| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ambulantní operace

 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
Petra syn Matyáš
  • 
20.1.2009 21:42:05
Tak dnes nám oznámili, že půjdeme na operaci s varletem. Teda, že se přesně ukáže jestli tam vůbec je, nebo je nevyvinuté. Případně synovi odstraní to nevyvinuté, protože prý by se mohl z toho později utvořit nádor. Předkožku nám taky protáhnou při jednom, a taky jsem ráda, protože při plném vědomí bych asi na to neměla nervy. Někteří doktoři (spíše pediatři) nedoporučují stahovat již od mala kvůli možnosti zanesení infekce. Urologové zase doporučují stahovat od mala. Pak se má v tom člověk vyznat. :-( Ze zkušeností na těchto stránkách jsem se trochu uklidnila. Takže doufám, že bude vše OK.
RVerca
30.11.2008 13:03:35
Dobrý den, mému synovi je 19 měsíců a v lednu máme jít na operaci nesestouplého varlete. Dočetla jsem se, že to lze řešit i ambulantně, ale nám doktor ve Fakultní dětské nemocnici v Brně v Černých Polích řekl, že budeme muset zůstat po operaci minimálně tři dny v nemocnici.Chtěla bych se zeptat, kde jste operaci absolvovali vy? Chtěli bysme totiž taky raději jet co nejdřív domů. Děkuji
Milada.
28.11.2008 12:47:56
Dito,

trvám stále na tom stejném, co jsem psala tehdy Markétě :-) Pokud by můj syn byl operován najednou, nemusel by mít DVĚ narkózy, stačila by jedna. Nemusel by zažívat bolesti, když se mu kýla na druhé straně najednou objevila. Nemuseli bychom být tehdy převáženi erzetou do Motola, ten převoz samozřejmě stojí peníze. Peníze stojí i dva pobyty v nemocnici, když mohl být pobyt jen jeden, atd.. Ne, opravdu nechápu dosud, proč se v Čechách čeká a v Americe se operuje rovnou.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
28.11.2008 12:18:54
Milado nemohu souhlasit s pletením jablek a hrušek. Markéta jen uvedla případ, který se Tobě možná zdá přehnaný, ale všude se o násilném přetahování předkožky píše, ja se to nemá dělat, spousta mamin už v jiných diskuzích psala, jak ej to rpo dítě bolestivé a řeknu ti, že raději než by náš Mates trpěl při čůrání, tak radši počkám zda se to neupraví při pravidelném jemném tréninku než ho možná zbytečně trápita potom ho raději když to nedopadne pošlu na operaci, a pokud jde o tento případ co je na zač. této větve, tak pokud by mu udělali obřízku, tak by to určitě nikomu tolik nevadilo, jako když ho násilně přetáhnou, násilné přetahování předkožky je neprofesionální úkon, který by jistě zvládla matka i sama doma, a jistě by to ale dle svého svědomí a protože svoje dítě miluje nikdy neudělala, tak proč mají mít doktorři vyšší právo ho trápit? Protože jim to je jedno, jejich dítě to není, anebo jsou tak blbí, že to nevědí co s předkožkou co nejde přetáhnout jiného? Milado chatáš Markétu za slovíčka, tady jde o princip toho, že udělali něco co lepší lékaři nedělají a navíc bez souhlasu rodičů a jenom protože dítě nemohlo křičet že bylo v narkóze, tohle bych jim teda nedarovala, to by ještě viděli, nikdo nemá právo trápit cizí dítě a jedno jaký má úmysl pokud o tom rodič neví.Tečka
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
28.11.2008 11:38:35
Tak to markéto souhlas, tohle je teda hnusný, jak můžou provést zákrok o kterým nikoho neinformovali a navíc jako jentak přetáhnout, přitom poku to nejde, tak se to řeší obřízkou a času na to je minimálně do 5 let.
Vlasta
  • 
10.4.2007 20:42:44
Renato,
ohledne placeni je zrejme problem v tom, ze "pro tabulky pojistoven" je neslucitelna kombinace "ambulatni zarizeni" a "operace. Ambulantni operace v CR jeste nejsou tak bezne jako na zapade. Zkuste se domluvit primo se svou pojistovnou, mozna budou ochotni ucty proplatit. My jsme platili necele 3 tisice (anestezie cca 1 tis., zbytek operace).
Pokud budete mit otazky (nejen ohledne plateb), urcite nevahejte a na Budejovickou si zavolejte. Vzdy nam velmi ochotne odpovedeli.

