| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cestování bez hranic

 Celkem 69 názorů.
 Zufi. 


Ano, ano, ano 

(27.9.2006 9:59:40)
Miluju cestování, kamkoliv, kdykoliv, také už od mala !
S holkama jsme byli u nás snad všude, v cizině sice nejvíc milujeme moře, ale památky i courání jen tak , je také super.
 Zdeňka, holčíčka 3 m 
  • 

Super 

(27.9.2006 10:02:50)
Tak to jste super mamča!
Aspoň budou mít děti krásné zážitky a vzpomínky...
Takové dětství by se mi taky líbilo.
Jen tak dál :-)
 Lucka, 20 let 
  • 

Re: Super 

(27.9.2006 10:11:26)
To znám, tatínek začal podnikat, když jsem šla do první třídy, takže neměl příliš času na svoje dvě dcerušky. Naštěstí brzy s mamkou zvolili metodu "cestovní neděle" tudíž jsme každou (opravdu každou) neděli vyráželi po celé republice. Znám všechny zámky, hrady, botanické, zoo, vše co Vás napadne! A jsem za to šťastná. A myslím, že i pro maminky na mateřské je to dobré! Určitě jim to i zlepší náladu a vztahy k dětem - není tam tolik stereotypu, nudy, atd. Jen tak dál.
 Katka, Kevík 
  • 

Re: Re: hrady 

(27.9.2006 11:02:15)
Taky moc rádi se synem (6) od malička cestujeme. Od loňska jsme zařadili i hrady - prohlídky si zpestříme tak, že si (samozřejmě šeptem v pozadí, abychom nerušili) v každé místnosti řekneme, co se nám tam líbí a co bychom tam dělali, případně "přetlumočím do srozumitelna" něco zajímavého z výkladu. Letos se Kevíkovi třeba moc líbila psí kuchyně v Třeboni a když jsme jednou projížděli obcí Kámen, sám si vydupal, že půjdeme na prohlídku. Na Červené Lhotě jsme zase vyhlíželi Zlatovlásku - řekli jsme si, že ted už z ní je určitě babička, a podržte se, opravdu jsme potkali takovou tu krásnou "pohádkovou" babičku. Kevík skákal nadšením, že to byla určitě ona. V Jižních Čechách jsme zakoupili pas a vandrovní knížku a používáme je nejen na památky v JČ, ale v celé republice. Kevík se vždycky těší na razítko a na pohled, na který mu napíšu zážitky, které mi nadiktuje, a pak si to založí do zvláštních desek. Myslím, že jednou budeme mít všichni prima vzpomínky.
Cestování zdar, s dětmi zvlášť!
 Havranpírka 


Re: Re: Re: hrady 

(27.9.2006 11:12:23)
No, já taky s dítětem 1x až 2x týdně vyrážím, do vlaků je blázen. Ale svoji značku na hřišti mám taky, tahanice o bábovičky mě taky docela baví, k bezcílnému tlachání se bohužel nedostanu, dítě je neustále v pohybu.

Samedko, píšeš, že jezdíte taky zhruba dvakrát do týdne, tak co děláte ve zbylé dny?
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: hrady 

(27.9.2006 11:21:30)
Havranpírko - procházky po okolí (většinou na odrážedle nebo na kole), někdy i to hřiště. Raději bych byla pořád v luftě, ale z fin. důvodů to nejde. A někdy prostě zůstaneme doma a hrajeme si, nebo dcera kouká na pohádky. O víkendu se jim hodně věnuje manžel, to většinou jezdíme na výlety autem, dost často jezdíme ke tchánům, kteří mají domek a zahradu s houpačkou:-)
Tušila jsem, že mě někdo chytí za slovo a bude ho zajímat, co dělám zbývající dny:-)))
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: hrady 

(27.9.2006 11:14:48)
Katko, my sice sbíráme turistické známky,ale vandrovní pas jsem nikde neviděla, nebo si toho nevšimla. Asi, že koukám jen po těch známkách:-)
JInak hrady už zvládá starší dcera -7 let (v pohodě zvládla Karlštejn - 50 min.), s mladší si troufám jen zatím na zříceniny bez průvodce.
Přiznám se, že raději cestuju s tou starší (od malička byla hodnější:-)

Doporučuju Bítov-kdo je z jižní Moravy nebo tam pojede na dovolenou. Je tam expozice vycpaných zvířat, hlavně psů.
Kdo má větší děti a nebojsy - mučírna na KOsti a na Lokti (na Lokti jsem ještě nebyla,ale vím o tom)
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Re: Re: Re: hrady 

(27.9.2006 11:42:37)
Samed - škoda, že jsi se v létě nezmínila - ten pas třeba u nás máme... Nechceš ho poslat, abyste mohli začít sbírat razítka?
Simča
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: Re: hrady 

(27.9.2006 11:45:54)
Simčo, fakt mě to nějak nenapadlo:-) Poslat mi ho můžeš, pošlu Ti mou adresu po SMS, dík, budeš hodná.
 Marcela+2raubíři 01,03 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: cestování po památkách 

(27.9.2006 12:29:36)
Cestujeme rádi já i manžel a po narození synů jsme to jen trochu pozměnili, mezi návštěvu historických památek, muzeí, hradů zařadime alespoň 1x denně dětské hřiště a dá se zvládat téměř cokoliv. Zaujal mne vandrovnický pas, prosím, kde je k mání, poraďte? Ten tip s albumem pohlednic doplněných o nejzajímavější zážitky také určitě zavedeme. Cestování a poznávání zdar
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: cestování po památkách 

(27.9.2006 12:56:03)
Marcelo, my si vedeme Kroniku:-) Vlepujeme (teda zatím jen já:-) pohlednice, vstupenky z hradů apod.. a k tomu připíšu, jak ten den proběhl a zajímavé zážitky. Teď to ovšem dost flákám, mám tam nastrkaný pohlednice a nic k tomu:-(
Stejně je to cestování nejlepší se staršími dětmi (od 4.let - už lecčemu porozumí, člověk je lehce něčím zaujme a víc ušlapou:-))
 simiki+koťátko 03/07 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cestování po památkách 

(27.9.2006 17:17:24)
jé, taková bylo moje mamka - tedy stále je :) když jsem byla malá (5-10 let), chodily jsme s klubem českých turistů z brna, já jako malé děcko jsem ušla i 20km, bylo to super, a taky jsme si vedly deníček se vstupenkama a pohlednicemi a tak prostě super, ale po mnohém stěhování bohužel nevím, kde je nebo jestli není vyhozený. chtěla bych být to samé :)) jen to bude těžké s mým přítelem, který nerad chodí, spíš se rád vozí v autíčku, a pokud ujde více jak 100m, tak je to už pro něj tůra :(
 Marcela+2raubíři 01,03 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cestování po památkách 

(29.9.2006 14:25:15)
Nejdůležitější pro děti je motivace a když se zvolí správné téma (př. pátrání po obydlí zlého čaroděje Chorchloje doprovázené povídáním), tak tříletý ušel bezproblému i 15 km, je pravda, že při posledním kilometru jsme zvolili postup "lentilka za každých 50 kroků".
Doporučuji mít dostatek jídla, pití a fantazie a pak už jen vyrazit.
Přála bych si, aby děti měly vztah k historii, znaly ji, k přírodě a dokázali obdivovat a všímat si krásy.
 Katka, Kevík 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: cestování po památkách 

