| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Víte, co jíte?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 320 [Dalších 290 >>]
Vali222
15.12.2006 20:12:23
Toto není o informacích. Toto je reklama na Greenpeace!!! Jediná informace, která v tomhle článečku dává smysl, je, že si u Greenpeace můžeme předplatit sakra drahý časopis.
Lenka, 2 děti (3r,2m)
  • 
15.12.2006 17:16:16
Dobrý den,
taky nechápu proč tu každý napadá autorku. Hlavním cílem bylo určitě především upozornit na možná negativa výroby potravin, které se produkují a které, pokud by měly být zajišťovány přirozenou formou, tak nejsou hladovějící jen v Africe atd.
Každý ví, že existují určité povolené limity např."éček" v potravinách. Počítám, že se většina maminek zamýšlí nad tím, co dá svému potomkovi a v jaké formě a studuje neustále štítky na potravinách. Notabene, pokud má její dítě atopický ekzém. Zde mluvím z vlastní zkušenosti. Samotnou by mě nenapadlo pátrat po tom, které typy éček mohou být alergizující, ale až synova alergie na bílek a ještě něco (to něco stále hledáme) mě donutily hledat a zkoumat i tyto oblasti. Ono vás to totiž donutí, pokud ho vidíte, jak se škrábe a bolí ho to pak i při sprchování (viz boláky po škrábání). Nicméně jsou na tom i hůře.
Otázkou totiž je, zda je opravdu většina chemie v potravinách prospěšná jak pro naše zdraví, tak pro následné genetické a zdravotní dispozice našich dalších potomků.
Každopádně všem přejeme pěkné Vánoce a šťastný Nový rok :o)
Silvana
  • 
14.12.2006 23:27:07
Kyselina solna a louh sodny - to se prece uci uz na druhen stupni, ne?

NaOH+HCl-->H2O+NaCl Voda a sůl...

Smarja, lidi, myslete hlavou!!!! Kazda informace se da podat tak, ze vas jak vydesi, tak nadchne... Zalezi jen na zpusobu sdeleni.

Silvana
Jahůdka
  • 
14.12.2006 22:10:17
Dovolte, Jardo, abych citovala Víta Chaloupku (jistě víte, o koho jde): "pohyb se na hubnutí podílí pouhými 30% a to, jak vypadáme, je obrazem toho, co jí".
Víte, já myslím, že každý si najde ten svůj pohyb, který mu vyhovuje. Budete se divit, ale Vámi propagované sporty jako jízda na kole a běh, nejsou vhodné pro každého. Já jinak obdivuji Vaše kolena a časový potenciál.
KohnovaS
14.12.2006 14:25:02
U nas v Lidlu mivali tak cca pred rokem vyborne mrazene file z tresky a lososa a cena byla dobra. Pak to prestalo, zacali mit stejne chamradovite file z nejakeho rybiho odpadu ci ceho jako v Peny a pod. Pak tam taky byva pomerne casto velky vyber cerstve dobre a levne zeleniny a ovoce, jednu dobu jsem tam chodila pro cekanky, protoze odtamtud nebyly horke. Ale jinak se mi tam taky nikdy moc nechtelo (a co prestali mit ty ryby nechodim tam vubec). Meli jsme stesti v tom, ze Lidl postavili na miste, ktere bylo ohavne uz pred tim, takze ani nic moc neznicili. Prijde mi, ze Lidl neni o nic horsi nez Peny nebo Plus nebo neco podobneho. Lacine nekvalitni jidlo, ktere by se asi jinde tezko prodavalo, jenze dost lidi nema jinou moznost i kdyz treba za koureni, bramburky apod. neutraceji. V momente, kdy treba zivite dva pubertaky a treti dite tesne pred pubertou z platu zdravotni sestry plus alimentu dva tisice mesicne (spolumatka na tridni schuzce), kluci denne vypiji kazdy litr mleka a chleby si chodi mazat jednou za hodinu, tak fakt ohled na mnozstvi brat musite. Je dost lidi, kteri jsou chudi a neni to tim, ze jsou lini, nekvalifikovani, lhostejni k vlastnimu osudu a zdravi. Jen maji treba radi svoji praci i za cenu, ze jedi nekvalitni jidlo. A ti pak do tech supermarketu chodi, protoze na podporu mistnich malych kramku jim nezbyde.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
14.12.2006 13:54:01
My jsme třeba v jednom zaměstnání přišli na to, že tam jsou odposlechy. Nevím, kdo a proč si nás poslouchal, ale asi to byl nedůvěřivý šéf, který nevěřil ani vlastní "rodině" natož zaměstnancům. Ale jak píšu, je odposlech a odposlech, mě by to vážně nevadilo v případě, kdy by se jednalo o vyšetřování nějakého trestného činu. Možná, že si člověk řekne, že soukromí je soukromí, ale co ta hromada trestných činů, která se právě kvůli odposlechům třeba dají objasnit (zejména organizovaný zločin). No tohle opravdu záleží na konkrétní situaci. Určitě by se mi nelíbilo, kdyby si někdo nahrával moje telefonické hovory pro svoje pobavení. Ale to by v případě policie nemělo snad být, ne?
Katka
  • 
14.12.2006 13:48:27
To máš teda pravdu. Když voláš do firmy, tak většinou pracovně, ale proč by někdo měl poslouchat mé hovory třeba s mamkou, která mi třeba říká, že má průjem, nebo vyrážku. To aby si potom člověk hlídal každé slovo,i když mluví s vlastními rodiči.
Zutop
14.12.2006 13:40:25
Kocíku, o co jde? Přece o soukromí. O zásah do mého soukromí. To je strašně důležitá věc. Aspoň pro mě ano.

Zamstnavatel nesmí svého zaměstnance odposlouchávat... ale počkej ty píšeš "poslouchá" ..tak to nevím, co přesně máš na mysli..jaak poslouchá?

Máš pravdu, když volám do velkých společností, tak bývají hovory odposlouchávány, ale předem jsem na to upozorněna a vím o tom a mám možnost výběru,jestli chci a nebo nechci za takových podmínek v hovoru pokračovat.

Zutop
14.12.2006 13:34:28
Ta blokáda, ale opravdu je nesmyslná.
Co mají (máte) proti Temelínu?
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
14.12.2006 13:31:01
Nevím, ale kvůli prokázání nějaké trestné činnosti by mě fakt nemzrelo, že si někdo odposlechne můj zozhovor. Nesmí to být samozřejmě zneužíváno, ale v principu, když nemám co skrývat, tak o co jde? Co třeba vy víte, kde Vás kdo odposlouchává, např. se stává, že i zaměstnavatel své zaměstnance "poslouchá", např, když voláte do větších společností, jsou hovory taky zaznamenávány. Ale to je jen můj názor, každý ho máme přeci jiný.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 320 [Dalších 290 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.