| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Události před narozením a jejich důsledky

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 150 [Dalších 110 >>]
cizinka1
20.3.2007 15:53:35
Tak uz Diano nevim kdo prekrucuje.

Proc pak mi vycitas to "zatracovani", pokud ja mluvim stale o svoji volbe??? Ja jsem psala stale o sebe, "Proc musim vedet... pokud nemam ... a nehodlam....". Jak to myslis s tim psanim "vseobecne" nemam tuseni.

O "diskusi" cili spise o kulture diskuterky vyhrazuji si pravo spise mit ja, totiz to ne ja jsem psala, ze asi moje oponentka nema deti pokud pise takove blaboly;-).
20.3.2007 15:47:04
Cizinko, nepochopilas a asi ani nepochopíš, překrucuješ... Psala jsem obecně, Ty to vztahuješ na sebe... Do Tvých rozhodnutí nekecám a ani to nemám v úmyslu.
Končím "diskusi".
Pěkný zbytek dne.
cizinka1
20.3.2007 15:26:19
Diano,
"Z toho, co jsi psala, jsem měla pocit, že diagnózu mimoděložního těhotenství poněkud zlehčuješ. Oponuješ mi prohlášením "informovaná zodpovědná volba nade vše". Ano, souhlasím, pokud je informace o obou protipólech - tj. pokud je včas žena informována i o rizicích nediagnostikovaného mimoděložního těhotenství (když už se tu o něm bavíme). Ta rizika jsou reálná a nejsou zanedbatelná (vím, nikde nepíšeš, že je riziko "zanedbatelné", ale z Tvého postoje k věci mám POCIT, že to riziko podceňuješ)."

Mne tvoje pocity vazne nezajimaji, spise vecna polemika a pochopeni, co ti pisi. Neoponuji ti prohlasenim o svobodne a informovane volbe, jen rikam, ze respektuji tvoji svobodne rozhodnuti. Oponuji ti tim, ze od zacatku velkych potizi do prasknuti vejcevodu a zivot ohrozujiciho vnitrniho krvaceni zbyva cas na diagnozu a zachranu. Podle mych informaci, kdyz jsou priznaky, neni jeste pozde (jsi tvrdila ze jo). Jsi rada ze jsi vyhnula velkych bolesti a dramaticke situace? Ok, tvoje volba. Ja jsem rada, ze jsem se vyhnula skodliveho vlivu UTV na plod, ale pokud bych mela se dopracovat k bolestem, jsem pripravena je prijmout se vsimi nasledkami a reagovat okamzite a adekvatne. A take jsem rada, ze k zadne dramaticke situaci nedoslo, takze definitivne jsem se vyhnula jednomu UTV.

"Cizinko, obávám se, že z této věty to naopak vyplývá, že pokud nemám B, zatracuji A. Čili aplikováno na UTZ vyšetření v raném stadiu těhotenství k potvrzení/vyvrácení děložního těhotenství - "zatracuji UTZ vyšetření, pokud nemám problémy"...

Nezatracuji, odmitam, jde o moji informovanou volbu. A do toho nemas co kecat:-). Ja tu tvoji take respektuji a si myslim, ze za zdravi svych deti vcetne jejich pripadnych neurologickych potizi odpovidas sama. A neodmitam vseobecne ani pro sebe, odmitam jako rutinni zakrok. Takze na tvuj vyrok "Z Tvých předchozích příspěvků jsem cítila odsuzování ultrazvuku jako takového. Omlouvám se, jestli jsem je špatně pochopila, ale skutečně to na mne ten dojem udělalo.", odpovidam naprosto adekvatne. O zadne odsuzovani ultrazvuku jako takoveho mi nejde.


"A že je člověk s opačným názorem blbec opravdu nepředpokládám! ;-)"

To jsem rada.

20.3.2007 15:08:52
Cizinko, dostáváme se k slovíčkaření, nyní už ta debata o ničem jiném není...
Píšeš, že čteš velmi pozorně. Já z těch Tvých odpovědí ale takový pocit zrovna nemám... Je to možná proto, že asi nejsi rodilá mluvčí a text možná někdy pochopíš trochu jinak, než je ve skutečnosti míněn.
Možná i já mám někdy trochu problém skutečně pochopit Tvé názory proto, že je věta postavena trochu jinak a vyzní tedy možná jinak, než jsi zamýšlela.
Z toho, co jsi psala, jsem měla pocit, že diagnózu mimoděložního těhotenství poněkud zlehčuješ. Oponuješ mi prohlášením "informovaná zodpovědná volba nade vše". Ano, souhlasím, pokud je informace o obou protipólech - tj. pokud je včas žena informována i o rizicích nediagnostikovaného mimoděložního těhotenství (když už se tu o něm bavíme). Ta rizika jsou reálná a nejsou zanedbatelná (vím, nikde nepíšeš, že je riziko "zanedbatelné", ale z Tvého postoje k věci mám POCIT, že to riziko podceňuješ).

"z vety Proc musim postoupit A, pokud nemam B, rozhodne nejde vydedukovat, ze jeji autor zatracuje A"
Cizinko, obávám se, že z této věty to naopak vyplývá, že pokud nemám B, zatracuji A. Čili aplikováno na UTZ vyšetření v raném stadiu těhotenství k potvrzení/vyvrácení děložního těhotenství - "zatracuji UTZ vyšetření, pokud nemám problémy"...

