| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ambulantní operace

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]
Milada.
22.3.2007 11:42:20
Marketo,

v tom svem prvnim prispevku si pletla hrusky s jabkama. O to cele jde.
Markéta, syn 5 l.
  • 
22.3.2007 9:54:37
Milado, tvému synovi mandle určitě netrhali zbytečně. V tom svém prvním příspěvku jsme mluvila o zbytečném vyštípnutí mandle.
Jitka, 3 dcery
  • 
21.3.2007 23:49:56
Super nemocnice, kam Vás na operaci nosní mandle přijmou i s dítětem je Okresní nemocnice Jindřichův Hradec, jezdí tam pacienti až z Prahy, je tam skutečně kvalitní oddělení ORL, byť budova i samotné oddělení působí na pohled poněkud staromódně. Ale operační techniky mají moderní, nosní mandle dělají endoskopicky, v narkóze, žádné trauma pro dítě. Navíc je tam moc příjemný personál. Primář MUDr. Markalous.
Rafka
  • 
21.3.2007 22:43:23
Omlouvam se ja to poslala jinam, pardon!!
Rafka
  • 
21.3.2007 22:40:28
Muj 5lety syn ma za sebou take ambulantni operaci triselni kyly.Musim k tomu dodat, ze byla provedena v Nemecku.Kdyz jsem to slysela prvne , ze ambulantne, dost me to sokovalo.Mela jsem z toho take strach,kdyz se pak puvodne planovany zakrok protahl ze 20 minut na 45 tak si asi kazdy predstavi jak me bylo.Kazdopadne nas odpoledne propustili domu, dostali jsme take spoustu instrukci, a naplast na prevaz.Takze po tydnu jsem udelala synovi "sama"prevaz a za 14 dni nam "uz"doktor vyndal stehy.Karantenu jsme zadnou nemeli, klid na luzku si muj syn opravdu vychutnaval.Drzim vsem palce, kteri maji neco podobneho pred sebou a preji hezky vecer!!!
Milada.
21.3.2007 14:35:08
Marketo,

no jo, jenze ten nadpis o nosni mandli jsi takhle zmenila Ty. A ja, prestoze jsem osoba ruzne lekarum neverici, infomace si hledajici apod., jsem tohle proste nezkousla. Ano, nadsazka odstraneni nosni mandle v souvislosti s operaci nesestouplych varlat mi proste prisla moc. Mozna to bude tim, ze i nosni mandli ma syn odstranenou a vazne mu ji neodstranovali pri operaci kyly (varlatka nastesti nebyla potreba delat).
Markéta, syn 5 l.
  • 
21.3.2007 12:03:08
Nemluvíme o bypassu, chápu, že při operaci srdce se mohou objevit problémy do té doby skryté, a chápu, že když je třeba bypassů pět, nemá smysl dělat jen tři. Mluvíme o násilném přetažení předkožky (podle mě naprosto zbytečný zákrok). To se snad dá vyřešit tak, že se doktor před operací zeptá, jestli s tím rodiče souhlasí. Pokud ano, OK, pokud ne, tak prostě ne. Prostě mi přijde, že to berou tak - máme ho v narkóze, penis máme hned vedle varlat, tak šup. Asi jako když v jisté nemocnici při porodu císařem rodičku pro jistotu sterilizovali a jaksi se jí o tom zapomněli zmínit.
Milada.
21.3.2007 11:01:56
Marketo,

pochop ale, ze kdyby mi rekli, ze primo pri operaci lekari nasli dalsi problem a ze ho hned resili, tak prece pochopim, ze operovali rovnou dve veci najednou a neptali se na muj souhlas... Takhle jsme museli za dva roky na prakticky stejny zakrok na druhe strane!

Dal pises o kontrole nad lekarskymi zakroky. Podivej, ja Te chapu, ale prece se Te lekari primo pri operaci nebudou na vsechno chodit ptat, ne?
Dejme tomu planovana operace baypassu. Je predem naplanovan trojnasobny. Jenze. Primo pri operaci se zjisti, ze je potreba petinasobny. Bude mi snad lekar volat z operacniho salu, jestli smi operovat meho pribuzneho dal, kdyz to je treba? Samozrejme, ze ne. (tohle jsme meli v rodine, takze vim, o cem pisu).

Nevim, proc k Vam do skolky chodi foniatr a provadi vyšetření všech zdravych děti ? To ma byt jako logopedicka prevence, nebo co? Pokud ano, tak to je snad neco jineho nez kdyz ma lekar souhlas s operaci, ne?




Markéta, syn 5 l.
  • 
21.3.2007 10:19:11
Ne, problémy nás nepostihly, protože předkožku nepřetahujeme. Podle naší děckařky je to zbytečné, měla by se uvolnit sama. Náš synek čůrá bez problémů, sexuální život zatím neprovozuje, tak nějak nevím, k čemu by mu bylo dobré, že mu někdo násilně přetáhne pindíka. Vím že názory se různí, nechci o tom otevírat debatu, ale co určitě chci je zachovat si kontrolu nad lékařskými zákroky prováděné na mém těle a těle mých nejbližších. Vadí mi dokonce i to, když do školky bez ohlášení přijde foniatr, provede vyšetření všech děcek ve třídě a na nástěnce je následně vyvěšen seznam těch, co nepotřebují žádnou následnou péči.
Markéta, syn 5 l.
  • 
21.3.2007 10:12:00
No to jo, ale přirostlá předkožka určitě život batolete neohrožuje a časem by se snad klidně uvolnila sama. Z tvých příspěvků se mi zdá, že je jen málo chorob a neduhů, které tvůj syn neměl, musí to být med.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 56 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.