| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem se bála rakoviny

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 92 [Dalších 62 >>]
Sysyna
5.4.2007 20:22:45
Katko, asi mas pravdu:-))Sama lekarka na onkologii mi rekla, ze drtive procento pacientek pri otazce,,Jak jste na to prisla??Kdy jste si bulku objevila??"...pry tvrdi, ze ,,Partner pri milovani!".
Na pokoji se mnou lezely za dobu me hospitalizace 3 pacientky (26, 38 a 61 let) a vsem trem objevili bulky partneri.Muzske ruce jsou na toto pry velmi citlive:-))
  • 
5.4.2007 15:45:11
No jo, to jsou ti "zodpovědní" lékaři, kteří za svoje "nadlidské" výkony mají furt málo peněz.... Rakovinu prsu či děložního čípku maj i 18-letý holky !!! Pravda, není jich moc, ale jsou.
  • 
5.4.2007 15:03:28
Podle standardů České gynekologicko-porodnické společnosti a standardů Ministerstva zdravotnictví je vyšetření prsů nedílnou součástí preventivní prohlídky u gynekologa (jednou ročně hrazeno ze zdravotního pojištění). A teď ke skutečnosti: mně osobně za 20 let každoročních preventivních gynekologických prohlídek můj lékař vyšetření prsou neprovedl... Vsadila bych se, že většina žen má stejnou zkušenost - gynekologové na nás v tomto tak trochu kašlou. Samozřejmě si dělám samovyšetření, ale tak jako pisatelka je tam nějakých bouliček a uzlíčků tolik, že v ranném stadiu bych na to asi sama nepřišla. Takže asi je třeba lékaře o toto vyšetření požádat - zdraví je to koneckonců naše a ne jejich - a co si u lékaře "nevyřvete", to nemáte.
Ela 2 kluci
  • 
5.4.2007 14:16:12
Ahojky, mám podobnou zkušenost.
Je to tak že v šestnácti letech jsem začala brát hormonální antikoncepci, a nějaký čas na to se mi udělala v levém prsu bulka, bolela a stále jsem ji cítila. Moc jsem se také bála, ale zároveň jsem se utišovala tím, že jsem mladá...a taky to člověk asi v 16ti jinak bere...Každopádně na první vyšetření šla se mnou mamka, nebylo mi 18, plná čekárna starších ženských (v tu dobu pro ně báby), jen mezi nimi já. Já 16ti letá vykulená holka, která má místo prsou "lentilky pod kobercem" :-D, ty mám dodneška.
Nebudu to protahovat, po vyšetření a ultrazvuku, mi lékař říkal, že mám v obou prsou drobné cysty a dostala jsem vitamín e, dále kontrola za půl roku.
Bulka zmizela, ale cysty ne, také mě prsa často bolí, ale je to jak kdy, zřejmě dle hormonů. Jinak na kontroly chodím stále, dnes mi je 28 let a vždy jednou za rok se na mamologii ukážu. Lékař vždy diagnostikuje drobné cysty... stále to stejné, ale přesto ve mně hlodá červíček pochybností, co když... U prvního dítěte jsem navíc nekojila, teď u druhého se to povedlo a kojím už osmý měsíc :-).
Tak jen doufám, že pan lékař ví co dělá...a stejnak se pořád při každé kontrole bojím! Jinak bulek a různých hrbolků tam mám prostě spousty...
uniqua
  • 
5.4.2007 13:34:49
A proč bych tomu nemohla věřit? Já nevěřím přesně těm číslům, ale věřím, že je tam obrovský nepoměr!
A čemu tedy veříš ty, jestli se můžu zeptat?
Katka
  • 
5.4.2007 10:58:10
já bych spíš řekla, že účelem té reklamy je, aby si i chlapi uvědomili, že tady ten problém je, že se může týkat i jejich manželky a chtějí je tím přimět k tomu, aby svou ženu, která se třeba k prohlídkám staví negativně, "donutili" k tomu doktorovi jít...
Sysyna
5.4.2007 9:36:58
Hm, ja tu reklamu dost chapu.A nepripadam si ani jako zadna blbka, putka domaci bo co jste to jeste jmenovaly.
Mozna asi vim, jak je memu manzelovi.Mozna je to asi tim, ze ja uz tu rakovinu mam, ze uz jsem o to prso prisla, ze vim, jak se chovam, jak reaguji ve vypjatych situacich, a jak na ne reaguje prave muj manzel.
Ono, az si tim clovek zacne prochazet sam, v tomto pripade zena a jeji nejblizsi, celou situaci zacnete vnimat jinak.A myslim tim opravdu tu krutost jako je uz rakovina s metastazi, chemoterapie, lecba, operace, hospitalizace, nekonecne navstevy onkologie...to vnimani te reality tam, pohledy na ty lidi tam.....a zase lecba, chemoterapie, ty stavy, kdyz uz nemuzete, je vam blbe tak, ze se ani nedoplazite na zachod, neudrzite hrnek, ty straslive bolesti, to , co to udela s Vasi psychikou.Pak i ten manzel, pokud Vas miluje se chova nekdy ,,zvlastne"...treba i to kure spali.A verte.Nekdy mu i slzy tecou.

