Essme 


Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 13:36:51)
Ano, také mám obdobný zážitek v Krči v III/06. Porod superrychlý a bezproblémový, už minutu poté jsem na to zapomněla, natož teď, ale to šití .... bééé ... na to nezapomenu, a ne týden, jak tu někdo píše, ale několik týdnů jsem s tím měla problémy ... Jinak ale příště asi zase do Krče, hlavně, že už to tam znám (kojení nám ale šlo až doma, to co píše autorka nemůžu vůbec potvrdit, spíš naopak, nechci ale přidávt ubrečené historky ovlivněné hormony, a navíc bylo také velmi přeplněno, jen tu noc 12 porodů!), a těším se, že příště třeba nebude šití třeba ;-)
 Sysss 


Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 12:56:58)
Ahoj Majdi!Krásně a vtipně napsaný článek!!A musím se k tobě a tvému šicímu zážitky taky připojit.Porod pohoda,ale šití děs a hrůza!!Syn měl 4kg a 54cm a tak,i když jsem byla nastřihlá,ještě jsem se trhla vedle..:(No a šila mě dr.,která zajisté začínala(ale proč u mě?):)tak jsem se chvílema musela opravdu držet,aby mi noha nevykopla..:)A umrtvovací injekce jsem dostala asi 4,ale zřejmě s krátkou dobou působení..:)Takže držím palce všem nastřiženým,at se dobře hojí!!(já si normálně sedla 3měs.po porodu).Ahoj!
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 16:32:55)
Sysino,
asi mám víc štěstí, já seděla už v porodnici, sice nepohodlně a nejdřív s kruhem, ale přece, a teď, malému jsou 3 týdny a kousek, už sedím i na židli. Jenže stejně trávím nejvíc času na míči nebo v houpacím křesle, protože Adámek přes den prostě nespí a ještě ho trápí prdíky, tak houpeme a houpeme.
 sunsung 


Re: Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 18:15:37)
Já pr dostala mezokainu pro tři rodičky a stejně bylo šití nejhorší z celého porodu, na mě totiž vůbec nezabírá a šití okolo clitorisu je opravdu výhra, malá šla ručičkama a hlavičkou najednou...
 Merymel,Kristynka 9mes. 
  • 

Re: Re: Re: Bolestivé šití 

(4.8.2007 21:07:21)
Ahoj Sysino.poznala jsem te:)))Jo,mela jsi to siti horsi nez porod samotny!:(((Jinak vzkaz vsem nastavajicim maminkam...hlavne NEKASLEJTE po porodu a HLIDEJTE SI STEHY A NECHEJTE SE NA ODD.SESTINEDELI OPRAVDU OPRAVDU PROHLEDNOUT!!!!Nebo zazijete nastrihy DVA jako ja!!!!!Prvni pri porodu,mimochodem porod byl super,slo to jako po masle.Porad jsem cekala,kdy nastoupi ta silena bolest o ktere se vetsinou mluvi pri porodu,ale siti bylo fakt au au!!!Ale bohuzel se mi pak vratil sileny kasel a nejdriv mi ve sprse vypadl steh a pak jsem pri posledni prohlidce,byla zrovna ve sprse a odstrikavala jsem mliko a pan dr. mi utekl,tim padem jsem sla domu bez kontroly siti hraze.Po navratu domu mi vypadl dalsi steh a ja zjistila pri myti,ze jsem tam dole nejak rozsklebena!!!!Hned vecer jsem byla zpatky v Krci a dr. mi rekl,ze to musi znovu nastrihnout a sesit.Organismus po porodu vlivem hormonu ma obrovskou silu se rychle hojit,ale 7dnu po porodu uz NE!Takze holky co jste zazily osklive hojeni nastrihu se do me dokazete vcitit,bylo to hrozny....!:((((
 Lenka a Niki (říjen2005) 
  • 

Re: Re: Bolestivé šití 

(3.8.2007 13:49:20)
Tak naše malá se narodila pomocí "zvonu"-řekli mi,že prý jsem uvnitř dlouhá a úzká a malá se i přes své minimíry (46cm a 2,57kg)nemohla protlačit ven.Byla jsem hodně potrhaná a šití,které mělo být bezbolestné bylo pro mě horší než samotný porod.Vnitřní stehy pohoda,ale venku mě to teda faaakt bolelo,že jsem sykala bolestí a tekly mi slzy.Do toho si pamatuju,jak se mi hrozně rozklepaly kolena (asi nějaká zimnice či co),takže jsem jím tím vše ještě ztěžovala.Myslela jsem tenkrát,že to šití snad nemá konce (šili mě 45min a až potom přišli malou přiložit).
 Levandulka+3 


Re: Re: Bolestivé šití 

(5.8.2007 1:36:08)
Úplně tě chápu, sama jsem u prvního syna zažila taky 3/4 hodinové šití a to ještě s jedním páráním (mladá doktorka to po chvilce vzdala a raději zavolala zkušenější kolegyni...), po každém stehu jsem se ptala, kolik ještě a neustále se omlouvala, že se asi chovám, jak malé děcko. Bála jsem se, jak to bude u druhého porodu, když mám uvnitř takovou jizvu, ale kupodivu dobrý:-)
 Hela, Jindra 1/04 a Ondra 11/06 
  • 

Re: Bolestivé šití 

(5.8.2007 10:06:40)
Rodila jsem obě děti v Krči a mám jen dobré zkušenosti. Vždy jsem narazila na milý personál (2004,2006). Je to o štěstí. Dlouho jsem tam ležela i před porodem a můžu říci, že ze všech sestřiček byla jen jedna nepříjemná a to od podstaty.Stálý personál je prima, nesmí se narazit na externisty, kteří vykrývají zejména víkendy.
Co se týče kojení, tak já bych bez Krče zřejmě nekojila ani jedno dítě, mají v tomhle ohledu maximální péči, až to bylo někdy moc.
Co se týče ostatních porodnic v Praze, tak já se rozhodovala mezi Podolím a Krčí. Nakonec jsem zvolila Krč, protože je blíž. K Apolináři bych nešla, rodila tam moje mamka v roce 2002 a doktoři a por. asistentky super, ale dětské sestry, které po porodu potřebujeme nejvíc byly tragické, žádná ochota, arogance, no hrůza.
Co se týče nástřihu, tak já myslím, že je vnímání bolesti silně individuální. Mám labilní čípek, a tak jsem měla co dělat, abych oba kluky donosila. Na druhou stranu mám zase úzkou a poměrně citlivou pochvu. Při prvním porodu to bylo rychlé, stačili mě střihnout a místo umrtvit, ale šití bylo i přesto hodně nepříjemné a taky jsem knikala a omlouvala se za to, sedět jsem nemohla 14 dní. Druhý porod byl superrychlý až tak, že jsem se trhla. Šití vevnitř ani nebolelo, ale hráz mám asi hodně citlivou, takže se opakoval předešlý scénář, pan doktor byl ale skvělý a když jsem se omlouvala, že ucukávám, tak mi řekl, že už si na to zvykl, že je to dobrý. Už ten den jsem si mohla v pohodě sednout, ale hojení bylo daleko delší a dlouho jsem to cítila, minimálně 3 měsíce, takže zatímco po prvním porodu jsem začínala se sexem po šestinedělí, po druhém to šlo stěží po 6 měsících.
 Jaja dvojcata 27 mesíců 
  • 

Krč a dětské odd.  

