| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šťastná máma na mateřské dovolené

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 168 [Dalších 138 >>]
  • 
14.9.2006 12:02:49
Naprosto souhlasím s názory pisatelky. Problematika je napsána jasně a výstižně. Je vidět, že to má v hlavě srovnané a je to vyzrálá osobnost. Blahopřeji z celého srdce, neboť toto je velké vítězství. Do budoucna jí přeji jen a jen to nejlepší, pevné zdraví a klid v duši. S úctou Simča
Jana
  • 
14.9.2006 0:52:44
Zlatokačko, Riwden ale přece vůbec NEŘEŠÍ, zda je "zběhlý" zaměstnanec žena, chlap, máma od dětí nebo sněžný muž Yetty. Zkrátka zaměstnavatel obsadil místo v dobré víře, že se jedná o pracovníka odpovědného, rozhodnutého OPRAVDU do práce chodit a nějakou dobu v ní setrvat. Útěk po 3 dnech bohužel svědčí o velké osobní nevyzrálosti. Zaměstnavatele to jen stěží povzbudí k tomu, aby v příštím konkurzu znovu vybral ženu s malým dítětem.

Samozřejmě souhlasím, že stejnou zkušenost lze udělat i s mužem. Když jsem dělala vedoucí oddělní, hledala jsem manažera/ku do jedné z pracovních skupin. Konkurz se táhnul asi měsíc, vyslechla jsem snad 30 uchazečů, strávila tím spoustu hodin. Nakonec jsem vybrala asi 30tiletého mladého muže. Měl všechny kvalifikační předpoklady a o práci jevil eminentní zájem. Po DVOU(!!!) dnech od nástupu mi oznámil, že by práci v téměř čistě ženském kolektivu nezvládl a že už zítra nepřijde:-)

Pro Markétu: Výběrové řízení je poměrně drahá a časově náročná záležitost. Omlouvat zmařený konkurz "dalšími kandidáty" dost dobře nejde. Když už zaměstnavatel někoho vybere, ostatním oznámí zamítavou odpověď. Ti dobří obvykle obvykle mají nějaké další nabídky v záloze (alespoň v mé profesi)a již jsou zadaní. Takže Vám nezůstane nic jiného, než celou tu torturu zopakovat znovu.

Omluvou autorky budiž její věk a nulové pracovní zkušenosti. Nástup do práce po mateřské je opravdu nesmírně strestující. Vyžaduje to pár týdnů, než si člověk najde vyhovující rytmus a naučí se zvládat dítě, domácnost i zaměstnání. Navíc se musíte poprat s vlastním svědomím: sedíte na dvou židlích a nic neděláte pořádně - zanedbáváte dítko a šidíte práci. Prožila jsem si to 2x (vracela jsem se po obou MD do práce vždy cca po 1 roce) a pokaždé to byl dost depresivní zážitek. Když ale ve zdraví přežijete tak 3-4 měsíce, obvykle se to poddá.
Alice
  • 
13.9.2006 23:40:23
No tak já jsem naopak šťastná, že se mi podařilo neplánovaně otěhotnět hned dvakrát, neboť kdybych se měla rozhodovat a domlouvat či plánovat ať už romanticky nebo ne, vždycky bych našla důvod proč ještě počkat. Já díky svému nezodpovědnému konání (mimochodem OPRAVDU mě vždy upřímně překvapilo ač rizika znám a poučena jsem byla) mám dvě úžasné dcerky a ač manžel touží po třetím kuse, já se zoufale bráním ....pomůže jen náhoda :-))
Lenka
  • 
13.9.2006 22:36:39
Lucko,

ty tři dny naprosto chápu, já nesla výpověď po 10 dnech. Ano, všichni byli překvapení, ale ono je to opravdu o tom, že dopředu se vše zdá zvládnutelné, zvlášť když slibují volnou pracovní dobu. Realita je ale mnohdy jiná - neustálé návštěvy ze zahraničí, tj. pro člověka na kterého padlo tlumočení pracovní doba najednou 8 - 22, tři dny po sobě. Pak následující den jsem chtěla jít domů v 16 a šéf mi řekl, výborně, jděte. Vrátíte se do šesti nebo potřebujete více času? Prostě jsem po týdnu byla vynervovaná, dítě viděla jen spící, manžel se snažil, ale já přišla domů hotová, hodinu jsem mluvila o práci a pak padla za vlast. Byla jsem ustýskaná, utahaná a vystresovaná. Tak jsem se v klidu vrátila na "volnou nohu" dokud byl ještě čas. Firma to přežila a na externí bázi spolupracujeme dál. Člověk si prostě někdy musí vyzkoušet to po čem touží jen proto, aby zjistil, že to vlastně vůbec nechce. A že je to sobecké? Možná, ale falešné sliby zaměstnavatele přece taky, ne?
DENISA
  • 
13.9.2006 21:16:12
Rebeko, já si naopak myslím, že se situace určitě bude ubírat tím neblahým západním směrem. On totiž náš stát na ty velkorysé dávky co nám dali socdemáci, aby si šplhli před volbama, mít zanedlouho nebude. A tak buď sníží dávku, nebo zkrátí dobu vyplácení a pak budou matky nuceny jít do práce dřív. Na takové sociální podmínky pro mladé rodiny jako mají v severských zemích se naše postkomunistická zemička nedohrabe ani za milion let, takže spíš můžeme čekat tvrdý americký kapitalismus, který se s nikým nepáře.
DENISA
  • 
13.9.2006 18:50:17
Taky me ty 3 dny hodne zarazily. Kdyby to byly tri tydny, ale vydrzet v praci 3 dny a utect, to mi prijde jako pekny podraz na zamestnavatele s pridechem hysterie. To je preci jasne, ze pri nastupu do noveho zamestnani je to prvni dny na blazinec a velky napor na nervy. Znamena to, ze asi si pisatelka vubec nebyla jista, jestli do prace chce a prvotni napor ji dal podnet k tomu prohlasit "ja to nezvladnu". Myslim, ze k rozhodovani zda jit pracovat ci ne, je treba pristupovat s velkou odpovednosti /vuci diteti, manzelovi, hlidacim prarodicum, zamestnavateli atd./ a ne jednat zbrkle. Za zbrkle jednani nepovazuju, kdyz se nekdo rozhodne a za mesic ci dva zjisti, ze to opravdu nejde, to tak holt nekdy byva.
Kohnova
  • 
13.9.2006 17:35:20
Ahoj, ja jsem mela vetsinu svych deti pri vysokoskolskych studiich, dokonce PhD disertaci jsem obhajovala v sestinedeli. Slo to v pohode. Naopak jsem mela pocit, ze stresy ze zkousek v tehotenstvi a pri kojeni jsou daleko mensi nez normalne. Proste jsem nemela cas se zbytecne znervoznovat.
13.9.2006 16:41:14
Jess, to je ono:-)) Ale ta saga se jmenuje Mec pravdy a uz vyslo snad 11 knih, v CR se vetsinou vydava jeden dil ve dvou knihach...no a s manzelem na tom dost ujizdime:-))
Pršutka
  • 
13.9.2006 16:16:50
Lucie, klídek klídek, proč tak silná slova! Vždyť jsi psala, že Ty to máš tak, já to mám jinak:)

Jessica
  • 
13.9.2006 16:00:44
Tak to je super! Zatím jsem narazila na Kahlan ve fantasy - Čarodějova pravidla. Moje velmi oblíbené :-) taky ji čteš? To by jsi byla po xxx letech další ženská, která tíhne k této literatuře :-)))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 168 [Dalších 138 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.