A že je člověk s opačným názorem blbec opravdu nepředpokládám! ;-)
20.3.2007 14:48:40
Tak s tímhle Karin nemůžu souhlasit. Pro mě je většina klasických vyšetření (mám na mysli těch 3-5 ultrazvuků) docela důležitých, protože mě mohou připravit na to, co se dá očekávat. Protože máme v rodině postiženého člověka, byla jsem teoreticky připravena i na možnost, že moje dítě bude taky takové, ale rozhodně jsem to chtěla vědět dopředu (vůbec nešlo o rozhodování, jestli si takové dítě ponechat či ne, na potrat bych asi jít nikdy nemohla).
A ohledně dvojčat. Znám maminku, která měla při třetím těhotenství dvojčata, sama něco tušila ke konci, zdálo se jí, že těch kopanců je tam nějak moc a jinak než při minulých dvou dětech, ale jinak jí to nikdo neřekl. Dnes jsou děti dospělé. Stejně tak můj kamarád je z dvojčat, kdy to maminka zjistila až na porodním sále, lékaři se sami divili, že je tam ještě jedno miminko. Tohle bylo před 28 lety. Obě maminky by tuhle informaci rády věděly dříve.
cizinka1
20.3.2007 14:29:48
Kris:-)

Jsem rada, ze jsme se zhodly na to podstatne. Ten clanek vzal hopem spoustu intervenci do prenatalneho zivota, tim padem i UTV, takze muj odkazany clanek se tykal tematu sympozia:-)). Ja rozumim, ze tebe zajima spise to IVF (upozornuji, ze v pasazi o detech ze zkoumavky se mluvilo o pouze zdravotnich rizikach, ne o autismu). Na ukor clanku ovsem je, ze ten autismus byl probran spolu s depresemi, takze opravdu informace i kdyz nemusi byt nutne chybne, jsou malo prehledne.
20.3.2007 14:07:43
Cizinko, na ten odkaz od tebe jsem se divala uz predtim, ale ten se netyka presne toho o cem ten clanek je... mela jsem na mysli to, z ceho cerpal tento clanek (z prednasek, to jsem pochopila, ale i ty maji nejake podklady)

Tak trochu shrnu:
Shodly jsme se, ze
UTZ muze mit vliv na vyvoj mozku
Je treba intenzivne zacit chranit zivotni prostredi
A ze neni od veci sledovat vyvoj ve vede

To nevypada tak zle, ne? :-)

Skoro bych rekla, ze jsme se shodly na tom nejpodstatnejsim...

A na to ostatni si ponechame kazda svuj nazor.
20.3.2007 14:03:17
Katu, mohu tě uklidnit. Poloha koncem pánevním je považována za fyziologickou, tudíž normální a přirozenou. Takže i kdyby se tvoje dcera narodila KP, tak to není nic "nenormálního", ale naopak by přišla na svět polohou přirozenou. :-)) Jinak v podstatě souhlasím s tím, co jsi napsala. :-)))
cizinka1
20.3.2007 13:57:55
Diano,

Ach jo. Neprekrucuji, ctu velmi pozorne, a doporucuji totez.

"O masovém umírání žen s prasklým mimoděložním těhotenstvím jsem nepsala. Ale nemůžeš popřít, že je to závažná situace (mne např. odmítli z nemocnice pustit i na revers)."

To prece nepopiram, ale neni znamo, aby situace byla by nejak alarmujici casto nezachranitelna. Takze, informovana zodpovedna volba nade vse.
Na ten prutok krve se podivam ve volnejsi chvili. Ty si podivej na tu v clanku citovanou studii s 15000 zen. Ok?

"Rozhodně bych nechtěla, aby se na světě objevil další dr. Mengele."
To jsem rada.

"Z Tvých předchozích příspěvků jsem cítila odsuzování ultrazvuku jako takového. Omlouvám se, jestli jsem je špatně pochopila, ale skutečně to na mne ten dojem udělalo."

Rekla bych, ze mas potize s pochopenim textu a i s logikou, totiz z vety Proc musim postoupit A, pokud nemam B, rozhodne nejde vydedukovat, ze jeji autor zatracuje A. Ani z toho, kdyz autor rika, ze jedno vysetreni pristoupil. Dalsi mozna chyba je, ze predpokladas, ze clovek s opacnym nazorem nez ty musi nutne byt blbec a blaboli sam nevi co...

"A ohledně lékařů bránících přístupu matky k umírajícímu dítěti - také mně to hodně rozčílilo a myslím, že by se toto mělo urychleně změnit."

To jsem rada, ale zmenit se melo by spousta jinych veci, ktere vychazi ze stejneho vulgarne materialistickeho pohledu na svet.
cizinka1
20.3.2007 13:46:10
Pardon, kdyz tvrdim, ze neplodnost (jako nemoc) je treba lecit, PRECE NETVRDIM, ze nemoc je prenosna na potomky. Pardon, vypustila jsem sloveso...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 150 [Dalších 110 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.