| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je poznámka přežitek?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 114 [Dalších 74 >>]
Petru
  • 
17.12.2006 12:13:35
Ahoj holky, Kohnova a Daso T, děkuji za starost. Asi jsem to napsala špatně. Já jsem ráda, že mám holčičky. To byl jen povzdech, protože holčičky se většinou umí líp ovládat než kluci, a tak nemají tolik poznámek. Abych to dovysvětlila, děti jsou stejně inteligentí, když se narodí (jak dřív psala Kohnová), ale holčičky snad díky té výchově, snad díky genům jsou víc citové, tak pořád "řeší", což třeba nechápou některé starší paní (moje tchýně) a tím pádem se snaží nerušit, protože vědí, že to nemá význam a třeba si v tichu malují do sešitu nebo do knížky, prostě dělají si ve vyučování svoje... No a já jen tak v nadsázce zalitovala, že díky tomu, že moje nejstarší chytrá holka, že je chytrá a zároveň klidná po tátovi (jiný chlap by mou energii těžko ustál - neberu jako ponižování se) prostě nenosí domů poznámky. Možná je to i tím, že má fakt náročný sportovní trenink -2-3x týdně zhruba 2-3 hodiny, kde přebytečnou energii může vydat. No a prostřední dcera má zas ve zvyku dávat nohy pořád nahoru i ve škole (zase po mně), ale to jsem paní učitelce řekla, že sice chodí cvičit, ale s těma nohama nic nenadělám. Tak je to v pohodě - tak zase žádné milé poznámky nenosí - někdy bych se taky ráda zasmála nad "humorem" učitelek. Ale mám strach, abych to nezakřikla, aby mi to malá nevynahradila stonásobně, ta je zatím předškolní.
Takže, holky, jestli se podceňuji, je to tím, že se to těžko odbourává, co do mne soužky učitelky zhruba 11 let naklepávaly horem dolem, jako právě moje holky nyní do řízků.
Tak hezkou neděli. Dík, docela mám dobrou náladu a hlavně díky vaši starostlivosti o mě. Děkuji ještě jednou, já už jsem hold taková.
KohnovaS
17.12.2006 12:05:37
Dano, presne tak. Ja ucim aktivne (i kdyz to muj jediny zdroj prijmu neni) a zmeny ve skolstvi vidim ze stredu deni. Jsou k lepsimu. Ucitelu neni nadbytek, je jich nedostatek, predevsim takovych, kteri soucasne chteji ucit a maji pro to predpoklady. Vzhledem k tomu, ze nastava situace jakou popisujes, tj ze kvalifikovani lide, kteri ucit nechteji, neuci, ve skole zbyvaji v zasade dve skupiny lidi: "nadsenci" a "zoufalci". "Zoufalci" postupne odchazeji na odpocinek nebo delat uredniky, protoze pocit moci, ktery driv snad uceni nekomu davalo, je nyni silne oslaben, kazdopadne postupne a nezadrzitelne ztraci pozice. Je to jak kde, zalezi hodne na rediteli, ale smer je jasny. Co se tyce panez je jasne, ze mimo statni spravu si proste clovek vydela vic. Na druhou stranu ja se spatne placena necitim, mam vysoke osobni ohodnoceni a jine vymyslenosti typu prazdniny atd.. Ale je fakt, ze si jeste privydelavam bokem:).
Dana
  • 
17.12.2006 11:49:22
Mám pro Vás radu, Jardíku. Uhodnete jakou?
Dana
  • 
17.12.2006 11:47:22
Vy jste ztělesněná skromnost :-)
Dana
  • 
17.12.2006 11:45:22
Ano, my víme. Vy jste takový ten macho - prudič. Už jsme si tu všimli. ( My všichni, kdybyste mě chtěl opravovat.)
Dana
  • 
17.12.2006 11:43:17
No muži spíš dobře vědí, že je kantořina neuživí. Navíc dle sociologických výzkumů pokud zvolí profesi kantora, klesnou i společensky.
Dana
  • 
17.12.2006 11:40:02
Nadbytek učitelů není, učí proto vysoké procento důchodců. Stačí si přečíst Učitelské noviny. A víte proč neodcházejí? Jejich práce je totiž většinou baví, protože jinak by v ní při tom náporu nevydrželi. Já už se ale k této práci vrátit nechci, s anngličtinou, schopností komunikovat a ovládáním počítače i tady na severu snadno seženu práci jinde - a mnohem lépe placenou.
17.12.2006 11:13:18
jo a ještě jsem zapomněla, jestli máš problém, který tady nechceš řešit, napiš klidně na dasadasaT@seznam.cz, ráda ti pomůžu, když to bude v mých silách a nebo alespoň posloužím coby vrba.
17.12.2006 11:03:13
Ahoj Petru, já ti prostě musím znovu napsat. Taky nechápu stejně jako Kohnová proč "jen holčičky".
A taky nechápu, proč se pořád tady podceňuješ. Hezkou adventní neděli!
KohnovaS
17.12.2006 10:54:30
Petru, dve otazky: 1) Jake mas problemy? Z tvych predchozich prispevku jsem pochopila jen, ze mas dojem, ze jsi malo vzdelana ci snad dokonce celkove nadana. Zbytecne. Prinejmensim pises pravopisne bez chyby, coz uz je dneska jasny nadstandart:))).
2) Proc "jen holcicky"???? :)
Zdravim.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 114 [Dalších 74 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.