| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ambulantní operace

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]
  • 
21.3.2007 9:58:25
Má , prosím,někdo dobré zkušenosti z odstraněním nosní mandle. V květnu máme jít se synem(4roky) na odstranění nosní mandle, jsme objednaní do dětské nem.v Brně. A chci být s ním i u uspávání. Nezná někdo pracoviště, kde je to možné.Samozřejmě i mimo Brno.Díky a zdravím všechny matky ;-)
21.3.2007 7:29:56
No, já myslím, že při natáčení by dokázali miminka nahradit panenkama a s živými dětmi sestříhat jen nejnutnější záběry (jako to vyřešil pan Hřebejk ve filmu Horem pádem), ale o to asi nejde. Spíš to vypadá, že v každé porodnici opravdu není automatický rooming, což mě právě udivuje.
Milada.
20.3.2007 23:03:02
Marketo,

hele ja nevim, ale vezmi se ten priklad myho kluka. Operace triselny kyly na strane jedne v 5ti tydnech. Neiformovali mne o tom, ze dite ma problem i na druhe strane. Az jednou, takhle ve 2 a 1/4 letech sjel kluk prvne po klouzacce po brise a ihned brecel a brecel a brecel, ze ho boli bricho. Sundala jsem mu plenu, uvidela tu bouli (na druhe strane, nez mel jako mimino) a jeli jsme rovnou do nemocnice. No a mohu rict, ze jsem tehdy mela lekarum hodne za zle, ze mu neoperovali OBE strany najednou uz v tech 5ti tydnech. Na muj dotaz pri vizite mi lekari rekli, ze prosim pekne v Cechach se toto najednou neoperuje, ze se zde ceka, ze se to samo zatahne.

Najednou se to operuje pouze v Americe a tam nezijeme (zdroj lekar z Motola, jmenovat ho ted nebudu). Takze - nerekli mi, ze syn ma problem i na strane druhe. Dal: Syn musel prodelat DVE narkozy a musel byt hospitalizovan 2x (dvojte naklady atd.)
O prisernych podminkach pri obou hospitalizacich, zejmena pri te druhe, jsem na tehle strankach psala uz mnohokrat.
Takze pokud by sly obe kyly operovat NAJEDNOU a AMBULANTNE absolutne bych navahala a dala svuj souhlas s operaci.

MMCH: v neposledni rade jde hlavne o to, ze uskrinuta triselna kyla je vlastne problem ohrozujici zivot.

Ella
  • 
20.3.2007 20:26:13
tak to se budu informovat predem, co vsechno s nim chteji delat, pretazeni predkozky nasilim byt v narkoze se mi nelibi
Dana
  • 
20.3.2007 19:56:49
Já to teda chápu. To je přesně to, z čeho mám hrůzu. Že mně nebo mému dítěti někdo něco takhle preventivně udělá. Navíc na podzim tu vyšel článek, jak to s tou předkožkou vlastně je a jak se nemá násilně ( ani lékaři) přetahovat, protože hrozí srůsty a slepení.
Mab
20.3.2007 18:57:45
Samozřejmě o tom musí rodiče informovat, i když jde v podstatě o banalitu. Pro rodiče to například znamená, že po tomto "násilném" přetažení už musí pravidelně přetahovat, aby se předkožka znovu neslepila, některé děti pak odmítají močit a je vhodné nechat dítě močit ve vodě (což pokud má třeba obvaz ve stejné oblasti jde o dost hůř. Pokud o tom rodič informován není, tak třeba nechápe proč pláče, co ho trápí.... To nemluvím o tom, že dělat zákrok bez souhlasu rodičů se nesmí nikdy pokud nejde o vitální indikaci. Já rodiče informuji i o naprostých nesmyslech, jakože budou odevzdávat vzorek stolice, nebo že bude mít výtěr z krku a to nehrozí po takovémto "zákroku" žádné komplikace. Narozdíl od násilného přetahování předkožky preventivně.
20.3.2007 16:40:50
Oni mu ale neudělali obřízku, oni jen uvolnili předkožku tak trošku nechápu, co tě tak rozčiluje. Já bych za to třeba u svých kluků byla vděčná. Ušetřili by nám spoustu trápení. Předpokládám, že vás problémy s přetahováním asi nepostihly, jinak si tvou pobouřenou reakci nedovedu vysvětlit.
Katka,Jakub 5 let
  • 
20.3.2007 15:38:58
Ahoj Vlasto,
již při čtení článku jsem si říkala, že tuhle ordinaci asi znám. Chtěla jsem Vám psát, jestli se nemýlím, ale teď už vím, že ne. Před dvanácti lety mi tam operovali také tříselnou kýlu, to tam ještě dělala sestřičku moje teta a byla jsem já i moji rodiče spokojeni s celým personálem. Ale ráda slyším chválu i z jiných zdrojů. Před rokem tam operovali synovi fimosu. A anestoziolog spolupracuje i s jinými ordinacemi, takže jsem se s ním po dvanácti letech potkala i při uspávání syna u zubaře. A nynější sestřičku si také nemůžeme vynachválit. Ještě jednou děkuji i za ně za projevenou chválu.
Sabi
  • 
20.3.2007 14:39:26
Ziju a v zahranici, a tady se podobne vykony (operace kyly, nosni mandle atp.) provadeji taky v podstate ambulantne. Den predem se rodice sejdou navic s anesteziologem, ktery podrobne vysvetli zpusob anestezie a rodice pouci, kdy ma naposled dite jist, pit apod.
Brzo rano pred vykonem jsme prisli do nemocnice, dostali postylku, premedikaci. Dite (napul spici) jsem mohla donest az do predpokoje salu, tam na nej pockat. No a v nemocnici jsme pak museli pockat az se probere z narkozy, napije se a pokud je vse bez komplikaci, chirurg s anezteziologem ho odpoledne propusti. V Praze jsem pri podobne operaci stravila 3 dny v nemocnici. A pak jsem zjistila, ze to jde takhle snadno.
Trosku jsem mela pocit, jako by v nemocnici v Praze podcenovali rodice, ze nedokazi prijit vcas, nebo ze nedodrzi vsechny pokyny a tak si to pojisti den predem a den po.
Markéta, syn 5 l.
  • 
20.3.2007 14:28:22
Zírám. Protože je dítě v narkóze, využijí toho a provedou mu zákrok, o kterém předem rodiče neinformovali a ke kterému neměli souhlas? Což takhle zbavit dítě nosní mandle, sice zatím nezlobí, ale mohla by. Při představě, že mi sestřička po operaci sdělí, že dítěti provedli nějaký zákrok, který byl absolutně zbytečný, prostě proto, že ho měli v narkóze a dělají to VŽDY, se mi skutečně otevírá kudla v kapse.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 56 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.