(2.10.2006 7:58:16)
Marcelo, pas i vandorvní knížku mají v informačních centrech v jihočeských městech - Třeboň, České Budějovice, někdy i v místních trafikách a papírnictvích. K tomu mají i mapu Jihočeského pohádkového království. Vše asi za 20 Kč/kus.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cestování po památkách 

(2.10.2006 16:41:53)
Trošku operavím a doplním informace:
Pohákové království se původně jmenovalo "jihočeské", ale od toho se již upustilo, protože je do projektu zapojeno přes 100 míst a měst - od Prahy "dolů" na jih a ve "vodorovném směru" od Mariánských Lázní" po "Jihlavu". Ve všech těchto městech - zejména jejich informačních centrech - lze koupit nejen vandrovní knížky (stojí 30,- Kč) - ty jsou určeny spíš malým dětem, neboť se dají vykreslovat - ale i pasy pohádkového království (69,- Kč), ale také specilní sběratelské pohlednice (4 - 5,- Kč) a také mapu PK se seznamem Pohádkových kanceláří. Logem PK je kapr Jakub (nakreslený karikaturistou Krlesem), který se vyskytuje na všech těchto předmětech.... Existuje také třeba pexeso s kaprem Jakubem, přívěsky na klíče a dalsí a další věci.
Pro dospělé jsou výhodné Výletní mapy, které opravňují 1 dospělého ke vstupu co cca 50 turisticky zajímavých oběktý za cenu dětského vtupného. Tahle mapa stojí 25,- Kč, takže se docela vyplatí :-)
Více tady

Já to vím, zakládala jsem Pohádkovou kancelář, která minulý rok vyhrála cenu "Jakub" za nejhezčí PK :o)))
Simča
 b+h 
  • 

pro simcu 

(2.10.2006 17:30:16)
tak jsem koukla a musim rici, ze se mi to MOC libi pohadkova kancelar... je to pro rodice s detmi moc hezky zarizene... to kdybych letos vedela, asi bych neco z webove stranky vyuzila... velmi dobrej napad!!!
 Bela a smečka 


Mučírna na Lokti 

(1.10.2006 21:56:13)
V pátek jsme byli na výletě na Lokti. Je tam instalovaná výstava útrpného práva ze středověku. Děti (5,5 a 3 roky) se tam hrnuly jako na první prohlídku z celého hradu. Výstava je velmi, velmi naturalistická, je ve sklepeních, hraje tam děsivá hudba a v jednotlivých kobkách (hrad skutečně složil coby vězení) jsou instalovány figuríny při vykonávání trestu (lámání v kole, natahování na skřipec, zazdívání za živa...). Některé se pohybují. K tomu jsou popisky. Děti začaly ječet u prvního obrazu a já je horempádem hnala ven, nechci, aby měly noční děsy a můry a začaly se počůrávat. Takže s Loktem doporučuji opravdu opatrně a pro velké a statečné děti.
 Věra (Lukáš 12/02, Lucie 03/04, Jonáš 04/05) 
  • 

Snad také budu  

(27.9.2006 14:47:30)
ahoj cestovatelé

tak já už se přímo těším, jak budu dítka "tahat" na všechno, co by mohlo obohatit jejich "bytí". Zatím jenom pouze jezdíme na dovolené a obhlížíme to okolo, z domova jezdíme dost často vlakem "někam" blíže, protože dítka jsou zatím malá..

Ale budu šťastná, až jednou budeme moci jezdit po hradech českých (do zahraničí je to přeci jenom trochu daleko)...

Cestování zdar

Věra
 Sam+3 kousky 


Překlepy 

(27.9.2006 11:25:55)
Dřív, než mě na to někdo upozorní:-)
Omlouvám se za překlepy !!!!
 Lucie 
  • 

Re: Překlepy 

(27.9.2006 14:44:40)
Myslím, že za překlepy tě nikdo neukamenuje. Cestovnání je moc hezky posáno. I já dítkem ráda vyrážím a rekace okolí jsou přesně takové jak píšeš. Zkrátka mě nebaví sedět na lavičce každý den se stejnými lidmi. Jen to ted dost zanedbávám kvůli pracovním povinostem. Kéž bych mohla zase být na mateřské a užívat si cestovní svobodu.
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Překlepy 

(27.9.2006 14:50:57)
Lucie, on si právě někdo vždycky rád rýpne -vidím to v jiných diskusích, jak člověka "setřou" např. za pravopisnou chybu apod..:-) MOje chyba, měla jsem si to po sobě přečíst ještě jednou.
Česká republika je nádherná, a je tu obrovské spektrum možností na výlety, i v každé Horní Dolní se najde něco zajímavého:-)
Zatím jsem se s malou dcerou vracela vždycky navečer, ale příští rok až zkusíme někde přespat přes noc, se starší dcerou jsme to udělaly několikrát, ale to ještě nebyla na světě ta mladší:-)
 Dada 
  • 

Cestování versus značka na hřišti 

(27.9.2006 13:45:33)
Taky patřím k matkám, které jsou s dítětem každý den, teď co začala školkovat tak každé odpo v luftě. Naše dcera cestování miluje a zážitky ji zjevně prospívají v rozšiřování obzorů. A ani já moc nechápu matky, které tráví celé dny jen mezi barákama (hřiště nikde blízko není)a přijde mi, že své děti dost šidí. Na druhou stranu ale cítím, že kolem nás bydlí spousta dětí, ze kterých postupně vyrůstá parta a moje dcera je pro samé sbírání zážitků tak trochu mimo. A je to škoda, protože s těmito dětmi bude chodit do školy, s nimi bude moci jít jednou s diskotéky aby nešla sama atd. Takže jsem se zavázala k tomu, že alespoň jednou, lépe dvakrát v týdnu půjdeme prostě "mezi baráky" budovat vztahy. Přijde mi důležité obojí a doufám, že obojí i zvládnem. Tak všem spokojenou mateřskou a hodně zážitků ze hřiště i z cest.
 Havranpírka 


Re: Cestování versus značka na hřišti 

(27.9.2006 14:17:22)
Dado, souhlasím. Právě ta "izolace" od ostatních dětí mi na tom cestování trochu nesedí. Ja fajn, že jsou děti s mámou /rodiči/, a mají příval zážitků, ale ty tahanice o bábovky a trochu každodennosti prostě potřebují taky, si myslím. Ale sama Samedka doplnila, že vyvažují obé. Mimochodem, nechtěla jsem tě chytat za slovo. Jen trochu poškádlit za ten negativní obraz pravidelných návštěvnic pískovišť:)
 Nanyna, dcera 9let 


Re: Re: Cestování versus značka na hřišti 

(27.9.2006 14:29:41)
Pěkné:). Jsem za ten článek i názory ráda, protože s dcerou také stále něco podnikám. Jsem sice pracující, přesto to zvládáme alespoň o těch víkendech...
Stále něco vymýšlím a plánuji, a když pak máme zůstat na víkend doma, tak se dcera diví: "My nikam nejedeme, na žádný výlet????!!!!"
Tak fajn, tak nejsem divná:), díky!
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Cestování versus značka na hřišti 

