| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem se bála rakoviny

 Příspěvky 110 z 92 [Dalších 82 >>]
holka anonymka
4.6.2009 10:19:22
spousta takových má rakovinu...
Má sestra žije a stravuje se podobným způsobem - rakovina tlustého střeva..
Proto já kouřím, občas piju, cpu se vším co mám ráda - od zeleniny po bůček - a doufám, že když něco přijde, tak to bude aspoň rychlý..
Hanka
  • 
23.4.2007 17:11:37
U mladých je vhodnější ultrazvuk (nemá takové negativní účinky jako mamograf, kde jde o rentgenové záření), a ten stojí cca 200,- Kč vyšetření, žádná pálka.
Sysyna
14.4.2007 10:54:50
Táňo, mamograf je hrazen pojišťovnou od 45-69 let ženy.A nevím, jestli ne jen každý druhý rok....
Pokud se ale potvrdí nějaký nádorek nebo cokoliv v prsu, je to samozřejmě hrazeno pojišťovnou.Já během těchto 5ti měsíců byla 3x a nic jsem neplatila.To by mě už asi dorazilo, kdyby i v tomto případě pojišťovna chtěla úhradu.
Jak je to s tím, že by si nějaká žena ,,vyžádala" mamograf před 45 rokem..nevím,asi záleží na doktorovi, podezření, rodinné anamnéze..ULT... ale hradit by si to zřejmě měla.
Táňa
  • 
14.4.2007 9:23:18
Holky,nevite od kolika let je vysetreni hrazeno pojistovnou?A kolik vlastne takove vysetreni stoji?Diky
  • 
13.4.2007 22:09:33
Můžu se, Míšo, zeptat, jak se člověk "dostane" k tomu, aby byl preventivně sledován? Vím, že to ničemu nezabrání, ale.. Mamka měla rakovinu spodku, po 14 letech prso, takže kdo ví, co jednou čeká mně.....
  • 
13.4.2007 22:05:45
Můžu se, Míšo, zeptat, jak se člověk "dostane" k tomu, aby byl preventivně sledován? Vím, že to ničemu nezabrání, ale.. Mamka měla rakovinu spodku, po 14 letech prso, takže kdo ví, co jednou čeká mně.
Hanka
  • 
12.4.2007 12:27:59
Tak to bylo přesně jak jsem očekávala. Doktor to považuje za zcela zbytečné.
Jsem hypochondr, který se zbytečně dožaduje vyšetření nebo je to ne sice nutná, nicméně smysluplná prevence :-) ?
Peťa
  • 
9.4.2007 21:16:32
Já jsem si tímhle bohužel prošla už ve svých 17ti letech :-( Bulka, která se zničeho nic objevila a rychle rostla. Závěr vyšetření byl tehdy: okamžitě operace. Výsledky pak ale dopadly dobře, byl to nezhoubný fibroadenom. Ale toho strachu... :-( A potom velké mindárky dopívající holky - protože mi po nezdařeném sešití praskly stehy a zůstala obrovská jizva :-(

A po několika letech se mi objevila další bulka, udělali mi biopsii - opět fibroadenom - který už jen sledují. Teď už kojím druhé dítě - je to s šestiměsíční přestávkou 2,5roku. A pořád je tam, achjo.
Na vyšetření chodím pravidelně, ale musím si na to myslet sama, gynekologové na to opravdu většinou kašlou...
Sysyna
9.4.2007 20:33:51
Perdito,
víš, ja zas tak silná nejsem:-(...ale snažím se být, právě kvůli těm dětem.
Článek jsem poslala do redakce už minulý týden ve středu a nevím, jak dlouho trvá, než něco uveřejní...uvidíme.
Děti jsou jako onkologičtí pacienti velmi trpěliví a velcí bojovnící.Moje sousedka a kamarádka je sestřička na onkologii v Brně a to co mi ona říká o své práci tam, je pro mě taky velký hnací pohon, protože vím, že jsou na tom lidé, v tomto případě děti , mnohem hůře.Když ony bojují, tak přece, já strará:-)) baba nebudu někde v koutě lamentovat nad svým osudem, no ne??

Držím moc pěsti Tvému synovi a celé Vaší rodině.A´T je u Vás jen zdraví a optimismus.Sílu a držte se!!!!!S.
9.4.2007 13:28:49
Syssino, na tuhle diskuzi lezu poprvé, ale doufám, že si tvůj článek brzy přečtu! Ne ze sentimentálních důvodů, abych nad někým brečela, ale abych v něma našla sílu, až ji budu potřebovat.
Nedávno jsme procházeli velice hnusným obdobím vyštřevání, jestli náš sedmiletý a přírodou co se zdraví týče těžce zkoušený syn nemá rakovinu kosti. Naštěstí se to nepotvrdilo, ale stav ideál to bohužel není. Učím se nehlídat ho a nechat ho žít! Uvědomila jsem si tím, že jiná nemoc, kterou má, je proti tomu prkotina, a že chca nechca bych v sobě musela vydolovat a najít odvahu a postavit se tomu čelem. Nevím, jestli bych to ukázala udržet, ale vím, že síla jinýho člověka - taková, jakou máš alespoň občas ty by mi pomohla. Tak do ní, mrchy! :-)))

Pardon za ten obrázek;-))
 Příspěvky 110 z 92 [Dalších 82 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.