Nechcu tu reklamu obhajovat.Na svete je vic stupidneji podanych reklam.Tuto bych mozna nechala v klidu na pokoji a spis bych se zamyslela nad tim, abych udelala vcas vse proto, aby se mi to nestalo.

Rakovina me naucila toleranci a akceptovani nazoru tech druhych.Nesouhlasim s Vasim, ale kazda jsme jina.Me by to pred onemocnenim asi taky pripadlo divne, strasici ty druhe.Ted uz ne.Je to realita a tvrda, kruta.Za tech 5mesicu vim o cem mluvim.A vim i o takovych chlapech, kteri bohuzel s miminkem sami bez zeny a mamy toho ditete zustali.
Pavlína
  • 
5.4.2007 6:45:29
Souhlasím :-) V článku jsem ji nezmínila proto, že by mě uchvátila...
Ale napadlo mě třeba, že je to myšlený tak, jak to asi opravdu je. Ženský na to nemají čas myslet, při péči o rodinu, o tu blbou domácnost, o uplakané dětičky (i o ty hodné, ber s nadsázkou :-)) prostě nestíhají věnovat čas samy sobě. Nebo je to jenom moje máma, která k lékaři jde až na poslední chvíli? Já myslím, že ne...
Možná proto to tam je tak podaný... Nevím. Každopádně mohla být ta reklama chytřejší... Ale na podstatě věci to nic nemění :-(
5.4.2007 2:38:21
Unico,
"ty čísla jsem si vymyslela, ale věřím tomu, že to tak je."

Fakt k smíchu. Hlavně to "věřím tomu". Na mě příliš dogmatické.
5.4.2007 2:35:32
K reklamě "nevzal svoji ženu včas na vyšetření prsu" mám výhrady.

"Na vyšetření" mě "brávala" naposled maminka, když jsem byla malé blbé děcko. Nemůžu si pomoct, reklama na mě působí tak, že staví ženy na roveň nesvéprávných debilů, za které musí myslet jejich muži a "brát je na vyšetření". Oni jsou zřejmě jediní kompetentní, bo co. Trapné. Ještě víc mě irituje obměna reklamy, kde namísto tatínka sklánějícího se nad miminkem vystupuje plačící muž, který vytahuje z trouby spálené kuře. To jako největší újma při ztrátě manželky spočívá v tom, že mu nebude mít kdo uvařit žvanec?? Bleeee.

Avon míval v minulosti slušené reklamní kampaně při boji za prevenci proti rakovině prsu, ale tato se dle mého názoru fest nezdařila. Co myslíte? Jsem jediná, které vadí?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 92 [Dalších 62 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.