(27.9.2006 14:34:21)
Havranpírko, jsem ráda, že to bereš s humorem. Myslím, že moje holky nejsou nějak odstrčený od kolektivu, starší chodí do školy a odpoledne už chodí ven sama s kamarádkama a malá, až bude příští rok ve školce, tak si jistě kamarády najde. Zatím je nějak nevyhledává:-)
Neříkám, že na hřištích a pískovištích děti trpí, ale spíš jde o neschopnost nebo nechuť některých matek vymyslet dítěti jiný program -zpestřit mu zábavu:-)
Já to vidím u nás- matky si donesou kafíčko, cigaretky ((což o to, já jsem taky kuřák, takže nic neodsuzuju), a drbou a děti bezprizorně běhají okolo, max. zasáhnou do nějaké strkanice o bábovičky:-)
Mě to prostě neláká. My tam jdeme, malá se zhoupne, sklouzne, ale jinak většinou "drandí" na motorce.
Ale vysedávat tam každý den-dopoledne, odpoledne, než se setmí- nevím, co je na tom baví-zřejmě to drbání:-))))
 Havranpírka 


Re: Re: Re: Cestování versus značka na hřišti 

(27.9.2006 15:34:13)
Samedko, musím říct, že bych si občas takové posezení s kafikem /bez cigaret/ a nějaký ten bezobsažný pokec dala líbit. Ale je to technicky nemožné, potomek neposedí a vrhá se do smrtelných nebezpečí. Ovšem je fakt, že popelení u baráku si neumím představit ani ve snu.

Napiš, kde jste třeba byly na výletě, jak daleko to bylo od domova, ať mám nějaké srovnání. My jezdíme zhruba hodinové vzdálenosti, ale i tak je občas problém udržet děcko v relativním klidu /má dva roky/.
 Bulik 


Re: Re: Re: Cestování versus značka na hřišti 

(27.9.2006 16:25:55)
My to tak nějak skládáme přiměřeně od všeho trochu :-) Vlakem sice moc nejezdíme, spíš na kole, ale na delší výlety časem taky dojde. Chodíváme se pěšky nebo na kole dívat na zajímavá místa - nádraží, letiště, stavba, rybník, lodičky na kanále, sbírat kaštany, malý je děsně zvědavý a všechno ho hrozně zajímá a snad i obohacuje. Hřišť je tady naštěstí hodně, všechny vyměněné a nové, super moderní, město v tom muselo utopit hrůzu peněz (máme necelých 30 tis obyvatel). V naší čtvrti je dětí málo, takže pískoviště a celé příslušející hřiště míváme dopoledne sami pro sebe, maximálně s dalším 1-2 dětmi. Tudíž potlachat není s kým a navíc mě plně vytěžuje náš dobrodruh, kterého musím furt odněkud zachraňovat a hlavně s ním neustále konverzovat, protože papulku nezavře, všechno komentuje a vyžaduje setrvalý dialog.
Takové ty matky s hrnkem kafe a cigaretou vídám ale bohužel často, kolikrát ani nedojdou na to hřiště a sedí na schodech u baráku od rána do večera. FAKT nechápu, O ČEM si pořád můžou povídat, když nemají žádné jiné zážitky než dřepět na schodech a hulit??? Je mi líto těch dětí.
 Gábi, 2 děti 


Divná?! 

(27.9.2006 15:04:20)
Samedko, nejsi divná. Já osobně dětská hřiště bytostně nesnáším a nabštěvovala a navštěvuji je jen na dobu opravdu krátkou, tak 20 min. týdně. A rozhovory na téma "nejlepší značka plen", "jak bojovat s opruzeninami" mě děsí ;-) Ale to je výhoda hlavního města, že skoro polovina rodičů na hřišti jsou tatínkové a hovory tohoto typu nikdo příliš často nanavazuje.
Ale já nikdy nezažila opravdovou rodičovskou dovolenou, kdy bych měla celý den volný dle šablony "matka doma s dětmi" a už vůbec neznám šablonu, kterou vídám u příbuzných: "ráno doma a dívat se na televizi, pak koupit housky, potom domů vařit oběd, pak se spí - jedině doma, v kočárku to nejde, pak chvilka na hřišti, pokecat se sousedkou na téma "výše rodičovského příspěvku", pak domů vařit večeři a čekat až se vrátí "taťka" ... a občas o víkendu: "tak, kam nás, taťko, odpoledne po spaní vyvezeš?" Pak se nelze divit, že některé Matky přestávají používat náplń svojí lebky :-)))
 Linda, roční cácorka 
  • 

A co teda děláš? 

(27.9.2006 21:04:18)
Gábi, nedá mi to nezeptat se, jak tedy probíhá/probíhala tvoje rodičovská dovolená? Z tvého příspěvku jsem nepochopila, jestli jsi jako na rodičovské nebyla, protože jsi šla do práce, nebo jestli jsi měla originálnější nápady na aktivity během rodičovské. Mě se taky moc líbí jezdit na výlety, ale je jasné, že (nejen z finančních důvodů) není toto možné denně. Nevím, jak staré máš děti, ale pokud trávíš na hřišti 20 min. týdně, pak nechápu, co teda dělají? Já chodím s malou na hřiště denně, jsme taky z Prahy, takže máme celkem pěkný výběr a nemusíme tudíž chodit stále na stejné místo. Ne že bych z toho byla nějak unešená, ale když vidím, jakou má dcerka radost a jak ráda je v dětském kolektivu, ráda se trochu "obětuji".
 Martina, Dita 1 rok 
  • 

Re: Divná?! 

(27.9.2006 22:08:45)
No, já nevím, možná to bude tím, že je dcera ještě mělá, ale zatím mi víc vyhovuje tebou tak opovrhovaná "rutina": vstát, pohrát si, jít nakoupit, malou dát spát, mezitím uklidit a uvařit, vstane - nasvačit, jít ven - nejčastěji za barák kde je fotbalové hřiště a houpajdy - může tam běhat do aleluja a nebojím se o ni, domů na oběd, dát malou spát, a potom odpoledne jít třeba někam na návštěvu, nebo počkat na tátu a podniknout něco s ním - aby si malou taky užil, ale max. v 7 hodin být doma, protože malá je tak zralá na koupání, večeři a spaní.
Samozřejmě to není každý den, ale veškeré cestování je spojené s velkým plánováním (pro mě stresem) kdy bude malá unavená a chtít spát - v kočárku spinká málokdy a u babiček taky jen tak na 15 minut na půl oka, a cestování s unaveným dítětem fakt není zábava o které sním.
Navíc teď 3x do týdne ji musím dávat hlídat (manžel, babi, jesle) kvůli své práci, a to je pro mě taky stres - aby se všechno stihlo.
A pokud máme některý den vyloženě cestovací, druhý den jsme rozhodně doma, abychom se zregenerovaly.... Musím říct že například minulý víkend na chatě u známých byla pro mě makačka jako řemen - balení, vaření, hlídání, řešení spaní, ..... asi někdo řekne že jsem moc velká "cimprlína", ale ne všichni jsou na to holt stavění. Takže prosím neodsuzovat šmahem všechno, co dělají ostatní jinak než vy.
 Dada 
  • 

Re: Re: Divná?! 