(23.8.2007 18:42:36)
V Krči jsme ležela na gynekologii a vše tam bylo bez problémů. Rodila jsem v Motole (rizikovka)a je pravda, že rizové bylo super, porod taky, ale poporodní byl děs a hrůza. Neochotné a sprosté sestry, na novorozeneckém kouřící! druhy´den po porodu a následném císaři mi dali dvojčata na pokoj...
Mám ještě jednu vzpomínku na Krč, malý měl v roce průjem, poměrně hodně a ta na pohotovosti nařídili hospitalizaci. Na Bulovce mi oznámili, že na normální oddělení s průjmem by´t nesmíme, že musíme na infekční (pavolon kde se taky léčí TBC, HIV.. ) a tam že s malým být nesmíme. Nepomohly sliby, že budu spát třeba na zemi, směla bych u něho být jen o návštěvách Byla jsem naprosto zoufalá a obvolala všechny nemocnice, právě v Krči nás pak vzali oba bez problémů.
 M,Christina+Dean 
  • 

dobre 

(3.8.2007 10:49:35)
Srandovne napsane jen tak dal a hlavne gratuluju k vasemu chlapeckovi a hodne stesti do budoucna a do dalsich porodu:).Ja sem byla taky zasivana a vubec me to nebolelo protoze sem to mela umrtvene ale zadek me bolel asi 3 dny od toho tlaceni nemohla sem si skoro ani sednout.
 Chihua 


k článku .. 

(3.8.2007 11:18:50)
Moc hezky napsané, přeji Vám spoustu radosti s vaším mimískem :-)
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Renomované porodnice 

(3.8.2007 11:43:49)
Majdo,
vzhledem k tomu, že v Praze těch porodnic zase až tak moc není, dovedu si představit, koho jsi měla na mysli těmi "renomovanými". A protože mám dvojí skvělou zkušenost s rozkojováním v Podolí, přijde mi ta poznámka o vykopnutí čtvrtý den s flaškou docela nefér.
První dítě jsem v Podolí porodila před deseti lety, tj. pravda v době, kdy porodnice rozhodně ve švech nepraskaly. Syn byl o pět týdnů nedonošený, bez sacího reflexu, první dny musel být vyživovaný sondou, pak dostával cizí MM ze lžičky, pak moje odstříkané ze lžičky. A v mezidobí jsem za pomoci sester dělala všechno možné, abych ho konečně přiměla se naučit pít přímo z prsu. Zvládl to až po dvou týdnech. A než to zvládl, nikdo nás nevyháněl. Na druhou stranu to nepojímali jako vězení a kdybych trvala na odchodu domů dřív s tím, že budu doma dokrmovat lžičkou UM, klidně jsem mohla.
Druhé dítě se mi narodilo vloni v září, na ten proslulý Den Sazky.:-)) Thomayerka zrovna malovala, všechny ostatní pražské porodnice byly doslova přeplněné (v Podolí třeba maminky po porodu ležely i na normálních gynekologických pokojích a za dětmi na oddělení šestinedělí docházely na kojení). Případy, kdy ještě porod nebyl tak rozběhlý, se posílaly třeba až do Brandýsa. A ani za téhle situace, kdy se na každou volnou postel čekalo jako na smilování, mě opět z Podolí nikdo nevyháněl, když se dcera, ač donošená, rozhodla následovat svého bratra a držet protestní hladovku. Sestřičky se překonávaly ve vymýšlení triků, jak naši Berušku přimět pít a když se jim to konečně povedlo, doporučila pediatrička, abychom si pobyt pro jistotu o den natáhly.
 majdaleenka +07+11 


Re: Renomované porodnice 

(3.8.2007 16:24:29)
Ahoj Míšo,
zdá se, žes měla štěstí, já slyšela o těch dvou takové věci, že bych tam opravdu nestrčila ani nos. A ne že jedna paní povídala, ale z osobní zkušenosti lidí, které znám osobně, a nejsou to žádné "stěžovatelky". A po pravdě řečeno, porodnice, která nepřijme "vlastní" registrované, řádně sledované rizikové těhotenství a pošle dotyčnou jinam a bez papírů ... k tomu se nebudu vyjadřovat.
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Re: Renomované porodnice 

(3.8.2007 19:58:06)
Majdi,
a co má taková porodnice asi tak dělat, když má všechny postele obsazené?
Jak už jsem psala - vloni jsem se neomylně trefila do opravdu nejhoršího možného termínu. Sazkové šílení v kombinaci s vyřazením Thomayerky (MMCH - to taky musel být mozek, co naplánoval malování zrovna na tenhle týden), opravdu způsobila dokonalý kolaps. Podolí posílalo neauktní případy jinam (ve čtvrtek 14. září v noci, kdy jsem dorazila na kontrolní monitor, už ale ani téměř nebylo kam - jedno poslední místo měla Bulovka a jedno Motol), a pro ty neodkladné hledali postel, kde se dalo, třeba na gynekologii. Jedno z jejich oddělení šestinedělí má normální kapacitu 26 maminek (a o něco málo přiměřeně větší počet dětí - tak na jeden až dva páry dvojčat). V tyhle dny tam ale bylo dětí až 40. Ani postýlku neměly všechny vlastní!
A přesně, jak psala Lvice - když se dokrmovalo, tak z kádinky nebo stříkačkou, z flašky fakt nikdy. Když se naše Beruška ukázala jako mimořádně paličatá a obvyklé metody na ni nezabíraly, strávila s námi jedna sestřička v tříhodinových intervalech pokaždé nejméně čtvrthodinu boje a triků. A když se nám konečně podařilo nakojit celou pětadvacítku, chlubila se celé sesterně.:-))
Velmi podobné zkušenosti má z Podolí řada mých známých, takže si fakt nemyslím, že jsem měla náhodou štěstí.
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Renomované porodnice 

(4.8.2007 12:53:31)
fakt nevím, je pravda, že mne v Podolí před 28 lety zachránili život, když mě vytáhli v 8. měsíci císařem, ale to, co o nich slýchám teď, to by si za rámeček nikdo nedal, a opravdu to nejsou jen tak babské povídačky, a ty papíry jí tedy dát mohli... Kromě toho, třeba o Apolináři mi bylo vyprávěno, že dokrmují z láhve rovnou a ještě chtěla sestra tu nedopitou láhev dát zpět do lednice, když ji dotyčná přinesla vrátit... Suď Bůh, hlavně, když jsou děti zdravé a kojené, pokud to aspoň trošičku jde.
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Renomované porodnice 

(4.8.2007 12:53:59)
fakt nevím, je pravda, že mne v Podolí před 28 lety zachránili život, když mě vytáhli v 8. měsíci císařem, ale to, co o nich slýchám teď, to by si za rámeček nikdo nedal, a opravdu to nejsou jen tak babské povídačky, a ty papíry jí tedy dát mohli... Kromě toho, třeba o Apolináři mi bylo vyprávěno, že dokrmují z láhve rovnou a ještě chtěla sestra tu nedopitou láhev dát zpět do lednice, když ji dotyčná přinesla vrátit... Suď Bůh, hlavně, když jsou děti zdravé a kojené, pokud to aspoň trošičku jde.
 Lefff 


Re: Renomované porodnice 

(3.8.2007 18:29:17)
Také jsem rodila v Podolí a také si myslím, že byla-li narážka ohledně kojení mířena na Podolí, není to fér. Kvůli novorozenecké žloutence jsme tam pobyly s beruškou 10 dní (za tu dobu se tam musely vystřídat všechny směny) a celou dobu jsem byla s péčí naprosto spokojená. První dny, kdy jsem neměla mléko, dostávala beruška dokrm z kádinky nebo stříkačkou (tedy žádná láhev a nabourávání kojení), jakmile mléko dorazilo, kojila jsem a vše bylo v pohodě. Sestřičky maminkám fandily a první nakojené "padesátky" se pomalu slavily :-) S porodem samotným jsem byla spokojená taky, jen mě dodnes mrzí, že mi nedokázali ochránit hráz a obejít se bez epiziotomie - na dvou místech střihli. O jedné jizvě jsem nevěděla za pár dní, o druhé vím dodnes, bohužel. Ale jinak jsem byla s Podolím spokojená tak, že bych se nebránila jet tam rodit znova. A pokud ne tam, volila bych jako druhou variantu Bulovku (tam se otevírá novorozenecká JIPka - to byl můj hlavní důvod pro registraci v Podolí, ten druhý byl samostatné porodní boxy - nechtěla jsem nikoho rušit svým hekáním a případným řevem a obráceně :-)
 LobaD 


