| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cestování bez hranic

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 70 [Dalších 50 >>]
Gábina+Tomík 12
  • 
3.10.2006 18:49:30
Ahoj Věro,
Letos jsme si koupili vozík Azub Jerry, Tomík měl sedm měsíců. Seděl uvnitř v autosedačce. Též jsme jezdili cestou necestou a mrňous většinu jízd prospal. Takže nemůžu posoudit, jestli mu ty otřesy vadili. V jednom čísle Cykloturistiky dělali testy vozíků a Azub z toho vyšel velice dobře. Tak pokud chceš jen cyklovozík, tak rozhodně Azub.
3.10.2006 17:16:25
Mamčo, teď s tebou musím souhlasit :o) Je třeba si vozíky vyzkoušet. Každému vyhovuje něco jiného.

Jo a croozer má dvě brzdy a lze přidělat i ruční.
mamča
  • 
3.10.2006 8:36:32
Ahoj holky,

takle diskuze by opět mohla být bez konce, protože každý si bude obhajovat to své (logicky).
Myslím, Eleni, že bude nejlepší vidět oba vozíky v reálu a ujasnit si, co od vozíku čekáš a jakým způsobem ho budeš převážně používat.

Pro mně bylo důležité, abych nějakým způsobem uvezla dvě děti na jednom kole, jelikož náš taťka chdí celkem dost pozdě z práce. Možnost přední zadní sedačka jsem ihned zavrhla. Takže zbyl vozík. Vybírala jsem, jak jsem uvedla už v předcházejícím příspěvku, podle několika kriterií. Důležitá byla váha vozíku, protože myslím, že 6 kg (resp. 7 kg u dvousedadláku croozeru) je znát. Děti ve vozíku jezdí buď obě (málokdy) a pak bych poopravila Vrani, protože děti mají svoje místo i své vlastní dvoje pásy. Je možné, Vrani, že tvoje známá měla Azuba staršího, protože my jsme ho kupovali před dvěma měsíci a jak jsem se dočetla na internetu, nová verze je vylepšená právě o takovéto drobné vychytávky (třeba i posunutí slidy, aby nedošlo k prodření).

Takže styl, jedno dítě ve vozíku, druhé na sedačce - poměrně často. Ale občas je potřeba tam děti posadit obě. Začne foukat, ochladí se apod. Pak se tam vejdou bez problému (mají 3 a 1,5 roku). Proto mi přijde zbytečné tahat 17 kg croozer pro dvě děti. Používám vozík hlavně pro vyvezení děti z města do přírody a myslím, že 3-4 hodinky jízdy s přestávkami hravě zvládnou.

Co se týká bezpečnosti, opět musím dodat, že Azub je testován a normám vyhověl (stejně jako Croozer). Nevím, co by se muselo stát, jak by se to podařilo, že by se převrátil.... Co teda Azub postrádá, je samostatná brzda, tu snad croozery mají,ale to nevím jistě.

Eleni a všechny maminky, tatínci, kteří uvažujete o koupi vozíku, jděte do toho, protože je to skvělá věc a nenechte se odradit těmi "strašiči", kteří vozík viděli leda na obrázku a mají k němu tisíce výhrad. A myslím, že je uplně jedno, jestli vyberete Azuba nebo Croozer apod. Důležité je, že budete spokojeni a dáte dětem i sobě další alternativu k trávení společného času.




2.10.2006 17:34:15
Měla jsem možnost vidět Azub v akci. Kamarádčina holka v něm usnula a opřela se o slídu, která se pak prodřela o kolo. Což mi moc bezpečné nepřipadá.

Nosnost Croozeru je 45 kilo. Ano vypadá proti Azubu jako tank, ale v případě nehody je to také znát.
Větší váha vozíku - když už táhnete bagáž a děti, ty tři kila opravdu nejsou znát.

Upevnění jednoho či dvou dětí - kolegyně, která Azub měla, věčně bojovala s tím, že se její děti hádaly, že jedno druhému zabírá místo. To se u Croozeru stát nemůže, protože každé dítě má svoje vyhrazené místo s vlastními pásy.

Dokupovat pláštěnku jsem nemusela. Je standardní výbavou vozíku Croozer.

Příslušenství navíc je pro nás plus. Na cestu stačí malé kolečko. Když někam dojedu s vozíkem a chci se třeba jen projít, nasadím kolečko a mám kočárek. S vozíkem se třeba do obchodu, někde do parku atd. prostě nedá.

Kufr dvojáka Croozera má 100 litrů, což je opět více než má Azub. Jednosedák má asi 60 l.

Cena je sice bez pár korun deset tisíc, ale ve využití, nosnosti, bezpečnosti, nemá konkurenci.

