| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Taky vám někdy rozum "stojí"?

 Příspěvky 110 z 49 [Dalších 39 >>]
postýlka
  • 
30.11.2006 14:35:00

Kristepane-mám malé dítě,protože jsem ho chtěla,miluju ho a chci si ho užít jak jen to půjde.Vůbec se necítím nepotřebná,nehrabe mi.S malým se snažím chodit mezi děti do MC,kroužků pro mrňata,plavání.Za celý den toho mám dost a dost.Večer jsem ráda,že mám chvíli pro sebe a přítele.Naštěstí nás uživí a snaží se věnovat i malému.
Vím,že začlenit se zpátky do prácovního procesu,jak se říká,bude těžké,ale nechtějte po mě,abych šla makat na úkor děcka.Proto ho teda nemám.Pokud to děláte,tak prosím,ale nevnucujte to ostatním.Některé to nechtějí-užívají si miminko a když chtějí,tak ať-jejich věc.
Tak to uteče,no a co.Právě proto..............
Martina, prcek 14 měs.
  • 
30.11.2006 13:29:55
Všichni mi taky pořád říkají jak strašně rychle to uteče, asi proto z toho mam docela strach, že něco prošvihnu, něco novýho neuvidim nebo neuslyšim a tak místo abych pracovala tak sedím a koukám jak si prcek hraje :-) když si hrajeme spolu tak se stejně za chvilku přistihnu jak sedim a zamilovaně se na něho dívam :-) je prostě úžasnej! a i když je mu "už" 14 měsíců mam stejně pocit, že sem si ho vůbec neužila...Prostě to strašně rychle utíká.... :-(
24.10.2006 12:40:35
Ahojky, to mluvíš mi z duše se k článku opravdu hodí a já jsem taky ráda, že máme doma něco podobného!Mám chlapečka 8,5 měsíců a je to až moc živé stvořeníčko, a někdy jsem opravdu za celý den utahaná jako to kotě a to stvořeníčko má pořád elánu až to hezké není.Mám už 14 -ti letého syna tak si teďka taky chci to "miminko" užít.Přeji hodně trpělivosti.
Meduňka
  • 
6.8.2006 20:44:25
Milá Bělo, neboj, to se poddá. Snaž se na malého nekřičet a vydrž. U nás byla krize 3 měsíce, pak mi došlo, že za to nemůže ten starší, ale já. Začala jsem mu u kojení vyprávět pohádky nebo jsem mu dala vodovky aby maloval, nebo pribiňák ke stolu a když jsem byla na nervy, šla jsem si zařvat do koupelny nebo kopnout do dveří... A mrňousci si taky brzo zvyknou na randál, my teď máme staršího (2,5r) na prázdninách u babičky a mrňous (5m) je z toho celý nervosní, že je tady ticho. Držím palečky.
Běla, Martík 4r, dvojčata 6 týdnů
  • 
6.8.2006 11:37:13
Děkuji za podnětný článek, nad tímhle jsem ještě nepřemýšlela. Myslela jsem, že ž snad hůř být nemůže, Martínek je taky upovídaný, už v poledne mám v hlavě díru z jeho vykládání. Taky tu pusu nezavře snad nikdy. Ani u jídla, ani u hraní, prostě nikdy. Někdy si vynucuje pozornost (žárlí) tím, že řve na celé kolo, úplně kvílí! Zrovna ve chvílích, kdy za ním opravdu nemůžu jít, protože kojím obě dvojčátka naráz na polštáři, nebo je mám rozbalené a cvičíme s nožičkama, kvůli prdíkům... Jsem z toho fakt někdy zoufalá. Navíc má zlozvyk, který se těžko odnaučuje, že prostě vykřikuje z druhého pokoje. Když miminka někdy uklidním, že ani jeden z nich neřve, začne Martík ječet a někoho vzbudí.
Jsem asi špatná matka, ale moc si užívám, když odjel za babičkou. Takové ticho, to snad ani není možné!
No a už se fakt těším, až začnou mimča lézt. Mám v plánu pořídit velkou ohrádku do obýváku a vodítka na děti na ven. S dvojčaty to asi ani jinak nejde...
Martínka mi je moc líto, už od těhotenství, já na něho neměla sílu, a teď na něho zase nemám čas... Achjo.
V září půjde zase do školky, už bude druháček, takže bude mít naštěstí o zábavu postaráno. Blbé je, že miminka mají zrovna odpoledne dobu, kdy hodně pláčou, takže na něho zase nebudu mít odpoledne po návratu ze školky čas, pokud se to nějak do té doby nesrovná...
Ale jsem šťastná, všechny tři děti jsou zdravé a dobře prospívají, v porodnicci jsme byli jen 5 dnů, co víc si člověk může přát? Když tady čtu články o různých nemocech, genetických vadách, tak si říkám, že bych snesla toho řvaní ještě stokrát tolik, jen aby byly všichni zdraví...