(28.9.2006 7:14:28)
Ono hodně záleží na možnostech. Já měla celou mateřskou k dispozici auto jenom pro sebe a malou a několik stejně vybavených kamarádek. Takže jsme se jen ráno podle počasí dohodli, kde si dáme sraz a vyrazily do zoo, dětského koutku nebo prostě kamkoli v okolí kde to bylo zajímavé pro děti. Auto v tomhle dává hroznou svobodu, protože prostě nejede podle jízdního řádu, ale podle potřeb vašich a vašeho dítěte. (Ale nebydlíme v Praze, tam to s autem asi už není taková pohoda vzhledem k zácpám.) Takže my jsme byly v čudu každý den celý den a malá si cestování strašně moc oblíbila a bezproblémově usnula v cizí postýlce na návštěvě, v kočárku i v autě. Ale jak rostla, začala jsem víc vnímat její "emocionální únavu" Když jsme třeba byly tři dny po sobě a nebo v kuse od rána do večera na cestách a ona měla spoustu zážitků na vstřebání, byla čtvrtý den zjevně unavená. Kolikrát jsem to nerespektovala a jela dál ve svém poznávacím tempu a ona to pak i odstonala. Teď už vím, že i dítě potřebuje občas jenom flákací čas doma, aby se zklidnilo, vstřebalo zažité a v klidu spalo po obědě třeba i tři hodiny, protože on ten spánek v autě asi taky nebude tak úplně to pravé odpočinutí. Takže cestujeme ať už na kratší či delší cesty pořád, milujeme cestování celá rodina, ale už vím, že děti potřebují všechny nové podněty taky v klidu zpracovat a že za horečku či usínání za pochodu
(jednou malá usnula v sedle koně, ale včas jsem to doběhla) mi to nestojí.
 Dana,Natálie (16.měs.) 
  • 

Taky výletíme 

(2.10.2006 10:34:47)
Dokud jsme byly bezdětný s mým přítelem,tak nebylo víkendu abychom někam nejeli.Týden nebyl možný,jelikož jsme dělali na směny a protisměny.V těhotenství jsme v tom pokračovali (měla jsem ho bezproblémové),vzpomínám si na výšlap v sedmém měs. na horách se závějemi.Po porodu jsme se zklidnili,ale když bylo malé půl roku,tak jsme zase jezdili na tůry i s kočárkem.Máme mnoho přátel takto založených,takže ve velké partě je malá miláčkem všech.Takže pokud netrávíme víkend u rodičů trávíme ho někde v přírodě nebo výletech.Myslím si,že to prospívá jak mamině,tak i dítěti.V týdnu většinou jsme na pískovišti nebo jdeme do lesa,kde je lépe.Neumím si představit sedět celý dny doma a jít nachvíli ven na piskoviště.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Divná?! 

(29.9.2006 13:46:06)
Možná nevíte o co přicházíte - já dnes pobyla na dětskym hřišti, kde krom mě nebyla jediná matka, ale zato tam byli tři tatínkové :-) A pokecali jsme o hudbě :-)
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Divná?! 

(29.9.2006 23:59:11)
Gábi,

jsi mi připomněla Slavnosti sněženek chi chi

"to je dost dědku, žes nás taky jednou vyvez!!!"
 bejbina 


Dětské hřiště? 

(27.9.2006 16:08:03)
Tak to já bych s dětmi i někdy na dětském hřišti poseděla. Ale na našem městečku nic takového, co bych si tím troufla nazvat není. Cosi podobného u nás stojí, ale hrála jsem si na něm jako malá ještě já a to patřím ke starším matkám. Obě děti po dosažení 30 let. I mi jedna učitelka z mateřské školky vysvětlila, proč mi děti vylítávají z klouzačky do dálky. Je to klouzačka do vody. Ta jediná je vyměněná. Tedy jen to plastové korýtko. A dopad na beton. A písek od mého dětství ani nebyl dosypán. Ale co si stěžuji, když nejsem schopná zajít na schůzi městského zastupitelstva a zeptat se tam.
Kamarádka si na zahradě udělala vlastní dětské hřiště a tam za ní jezdím ráda. Jsme rády, že děti mají kontakt mezi sebou. A v letošních tropických vedrech jsem byla ráda za azyl. Bydlíme v podkroví. A v těch vedrech jsme ani děti po výletech netahali.
Jinak taky výlety rádi. Celá rodina. Vlakem jen po okolí, odkud můžeme dojít domů po svých. A hrady nás neberou. To spíš rozhledny a nebo prostě jenom tak.
 Jesie 


Rady a tipy na výlety... 

(27.9.2006 21:16:50)
Tohle je opravdu úžasný článek,moc mě nadchnul.
V podstatě mi to přijde,jako bych psala o sobě,jen s tím rozdílem,že te´d jsme bez auta a máme velmi omezený rozpočet,ale přesto pořád vymýšlím a praktikuji výlety po okolí.Čím jsou holky starší,tím lépe se jezdí.
vysedávání na hřišti je pro mě chvilková záležitost,pořád mě "něco" pudí jít dál,a dál...vysedávání pro mě není a holky to mají po mě.
Přesto už dochází fantazie,nevíte,kde čerpat pro naše okolí? Jsme z Chomutova,ráda bych vyzkoušela i nové a nové.
Pokud někdo bude vědět,děkuji za tip.
 Sam+3 kousky 


Re: Rady a tipy na výlety... 

(27.9.2006 21:49:14)
Jindřiško, díky za pochvalu:-)

Předpokládám, že Zoopark máte určitě 100x prošlý:-))) co hrad Hazmburk, nebo ještě dál Lestkov, Perštejn,
rašeliniště na Božím Daru... ? Já pocházím původně ze Žatce, bydlela jsem i v Klášterci, takže okolí dost dobře znám.
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Rady a tipy na výlety... 

(27.9.2006 21:57:04)
Já kecám blbosti:-) Ne Hazmburk ,ale Hasištejn. I když Hazmburk je taky pěknej, ale výšlap na něj je pořádnej.
 Martina+píďata04 


Děkuju 

(29.9.2006 6:11:43)
Samedko moc děkuju za hezký článek,který mě donutil se nad sebou zamyslet jestli s těmi našemi cácorkami dost výletím :o)
Je fakt,že první dva roky jsem s holkama spíš všude trajdala pěšky,takže to byly spíše takové dlouhé vycházky.Řidičák nemám a s naším tankem jsem se jaksi nenarvala do MHD.Ale od té doby co holky přestaly jezdit v kočárku je to mnohem jednodušší.Sice výletujeme jen odpoledne po Praze,ale zatím nám to tak stačí.Myslím,že příští rok prubnem i nějaký ten celodenní výlet mimo Prahu.Na hřiště taky chodíme,naštěstí jich je tu spousta,takže každý den jsme jinde a značku na žádném z nich nevlastním :o))))
A moc děkuju za tipy na knížky,moc se mi líbí ta od Evy Obůrkové,jdu do ní :o))
Přeju všem hezky strávené výlety a zdravé a hodné dětičky.
 Alenka,3a4roky 
  • 

také jsme "akční" 