Re: Renomované porodnice 

(5.8.2007 9:36:10)
Myslím,že vím úplně přesně co autorka článku myslela tím vykopnutím.Zažila jsem to na vlastní kůži v dubnu minulého roku.Vezmu to ve zkratce a spoustu věcí radši vynechám.
Nebudu tady popisovat jak jsem dorazila na příjem s kontrakcema po 3min a jak mě sestra přesvědčovala,že rozhodně nerodím- já jsem si byla jistá že ano,dohadovala se se mnou jak na trhu!!,nebudu tady popisovat jak špatný jsem něla porod,ale každopádně to dopadlo tak,že po 20h mi udělali císaře.Nebudu tady radši ani popisovat tu naprosto hroznou péči na pooperáku,ale faktem je,že po tak hnusném porodu,kdy mi malou přinesli až druhý den ráno,jsem prostě neměla mlíko.Nikdo mi nic nevysvětlil-joo vlastně pardon-přišla sestra hned druhý den,že na chodbě pouští video jak kojit-tak na to jsem fakt neměla sílu,nikdo mě neuklidnil-nikdo mi neřekl,že je to tím špatným porodem a přiložením dítěte k prsu tak pozdě,jen na mě řvala dětská dr že prý mi dítě dramaticky ubírá na váze..no a ještě perlička:rodila jsem ve středu večer a v neděli ráno mi vytrhli stehy a mazej domů-vůbec jsem to nečekala tak rychle,takže jsem neměla ani tatínka po ruce-byl v práci a nemohl se uvolnit,takže cesta z porodnice proběhla s kamarádem..Takže co?NIKDY PODOLÍ.
Jasně,že jsou případy kdy vás tak rychle nevyrazí,ale to musí být děťátko v ohrožení.Pokud je relativně zdravé a vy budete statečná(to furt říkali mě :-(),tak mažete ani nevíte jak.
P.S.
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Re: Renomované porodnice 

(5.8.2007 11:14:44)
Lobo,
po těhle zkušenostech chápu, že máš k Podolí negativní vztah. Při čtení mi to ale přišlo, jako kdybys popisovala úplně jinou porodnici, než kterou jsem prošla já. A přitom za poměrně podobných okolností.
Taky jsem dorazila do Podolí, které zrovna mělo stop stav, s kontrakcemi po třech minutách. Ale žádná sestra mě nevyhazovala, vzali mě dovnitř na porodní sál na natočení monitoru a prohlídku. Během pěti minut, než ten monitor natočili, už jsem měla kontrakce po minutě a začalo to vypadat, že tohle šílené tempo (na ty minutové intervaly jsem se dostala zhruba za hoďku a půl po odtečení plodovky) nevydrží stará jizva po SC. Takže jsem opět skončila pod skalpelem.
Péče na JIPce byla naprosto úžasná, sestřičky milé a starostlivé, když se večer prudce zhoršil můj krevní obraz, sešlo se mi u postele celé konzílium doktorů (jednoho odchytili už cestou domů v autě u brány a on se vrátil!).
Na oddělení šestinedělí se nám dostalo nejprve ústního poučení o kojení (ostatně musela jsem i podepsat papír, že mě poučili), jednak instruktážního videa s následnou debatou. Po tom císaři se mi mléko udělalo až pátý den, ale všechny sestry i dětská doktorka při vizitě mě v těch předchozích čtyřech dnech uklidňovaly, že je to normální. Následovala individuální péče, když si Beruška vzala do hlavy, že bude držet hladovku. A přestože se během jednoho dne pak v pohodě chytla, pediatrička navrhla zůstat ještě jeden den navíc, aby měla jistotu, že malá přibírá jak má.
Jo, a ještě odjezd - na oddělení šestinedělí mají vyvěšenou ceduli, že postel musí člověk vyklidit v den propuštění do 10:00, ale když jsem řekla, že na desátou odvoz opravdu nemám, protože manželovi akorát začíná porada a nemůže ji přesunout, nikdo z toho nedělal vědu, dostala jsem v pohodě i oběd a odjížděli jsme ve 12:30.
 pet & nany 9/05 & maxik 9/07 


Re: Renomované porodnice 

(7.8.2007 18:00:22)
i ja se chci zastat podoli...
rodila jsem tam pred 2 lety a byla jsem maximalne spokojena...no a ted tam budu rodit zas :-)
ja si myslim, ze na kazde porodnici se najde neco spatneho, v kazde porodnici se stalo neco nemileho, v kazde porodnici se nekomu nelibilo, v kazde porodnici narazil nekdo na neprijemnou sestricku apod. zkratka nic neni naprosto dokonale.
 *Kate*+ dve holky 05+08 


taky jsem v krci rodila, ale pujdu uz jinak 

(3.8.2007 12:59:31)
pred dvema lety jsem take rodila v krci. na oddeleni sestinedeli a uceni kojeni nemuzu rict nez slova chvaly a i diky tomu jsem pres pocatecni problemy kojila 21 mesicu. za pul roku se narodi druhe dite, ale ja chci jinam...z prosteho duvodu, v krci strihaji kazdeho jak na bezicim pase a ja si tohle rozhodne chci usetrit...siti i nasledne hojeni, ktere cely zazitek z porodu velmi kazi. bez toho bych byla uplne v pohode, takhle jsem byla tyden prakticky vyrizena. kojit uz umim, takze ted bych si rada uzila "lepsi porod" :-)
 Papaja 
  • 

Re: taky jsem v krci rodila, ale pujdu uz jinak 

(3.8.2007 13:25:12)
Kate mluvíš mi z duše. Přesně stejné pocity mám taky. V roce 2002 jsem rodila v Krči, porod trval dlouho, vstřícnost malá, o tom, jak byl kdo roztomilý (jak píše pisatelka článku) nemám ani šanci mluvit.

Souhlasím také s tím, že oproti porodnímu sálu, na novorozeneckém oddělení v Krči to bylo mnohem lepší a i díky trpělivosti sester a jejich snaze prvorodičkám s kojením pomáhat, jsem kojila také asi do roku a půl.

Strašně jsem se bála druhého porodu a porodnice po první zkušenosti. A tak jsem při druhém porodu v roce 2004 zvolila Podolí, a udělala jsem moc dobře. Dodneška nezapomenu na porodní asistentku Evu, takové sluníčko se souzněním se mnou jako trpící rodičkou.

Pravdou však je, že mnohem horší to bylo v Podolí na novorozeneckém oddělení. Na pokoji jsem byly tři, a takových pokojů na chodbě ještě dalších aspoň pět, a na to asi dvě funkční sestry. Naštěstí už mi to nevadilo, na kojení už jsem měla svůj grif, miminko bylo snad šikovnější na sání než to první, takže nakonec OK. I když je mi jasné, že kdybych se tu ocitla s prvním dítkem, tak se všemi těmi problémy kolem kojení by mi asi nikdo moc nepomohl a asi bych odcházela s tou flaškou ...

Takže vše má svoje pro a proti ...