Toť můj názor a zkušenosti.

b+h
  • 
2.10.2006 17:30:16
tak jsem koukla a musim rici, ze se mi to MOC libi pohadkova kancelar... je to pro rodice s detmi moc hezky zarizene... to kdybych letos vedela, asi bych neco z webove stranky vyuzila... velmi dobrej napad!!!
2.10.2006 16:41:53
Trošku operavím a doplním informace:
Pohákové království se původně jmenovalo "jihočeské", ale od toho se již upustilo, protože je do projektu zapojeno přes 100 míst a měst - od Prahy "dolů" na jih a ve "vodorovném směru" od Mariánských Lázní" po "Jihlavu". Ve všech těchto městech - zejména jejich informačních centrech - lze koupit nejen vandrovní knížky (stojí 30,- Kč) - ty jsou určeny spíš malým dětem, neboť se dají vykreslovat - ale i pasy pohádkového království (69,- Kč), ale také specilní sběratelské pohlednice (4 - 5,- Kč) a také mapu PK se seznamem Pohádkových kanceláří. Logem PK je kapr Jakub (nakreslený karikaturistou Krlesem), který se vyskytuje na všech těchto předmětech.... Existuje také třeba pexeso s kaprem Jakubem, přívěsky na klíče a dalsí a další věci.
Pro dospělé jsou výhodné Výletní mapy, které opravňují 1 dospělého ke vstupu co cca 50 turisticky zajímavých oběktý za cenu dětského vtupného. Tahle mapa stojí 25,- Kč, takže se docela vyplatí :-)
Více tady

Já to vím, zakládala jsem Pohádkovou kancelář, která minulý rok vyhrála cenu "Jakub" za nejhezčí PK :o)))
Simča
Pat
  • 
2.10.2006 15:16:14
Mnoho povyku pro nic. Vzdyt nejlepsi je vyjet alespon jeste s jednou nebo vice maminkami a jejich detmi na vylet. A ty je mozno poznat a domluvit se, jak pisete, "mezi barakama". Ja si nedovedu predstavit, ze bloumam na hrade, v ZOO nebo jinde sama s ditetem. I dite oceni spis dalsi skupinky deti nez kulturni ci jine "obohaceni".
mamča
  • 
2.10.2006 15:08:10
Ahoj Eleni,
po několika hodinách strávených na internetu prozkoumávajíc a hodnotíc všechny dostupné vozíky na našem trhu jsme se rozhodli pro vozítko JERRY od firmy AZUB. Důležité parametry pro nás byly: hmotnost
nosnost
úložný prostor
cena
snadnost a rychlost montáže a demontáže.

Vozík je bezkonkurenčně nejlehčí na našem trhu, má pouze 11 kg (např. vozíky firmy Dva + dva mají něco kolem 16 kg. Někdo říká, že těch pár kilo není znát, ale myslím že celkem je.Nosnost je 36 kg, ve vozíku jsou pásy pro upevnění buď jednoho dítěte nebo pro dvě. My praktikujeme (když jedu sama) jedno dítě ve vozíku, druhé na sedačce. Do "kufru" se vejdou dva spacáky, stan + něco málo navíc. Cena vozíku je 6500 Kč, myslím že je české výroby. Dokoupili jsme ještě pláštěnku za 600 kč, přepravní vak za 800 kč (jezdíme vlakem) a 2 blikačky á 500 kč. Pro někoho by byla možná nevýhoda nemožnost změny vozíku na kočárek, použití pro in line brusle apod. My jej máme pouze za kolo a myslím, že příslušenství navíc činí vozík zbytečně těžším. A k poslednímu bodu složení - složení vozíku na placku cca 1 min, pokud sundáváš kola pripočítej další minutu. Nepoužívá se žádné nářadí, pouze takové "západky" s kuličkou. Připojení ke kolu - 30 sec. Pokud bys potřebovala více info, najdeš je na www.azub.cz.
A ještě nakonec - nejvíc na svých cestách potkáváme Croozery, měla jsem možnost vidět v reálu typ 535 (dvousedadlový) a připadal mi proti Azubovi Jerrymu jako tank. Víc o těchto vozích nevím, nemám srovnání. S přívěsem Jerry jsme maximálně spokojení a jízdu si užíváme.
Věra
  • 
2.10.2006 13:51:26
Zdravím všechny, jen chci napsat svůj zážitek "pozorovatele". Letos jsme podnikli cyklistickou dovolenou v okolí Třeboně. Je tam skutečně krásně, na kola ideální terén, ale že bych byla úplně nadšená z většiny cyklostezek, to tedy moc ne. Žluté značky pro cyklisty se totiž nejspíš objevily všude, kde se dá na kole jezdit. Občas to je tedy o vytřesení duše z těla, takže fyzicky ne vždycky příjemný zážitek. A co tyto dětské vozíky? Myslíte, že jsou dostatečně odpružené, aby byla jízda pro dítě maximálně "komfortní"?? Já vám nevím....jednou jsme předjížděli mladou dvojici právě s tímto vozíkem. A už z dálky, jak jsme se přibližovali, byl slyšet dětský křik, možná by bylo přesnější řev. Když jsme je míjeli, nakoukla jsem dovnitř, tam bylo cca roční dítko (možná ani ne), řvalo jak o život a na té nerovné silnici to s ním házelo až hrůza. Samozřejmě, netuším důvod jeho nářku, ale ta šílená "natřásací" jízda....nevím, jak mu to bylo příjemné, bylo mi ho líto. To mi jen připomnělo, když tu pisatelka psala, že často jezdí i šíleným terénem... Ale, samozřejmě, každé dítě je jiné atd. Vozíky se mi sice taky líbí, ale když jsem viděla tohle.. Máte lepší zkušenosti?
2.10.2006 10:43:31
Eleni, pokud máš zájem o informace týkající se vozíků zkus tuto diskuzi -
cyklopřívěsy
.

Já mám vozík croozer a jsem s ním nesmírně spokojená. Je to taková zlatá střední cesty mezi vozíky. Pokud budeš chtít ještě nějaké info, napiš to vozíkářské diskuze.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 70 [Dalších 50 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.