| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Události před narozením a jejich důsledky

 Příspěvky 110 z 150 [Dalších 140 >>]
Draci mamka 4+1
19.8.2007 21:42:54
Katu, autorka svoji dceru porodila koncem pánevním. A sama.
ty jsi rozhořčená, protože šlo o téma, které neznáš nebo neumíš přijmout. A možná jsi se ještě nevyrovnala s tím, jak Tvůj porod proběhl.
Mnoho zdaru v dalším životě a víc sluníčka!
24.6.2007 8:03:50
Život je mnohem složitější, než se může jednomu člověku zdát. Ani medicína ani vědci si s mnoha věcmi neví rady a lámou si hlavy proč jsou různé věci tak jak jsou (narážím na genetiku). Jak si lidstvo vysvětlí genialitu a Mozarta? Od svých rodičů nebo dokonce pra, pra... te nevzešlo. Je jednoduché odsoudit nečí článek (nebo názor), ale přeci o tom ten život je. 1000 lidí 1000 chutí (názorů) můžeme o něčem pochybovat, ale hned odsuzovat?

Někdy je velmi přínosné "číst mezi řádky".

A většinou nás "rozhořčí" články takové, které připraveni přijmout - jejich poselství (nebo myšlenku jak chcete).

Pokud se nám dostane nějaký článek pod ruku, a pokud se SAMI rozhodneme jej přečíst tak to má nějaký důvod. Vše je příčina a následek - bez výjimky:-).

A pokud se s rozhořčením nebo snad raněním své duše rozhodnu na něj reagovat, tak by to mělo vyznít jako vlastní názor a na si pozvat obhajobu všech možných věd. Také mohu s něčím v článku nesouhlasit, jen to nedám tak rozhořčeným způsobem najevo. Ale, tak jak psaly přede mnou - každý jsme jiní a proto je život tak barevný:-) nedělejme ho buď černý nebo bílý.
Všem přeji krásný den.
Snezenka
  • 
1.4.2007 15:08:05
Taky si myslim, ze to je uplna pitomost - mozna, kdyby ti lidi, co to proklamuji vzali do ruky kostata a sli zametat ulice, by byli uzitecnejsi. Moje dcera se narodila diky komplikovanemu porodu akutnim cisarskym rezem, "vznikla" in vitro a dnes, kdy jsou ji tri roky, muzu rict, ze je to naprosto pohodove usmevave dite, extrovert a od narozeni nebyla nikdy nemocna (ani ryma). A to me navic v tehotenstvi potkalo jedno umrti velmi blizke osoby v rodine. Takze...?
Irena, 2 deti
  • 
24.3.2007 19:10:32
Spravne, biologická manipulace na fundamentální úrovni je genove inzenyrstvi, ktere se v soucasnosti provadi i na savcich (napr. prasecich spermiich, resp. vajickach) a na lidech je zakazano. Na rostlinach se to deje davno (viz geneticky upravene potraviny). To neni science fiction. Obavam se, respektive molekularni genetici, (se kterymi spolupracujeme na projektu) nepochybuji, ze podobna uprava ceka jednou i lidi. To se mi nelibi, ale je to tak.
Jana
  • 
24.3.2007 12:23:58
Špatné zkušenosti s CENAPEM mám také. Když jsem tam v nouzi šla, tak mi také nedokázali dát ani jednu použitelnou radu. Kromě toho, že věděli kde se vyřizují sociální dávky, nevěděli vůbec nic.
Ale byli velmi ochotní a snaživí, to oceňuji.
Na rozdíl od brněnského Centra pro rodinu a Trialogu, kam jsem v nouzi také zašla a kde byli nekompetentní a ještě i nepříjemní.

Jinak ale tomu článku věřím. Zažila jsem těžké těhotenství, kdy se otec dítěte zamiloval do jiné, po řadě let společného života a právě v těhotenství na mne začal dělat dluhy a s novou partnerkou mi začali dělat neskutečné naschvály. No a dítě je autistické. Když se na to podívám zpětně, co vše to dítě zažilo před narozením, tak se není čemu divit.
Jana
  • 
24.3.2007 12:21:32
Špatné zkušenosti s CENAPEM mám také. Když jsem tam v nouzi šla, tak mi také nedokázali dát ani jednu použitelnou. Kromě toho, že věděli kde se vyřizují sociální dávky, nevěděli vůbec nic.
Ale byli velmi ochotní a snaživí, to oceňuji.
Na rozdíl od brněnského Centra pro rodinu a Trialogu, kam jsem v nouzi také zašla a kde byli nekompetentní a ještě i nepříjemní.

Jinak ale tomu článku věřím. Zažila jsem těžké těhotenství, kdy se otec dítěte zamiloval do jiné, po řadě let společného života a právě v těhotenství na mne začal dělat dluhy a s novou partnerkou mi začali dělat neskutečné naschvály. No a dítě je autistické. Když se na to podívám zpětně, co vše to dítě zažilo před narozením, tak se není čemu divit.
Kohnova
  • 
24.3.2007 11:54:00
Budilko, promin, ze se do toho vkladam, ale "biologicka manipulace na fundamentalni urovni" je vedecky znejici pitomost, treba neco jako "mentalita bazalniho subjektu" nebo "sudkulaty rystupije".. Zdravim :)
cizinka1
24.3.2007 8:52:08
Dobre, Ireno, jiste mame svuj pohled na vec na necem podlozeny. Mne take o nic jineho neslo, nez poukazat na studia, ktere poukazuji na skodlivost UTV a mizivost jejich preventivniho prinosu, nic vic. Studia o lidech poukazuji pouze na korelace, primou kauzalitu, jako velkou davkou UTV na mysi, dokazat neni mozny. Kazdopadne, definitivne tyhle veci kazdy musi si vyrikat se svym tehotenskym poradcem.

Snad jen par poslednich poznamek. Nerekla bych, ze naturalisticky pristup voli v Evrope lidi z nejak obzvlast specifickych socialnich skupin. No, pokud politicke a svetove nazory bylo by neco, co melo by velky vliv na zdravi:-). Rozhodne nejde o Pennsylvanske krestanske komunity se sveraznym zivotnim stylem:-)). Problemem je spise to, ze matkam, ktere v tehotenstvi nekouri, nepiji, zdrave ztravuji a maji na to prostredky, pochazi z bohatsich vrstev a uzivaji si dobre meicinske pece, rodi se deti s neurologickymi problemami. Studie o dvou generacich bohuzel tech rusivych faktoru by mela vice a byla by snadneji spochybnitelna. Prece u tech rocniku uz pribyli dalsi potize, ktere treba muzou byt ziskane v pozdejsim veku. Zkoumat se musi detska populace, a to podle stejne metodiky a stejnych predstav, co se hleda.

Ja neodmitam zadnou cestu k naprave zdravi a i docela verim v regeneracni schopnosti prirody, pokud s ni je zase zachazeno rozumne a opatrne, ale nevim zatim o zadne bezpecne metode geneticke manipulace. Tady se bavime o necim skromnejsim, o diagnostickych moznostech, a i kolem tech je spousta otazniku. Takze sci-fi optimizmu nepropadam, cesta na velke opravy prirody je trnita. Vzdy neco bude. dulezite je jen se alespon trochu poucit z chyb.
Lavanda
24.3.2007 8:50:44
Co je to biologická manipulace na fundamentální úrovni? Něco jako "genové inženýrství"? Cílené změny genetické informace?
 Příspěvky 110 z 150 [Dalších 140 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.