Ale slyšela jsem i chválu na obojí ... U Apolináře ...
 petluše 


Re: Re: taky jsem v krci rodila, ale pujdu uz jinak 

(3.8.2007 13:46:28)
Rodila jsem v Krci v roce 2003, takze to nejsou zrovna "nejcerstvejsi" zkusenosti. Ale naprosta spokojenost. Nastrih sice byl, ale siti jsem necitila, dostala jsem umrtvovaci injekci. Byla jsem docela prekvapena, po ohlasech co jsem na Krc slysela, ale nemuzu si na nic stezovat. Ja narazila na same dobre sestry i dr.
 Goldie.h 


Re: taky jsem v krci rodila, ale pujdu uz jinak 

(3.8.2007 20:25:39)
Já rodila v Krči dvakrát v roce 2000,dcera 4100g a v loni syn 4010g a nenastřihávali mě ani při jednom porodu.Moje kamarádka porodila letos chlapečka taky v Krči a taky bez nástřihu. Tak nevím jak jste přišla na to,že se tam nastřihává pokaždé.Asi záleží na doktorovi či doktorce.
S Krčí jsem byla moc spokojená,u porodu bezvadná porodní asistentka,milá paní doktorka a na oddělení příjemné sestřičky.
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


myslím že článek je divný 

(3.8.2007 21:55:54)
jj je super , že maminka byla spokojená ale určitě se najdou lidé , kteří budou i TAM nespokojeni . Já rodila u apolináře a to čirou náhodou a byla jsem spokojená, ale znám i spousty mamin, který už se tam vrátit nechtějí.

NEmusela jsem trhat dítě od prsa,všichni byli vcelku fajn (asi nejsem náročná jakožto zaměstnanec nemocnice).

Malý se taky rodil ručičkou napřed (mám napsáno "salutující ruka") ale mudra nakázala netlačit, malého šoupla kousek zpět aby šel jen hlavičkou a tak šitá jsem jen trochu.

Každopádně je super , že rodička byla spokojená ať je to kde je,ale nelíbili se mi ty jednoznačný závěry na renomované nemocnice, když je prvorodička. Ať soudí , ti co mají zkušenosti odevšaĎ a i tak to bude k zamyšlení (jiný porody, jiný lidi, různý směny apod,)

Hlavně že děti jsou OK :-))))
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: myslím že článek je divný 

(4.8.2007 19:39:16)
no já nevím, jestli je až tak reálné, aby měl někdo zkušenosti "odevšad", v Praze je tuším 6 porodnic a sice existují matky s tímto počtem dětí, byť jich není mnoho, nicméně pochybuji, že by byla některá ochotná stát se pokusným králíkem a postupně "vyzkoušet" všechny porodnice... poněkud humorná představa!
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: myslím že článek je divný 

(4.8.2007 19:51:25)
:o)
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


Re: Re: Re: myslím že článek je divný 

(4.8.2007 22:25:37)
no však to taky humorně mělo vyznít, chápu že asi těžko bude někdo rodit v 6 různých porodnicích. jen je mi prostě divný, soudit "něco" kde nemám vlastní zkušenost!jen jsem myslela , že divný poznámky o jiných porodnicích ubraly na kvalitě či na objektivnosti (nevím jak to přesně nazvat) článku (tedy aspon pro mě). nic víc nic míň
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Re: myslím že článek je divný 

(6.8.2007 17:23:23)
pravda, osobní zkušenost se šesti porody nemám, ale při psaní článku jsem využila zkušeností lidí, které znám, nestřílela jsem jen tak od boku.
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


Re: Re: Re: Re: Re: myslím že článek je divný 

(6.8.2007 20:55:56)
možná kdybys tam aspon tuhle větičku dopsala , třeba by to pak nevyznělo tak zaujatě
 Martina, dcerky 9 + 5 
  • 

Re: taky jsem v krci rodila, ale pujdu uz jinak 

(14.8.2007 12:25:26)
Chtěla bych jen pár slůvek k tomu nastřižení - byla jsem nastřižená u obou dcer, porody byly v různých porodnicích, pravda - šití nebylo nic příjemného, ale mám dvě kamarádky, které nastřižení odmítly - u porodu čtyřkilových dětí došlo k spontánnímu potrhání na třech místech! Odcházely celé rozbolavěné a jedna z nich musela na revizi, neboť se ranky jaksi zanítily, přesné podrobnosti neznám. Já jsem měla krátkou jizvu, kterou jsem si hojila heřmánkovým čajem, a chladila gelovým pytlíkem, za pár dní to bylo o hodně lepší. Ahoj Martina
 marpisi 


Šití 

(3.8.2007 19:25:18)
Ahojky, příběh se mi taky moc líbil a přeju hodně zdraví pro mimíska. Já jsem rodila před 5ti lety v Mladé Boleslavi a co se týče šití tak úplně super. Cítila jsem trochu tahání, ale dalo se to vydržet, jen mi přišlo že to trvá snad dvě hodiny. Už jsem měla křeče do třísel jak moc jsem chtěla dát nohy k sobě :-). Pak jsem si v porodopisu přečetla, že mě šila žačka. No byla to šikulka poctivá a dala si pekelně záležet a já už druhý den bez problémů seděla. Teď jsem 16 tt s dvojčátkama tak jsem zvědavá jakou půjdou cestou, z císaře mám celkem obavy, že prý se ta jizva děsně dlouho hojí.
 Dajenka, 1 dítko 


Re: Šití 

(7.8.2007 14:13:33)
No, zas tak strašné to není. První dva týdny byly krušné. Jak jsem lehla, tak jsem celou noc spala :-). To by člověk nevěřil, na co všechno potřebuje břišní svaly. Navíc jsem zapoměla.
 Monika,Tobiášek-5měsíců 
  • 

Re: Šití 

(7.8.2007 22:34:18)
Já si císař pamatuji docela přesně.První den mě bolelo i polykání vlastních slin.Nedalo se odkašlat,o smrkání jsem si mohla nechat zdát.Jakýkoliv pohyb,bolest.Když mi Tobiáška přinesli nemohla jsem se k němu ani otočit.Ale každý den je lepší a lepší.Navíc při pohledu na mimi,jsem na bolest celkem zapomínala. Pravda je, že jizva se hojí dlouho. I teď po 5ti měsících mě občas bolí,ale dá se to vydržet a mrňouskové za to stojí.Tak hlavu vzhůru.
 zuzvald+T 04/2006 a K 01/2011 


MOTOL 

(3.8.2007 22:18:15)
Ja jsem rodila v Motole v dubnu 2006 a nedam na nej dopustit.Byla jsem na sale 16 hodin a vsichni co tam kolem me skakali byli moc ochotni a mily.A i presto ze me nastrihli jsem siti vubec necitila a treti den uz bylo sezeni ok.Na oddeleni sestinedeli byli sestricky moc ochotne a ikdyz jsem se jich na neco ptala porad dokola stale mi trpelive odpovidali.S kojenim jsme meli problemy,Toma jsem musela dokrmovat-nejdriv injekcni strikackou.Pak na moji zadost dostaval pit z lahve.
To ze jsem maleho nakonec nekojila nebyla chyba Motola ale moje-zdravotni duvody a podobne.
Na Motol proste nedam dopustit a muzu jen vrele doporucit.
 Lennyxka 


Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(4.8.2007 3:40:05)
Mne zase nedá, aby som neprihriala polievočku na nedonosenecké a hlavne JIPku :o) ja som rodila v Hořoviciach, bohužiaľ v 33tt. Keďže v Hořoviciach nie je detská JIP, malý bol okamžite z por. sály prevezený do Krču. Prístup sestier a lekárov bol vynikajúci, či po profesionálnej stránke ako aj ľudskej. Sama som bola hrozne prekvapená, že to zrazu ide :o) týmto chcem poďakovať všetkým sestrám a lekárom, že sa tak pekne starajú o tie maličké poklady, ktoré sa rozhodnú prísť na svet o niečo skor a potrebujú špeciálnu starostlivosť. Pri každej návšteve k nám prišiel lekár, ktorý mal službu a ochotne nám predal aktuálne informácie o zdr. stave - nikdy sme nemali pocit, že ich tým otravujeme, aj keď sa u nás zastavili rovno zo sály.. sestričky na nedonoseneckom boli tak isto moc ochotné, nikdy sa mi nestalo, že by boli nepríjemné a vždy mi ochotne odpovedali na otázky a dávali aj praktické rady (tak som ako prvorodička nemala paniku ísť s dvojkilovým dieťaťom s piatimi diagnózami domov).
Myslím, že v tomto prípade nejde iba o názor jednotlivých ľudí na toto oddelenie, určite sa nemusíte obávať zveriť im dieťa. a je fayn, že tam každého kŕmia mat. mliečkom (keď nemáte vy , tak od druhej maminy).
 Sluní* 


Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(4.8.2007 4:50:03)
Tak já rodila v Krči před 5 týdny a to jen proto, že v Podolí bylo plno. Nicméně spokojenost veliká, takže pokud někdy - ráda bych tam. Není pravda, že tam nastřihují všechny!!U mě dr čekal dost dlouho než střihl. A než se tak stalo, předem umrtvil!!!Takže následné šití bez bolesti.