(27.9.2006 22:07:17)
My také jezdíme a jsem moc ráda. Výlety, návštěvy, akce.Stále se snažím něco vymýšlet a pokud jsme doma, tak tvoříme. Pročítám různé letáky - i třeba předvolební - tam je také občas něco "pro děti"(skákací hrad, pouštění draků - ještě, že ty volby máme :)))))). Teď již holčičky vetšinou po o nespí, tak máme více času. Občas zajdeme také na hřiště, také nemám "svoje místo", jedeme k prarodičům, kteří bydlí v jiném městě tzn. jiná hřiště, divadlo, výstavy apod. Rozhodně netrávíme čas v nákupních centrech! Narození první holčičky mi přijde, že bylo včera a ono to bude již 5let..
 Martina,Kuba 2004,Lukáš 2007 


Re: také jsme "akční" 

(1.10.2006 23:07:06)
U nás doma jsme také zavedli víkendové cestování. Můj muž totiž objevil kouzlo geocachingu. Po tom,co jsme koupili dědovi kolo v Maunfieldu a dostali sat.navigaci,zkoumal co s tím. Objevil stránky www.geocaching.cz a zjistili jsme,že je to super hra. Princip spočívá v tom,že na Netu je zveřejněn seznam úkrytů (plastových krabiček plných drobných hraček s pozn.blokem).Úkryty mají zveřejněné souřadnice na kterých se nachází. Smyslem hry je tyto úkryty najít,zapsat se a zaregistrovat nález na Netu. Krabičky jsou většinou schovány poblíž hodně zajímavých míst a v mnoha případech tam,kam by člověk normálně sám od sebe nevyrazil. Takže tím pádem máme o náplň výletů postaráno. Jen v ČR už jich je přes 2 tisíce a stále se zakládají nové. Pro cestování s dětmi tak od 1,5roku mohu jen doporučit.
Zdraví Martina
 Pruhovaná, dcera a syn 
  • 

Trochu o MC 

(27.9.2006 22:36:35)
Taky souhlasím, že cestování s dětmi jde a je prima (já jsem nadšenec a brala jsem je i do těch hradů na prohlídky - vydržely to taky), ale zrovna tak jsem si docela ráda sedla s kamarádkami a "zadrbala" (bez kafe a bez cigaret) na pískovišti - ne moc často, ale rozhodně tím nijak nepohrdám. Při správném výběru kamarádek lze mluvit například o beletrii, fenomenologii, chovu koček nebo o jiných, plínám na hony vzdálených tématech (i když u porodů to stejně skončí vždycky) :-). Takže kažému podle jeho chuti a cestování ano všemi deseti.

Musím ale trochu obhájit mateřská centra - jako matka zakladatelka jednoho z nich. Program je tam totiž takový, jaký si ho udělají maminky, takže pokud se najde nějaká k tomu ochotná, je o aktivitu postaráno. Činnost MC je právě o aktivitě takových činorodých ženských, které se nechtějí kopat na pískovišti nudou do zadku. A je to také o dobrovolné práci a věřte, že není zas tak lehké najít někoho, kdo by byl ochoten ve svém čase zdarma připravovat zajímavý program pro druhé. Tedy čekat až (nebo že) "MC udělá zajímavý program" je trošičku mimo mísu. Ale nic ve zlém, šlo mi jen o mírnou propagaci:-) a vysvětlení toho, proč je někdy v MC jen - otevřeno.
 Sam+3 kousky 


Re: Trochu o MC 

(28.9.2006 8:05:59)
Pruhovaná-hezký nick:-)
Nepohrdám MC, a vím, že kolikrát udělají i hezký program (např. Cesta pohádkovým lesem-pro Tebe jako tip, pokud jsi to ještě nedělala: cca 2 km procházka lesem-na děti čekají pohádkové postavy s úkoly-na konci dostanou odměnu-protože je startovné 30 Kč-tak ty balíčky nejsou velké,ale děti mají i tak radost. Ti lidi,co dělají postavičky, to dělají zadarmo).
Ale když jsem jednou např. navrhla v MC (jednou za čas tam zajdu), že by se udělal autobusový zájezd pro maminy s dětma (např. do Liberce-ZOO, Babylon apod..) tak se to se zájmem nesetkalo:-( Přitom hodně maminek si stěžuje, že nemůžou nic podnikat, protože nemají auto:-( Měla bych plno nápadů na cestování s dětma,ale když to navrhnu holkám, co mají na starosti MC,tak mi řeknou, že by o to zájem asi nebyl.
On je větší zájem o to, když se něco děje přímo v MC nebo přímo ve městě,ale většinou je to právě o tom, že se děti "odloží" v MC a mamky drbou u kafíčka:-)) Netvrdím, že všechny,ale většina.
 Korytnačka :)2 dcerky a 1 kluk 


Re: Re: Trochu o MC 

(28.9.2006 16:00:25)
z praxe v MC vím, že říct že by se mohlo neco udělat a udělat to je dost daleko od sebe ... mc "pracuje" velice často na aktivitě 1-2 lidí, kteří se pro něco nadchnou a strhnou ostatní.

třeba 2 mamky od nás přišly a předjednali nekolik možností na týdenní dovču na horách / u moře .... předložili k pokecu dalším mamkám, vybralo se místo, předbežně zamluvil zájezd a dala se cena a počet míst na nástěnku, většinou máme behem 1-2 týdnu plno. To že nejvetší břémně leží na "organizátorech" je jasné, ale nebojí se říct dalším o pomoc a prozmenu se " vezou" na akci pořádáné nekým jiným.mmch dne zájezdy organizuje už " druhá generace maminek":o)

podobne to funguje s kroužky, výlety.
prostě kdo má zkušenost nebo energii, či obojí něco načne a v tak 80% se akce uspešně dokončí zhruba 50% se stane dlouhodobou tradicí.

občas se stane že akce nevyjde ( počasí, velká nemocnost), ale s tim se počítá vybírají se akce, kde se platí až na místě, výlety spíš vlakem než autobusem, aby nebyl problém počet lidí, u"velkých zájezdu " jako moře/ lyže se zapíše i dost náhradníků, kteří zvládnou se přidat třeba jen den dva před akcí.

tož tak, přeju hoodne hezkých výletu :o)
 Jana + 4 


Re: Re: Trochu o MC 

(29.9.2006 16:53:29)
záleží na lidech, a věřím, že každý má možnost to změnit. Naše MC je "cestovací", tenhle měsíc byl jeden výlet do Šťastné země (Radvánovice u Trutnova) a na Trosky a víkend s koňmi. Kromě toho spousta aktivit v místě. Je to asi opravdu jen na maminkách.
Jinak díky za článek, ráda kombinuji obojí - cestujeme (nejraději vlakem) a když necestujeme, užíváme si plnými doušky sbírání jablek na zahradě, objevování pavučin u potoka 100 m od domu, krmení kačenek a klidně i hřiště. Když to baví maminku, nadchne se i dítě. A dobrodružství se dá najít každý den, je vcelku jedno, zda pár metrů od domu nebo zda vyrazíte na výlet.
 Radmilka 


