| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je alergie metlou dnešní doby?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 131 [Dalších 101 >>]
Barča, 2 kluci
  • 
29.1.2007 9:37:35
Já si myslím, že je to opravdu individuální. Jak jsem již psala, tak mému synovi je 16 let a miluje mléko i mléčné výrobky a také jich konzumuje velké množství. Kosti má silné, zuby zdravé, nemyslím si, že to je zázračným účinkem mléka, ale geneticky dáno zrovna jemu.
Můj mladší syn - alergik, astmatik - má také rád mléko a mléčné výrobky, s vyjímkou, když je nachlazený (mléko zahleňuje), tak je konzumuje denně a nikdy jsem neslyšela od lékařů, že by neměl (byl kojený do 3let).
Proto si myslím, že konzumace mléka je individuální - někomu nechutná, někomu škodí, někomu nevadí - ale nemůžete přece napsat, že mléko je škodlivé, já osobně tomu nevěřím.
To samé platí o odvápění kostí - mají to lidé, kteří pijou mléko i ti, kteří nepijou. Genetika je genetika je prostě genetika.
29.1.2007 9:33:32
No mléko, to by snad šlo, i když...., ale proti chuti žádný dišputát?!
A s tím masem - znáš tu písničku od Kabátů? "Na konci světa stál, ten co má lidi rád, malinkej kanibal, trápí ho lepra a hlad..... Hele, nic proti tobě, ale nejsi fakt trošku divná?
Zuzana, 2 vnoučata
  • 
29.1.2007 9:11:35
Oprava předchozího mailu - "jedla", ne jedna (překlep).
A ještě jedna poznámka : Jarda musí mít mimořádně odolné ledviny, neboť nadbytek bílkovin je velice zatěžuje!! Nejvíce zatěžují ledviny bílkoviny z živočišných produktů - maso, mléčné výrobky. Pokud totiž ledviny nemohou odpočívat a jsou přetíženy odpady z bílkovin, trpí tím a jejich funkce se zhoršuje.
Zuzana, 2 vnoučata
  • 
29.1.2007 9:03:21
Milý Jardo, jste opravdu mimořádně odolný jedinec, když ještě nemáte po tak velkém množství mléka silnou alergii...Z pozice mého věku a životních zkušeností už o tom mohu mluvit. Před zhruba 14 lety jsem pracovala na vysokoškolské koleji a vzpomínám na jednoho topiče, mého podřízeného, který tehdy říkal, že má alergii na mléko. Tehdy ještě jsem si myslela, že to říká jen tak, neb dává přednost pivu. Dnes vím, že pití většího množství mléka je někdy až životu nebezpečné. To, že jste ještě OK, přičítejte svému určitě nízkému věku a odolnému organismu...
P.S. matka mé vedoucí celý život pila mléko a jedna neustále mléčné výrobky - a zemřela s těžkou osteoporózou, jestli víte, co to je...lámaly se jí všechny kosti...Přečtěte si knížku od MUDr. Josefa JOnáše - Osteoporóza - přírodní léčení a věřte tomu, že ví, o čem mluví.
KUpte si raději zakysané výrobky a na mléko se vykašlete! Můj šéf si taky občas kupuje mléko - a vždy se mu zhorší alergie na čele, když ho vypije víc.
29.1.2007 8:38:47
Doktoři samozřejmě mají strach vyjadřovat se přímo k očkování, protože by jim hrozili vážné problémy, to není žádné tajemství, zmiňují se jen velmi opatrně..Jsem sama zdravotník a slyšela jsem názory imunologů, kteří často své děti nenechají očkovat, protože si najdou někoho známého, kdo jim tam dá razítko bez očkování, že..Vždyť si jednou dejte tu práci a přečtěte si, kolik látek je v jedné vakcíně, třeba v opěvované hexavakcíně, se kterou se musí dítě z nedozrálým imunitním systémem vyrovnat!!A tomu ještě výrobci říkají šetrná vakcína!!Rodiče, otevřeme si už konečně oči a nenechme si od výrobců očk.vakcín dále nalhávat nepravdy!!Doporučuji vřele každému, komu není zdraví jeho dítěte lhostejné, přečíst si knihu Očkování- obchod se strachem, který napsal německý lékař, který u soudu obhajuje ty, kteří byli poškozeni vakcínou..Mnoho z pravdivých informací o vakcínách nám je zatajováno! Je to opravdu o penězích!!Myslím, že za pár generací budou mnozí jen kroutit hlavou, jak jsme v tomto mohli dělat takové zásadní chyby..
  • 
27.1.2007 18:58:44
Ahoj, já dělám palačinky z pohankové mouky, cukru a vody. Musí se to nechat nabobtnat a je to moc dobré. Na slano jsem to ještě nezkoušela, ale taky by to jistě šlo. Eva
Laďa
  • 
27.1.2007 18:43:28
Prostředky proti zácpě a průjmu, nadýmání, překyselení žaludku, bolesti hlavy, nachlazení, léky proti alergiím, minerály. Mléko je zodpovědné za velký díl odbytu v lékárnách a drogériích.

