| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Taky vám někdy rozum "stojí"?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 49 [Dalších 29 >>]
markéta
  • 
27.7.2006 13:37:08
A mluvili jste spolu o tom, co všechno by to pro vás znamenalo nebo si představuje, jak se jednou týdně projede s kočárkem. Mluvili jste o tom, že budete mít nižší příjem, budete muset omezit cestování, návštěvy, jak hodně on bude ochoten a schopen pomáhat v domácnosti a s dítětem, kdy by ses ty chtěla vrátit do práce, jestli byste brali paní na hlídání nebo na pomoc s úklidem apod.? Jestli on má o tomhle zcela konkrétní a reálné představy a velmi chce a ty velmi nechceš, může to dojít k tomu, že si najde ženu, která bude dítě chtít. Nechci, aby to vyznělo jako výhružka. Prostě rozpor v tom, jestli mít dítě je podle mne tak zásadní rozpor, že bez jeho řešení není možné vztah udržet. U vás je problém ten věkový rozdíl. On má opravdu léta na dítě, zatímco ty bys klidně ještě počkat mohla.
markéta
  • 
27.7.2006 13:30:02
Pro mojí dceru je žaludek, který je hodně plný a tudíž hodně velký, žalud.
Navíc má teď období, že si vymýšlí slova a říká nesmysly, zpravidla do rytmu nějaké písničky nebo říkanky. tohle mně děsně leze na nervy, předpokládám, že je to nějaké vývojové stadium a doufám, že nebude trvat dlouho.
Markéta, syn 4 r.
  • 
26.7.2006 13:43:41
Vynikající tip!
Markéta, syn 4 r.
  • 
26.7.2006 13:39:10
Já na podobné dotazy odpovídám: "Nejde to".Ať si každý přebere, co komu nejde a proč, ale spolehlivě to zamrazí další dotazy.
26.7.2006 11:28:19
Mám pro změnu 2 kluky a opravdu mě těší vědomí,že jsme na tom podobně.Ti mí pokladi,jsou trochu jiní,starší se nechá mlátit od mladšího a jenom na mě volá "mamí,pojď ho vzít".Mladší je hned v ráži a neví co by mu ještě vyvedl,když ten brácha tak krásně ječí.Ještě k tomu,máme rozestavěný domeček,tak kde se dá vyškrabat polystyren,omítka a ochutnat,no paráda.Teď zrovna,zkouší otrhat kytku,co kdyby byla dobrá.právě mají oba angínu,já ji chytla taky,takže opravdu večer umírám.Zlaté časy s jedním dítkem,oprašovaným,čistým,spravně se stravujícím(ne rohlíkovým jako 2).
26.7.2006 11:05:46
Ahojky děvčata.Opravdu si to vychutnávejte.I když to tak nevypadá,je to období radosti.Já jsem nedávno taky ty svoje prcky přebalovala,hledala ve skříních a vyklepávala jim písek až kdoví odkud a dnes má syn 21 a postaral se mi už o vnoučka a dcera bydlí s přítelem,bodejtˇ by ne,když je jí už 20.Jen ten nejmladší 10letý mi zůstal doma.A ten neustále něco vymýšlí,sepisuje a vyrábí,takže mám doma věčně nějaký materiál na výrobu něčeho.....Zkrátka to,co jiní vyhodí,tak by našli u nás doma.Ale než stačí člověk mrknout,tak i on bude mít svůj život.Utíká to fakt moc rychle a najednou je z mámy i babička.Věřte mi.Co víc říct.....?
  • 
26.7.2006 10:26:55
Ani nevíte,jak jste mě potěšila článkem.Já mám pro změnu 2 kluky,Míša mám 5,5 roku a Honzík 16měs.Dnes mají oba dva angínu a v tom teple jsme zavření doma.Starší reaguje přesně jako vaše dcera,"mamíííí,pojď se na to podívat"atd.A mladší bude asi horolezec,neustále má odtáhnutou židli a buď sedí jen na stole a nebo rovnou študuje co že to máme ve sklinkách nalito,samozřejmě ručičkou a pohromy jsou na světě.Ještě lepší to je když si mladší hraje s hračkami,jako by si ten starší neuměl poradit sám,tak jen ječí"mamí,pocem,on to rozbije"(jako kdyby ho nějaká hračka přežila).Přežijme to a užijme si to!
25.7.2006 21:17:34
Jani, tvůj článek mi padl do noty! Už nějakou dobu mívám často neodbytný pocit, že teď se už definitivně zblázním, že mně ty holky moje připraví o rozum, a večer padám do postele naprosto vyřízená. Díky za ujištění, že i v jiných domácnostech se dvěma malými dětmi to vypadá podobně.