Re: Re: Re: Trochu o MC 

(2.10.2006 5:42:55)
Vřele souhlasím s tvrzením: "dobrodružství se dá najít každý den, je vcelku jedno, zda pár metrů od domu nebo zda vyrazíte na výlet." My máme velké štěstí, že NAŠE MC Sluníčko nám dosti často podá "pomocnou ruku".
 mamča 
  • 

výlety s vozejkem 

(28.9.2006 22:03:21)
Hezký večer,
chci se s vámi, milé maminky na MD, podělit o zkušenost s vozíkem AZUB za kolo. Už jsem několik příspěvků na tohle téme na Rodině četla, ale chyběla mi osobní zkušenost. Takže již dva měsíce se raduju z tohoto úžasného vynálezu.
Mám dvě malé děti 3 roky a 18 měsíců. Jsme kolová rodina, ale náš taťka chodí dost pozdě z práce a tak naše vyjížďky během týdne byly spíše sporadické. Na dlouhé výlety to na sedačce taky nebylo, protože když vezete děti, není kam dát jídlo, medvěda ani náhradní oblečení... Vozejk mi dává nádhernou svobodu, protože tam naložím obě děti, včetně jídla medvědů apod. Dá se v něm celkem pohodlně spát (na cyklostezce dětem ve vozíku sundám přilbu), když je to spolu nebaví, jeden zůstane ve vozejku, druhej sedí na sedačce na kole. Pokud se zhorší počasí, zatáhnu jim "roletku" a je teplo, když prší, hodím na vozejk pláštěnku.
Jezdíme i po lese, někdy v dost hrozných terénech. Vozík se dá velmi dobře utáhnout (myslela jsem si, že to nezvládnu), na silnici je bezpečnější než samotné kolo (i když někteří tvrdí opak), protože je velmi dobře vidět (je jasně žlutý). Dokonce když na kole slítnu, vozítko zůstane stát a nepřevrátí se. Složený je přesně za 2 minuty, zapojení za kolo je otázkou pár sekund.
Abych to shrnula, je to báječná věc, za dva měsíce jsme nejezdili asi jen 3 dny. Za odpoledne ujedeme tak 15-20 km, jsme pokaždé na jiném hřišti, zajedeme do zámeckých parků ( v okolí je jich několik), k řece k rybníku, do lesa i na pole, kouknout na krávy nebo koně. Těch možností je nohem víc, než při výletech s kočárem.
No prostě - jsem z vozejku nadšená a chtěla jsem s vámi podělit.
Dobrou noc
 Marika, Kačenka 2 měs. 
  • 

Re: výlety s vozejkem 

(29.9.2006 7:11:40)
:-) Ráda slyším, že si někdo vozíku užívá. Přítel plánuje vozík už od dob, kdy byla malá v bříšku, a příští rok si ho určitě pořídíme. Z naší rodiny jsem já největší lemra, co se kola týče, ale tohle mě motivuje, takže dík.
Jinak se musím pousmát, když všichni odsuzují "drbání" na hřišti. Jelikož je dcera ještě malá, nemám s tím praktické zkušenosti - ale předpokládám, že se tam můžou řešit podobné věci, jako tady na "rodině". I tady se přeci řeší plínky, manželé, nemoci, prdíky, sex a vůbec všechno možné, takže i tohle je vlatně takové hřiště. Výhoda "rodiny" je asi hlavně v tom, že se zúčastňuje více lidí a padne tu spousta zajímavých názorů. Možná tedy, že v malých městečkách se člověk moc neinspiruje, pokud chodí na hřiště 2 další maminy, které vám zrovna "nekáply do noty".
Uvidíme, jak to bude u nás.
 Osminka 


Re: Re: výlety s vozejkem 

(1.10.2006 22:27:16)
Jé, Mariko, to je super postřeh, ta Rodina-Hřiště. Mě osobně teda to "drbání" na hřišti nebo na Rodině občas docela baví, je ohromně inspirativní dát se do řeči s různými lidmi, které něco (děti) spojuje, a se kterými bych se třeba nikdy jindy do řeči nedala. Taky je srandovní, jak jsme na pár let všichni tak nějak na roveň, nikdy ze začátku nevíš, s kým máš tu čest, jesli s učitelkou, doktorkou nebo uklízečkou. Člověk není ostrov, byť plující, a taky si občas potřebuje promluvit s někým jiným, než se svým dítětem, jinak blbne. Výlety jsou super, ale myslím, že hlavně menší děti potřebují režim, ze kterého se pak dá třeba občas vybočit a dělat výjimky. Aspoň tak to mám vypozorované mých kluků. Čeho je moc, toho je chaos.
 Eleni+2+10+13 
  • 

Re: výlety s vozejkem 

(2.10.2006 9:46:52)
Prosím Vás, mohla by jste se podělit z informacemi jaký vozík jste vybrali a v jaké ceně?
Děkuji
 vranimůra 


Re: Re: výlety s vozejkem 

(2.10.2006 10:43:31)
Eleni, pokud máš zájem o informace týkající se vozíků zkus tuto diskuzi -
cyklopřívěsy
.

Já mám vozík croozer a jsem s ním nesmírně spokojená. Je to taková zlatá střední cesty mezi vozíky. Pokud budeš chtít ještě nějaké info, napiš to vozíkářské diskuze.
 mamča 
  • 

Re: Re: Pro Eleni 

(2.10.2006 15:08:10)
Ahoj Eleni,
po několika hodinách strávených na internetu prozkoumávajíc a hodnotíc všechny dostupné vozíky na našem trhu jsme se rozhodli pro vozítko JERRY od firmy AZUB. Důležité parametry pro nás byly: hmotnost
nosnost
úložný prostor
cena
snadnost a rychlost montáže a demontáže.

Vozík je bezkonkurenčně nejlehčí na našem trhu, má pouze 11 kg (např. vozíky firmy Dva + dva mají něco kolem 16 kg. Někdo říká, že těch pár kilo není znát, ale myslím že celkem je.Nosnost je 36 kg, ve vozíku jsou pásy pro upevnění buď jednoho dítěte nebo pro dvě. My praktikujeme (když jedu sama) jedno dítě ve vozíku, druhé na sedačce. Do "kufru" se vejdou dva spacáky, stan + něco málo navíc. Cena vozíku je 6500 Kč, myslím že je české výroby. Dokoupili jsme ještě pláštěnku za 600 kč, přepravní vak za 800 kč (jezdíme vlakem) a 2 blikačky á 500 kč. Pro někoho by byla možná nevýhoda nemožnost změny vozíku na kočárek, použití pro in line brusle apod. My jej máme pouze za kolo a myslím, že příslušenství navíc činí vozík zbytečně těžším. A k poslednímu bodu složení - složení vozíku na placku cca 1 min, pokud sundáváš kola pripočítej další minutu. Nepoužívá se žádné nářadí, pouze takové "západky" s kuličkou. Připojení ke kolu - 30 sec. Pokud bys potřebovala více info, najdeš je na www.azub.cz.
A ještě nakonec - nejvíc na svých cestách potkáváme Croozery, měla jsem možnost vidět v reálu typ 535 (dvousedadlový) a připadal mi proti Azubovi Jerrymu jako tank. Víc o těchto vozích nevím, nemám srovnání. S přívěsem Jerry jsme maximálně spokojení a jízdu si užíváme.
 vranimůra 


Re: Re: Re: Pro Eleni 

(2.10.2006 17:34:15)
Měla jsem možnost vidět Azub v akci. Kamarádčina holka v něm usnula a opřela se o slídu, která se pak prodřela o kolo. Což mi moc bezpečné nepřipadá.