A největší chválu dávám oddělení JIPN zde v Krči. Skvělý přístup doktorů i sester. O všem nás informovali, vždy vstřícní a ochotní. Malého mi přiložili až po týdnu, kdy toho byl schopen a díky skvělé péči sester kojíme plně!!
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(4.8.2007 12:56:18)
Ahoj Sluní,
paní doktorka taky dlouho čekala, snažila se mě povolit ručně, ale nakonec střihla, samotný nástřih jsem vůbec necítila, jen pak to šití.
 petra 
  • 

Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(4.8.2007 23:52:38)
To je sila, ze davaji materske mleko od druhych matek. Vzdyt tam muze byt HIV. Fuj.
 Lennyxka 


Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(5.8.2007 10:56:26)
Petra, ehmmm... ty ešte nie si mamča, resp. nemáš za sebou tehotenstvo, čo? každá ženská v tehotenstve je testovaná na HIV, aj na syfylis.. ale v globále máš asi pravdu.. len neviem, či by si to riešila aj pri akútnej transfúzii, čo možeš všetko z tej krvi chytiť (aj keby si vedela, že nie je HIV pozit.). myslím, že materské mliečko (aj od cudzej maminy) je pre kulíškov to najlepšie, čo možu dostať.. síce v umelej výžive sú vitamíny, ale nie sú tam obranné látky..
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 10:36:21)
každá matka je, jak jistě víš, v těhu testována a mléko je pasterizované, rozhodně je to lepší než umělá výživa.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 10:55:14)
každá matka je, jak jistě víš, v těhu testována

To asi těžko, testovány by měly pouze ty, které s tím souhlasí. Pokud s testy z nějakého důvodu nesouhlasí, tak testovány být nemohou ;o) (pravda, pak ale nemají v těhu průkazce napsáno, že výsledek je negativní... otázka ale je, nakolik mají novorozencké sestry přístup do zdravotní dokumentace matky,.



------------------


 Kopřiva 


Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 11:03:41)
Silvie, novorozenecké sestry pochopitelně přístup ke zdr.dokumentaci matky mají. Otázka je, nakolik se jím chtějí zabývat. Respektive kolik na to mají času:-((((((
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 11:22:09)
Samozřejmě, nejspíš přístup mají, protože zpravidla je dokumentace na stejném oddělení. Otázka je, jestli by ten přístup mít měly, protože jim dokumentace matky není určená, ta je určená ženským sestrám. Tady asi záleží na organizaci práce každého konkrétního oddělení - info, které novorozenecké sestry potřebují o matce, by měli mít ve složce dítěte. Jestli se do složky dítěte přepisují i výsledky vyšetření, která matka podstoupila v těhotenství, to fakt netuším, ale spíš myslím, že ne. Těhotenská průkazka je jedna a předpokládám, že je založená ve složce matky, protože poskytuje informace především o ní.
 Lennyxka 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 16:52:34)
a nevidíte náhodou problém tam, kde nie je? :o)
nemyslíte, že by dieťa, ktoré na narodilo pozitívnej matke nemalo nejaký špeciálny režim? (pravidelné krvné testy, viac špeciálnych vyšetrení + v zdravotnej karte záznam napísaný veľkým červeným písmom, že je jeho matka HIV pozitívna?). myslím, že to isté platí aj na mamču, ktorá ma žltačku.. a že by potom brali od nej mlieko?? každá fľaška/baňka naplnená mliekom bola podpísaná, takže sa vedelo, od koho to je.. tak si skutočne myslím, že to nie je až taká katastrofa. a znovu si trúfam tvrdiť, že režim príjímania materského mlieka je taký istý, ako režim prijímania krvi na transfúzie...
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 18:01:14)
já myslím, že tahle informace by tam asi byla, kdyby byl výsledek positivní, stejně jako by tam byla info o žloutenkách nebo jiných lahůdkách, ale oni to mléko stejně pasterují (nebo pasterizují, co je správně?) a virus HIV, stejně jako spousta jeho "kamarádů" je mimo nositele spíš hromádka neštěstí, než silný nepřítel, tak třeba na něj stačí obyčejný saponát, pokud se povrchové desinfekce týče, a ta pasterizace je dostatečná ... myslím, že postupy hodně pokročily od doby, kdy mi na Karláku řekli, že už mi nebudou dávat každý týden Hystágu na alergii, protože se vyráběla z nekontrolovaných krevních konzerv, bylo mi devět let ... v šestnácti mi to došlo a šla jsem na testy, které byly negativní, stejně jako všechny následující.
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 21:51:39)
Sylvie,
testy na HIV jsou skutečně v těhotenství povinné ze zákona. Je to to jediné, co povinné je, všechno ostatní se dá odmítnout.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 22:22:51)
Míšo, tak nevím, já rodila naposledy před dvěma roky, jinak celkem třikrát, a právě testy na HIV byly jediné, kde po mně v každém těhotenství chtěli výslovně podepsat souhlas s odběrem, jinak že mi ty testy neudělají Ty ostatní odběry a vyšetření se buĎ udělaly nebo neudělaly i bez podpisu.

---------------
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 22:24:38)
MMCH z jakého zákona, ráda bych do něj nahlédla, sice už těhotenství neplánuji, ale abych byla v obraze?


-----------
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 22:33:37)
Míšo, v roce 2004 jsem jeden test na HIV (předporodní) odmítla, jen mi to napsali do průkazky. Zákonem mě nikdo nestrašil, takže pravděpodobně neexistuje, jinak totiž lékaři rádi straší i neexistujícími (viz případ jedné mé kamarádky, kterou strašili zákonem, když chtěla v plánu odmítnout oxytocin na vypuzení placenty).

Co se týče MM, měla jsem zato, že je z mléčné banky, a tam budou dárkyně/prodávající testované povinně. Aspoň doufám, dcera cca 3 malé dávky cizího MM v porodnici dostala.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 23:10:16)
Tak už jsem to našla.