Mně teda hlavně přivádí k šílenství starší dcerka (3 roky a 10 měsíců), která jako vaše Terezka POŘÁD mluví! Na každý svůj výrok očekává reakci. K dovršení všech hrůz mne zahrnuje neustálými otázkami "Proč". A samozřejmě si jako správná osobnost neustále prosazuje svou, tudíž veškeré svoje záměry musím zdůvodňovat a obhajovat, ne vždy se mi podaří vyhnout se konfliktu. K tomu musím mít neustále oko na její 8,5 měsíční poměrně mobilní sestřičce, kterou nelze jen tak bezhlučně odložit do bezpečného prostoru jako je ohrádka nebo postýlka.

Mám strach nechat je spolu déle bez dozoru, neboť starší vyvádí malé sestře různé láskyplné lumpačiny a v nepozornosti je schopna na ni např. šlápnout. A to nemluvím o tom, že po bytě trousí různé drobné hračičky, odstřižky, kousky plastelíny, které může malá sníst.

Večer jsem na pokraji sil nejen psychických, ale i fyzických.

Nejkrásnější pohled je na naše dva pokládky, když spí. Upřímně řečeno na chvíli, kdy večer OBĚ usnou, se od rána těším :o). A taky si je ráda prohlížím na fotkách, jak jsou krásné, nic po mně nechtějí, neřvou, to je paráda :o).

Jani, máte moc hezké holky, nemít ty svoje, hned bych chtěla dvě dcery :o). Držím palce, ať se ti daří být trpělivou maminkou! Mně zrovna ta trpělivost schází nejvíce. Holčičky ať jsou zdravé, zvídavé a pohyblivé a těším se na další článek o vašem všedním životě!
Káča- 1/93, 9/01, 12/05
  • 
25.7.2006 13:20:37
U nás to vypadá podobně.V těch vedrech je to někdy k zbláznění a ty děti to vycítí a řádí o to víc. Minule už manžel říkal: "Proč mám tolik dětí?". a když jsem odpověděla, že je má stejně rád, tak se rozesmál a potvrdil.(děti byli plánované, i když jsme chtěli holčičku, která nevyšla, a tak si občas děláme legraci, co kdyby to další třeba byla..) Ale rychle nás to přejde právě v těchto chvílích, kdy máme pocit, že se z nich zblázníme.Vymyslet zábavu pro všechny 3, aby se zabavili to je umění a není to vůbec jednoduché.. Nejhodnější jsou, když večer spí (ten nejmladší spaní nic moc) to si člověk odpočine. Jo a to přišel manžel, že kamarád má štěňata labradora, jestli si jedno nevezmeme.. (máme už morče)dobrý vtip, aspoň teda pro mě. Držím palce všem ostatním maminkám, abychom to v tom horku přežily.
25.7.2006 12:53:56
...když jsem si představila, že mi holky rychle vyrostou. Ale jinak jste to popsala krásně a výstižně.
Taky jsem si ještě na pískovišti nesedla a ani v mateřském centru, kde si některé maminy schválně ke kafíčku sednou zády, aby na svoje cvrčky neviděli. Jednou jsem odtáhla dítě, které mi mlátilo Terezu, to sebou švihlo na zem a spustilo takový ryk, že všichni se otočili, koukali na mě, jako bych ho zmlátila nebo co. Ale to já se zase nedám.
Byt máme malý, panelákový, všude plno nábytku, abychom měli kde vůbec uložit věci a hlavně moje knihy, takže se Michalka docela otlouká. A včera mi strčila prstík do šuplíku - naštěstí jsem si toho stihla všimnout dříve, než ho skřípla úplně.
Ale i tak se mi zdá, že to docela zvládám, jenom někdy jsem na pokraji sil, spíše psychických než fyzických.
Ale nedala bych je, za nic na světě!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 49 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.