27.1.2007 18:43:28 Laďa
Mléko je jed
Prostředky proti zácpě a průjmu, nadýmání, překyselení žaludku, bolesti hlavy, nachlazení, léky proti alergiím, minerály. Mléko je zodpovědné za velký díl odbytu v lékárnách a drogériích.
Podle odborníků mléčné výrobky způsobují mnoho nemocí, jako zahlenění plic, ztrátu hemoglobinu, diabetes, nemoci srdce, arteriosklerózu, artritidu, ledvinové kameny, náladovost, deprese, alergie…
¾ populace jsou intolerantní vůči laktóze. Symptomy jsou průjem, nadýmání, ústní zápach, migréna.
Spousta důkazů nasvědčuje tomu, že alergie na mléko je příčinou SIDS (The Lancet 5. Nov. 1994) – alergeny kasein, beta-laktoglobulin a alpha-laktalbumin.
Aby tělo mohlo absorbovat kalcium, potřebuje k tomu určité množství magnézia. Mléko a mléčné výrobky obsahují jen malé množství magnézia. Bez přítomnosti magnézia absorbuje tělo jen 25 % kalcia z mléka. Zbývající kalcium škodí.
Doporučená denní dávka je 1500 mg kalcia, 750 mg magnesia.
Šálek mléka obsahuje 291 mg kalcia. Šálek dušené zeleniny 290 mg. Z mléka však využijeme kvůli chybějícímu magneziu jen ¼ obsaženého kalcia.
Pro USA by to znamenalo obrovskou nezaměstnanost. Všichni, kteří pracují v mléčném průmyslu, na farmách, mlékárnách, by byli nezaměstnaní. Znamenalo by to obrovské ztráty pro další odvětví, např. farmaceutický průmysl, nemocnice…
Bez mléka bychom byli mnohem zdravější. Zkuste se jen zamyslet. Vyvarovali bychom se většiny zbytečných nemocí.
New England Journal of Medicine
University of Helsinki, Finnland
Odpovědět