Je to zákon 258/2000 Sb o ochraně veřejného zdraví, kde v § 71 odst. 1 jsou stanoveny osoby, které jsou na HIV vyšetřovány povinně (dárci krve, tkání, orgánů a spermatu před každým odběrem, dárkyně mateřského mléka jednorázově před započetím odběrů) a v odst. 2 jsou vyjmenovány osoby, kterým může být odběr provedený i bez jejich souhlasu. Což ovšem neznamená, že každé těhotné vyšetření provedené být musí, jenom že pokud ho lékař provést chce, nepotřebuje k němu souhlas. Lékař se může třeba rozhodnout, že než by ztratil klientku, tak jí odběr proti její vůli neprovede (protože není vyjmenovaná mezi povinně testovanými osobami).

pokud tu bude příspěvek opakovaně, omlouvám - Rodina opět stávkuje :o/
-----


 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(7.8.2007 10:28:59)
Sylvie, tak sis to dohledala přesně. A jasně, máš pravdu s tím, že když se lékař rozhodne test těhuli nedělat, tak ho neudělá. No, ale vzhledem k tomu, že při porodech zpravidla teče dost krve, tak se ty testy na HIV dělají těhulím opravdu dost plošně i v zájmu ochrany samotných lékařů. Jo, a vlastně jsi našla i to, co bylo pro tuto debatu nejpodstatnější - tj. že dárkyním mateřského mléka se testy na HIV opravdu dělají povinně.:-))

Má poslední zkušenost je z loňska, a to mi dělali testy na HIV dvakrát - na začátku těhotenství a na konci.
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(7.8.2007 16:01:06)
Sylvie, patrně patříš k těm, které jsou si svou HIV-jisté, ale znám i takové, co na testy nejdou ze strachu, pokud by ale byly positivní, není nic lepšího, než se nenechat testovat a tím umožnit dítěti šanci na 70% přenos viru, to je fér nabídka do života. Jinak se totiž ihned podávají antiretrovirotika a dotyčné děťátko má velkou šanci být zdravé. HIV+ matky také rodí císařským řezem, opět kvůli děťátku, a také nesmí kojit ani vlastní dítě. takže pokud je zákon, který umožňuje netestování v těhotenství, nechápu jeho účel, asi máme málo +. Podotýkám, že jsem s HIV+ a nemocnými AIDS dlouho pracovala, takže si opět nevymýšlím.
 neřeknu 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(6.8.2007 23:44:17)
jen tak pro zajímavost, proč jsi odmítla test na HIV?
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(7.8.2007 9:43:23)
Tak já třeba jsem ho odmítla proto, že mi ho dělali už před prvním dítětem a nějak jsem neměla důvod si myslet, že bych se mohla někde za poslední rok a půl na MD nakazit :-) Neviděla jsem důvod proč zbytečně podstupovat pro mě nepříjemnej odběr a brát krev tělu, který už tak mělo dost starostí s těhotenskym krvácenim...
 neřeknu 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(7.8.2007 18:36:33)
Jeno, já mám taky prima chlapa, který nezahýbá, ale přece jenom, když nejde jenom o mě, ale potažmo o zdravotníky či děti a nic to nežere...
děkuji nicméně za odpoveď
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(7.8.2007 21:08:56)
No, upřímně, kromě toho, že jsem si byla jistá, tak v podstatě tak trochu jako pokus, jestli to projde :) Taky mi vadilo, že to byl vlastně samostatný odběr jen na HIV test, který mi v mém případě přišel zbytečný. Při druhém těhotenství už jsem to neřešila, protože to vzali současně s klasickým rozborem.
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(8.8.2007 9:58:30)
já si taky byla jistá, ale neřešila jsem to, a kromě toho to bylo právě s dalšími náběry, takže o zkumavku víc nebo míň... no ale jako pokus dobrý:o)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(8.8.2007 10:23:45)
Akorát mi to tehdy v Podolí vyznačili červeně do průkazky a dostala jsem za to sprdunk i v úžasném Vrchlabí - prý se tím chrání zdravotníci, což mi upřímně přijde poněkud uhozený argument - když dostanou na stůl někoho rozsekaného z havárky, taky ho netestují, ne? A to je té krve u porodu rozhodně míň (aspoň tedy u mého).
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krč - nedonosenecké odd. + JIP 

(8.8.2007 10:42:36)
Ctu tuhle debatu a nechci se nikoho zastavat ani nikomu nic vycitat, to vubec :-)

Jen si myslim, ze to ti zdravotnici delaji proto, ze to jde. Ze to lze testovat dopredu a zjistit. U havarky to zjistovat nemuzou, to je jasny...

A mne odbery krve nevadi ani trosku, naopak, jsem divna a vyzivam se v tom, musim se na to divat :-))) A hlavne si myslim, ze i kdyz duverujeme partnerovi sebevic, tak jistotu nemame nikdy. Takze tento test jsem neodmitla. Minuly tyden jsme byli na odberech kvuli genetickym testum a dokonce jsme souhlasili, aby si po otestovani s nasi krvi delali, co uznaji za vhodne a zkoumali ji, na co potrebuji :-) Nam to nijak neublizi, ze...a kdyz to muze pomoct, tak proc ne.
 Hadi a spol 


nejdůležitější kojení 

(6.8.2007 17:15:09)
Ráda bych řekla budoucím maminkám, že je sice kojení pro děti důležité, ale svět se nezboří, když se to nepodaří.
Já rodila u Apolináře, naše holky jsou o měsíc dřív narozené a jedna měla 1700g a druhá 2400g. Mlíko se mi skoro neudělalo, přestože jsem pila jako blázen každý den min. 6 litrů, sestřičky pomáhaly při každém kojení a že jsem měla dvě děti, tak by to mělo být lepší - nebylo - snažila jsem se další měsíc a půl, pak jsem to vzdala - zvolila jsem psychickou pohodu matky na úkor mateřského mléka. A vyplatilo se to - dneska mám pohodové děti, které ještě nemarodily. To že jsem nekojila ze mně nedělá špatnou matku :-))
 majdaleenka +07+11 


Re: nejdůležitější kojení 

(6.8.2007 17:28:08)
tak jsem to nemyslela, jen že je fajn, když to jde a já na to byla prostě fixlá, pardon, jestli to vyznělo takhle...
 Hadi a spol 


Re: nejdůležitější kojení 

(6.8.2007 17:33:26)
:-) vůbec to tak nevyznělo, jenom jsem si myslela, že by bylo dobré to říct :-)
 nesouhlasim 
  • 

spatna zkusenost v Krci 

(4.8.2007 14:11:12)
Jsem rada, ze alespon nekomu to v Krci vyslo. Ja tak rodila pred tremi tydny (neplanovane, ostatni porodnice mely stop stav). Pristup hrozny, na prijmu mi vynadali, co tam delam, ze maji take plno (pritom jsme si pred prijezdem telefonicky overovali, za maji volno a ze umoznuji pobyt manzela i v prvni dobe porodni), manzel se mnou mohl byt jen chvilemi, porodni plan se snazila respektovat jen sestricka, doktor na prijmu mi rovnou rekl, ze jestli bude rodit on, nastrihne me i kdyz nechci, nakonec me rodil dr.Sever, chteli jsme rodit bez oxytocinu a opiatu, dle jeho nazoru to ale trvalo moc dlouho,pry potrebuje voilny box pro dalsi pacientku, tak mi dal injekci na urychleni, ale nebyla jsem jeste dost otevrena, takze jsem pak dostala dolzin na zpomaleni, ale stejne vznikl otok a z osmi cm jsem se zase zavrela na 5 cm, stale me nutili lezet na luzku, nakonec porod skoncil cisarskym rezem. Na sestinedeli narvano, nemohla jsem chodit, ale navsteva na pokoj nesmela, takze jsem mela smulu. Uz v porodnici jsem si stezovala na bolavou a zarudlou jizvu, doktor me odbyl, ze to je normalni, protoze je to velka rana a 5. den me poslali domu, potrebovali mista na pokoji. po propusteni jsem porad mela teploty (v porodnici mi rekli, ze je to z prsou), kdyz mi stouply na 39,5, jela jsem na pohotovost, kde mi rekli, ze mam v jizve velky zanet, znovu mi ji otvirali a vymackavali hnis,dostala jsem silna antibiotika,... to je jen par z uzasnych zazitku z Krce. jedine pozitivum byl pristup asi dvou sestricek ohledne kojeni. na sestinedeli na chodbe jsem pak zaslechla doktora jak se bavi se sestrickou ze nejhorsi jsou pacientky s porodnimi plany ha ha ha (mluvili obecne, ne o me) takze je to o lidech jako vsude...
 Merymel,Kristynka 9mes. 
  • 

