| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chovatelské okénko - díl první: Přichází přemožitelka!

 Příspěvky 110 z 185 [Dalších 175 >>]
  • 
9.5.2007 20:59:46
Váš článek mě moc potěšil, snad právě proto, že mi podobný tomu mému. Měla jsem nádhernou a povahově zlatou fenku Jessy, naše roční dcera ji milovala. Jessy nás bohužel po 13 letech opustila zrovna když jsme se těšili jak s dcerkou Valentýnkou budou nerozlučné kamarádky. Nyní je Valince 15 měsíců a za tři dny dostane nového pejska. Váš článek mě potěšil, protože se hrozně bojím jak to vše zvládnu, byla jsem zvyklá na poslušnou fenku a nyní nás čeká štěňátko, na které se moc těšíme, ale zároveň nás čeká něco nového na co jsme doufám přpravený.

25.4.2007 14:06:23
Lassie, v bytě, kastrované, voňavé :-) Když si zabořím obličej do jejich srsti, tak je to jako šmuchlat plyšáka :-)) Nekastrovaní kocouři smrdí, to je fakt. Naše ozdoby ložnice ale ne :-) Stejně tak jako náš pes - gaučák :-)
Lassie
  • 
25.4.2007 11:26:00
Bellano, máte je v bytě nebo venku? Myslím, že je rozdíl, mezi kastrovaným a nekastrovaným kocourem - je to tak? Náš pes s kočkou vyrůstal, byla to super kočka, zrzka, sirotek - ale nějak se ztratila, jednoho dne nepřišla domů...Náš pes je dodnes ke kočkám velmi přátelský. Jen v bytě už bych kočky asi nechovala...
Lassie
  • 
25.4.2007 11:13:48
Petando, pořád mám pocit, že na mě tak nějak útočíš - já neútočila na Tebe, jen jsem si tak povzdechla. Samozřejmě vím, že jsou lidé tlačeni k tomu, aby spíše pracovali, než plodili děti. Doba je holt taková. Jen jsem napsala, že je to škoda. Mimochodem - je to starý, otřepaný argument, ale pravdou stále je, že dětí se i za válek rodilo dost, takže chtě nechtě musíme uznat, že jsme pohodlnější a o něco náročnější. Sama mám zatím jedno dítě, čili kritizuji tak trochu sama sebe - i když já jsem vždy plánovala rodinu větší, ale např. vlastní bydlení jsem po všech těch ubytovnách a pronájmech získala až téměř ve 30 a i další okolnosti přispěly k tomu, že zatím mám jedináčka(9m).Samozřejmě se kamarádka zmínila o tom, kolik se v Japonsku za co platí, že je běžné si byt pronajmout a nikoliv koupit atd. Také uznávám, že ona pracuje v Yokohamě, čili velkém městě a že o životě na menších městech téměř nic nevím. Nechám se ráda poučit.Jinak se mi líbí, že jsou v Japonsku a nejen tam lidé čistotnější a ohleduplnější. Stále si ale myslím, že půjčovny psů jsou pro mě nepřijatelná alternativa kontaktu se zvířetem.
25.4.2007 2:28:09
Lassie,
mohla jsem se vyjadrit privetiveji, uznavam....jen me obcas nakrkne, kdyz se nekdo vyjadri o kulture a narode, kde vlastne nikdy nebyl a ma to z doslechu kamaradky....ne kazdemu se tu libi...vse je tu velice odlisne.
Jeste k detem...neni to problem pouze Japonska, ale vsech vyspelych zemi.... nejak se za konzumni zpusob zivota platit musi....ale porad je lepsi mit dite jedno nebo zadne a venovat se mu, nez mit tri, ktere trpi nezajmem rodicu. Moje teta ma 4 deti....nesmirne ji obdivuju...vyzaduje to uzasnou fyzickou vydrz a ty nervy....jen navarit, nakoupit a tak. Tady v Japonsku rodiny se 3 detmi se obcas vyskytuji...se 4 zridka. Jenze tady se taky treba za porod plati pekna palka (to ti taky kamaradka rekla?), za kazdou prohlidku taky. A take jako ve vetsine zahranicnich statu i vysoke skoly ze...ne jako v Cesku.
Ale i tak....psi tu jsou, hovinka v trave a vsudemozne ne. Ani odpadky pohazene..vajgly..zvykacky na chodnicich.....to tu proste neni. Lide to proste nedelaji, ale treba k tomu jednou i v Cesku dojde, ze lide budou na cistotu vice dbat.
24.4.2007 22:28:35
Necpu ti je, ale málo znáš psy. Jsou někteří hrdí, veselí, pohodáři, také jsou i psi,kteří jsou tak komunikativní, že vypadají spíše jako lidi:), jsou urážliví, odpouštějí, mají paměť. Jsou to osobnosti, nejde o tvory, co by ti slintali na bačkoru děj se co děj. Jo,jsou oddaní, nezradí tě, to je pravda, ale psi si to můžou dovolit, není v tom ani zbla prospěchářství nebo strachu.
24.4.2007 21:22:53
Pokud bych měla hlasovat, tak taky pro psy. Jsou mi bližší svojí inteligencí, tzv. "psí povahu" nevidím ve vzhlížení k lidem, ale v tom, že jsou více domestikovaní. Taky obdivuju asistenční psy, hlavně slepecké, myslím, že pes může být "přítelem" člověka. Mám zkušenost jak kočkami, tak se psy. Kočky jsou krásné. Ale psi jsou víc přátelští a proto je jich asi tolik, a i v rukou nezodpovědných lidí.Bohužel.
Lassie
  • 
24.4.2007 20:50:08
Mám se soužitím s kočkami špatné zkušenosti, ač snaha byla. Nejprve mě, ještě na ubytovně, požádala spolubydlící, zda může mít u nás na pokoji(načerno)kocoura - neviděla jsem v tom problém, ale nedopadlo to. Kocour smrděl na celé patro a vrátný nás odhalil(k mé radosti, musím uznat, ten smrad byl nesnesitelný).Po několika letech jsem bydlela 2 týdny u kamarádky, jejíž kočka se mi vys...a do postele. Prý žárlila...Do třetice jiná kočka přitáhla blechy, měla jsem tak poštípané nohy, že jsem ani do bazénu nemohla...Souhlasím, že jsou lidé kočičí a psí. Já hlasuji pro psy:-)
24.4.2007 20:44:36
Máme 4 kočky + 1 psa a nesmrdí ani jeden :-)
24.4.2007 20:02:33
Lassie, to mi věř, že mezi velkými a malými kočkami je dost značný rozdíl. :-)
 Příspěvky 110 z 185 [Dalších 175 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.