Vlasta
Renata a Marek- 2,5roku
  • 
30.3.2007 21:46:47
Dekuji za dobre zkusenosti s pol. Budejovicka. Syn ma pupecni kylu - ne nejak velkou a byli jsme poslani nasi pani doktorkou na vychvalovanou Budejovickou. Tam naseho synka vysetrila jedna doktorka (jmeno si nepamatuji)a sdelila nam ze operace ho asi nemine - zaroven s predkozkou :-(
Co me ale udivilo, bylo to ze mame za operaci zaplatit!! Mame oborovou pojistovnu. (zrejme s ni nemaji smlouvu..)Sice nevim kolik - jelikoz jsem byla naprosto v soku a zapomnela jsem se zeptat.... a navic pani doktorka to evidentne umela s detmi nicmene v komunikaci byla velmi stroha,...Mame prijit okolo tretiho roku a domluvit se. Po teto informaci jsem chtela obtelefonovat dalsi nemocnice - trebas thomayerovu - mame ji kousek od bydliste.
Jeste to zvazim - jelikoz vase kladne hodnoceni Budejovicke pol. me presvedcilo.
Pegy
  • 
26.3.2007 21:51:24
Ahojte,muzete me nekdo poradit.Mam malou drobnou pupecni kylu a rozestup brisnich svalu.Ceka me operace.ma nekdo podobny problem?

Diky
šárka,dcera 3 roky
  • 
26.3.2007 12:31:00
Bydlíme v Českých Budějovicích i přes to všem doporučuji jít do Jindřichova Hradce.Při objednávání na zákrok požadují přítomnost jednoho z rodičů.Byla jsem mile překvapena, že jsem mohla odnést dcerku až na operační sál a zůstat s ní dokud neusnula při narkoze. Zákrok trval asi 25 minut. Po probuzení byla dcera v pohodě ani si neuvědomovala co podstoupila. odpoledne po kontrole jsme byli propuštěni domu.
Eva, jedno dítě 2 roky
  • 
23.3.2007 1:31:57
Jsme právě 2 týdny po operaci s kýlou pupeční i tříselnou na jedné straně. Na operaci jsme byli na Bulovce. 1 termín v lednu jsme odřekli, kvůli nachlazením. Někdy v únoru jsem znovu zavolala na Bulovku a dostali jsme termín na 7. března. (Není problém jít na operaci s dítětem, akorát musíte chvíli čekat na volný termín) Ten den jsme přijeli s hotovým předoperačním vyšetřením a vlastně se nic nedělo, jen se na nás přišli asi 2x.
Ve 4 hod. v noci malého vzbudili, to se mohl naposledy napít a spal dál. Kolem 7. ho vzbudili. Na operaci měl jít v 10:00, protáhlo se to na skoro 11:00 hod a to už byl trochu nevrlý z hladu a žízně, ale nic strašného. Nechal se zabavit jejich hračkami. Na operaci ho odvezly sestry sami a asi za 45 min. ho přivezly spícího. Pak spal další asi 2 hod, dostal kapačku, hlídala jsem, aby si ji nevytrhl(on se ve spaní normálně otáčel). Pít dostal 4 hod po operaci a jíst k večeři piškoty, kterých snědl celé balení. Bylo mu dobře, dokonce se otáčel a jednou si sedl. Teplotu neměl. Druhý den ráno nás pustili domů. Třetí den po operaci chodil a 4. den po operaci nezadržitelně běhal. Týden po operaci jsme šli na vyndání stehu z třísel, stehy v pupíku mu zůstali, vypadnou sami. Dnes jsme přesně 2 týdny po operaci. O karanténě nám nikdo nic neříkal, klidový režim je nařízený, ale vysvětelete to hyperaktivnímu dvouletému dítěti...
Jizva na tříslech je hezky udělaná, akorát pupíček má zatím vystouplý.
Personál v nemocnici byl ochotný, jediné co bych nemocnici vytkla je strašné horko a tvrdé postele, já jsem první noc spát nemohla víc než 3 hodiny, druhou noc jsem pak spala jak zařezaná a bylo mi to jedno. Dítě snášelo operaci dobře a myslím, že ambulatní operaci by taky vydržel, ale to jsem se bála, přeci jen bydlíme na vesnici 40km od Prahy. Ten první den jsme byli v nemocnici z mého pohledu zbytečně. Stačilo by přijít ráno na operaci a odejít druhý den ráno.
Já jsem byla na této operaci v 10 letech a snášela jsem to mnohem hůř. Z narkózy jsem se probudila a měla jsem halucinace a nevolnosti a chodila jsem až 3. den.
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.