Re: spatna zkusenost v Krci 

(4.8.2007 22:00:39)
Ahoj,je mi opravdu moc lito co jsi prozila pri porodu!:(Chci jen na to reagovat,protoze jsem byla v podobne situaci jako ty.Puvodne jsem mela rodit v Podoli kde jsem byla od 16tt registrovana,ale v den D a hodine H mi to bylo prd platne!Porod se mi rozbehl 31.10.06 dopoledne a shodou okolnosti jsem ten den byla na KO v Podoli,od rana me dost tvrdlo bricho a prenasela jsem o dva dny,upozornila jsem pani dr.,ale bez valne reakce.Dokonce mi vypocitala,kdy bych mela nastoupit na vyvolani,kdyby se nic nedelo!!!!HA HA HA Jeste ve 12hod. jsem byla na monitoru a vysledek jsem nesla nahoru na porodni saly,protoze mezitim dr.uz v ordinaci skoncila,nemel mi je tudiz kdo vyhodnotit.Aspon jsem znala cestu:))).Vse ok a sla jsem tedy domu:(Na ceste v tram to zaclo bolet,ale tim ze uklidnena dr.,jsem tomu nevenovala pozornost,teda pokud to slo:))))Protoze doma zacaly nastupovat silnejsi a silnejsi kontrakce,ktere jsem konzultovala s kamaradkama.No proste nakonec me musela ukecat mama,ze to opravdu uz zacalo a jeli jsme+manzel do Podoli,ale ouha neprijali me,byla jsem jen na 4 prsty otevrena a odeslali me(po tel.overeni rodit)do Krce.To uz byla cesta hruzy,kontrakce byly uz docela silne,kroutila jsem se jako had.Po prijezdu do Krce jsem musela jeste vyplnovat pomoci mamy dotazniky,ja nebyla schopna psat.Na prijmu se chovali normalne,slusne.Pak me moc prijemny pan doktor vysetril a to uz jsem byla na 9prstu otevrena...Na porodnim sale se o me starala velice prijemna PA Lenka....no a mala byla do 30min.venku.Byl to nadherny zazitek!!!Sestinedeli taky docela uslo,sestry byly vetsinou fajn.Jediny co me vadilo,ze kdyz mi malou prinesli to bylo v 1,30 rano,tak me nic neukazali jak prebalovat atd.Jen rekly co a jak,z toho jsem byla vykulena,to je fakt:(((U rozkojeni byly sestry moc fajn,poradily,prilozily atd.Urcite budu priste zase rodit v Krci.
 Merymel,Kristynka 9mes. 
  • 

Re: spatna zkusenost v Krci 

(4.8.2007 22:07:36)
Ahoj,je mi opravdu moc lito co jsi prozila pri porodu!:(Chci jen na to reagovat,protoze jsem byla v podobne situaci jako ty.Puvodne jsem mela rodit v Podoli kde jsem byla od 16tt registrovana,ale v den D a hodine H mi to bylo prd platne!Porod se mi rozbehl 31.10.06 dopoledne a shodou okolnosti jsem ten den byla na KO v Podoli,od rana me dost tvrdlo bricho a prenasela jsem o dva dny,upozornila jsem pani dr.,ale bez valne reakce.Dokonce mi vypocitala,kdy bych mela nastoupit na vyvolani,kdyby se nic nedelo!!!!HA HA HA Jeste ve 12hod. jsem byla na monitoru a vysledek jsem nesla nahoru na porodni saly,protoze mezitim dr.uz v ordinaci skoncila,nemel mi je tudiz kdo vyhodnotit.Aspon jsem znala cestu:))).Vse ok a sla jsem tedy domu:(Na ceste v tram to zaclo bolet,ale tim ze uklidnena dr.,jsem tomu nevenovala pozornost,teda pokud to slo:))))Protoze doma zacaly nastupovat silnejsi a silnejsi kontrakce,ktere jsem konzultovala s kamaradkama.No proste nakonec me musela ukecat mama,ze to opravdu uz zacalo a jeli jsme+manzel do Podoli,ale ouha neprijali me,byla jsem jen na 4 prsty otevrena a odeslali me(po tel.overeni rodit)do Krce.To uz byla cesta hruzy,kontrakce byly uz docela silne,kroutila jsem se jako had.Po prijezdu do Krce jsem musela jeste vyplnovat pomoci mamy dotazniky,ja nebyla schopna psat.Na prijmu se chovali normalne,slusne.Pak me moc prijemny pan doktor vysetril a to uz jsem byla na 9prstu otevrena...Na porodnim sale se o me starala velice prijemna PA Lenka....no a mala byla do 30min.venku.Byl to nadherny zazitek!!!Sestinedeli taky docela uslo,sestry byly vetsinou fajn.Jediny co me vadilo,ze kdyz mi malou prinesli to bylo v 1,30 rano,tak me nic neukazali jak prebalovat atd.Jen rekly co a jak,z toho jsem byla vykulena,to je fakt:(((U rozkojeni byly sestry moc fajn,poradily,prilozily atd.Urcite budu priste zase rodit v Krci.
 Kubula K. 


Re: Re: spatna zkusenost v Krci 

(5.8.2007 1:08:13)
Já jsem rodila v Krči přesně před pěti měsíci a zase taková pohádka to nebyla. Měla jsem porodní plán, probrala jsem ho s pěti různými zdravotníky a vyslechla pět naprosto různých reakcí, od "ale to je přece samozřejmost" až po "my to takhle prostě děláme a hotovo". Něco se mi podařilo ukecat, něco ne. Co mi vadilo nejvíc: před odjezdem ze sálu mi řekli, že čtvrt hodiny po příjezdu na pokoj mi přivezou dítě na pokoj. Uběhlo půl, pak třičtvrtě hodiny a dítě nikde. Vzhledem k tomu, že se napil plodovky, jsem začínala být nervózní, jestli třeba nemá nějaké komplikace, tak jsem zazvonila na sestru. Ta mi vynadala, že ji ruším, že myslela, že chci něco důležitého (!), tak odešla od jiné pacientky... Pak mi taky vynadala, že moc krvácím a že krev protekla na prostěradlo, a odmítla mi dát čisté s tím, že je víkend (!!) a že nové povlečení bude až v pondělí (byla sobota ráno). Když mi dítě konečně přinesli, nechtělo pít, protože ho kvůli žloutence přikrmovali, takže neměl hlad. Kojení mi první den, co jsem měla mléko, vůbec nešlo a hrozně bolelo, přesto jediná pomoc spočívala v brutálním uchopení hlavičky dítěte a mého prsa a velmi razantním "secvaknutí" jeho pusinky kolem bradavky. Nešlo to a strašně to bolelo. Po dvanácti hodinách jsem zkusila polohu, kterou mě naučili před šesti lety v Podolí - a najednou pil. Pak ze sestry vylezlo, že mi nikdo nepomáhal, protože NETUŠILI, že mám nějaký problém... fakt jsem nevěděla, co říct. Před tou samou sestrou jsem se předtím rozbrečela, proč ho chtějí dokrmit, když já to mlíko evidentně mám... ale asi to nebyl dost velký problém, aby ho někdo zaregistroval. Jo a šili mě taky naživo, s tím, že se to prý umrtvit nedá... zajímavé, že před šesti lety v Podolí to šlo:-O.

Na druhou stranu jsem tam potkala dost lidí, kteří se mi snažili vyjít vstříc, aspoň v rámci možností, a taky skvělou sestřičku Evu Markovou, kterou bychom rády s kámoškou, která byla se mnou na pokoji, navrhly na sestru roku nebo tak něco, protože to je prostě anděl:-). (Pozor neplést s jinou sestrou téhož jména, která je všechno, jen NE anděl:-( ).

