| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Víte, co jíte?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 320 [Dalších 300 >>]
Amélie
  • 
19.12.2006 11:01:31
Argument, že člověk nemá pít mléko jen proto, že není od člověka, používá Country Life ve svých časopisech Prameny zdraví. Stačí se podívat na jejich stránky. Je to demagogie v duchu jejich ideologie, nemá to nic společného s vědeckými studiemi a důkazy, kterých už bylo za desítky let složeno nespočet. Jenže některé lidi baví pořád to zpochybňovat.
Pár příkladů: branci, kteří byli v 18. století odváděni na vojnu - ti co měli dostatek mléka a masa, nebyli z těch nejnuznějších poměrů, byli mnohem vyšší než ti, co jedli jen chleba a rostlinnou stravu. Výška celé naší populace se za poslední půlstoletí zvýšila až o desítky centimetrů. Dokonce Holanďané, kteří jsou zvyklí pít pléko běžně k jídlu (včetně mužů), na dezerty si dávají místo šlehačky jogurt, mají dodnes na mnoha místech fungjící rozvoz mléka až k domovním dvěřím, jsou o dost vyšší než my Češi.
Čím to je? Kromě obecného tvrzení, že nehladovíme, to bude celkovým zlepšením stravy, dostatkem bílkovin, které lidé berou především z mléka, mléčných výrobků a masa. V ničem jiném nejsou v tak dobře stravitelné podobě.
Jestlipak se jako odmítačka všeho "nepřirozeného" vyhýbáte i jogurtům, máslu, tvarohu, mozzarelle a sýrům všeho druhu? To vše je přece také z mléka?
madelaine
18.12.2006 16:51:32
Jeno, fakt?? :)
Já se přiznám, že fast foody miluju. Ale dopřeju si to tak 1x za měsíc, takže to snad ničemu nevadí. Jinak taky dbám na zdravou výživu :).
18.12.2006 16:24:11
Naši kluci se MC Donalda ani coly nedožadují :-)

Ostatně ani já jsem tam v životě nebyla a kupodivu žiju bez psychické újmy :-)
Jana vesela
  • 
18.12.2006 14:29:21
Ja si myslim ze to neni slepa vira mozna v grim pis jo. Ale ve skutecnosti je pravda ze deti miluji jen kolu hranolky s kecupem, dozaduji se jich a chodi rasdy do mek donaldu. Je to celosvetovy problem . Vlastne by clovek mel jist jen rostlinne produkty, zadne kravske mleko ktere patri do ust jen teleti ze ano protoze kravske mleko ma i rustove hormony aby tele rychle rostlo narostli mu kopyta a rohy. Taky za pul roku velmi pribere na vaze. Pokud se prizivuje male dite nebo miminko kravskym mlekem tak jsem si vsimla taky rychle roste, natahnou se mu ruce a nohy a to nam neni zapotrebi. Clovek ma byt kojen aby byl kvalitni a ne velky. Vapnik jak mnozi tvrdi ze je dulezite pit mleko, tak vapnik prece obsahuji i rostliny, vytahnou si jej z pudy napriklad fazole a obilniny a jine lusteniny, zelenina. Tak co lidicky blbnete s tim mlekem vzdyt kazdemu patri to co jeho jest , takze zvireci mleko zviratum aby byl poradek ve vesmiru. je to celosvetovy problem v obelhavani lidi jak je mleko zdrave. Jo je kdyz nic jineho nemame k jidlu, zijeme na horach kde nic neroste a pasou se tam jen ovce a kozy. ale spravne to asi moc neni.Nebo kdyz je valka a clovek ji co je mozne ze ano. Pani co si precetla knizku tak ma pravdu v tom ze deti delaji mnoho stravovacich chyb a na vine jsou prodejci takovych potravin ktere skodi lakadlo pro nevinne deti ktere nejsou ani spravne vedene a nevazi si sveho zdravi. Dekuju za clanek.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
18.12.2006 13:39:09
Skutečně knihu vydalo jen jmenované nakladatelství. Spletla jsem se. Jen byla distribuována hodně společnostmi, což jsem chtěla říci. PROMIŇTE.
Všeho s mírou, někomu to vyhovuje a někoho zajímá z čeho se skládá i to všechno s mírou.
  • 
18.12.2006 11:45:03
Paní autorko, píšete:
"Kniha byla vydána mnoha vydavatelstvími v celé ČR"
pravda je, že kniha byla v ČR vydána JEDNOU a to JEDINÝM nakladatelstvím Ivo Železný, Praha, 2001,
"a zrovna v Německu, kterého se zejména týká, by asi neměla moc velký úspěch, kdyby se v ní nejednalo o skutečná fakta " o fakta jde, ale až v druhé žadě, hlavně jde o prachy. Vzpomínám, jak nám kdysi Němci s hrůzou sdělovali, co všechno si v česku nesmějí kupovat,(měli to od řidičů TIR) jak je to nezdravé (mléko, kuřata, sýry, maso vůbec) a jak se tím po otevření hranic cpali a dodneška cpou, směji se
Já se držím podstatě 3 zásad:
1 Všeho s mírou
2 Co tě nezabije, to tě posílí
3 Nic není dokonalé
ještě přidám 2 Werichy: Každej sme ňákej a Musíme být tolerance sama
Takže prosím příště opatrně se slovy
Užívejte Vánoce
Jana
18.12.2006 0:26:17
Ahoj,