Nosnost Croozeru je 45 kilo. Ano vypadá proti Azubu jako tank, ale v případě nehody je to také znát.
Větší váha vozíku - když už táhnete bagáž a děti, ty tři kila opravdu nejsou znát.

Upevnění jednoho či dvou dětí - kolegyně, která Azub měla, věčně bojovala s tím, že se její děti hádaly, že jedno druhému zabírá místo. To se u Croozeru stát nemůže, protože každé dítě má svoje vyhrazené místo s vlastními pásy.

Dokupovat pláštěnku jsem nemusela. Je standardní výbavou vozíku Croozer.

Příslušenství navíc je pro nás plus. Na cestu stačí malé kolečko. Když někam dojedu s vozíkem a chci se třeba jen projít, nasadím kolečko a mám kočárek. S vozíkem se třeba do obchodu, někde do parku atd. prostě nedá.

Kufr dvojáka Croozera má 100 litrů, což je opět více než má Azub. Jednosedák má asi 60 l.

Cena je sice bez pár korun deset tisíc, ale ve využití, nosnosti, bezpečnosti, nemá konkurenci.

Toť můj názor a zkušenosti.

 mamča 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pro Eleni i pro Vrani 

(3.10.2006 8:36:32)
Ahoj holky,

takle diskuze by opět mohla být bez konce, protože každý si bude obhajovat to své (logicky).
Myslím, Eleni, že bude nejlepší vidět oba vozíky v reálu a ujasnit si, co od vozíku čekáš a jakým způsobem ho budeš převážně používat.

Pro mně bylo důležité, abych nějakým způsobem uvezla dvě děti na jednom kole, jelikož náš taťka chdí celkem dost pozdě z práce. Možnost přední zadní sedačka jsem ihned zavrhla. Takže zbyl vozík. Vybírala jsem, jak jsem uvedla už v předcházejícím příspěvku, podle několika kriterií. Důležitá byla váha vozíku, protože myslím, že 6 kg (resp. 7 kg u dvousedadláku croozeru) je znát. Děti ve vozíku jezdí buď obě (málokdy) a pak bych poopravila Vrani, protože děti mají svoje místo i své vlastní dvoje pásy. Je možné, Vrani, že tvoje známá měla Azuba staršího, protože my jsme ho kupovali před dvěma měsíci a jak jsem se dočetla na internetu, nová verze je vylepšená právě o takovéto drobné vychytávky (třeba i posunutí slidy, aby nedošlo k prodření).

Takže styl, jedno dítě ve vozíku, druhé na sedačce - poměrně často. Ale občas je potřeba tam děti posadit obě. Začne foukat, ochladí se apod. Pak se tam vejdou bez problému (mají 3 a 1,5 roku). Proto mi přijde zbytečné tahat 17 kg croozer pro dvě děti. Používám vozík hlavně pro vyvezení děti z města do přírody a myslím, že 3-4 hodinky jízdy s přestávkami hravě zvládnou.

Co se týká bezpečnosti, opět musím dodat, že Azub je testován a normám vyhověl (stejně jako Croozer). Nevím, co by se muselo stát, jak by se to podařilo, že by se převrátil.... Co teda Azub postrádá, je samostatná brzda, tu snad croozery mají,ale to nevím jistě.

Eleni a všechny maminky, tatínci, kteří uvažujete o koupi vozíku, jděte do toho, protože je to skvělá věc a nenechte se odradit těmi "strašiči", kteří vozík viděli leda na obrázku a mají k němu tisíce výhrad. A myslím, že je uplně jedno, jestli vyberete Azuba nebo Croozer apod. Důležité je, že budete spokojeni a dáte dětem i sobě další alternativu k trávení společného času.




 vranimůra 


Re: Re: Re: Re: Re: Pro Eleni i pro Vrani 

(3.10.2006 17:16:25)
Mamčo, teď s tebou musím souhlasit :o) Je třeba si vozíky vyzkoušet. Každému vyhovuje něco jiného.

Jo a croozer má dvě brzdy a lze přidělat i ruční.
 Věra 
  • 

Re: výlety s vozejkem 

(2.10.2006 13:51:26)
Zdravím všechny, jen chci napsat svůj zážitek "pozorovatele". Letos jsme podnikli cyklistickou dovolenou v okolí Třeboně. Je tam skutečně krásně, na kola ideální terén, ale že bych byla úplně nadšená z většiny cyklostezek, to tedy moc ne. Žluté značky pro cyklisty se totiž nejspíš objevily všude, kde se dá na kole jezdit. Občas to je tedy o vytřesení duše z těla, takže fyzicky ne vždycky příjemný zážitek. A co tyto dětské vozíky? Myslíte, že jsou dostatečně odpružené, aby byla jízda pro dítě maximálně "komfortní"?? Já vám nevím....jednou jsme předjížděli mladou dvojici právě s tímto vozíkem. A už z dálky, jak jsme se přibližovali, byl slyšet dětský křik, možná by bylo přesnější řev. Když jsme je míjeli, nakoukla jsem dovnitř, tam bylo cca roční dítko (možná ani ne), řvalo jak o život a na té nerovné silnici to s ním házelo až hrůza. Samozřejmě, netuším důvod jeho nářku, ale ta šílená "natřásací" jízda....nevím, jak mu to bylo příjemné, bylo mi ho líto. To mi jen připomnělo, když tu pisatelka psala, že často jezdí i šíleným terénem... Ale, samozřejmě, každé dítě je jiné atd. Vozíky se mi sice taky líbí, ale když jsem viděla tohle.. Máte lepší zkušenosti?
 Gábina+Tomík 12 
  • 

Re: Re: výlety s vozejkem 

(3.10.2006 18:49:30)
Ahoj Věro,
Letos jsme si koupili vozík Azub Jerry, Tomík měl sedm měsíců. Seděl uvnitř v autosedačce. Též jsme jezdili cestou necestou a mrňous většinu jízd prospal. Takže nemůžu posoudit, jestli mu ty otřesy vadili. V jednom čísle Cykloturistiky dělali testy vozíků a Azub z toho vyšel velice dobře. Tak pokud chceš jen cyklovozík, tak rozhodně Azub.
 Katka 
  • 

Re: Re: Re: výlety s vozejkem 

(3.10.2006 21:07:59)
Azub není moc kvalitní. Ono nejlevnější někdy není nejlepší. Víte co se říká, nejsme tak bohatí, abychom si museli kupovat levné věci. Navíc potom co jsem se dozvěděla o tom prodření slídy, tak to bych tuplem váhala. Proč se to třeba nestalo 2+2 a crozerům a těm odpruženým chariotům? Protože je to kvalita.
 Gábina+Tomík 12 
  • 