Asi jsou i horší porodnice a nakonec všechno dobře dopadlo, ale kdybych ještě někdy plánovala rodit, určitě bych chtěla někam, kde se personál víc zajímá o to, jak si svůj vlastní porod představuju já.
 Jarmila, 4 děti, dnes již babi 8x 
  • 

Rodila v Krči 

(5.8.2007 5:45:40)
gartuluji této mamince k synovi a ještě více k tomu, jak perfektně popsala vše, vo se dělo a s humorem asi sobě vlastním, musela jsem se upřímně smát nad některou pasáží. Přeji mnoho zdraví a štěstí při dalších pobytech v Krči.
 chlapeček 


Taky jsem rodila v Krči. 

(5.8.2007 11:17:45)
A 2x. Na další porod se nechystám, ale kdyby náhodou, zůstanu Krči věrná. I já byla nadmíru spokojená. Staršího syna jsem rodila 3/05 a dcerku 2/07. První porod byl kapku komlikovaný, neotvírala jsem se, syn mě hodně potrhal, šel hlavičkou a ramínkem najednou a navíc jsem po porodu (a už zašitá) zkolabovala a byla nutná revize, to už ale pod celkovou narkózou. Druhý porod rychlý a bezproblémový, ale to šití bylo děsný. Horší než celý porod. Ale naštěstí už je to za náma a holčičce už je půl roku, leze tady po celém bytě a má se opravdu k světu. Ještě k tomu kojení, rozkojila jsem se jen díky péči sestřiček na oddělení šestinedělí. Byly někdy přísné, ale věděli, co dělají. Díky celému personálu!
 Abigail 
  • 

Re: Taky jsem rodila v Krči. 

(5.8.2007 14:04:47)
Tak mám pocit, že v některých porodnicích se s umrtvením šití moc nenamáhají. To v Bohunicích jim na tom velmi záleželo, aby mě to nebolelo.
 Mishacek 


Porodnice 

(5.8.2007 17:23:24)
Tak predem gratuluji k chlapeckovi:-)
Clanek byl vtipny, ale skoda te narazky na ostatni porodnice. Kazdy ma nejake zazitky a tezko bude jedna porodnice vyhovovat vsem.
Ja jsem rodila v listopadu v Podoli, narvano bylo az po strechu, rodila jsem o mesic driv, mala byla v inkubatoru a ja na normalni gynekologii, nebylo misto a stejne bych ji nemohla mit u sebe. V tu chvili jsem samozrejme silela, ale ted zpetne, kdyz to hodnotim to bylo ok, mela jsem dokonce jednoluzkovy pokoj:-)Ale pravidelne jsem dochazela na kojeni a sestry se snazily moc pomahat, pak na oddeleni sestinedeli to same. Pustili me az,kdyz jsme uz normalne kojila a litaly kolem nas cely den. To je zas muj zazitek...
Nekdy se tehule zbytecne desi po precteni nejakych clanku kam, ze to jdou vubec rodit. Je to prece o tom na koho natrefime (sestry, doktori) a vsude muze byt nekdo kdo nekomu nevyhovuje.
 Lucyena 


Siti 

(6.8.2007 11:48:45)
No ja u siti delam prosim pekne sceny, i kdyz to neboli, jen ta predstava a ten sok z toho prodelanyho porodu....pri druhem sem se je i snazila usmlouvat, aby nesili a pak me musel muzik drzet za ruku :))))) Gratuluji k prima porodu a prckovi!
 majdaleenka +07+11 


Re: Siti 

(6.8.2007 17:50:42)
děkujeme, právě jsme vyhnali jeden zlý prdíček, malý je úplně zpocený a já taky, protože trávíme čas společně v šátku, ten je na prdíčky prý nejlepší:o)ale teď už snad spinká:o)
 Alka 
  • 

nejen porodnice 

(6.8.2007 16:35:13)
Chtěla bych podotknout, že ve FTN - lidově řečeno Thomayerce, jsem na gynekologickém oddělení byla dvakrát na operaci s karcinomem vaječníků. Syn nám šel právě do 1. třídy a já se celkem dost o sebe obávala. Dostala jsem se ale k panu doktoru Tůmovi, usměvavému človíčkovi, který je přece jen ode mne velmi mlád. Počáteční ostych a nedůvěra rychle vyprchaly a dnes mám to štěstí, že jsem mezi zcela vyléčenými pacientkamy. Nezapomenu na den, kdy se za mnou zastavil na pokoji, aby mi to osobně - byť po pracovní době přišel sdělit. Jeho přístup byl naprosto velmi profesionální, velmi lidský a příjemný. Neměla jsem s ním pak vůbec pocit, že bych se měla něčeho bát. Doufám, že spolu zůstaneme stále jen u příjemných - kontrolních návštěv a nebudu již jeho dovedností muset opět přímo vyzkoušet na vlastní kůži, ale kdyby ..... pak si musím říct, že jsem přece v těch správných, dobrých rukou. Pane doktore a sestřičky, Vám mé velké poděkování. Alena Vedralová
 majdaleenka +07+11 


Re: nejen porodnice 

(6.8.2007 17:53:54)
jojo, pan doktor Tůma mě přijímal na konci června s kontrakcemi, když jsem si uklouzla po vytřené podlaze, a chlapečka mi udržel v bříšku infuzemi s magnésiem, je opravdu moc milý, v sobotu jsme ho potkali s řvoucím Adámkem v kočárku a on se na něj smál a zdravil ho:o)
 Aghi+Fík1/08+Ája6/09 


Re: Re: nejen porodnice 

(6.8.2007 21:17:04)
Majdo dík! Náhodou to bylo super napsané, s vtipem a lehkostí! Já jsem si to se zájmem přečetla, čeká mě to poprvé, tak jsem se zakousla a nachytala info! Všude čtu jen odborné články, ale takhle jsem se aspoň od vás všech dozvěděla vlastní zkušenosti!
 majdaleenka +07+11 


Re: Re: Re: nejen porodnice 

(7.8.2007 16:04:44)
Agatho, rádo se stalo a hlavně se neboj, bolí to, ale fakt to stojí za to! Na všechno nepříjemný zapomeneš, jakmile Ti dají to nejkrásnější miminko na světě do náruče. Nevím, kdo to byl, ale řekl: "Nejkrásnější dítě na světě je jen jedno. Má je každá matka." Tak si užívej zbytek těhotenství a těš se, je na co:o) JO a spi, spi, spi, co to dá;-)
 ZIMMI +5 LETÁ DCERA 
  • 

Zkušenost?Mám dobrou i špatnou 

(8.8.2007 2:45:07)
Do Thomayerky jsme jeli v červenci 2002 ve čtvrtek večer po odtoku plodové vody,ale bohužel mě odrodily až v neděli ráno,po komplikacích.Křížový bolesti,vysoký tlak,a stále málo otevřená,následoval císař,který se špatně hojil,a taky smůla pro mě že při tom přeskočila nějaká jiskra po kterém se udělal puchýř,který praskl.Místo jedné jizvy mám dvě(všehošudy jsem byla na sále třikrát,aby to mohly upravit a přešít).Aby těch problému nebylo málo tak ještě oboustraný zánět žil na obou nohách,holka s otravou krve(14 na jipce)a já s prodlouženým pobytem v nemocnici na 49 dní.Jinak personál suprový hlavně na šestinedělí,pokoj naproti sesterně,dvoulužák,jenže jsem tam byla skoro pořád sama:( A i po těch zkušenostech co mám?????? Šla bych znovu do THOMAYERKY,i na ukor Motola který je pro mě blíž.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.