Podle odborníků mléčné výrobky způsobují mnoho nemocí, jako zahlenění plic, ztrátu hemoglobinu, diabetes, nemoci srdce, arteriosklerózu, artritidu, ledvinové kameny, náladovost, deprese, alergie…

¾ populace jsou intolerantní vůči laktóze. Symptomy jsou průjem, nadýmání, ústní zápach, migréna.

Spousta důkazů nasvědčuje tomu, že alergie na mléko je příčinou SIDS (The Lancet 5. Nov. 1994) – alergeny kasein, beta-laktoglobulin a alpha-laktalbumin.

Aby tělo mohlo absorbovat kalcium, potřebuje k tomu určité množství magnézia. Mléko a mléčné výrobky obsahují jen malé množství magnézia. Bez přítomnosti magnézia absorbuje tělo jen 25 % kalcia z mléka. Zbývající kalcium škodí.

Doporučená denní dávka je 1500 mg kalcia, 750 mg magnesia.
Šálek mléka obsahuje 291 mg kalcia. Šálek dušené zeleniny 290 mg. Z mléka však využijeme kvůli chybějícímu magneziu jen ¼ obsaženého kalcia.

Pro USA by to znamenalo obrovskou nezaměstnanost. Všichni, kteří pracují v mléčném průmyslu, na farmách, mlékárnách, by byli nezaměstnaní. Znamenalo by to obrovské ztráty pro další odvětví, např. farmaceutický průmysl, nemocnice…

Bez mléka bychom byli mnohem zdravější. Zkuste se jen zamyslet. Vyvarovali bychom se většiny zbytečných nemocí.

New England Journal of Medicine
University of Helsinki, Finnland
Ivana P.
  • 
27.1.2007 18:01:06
Jsem ráda, že někdo začal diskusi o mléku. Už delší dobu o tomto problému přemýšlím a je pravda, že mléčné výrobky se spíše propagují. Já jsem svého syna kojila do 13 měsíců, od 6.měsíce přikrmovala a v té době mu byla zjištěna alergie na bílkovinu kravského mléka. Na doporučení alergoložky žádné mléko nepije a ani nejí mléčné výrobky (budou mu 2 roky). Jen jednou denně vypije malý hrnek hypoalergického Nutrilonu Pepti a ani ten by mít nemusel. Jinek jí úplně všechno, kromě známých alergenů jako ořechy atd. a v pohodě prospívá. Ráda bych mu dávala zdravé potraviny třeba z ekologického zemědělství, ale nejsou běžně v dosahu, nehledě na mnohem vyšší cenu. Je pravda, že se v české kuchyni traduje hodně živočišných tuků a babičky rády takto vaří a my mladší jsme to bohužel dost okoukali. Snažím se vařit zdravě, bez glutamanu apod., jenže ve spoustě běžných výrobků se těch Éček nezbavíme...
Takže bez mléka to vlasně jde v pohodě, ale co až půjde syn do školky ?...
Ještě podotýkám, že je astmatik.
Vanda
  • 
27.1.2007 9:56:23
Víš, Kocíku, každý si z množství informací kolem sebe vybírá to co mu tak nějak přijde optimální. Já bych mohla zase citovat jiné významné profesory, kteří říkají opak toho co Tebou jmenovaný příklad (a je jich asi i víc). Nicméně vzhledem k tomu, že se pohybuju v oboru a dám na fakta a ne na "pocit přirozenosti", tak to prostě vidím jinak.
Kupříkladu si vezmi pochody, které probíhají v lidském trávicím traktu když něco sníme. Veškeré DNA a podobné se rozloží na jednodušší části a je nám pak úplně jedno, jestli byl v sóji jeden vložený gen, protože z něj máme jenom stavební prvky stejné jako ze všech genů ostatních. Bílkoviny se rozloží na aminokyseliny. To, jestli byla potrava GMO nebo ne-GMO, lidské tělo objektivně nepozná; stavební prvky jsou všechny přirozené a stráví se to stejně. Žádná "zmutovaná rezidua" tam nezůstanou, člověku to neublíží (ostatně jak sama říkáš, nemůže se skřížit rostlina s živočichem, tím méně když ji živočich prostě sežere).
26.1.2007 15:44:23
Mě se zdá zase nezdravá dávka hysterie, kterou někteří lidé lpí na názorech přejatých od svého okolí bez jakéhokoli zapojení vlastních mozkových buněk.
Pokud mi doporučuješ mléko nebo maso, tak mi nabídni svoje vlastní...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 131 [Dalších 101 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.