Syrovátka, nizkotučné smetany. Když se podíváte kolik je tam cukru tak to můžete pít rovnou Colu. Řešil jsem prblém s váhou a tak jsem se o potraviny začal více zajímat.

Mám něco vyzkoušeno a dalších cca 100 lidí v ČR. Technologie z Holandska, která je na světe přes 7 let a dělá divy v Německu, Holandsku, Rakousku a u nás taky. Já sám jsme za 42 dnů zahodil z 88Kg na 78Kg (1.9.2005) dnes mám 78,4 - 79,8Kg. Manželka z 60Kg na 54Kg a dnes má 52Kg. Známí který začal 4.1.2006 z 114Kg má dnes 97Kg a chce jít na na 82Kg. Bez JOJO. Nejde o Herbalife. Když Vás to bude zajímat. Tak napište odkud jste není to na mail ani na telefon. Jde o systém stravování, potr. doplňků, atd...... Pomohu Vás s tím začít a budu Vám radit. Pošlu Vám základní informace: mail: disc@wo.cz pepa1
lydushe + 3 háďata
17.12.2006 22:26:32
Souhlasím s tímto názorem. I já zkoumám, co jíme a složení potravin. Nicméně konkrétně hnutí Greenpeace mi přijde zfanatizované a militantní.

Třeba někoho zaujme kniha Skeptický ekolog http://www.blisty.cz/art/28817.html...
Ať víme na čem jsme ;-)

Nicméně stále věřím, že žít a myslet ekologicky má smysl :-D
first
  • 
17.12.2006 12:17:18
Zuzko, diky, nemam bohuzel cas cist vsechny prispevky a vlastne se tu objevuji jen zridka, ale propagace mleka mne zkratka vzdy " dostane " (Kdysi se mi tu nekdo vysmal, kdyz jsem si troufla napsat, ze mleko je od prirody urceno telatum a ne lidskym jedincum..)
A tak diky za to,ze nejsem sama, plne souhlasim s tim co pises...
16.12.2006 18:02:32
ty naivní Petře, kdybys pracoval v potravinářském průmyslu, věděl bys dobře, že i ta slavná složení potravin, která si můžeme přečíst na obalech, jsou jen pouhým zlomkem všech složek, které v dané potravině jsou. Ta sdělení na obalech jsou pořádně okleštěna, jinak by se tam v plné citaci ani nevešla a obal by musel mít velikost plachty
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 320 [Dalších 300 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.