Re: Re: Re: Re: výlety s vozejkem 

(3.10.2006 22:32:28)
Milá Katko, Azub Jerry je letošní model a dělali jsme s ním různé testíky, ale slída se ke kolům nedostala, i kdybychom se na hlavu stavěli. A abych pravdu řekla, při nákupu nešlo o peníze, ale o českou značku a jsme velmi spokojeni a mrňous taky neprotestuje.
 mamča 
  • 

Re: Re: Re: Re: pro Katku 

(3.10.2006 22:35:45)
Kolik kilometrů si s Azubem najezdila?? Kolik kilometrů si najezdila s vozíkem jiné značky ?? Můžeš, prosím, uvést konkrétní příklad v čem je Azub nekvalitní??? A v čem jsou vozíky jiných značek kvalitnější??
Děkuji
 Katka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: pro Katku 

(3.10.2006 23:30:49)
I kdyby to byl starší model, tak jenom to, že nevyzkoušeli co se může stát...
Jezdila jsem s Azubem a měla půjčenej i Kranich a další vozíky. Celkem najeto kolem 2000 km. Jednoznačně nejlepší je odpružený kanadské Chariot a pak německé vozíky Crozer.
Vždyť se podívejte jen na ten design. Vždyť je to děs. Navíc slabá konstrukce, dětem nohy visí pod úroveň vozíku, celkově je to slabý odvárek. Už jen to, že se musí dokupovat pláštěnka, nejsou tam brzdy.
 mamča 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Katku 

(4.10.2006 0:25:54)
HMM, netušila jsem, že kvalita je závislá na nutnosti dokoupení pláštěnky....Najela jsem s Azubem dost km, a nevím, proč by nohy nemohly být pod úrovní vozíku....? Slabá konstrukce - netuším, co je tím myšleno, pravděpodobně se ti při jízdě někde ohla trubka, případně se vozík rozlomil.... A design?? To je myslím věc názoru a s kvalitou (užitnou) to má pramálo společného..
Nejsi objektivní, když píšeš, že Azub je nekvalitní. Je jiný neč croozer nebo chariot (mezi námi, kanadské vozítko je úplně jiná cenová kategorie - něco jako srovnání škodovky a mercedesu, tudíž nesrovnatelné), ale rozhodně NENÍ NEKVALITNÍ.
 Martina, 7 letá dcera 
  • 

výlety 

(2.10.2006 8:04:26)
Hurá, jsem normální.Taky od mala s dcerkou rády cestujeme.Bohužel se ve svém okolí setkávám často s názorem "kam to dítě zase vleču" Asi před 2 lety měla má dcerka potíže a dost často zvracela,dokonce jsem byly i v nemocnici a moje dnes již extchýně mě pak obvinila že je to z toho že ji vodím často do divadýlek a na výlety.Takže když to tak pročítám musely by být nemocnice plné takových dětí.Takový deník s pohledy vedem už 4 roky a píšem do něj i různá divadýlka,nejvic cestujeme podle katalogu turistických známek.Katá nejvíc vzpomíná návštěvu muzea voskových figurin na Karlštejně.Tak že výletů a cestování 3 krát nazdar.
P.S.Nakonec se zjistilo že dcerka zvracela proto že od svých 3 let vstávala v 6 hod a byla vožena každý den 35 km do školky.prostě příliš hektický život pro malé dítě.
 Pat 
  • 

Vylety spis skupinove  

(2.10.2006 15:16:14)
Mnoho povyku pro nic. Vzdyt nejlepsi je vyjet alespon jeste s jednou nebo vice maminkami a jejich detmi na vylet. A ty je mozno poznat a domluvit se, jak pisete, "mezi barakama". Ja si nedovedu predstavit, ze bloumam na hrade, v ZOO nebo jinde sama s ditetem. I dite oceni spis dalsi skupinky deti nez kulturni ci jine "obohaceni".
 Martina, 7 letá dcera 
  • 

Re: Vylety spis skupinove  

(4.10.2006 9:02:03)
No nám se ty skupinové výlety spíše neosvědčily.Ono se totiž pak stává, že děti chtějí na různá místa, tu a tam něco koupit.Nám se např. stalo že dcerka chtěla v Zoo na lanovku.Je jí už 7, nebojí se sedět sama tak žádný problém.Ovšem ostatní na lanovku nechtěli a tak měla na dlouhou chvíli poněkud pokaženou náladu.To samé je např se zmrzlinou či bonbony.A pak je z toho zbytečně pokažený výlet.Možná to někomu přijde malicherné,ale já to tak vidím.A tak chodíme na výlety nejraději samy, společnosti ostatních dětí si užije dost v družině, max.se tou stále stejnou kamarádkou, o které vím že se na spoustu věci dvá stejně a tak je riziko těchto nepříjemností sníženo na minimum.
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Vylety spis skupinove  

(4.10.2006 9:56:52)
Máš pravdu, já to vidím také ideálně jen s jednou kámoškou a dítětem, čím větší skupina, tím můžou nastat problémy typu: nám se tam nechce, nám zase jo, jedna mamina třeba koupí dítěti nějakou "kravinu" za dost peněz, ostatní to chtěj taky a začne (většinou) škemrání a řev. Atd...

Co se týče cestování s vozíkem za kolo: uvažovali jsme o tom, když jsem čekala mladší dceru. Bohužel to není levná záležitost, a když jsme měli kupovat ještě kočár, tak na vozík už nezbyly prachy. )
Viděla jsem i ten vozík, který se používá i jako kočár,ale cena cca 17 000,- Kč nás odradila. Zatím malá jezdí v cyklosedačce.
Myslíte,že se dá už sehnat bazarový vozík, třeba za poloviční cenu ?
 Marika, Kačenka 07/06 
  • 

Re: Re: Re: Levné vozíky 

(4.10.2006 11:40:05)
Někdy se dají sehnat na Annonci online, teď jsem tam žádný nenašla, ale už jsem tam viděla Azub. Nebo na e-shop http://www.quickshop.cz/velofiala/kategorie.php?id=69 je celkem "levný" Croozer (8 990,-), ale i to je celkem dost. Také bych uvítala, jestli někdo neví o dobrém bazaru.
Předem dík.
 vranimůra 


Re: Re: Re: Vylety spis skupinove  

(4.10.2006 11:40:35)
Samedko vozíky se nechají koupit z druhé ruky, ale je jich zatím pomálu. Většinou jsou tak do pěti let věku dítěte a právě bude končit prvních pět let prodeje u nás.

Budu mluvit o svém vozíku - croozeru. Ten nový stojí 10. 000 a když si vezmu, že dcera v něm jezdila se speciální vložkou od narození, jezdíme s ním jako s kočárem do teď, plus využití za kolem, tak se to stoprocentně vyplatilo.
 dogy 


Cestování po ČR 

(16.9.2011 16:12:39)
Já poslední dobou rád cestuji po Čechách. V létě jsem byl s rodinou v Krkonoších a denně jsme nachodili 15 Km, což je na tří a pětileté dítě dobrý výkon.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.