  • 
1.8.2006 22:23:06
Počkej, až bude mluvit i tvoje druhá holčička. Myslím to v dobrém :-). Mám děti taky 2 roky od sebe a zásadně mi musí říct něco životně důležitého oba dva najednou a oba vyžadují, abych jim při hovoru hleděla do očí, aby věděli, že věnuji pozornost tomu, co mi sdělují, takže se odněkud přiřítí a začnou. Nerozumím ani jednomu, ani druhému, protože se překřikují a zvyšují hlásky, aby je bylo víc slyšet, mezi tím se strkají a šťouchají (to v lepším případě), já přikyvuji, občas něco neutrálního prohodím, co se hodí na všechno, střídavě se dívám do očí jednomu a pak druhému, aby měly dojem, že je oba slyším. Samozřejmě se jim pokouším vysvětlit, že musí mluvit postupně, ale v tu ránu máme problém, kdo bude mluvit první, protože oba to mají více důležité. Do toho štěká pes, protože je poplašenej a chce taky něco povědět, mňauká kočka apod.:-). Nakonec se ale stejně vždycky dozvím, co je potřeba, jen z toho fakt někdy hlava třeští. Ale pořád je to dobrý. Mám známou se 4mi dětmi po sobě a to musí teprve být síla, zvládnout všem správně odpovídat a pochopit v tom přívalu slov o co kráčí. Navíc, když člověka opravdu zajímá, co mu ty jeho děti chtějí povědět.
Michael, 1 dcera 6 let
  • 
1.8.2006 15:06:38
Máme (bohužel) pouze jednu dcerku, 6 let. Já toho moc nenamluvím. Musím však říci, že i naše malá, poté co začala mluvit, úspěšně napodobuje kulometnou salvu. A protože hůře slyším (naslouchátko), věřte, je to oáza, když to "ucho můžu vypnout"...
Ale jinak je to s ní úžasný !!!!!!
Oba jdeme do první třídy (dcera ZŠ a já VŠ) a malá už plánuje, jak spolu budeme dělat domácí úkoly.
No není ten svět s dětmi úžasnej ???!!!???
1.8.2006 11:19:40
Co se týče užvaněnosti, je to asi jedno, jestli jsou to kluci nebo holky.
Náš Vojta do tří let uměl říct asi tři věty, to mu ovšem nebránilo v tom, aby pusu nezavřel. Což mě o to víc znervozňovalo, potože mu vůbec nebylo rozumět.Jeho řeč se podobala zvukům "tydly dydly". Do toho se narodil mladší Toník, takže na nějaké dlouhé řeči jsem neměla moc času.
Vojta začal za rok na to chodit do školky ( to už se slušně domluvil), tak se zvuková situace v bytě 2+1 uklidnila a já jsem aspon přes den měla klid, Toník začal už v roce pěkně mluvit a ve dvou letech tvořit věty a brzy na to i souvětí. Jinak je to sice živé dítě,ale není zdaleka tak ukecaný jako Vojta.Jen je trochu ukňučený, asi jako nějaká holčička.
Horor je to pro mě letos o prázninách.Oba kluci se překřičují, pořád mluví, semtam se hádají a chodí za mnou brečet,když už jejich půtky zajdou moc daleko. Nejlepší by bylo je zaměstnat a vypadnout z bytu,kde se teplota přes den vyšplhá na 32 stupňů. Ale měli angínu, taky v těch vedrech to na slunci není nejlepší...A ještě jsem neuvedla, že za pět týdnů mám termín porodu, takže mám, co dělat sama se sebou a na nějaké dlouhé výlety už nemám.
Takže mi zbývá ještě to "nějak" doklepat do září, kdy půjdou oba do školky a já si budu užívat klidu s miminkem, na což se strašně moc těším!!!! Moc bych si přála holčičku, ale kdyby to s tou ukecaností mělo být ještě horší, tak nevím...
Nespíš to však bude zase kluk, tak jak to asi bude s ním?
Alena, Vašek 6l, Terka 8m
  • 
31.7.2006 22:15:32
Legrační je, že je úplně jedno, kolik má člověk dětí a přesto se pokaždé objeví nějaký "dotazovač", kdyže bude to další???...
Já např. mám kluka 6 let a holku 8 měsíců a už přišel muž domů s tím, že se ho ptali, kdy budeme mít třetí...???... A kamarádce se před několika lety stalo totéž - má dvě děti... Někdy mám pocit, že je to druhá nejoblíbenější otázka, hned po "jak se máš".....
Jinak jsem taky podobně "zatížená", kluk je mluvící stojící spící, je neuvěřitelné, že toho dokáže tolik namluvit, mě by už bolela pusa :-) A ty vynalézavé otázečky, na které by rád odpovědičky... Kolikrát se mi chce jen volat úpěnlivě o pomoc :-))
Tak ať nám vydrží hlavy v celku a ušní bubínky taky!!!!!!! Ahojky !!!
Pršutka
  • 
27.7.2006 15:37:37
Máš pravdu, taky mám kámošku, ketrá řeší s manželem tento zásadní rozpor. Nicméně mám jednu výhradu, proč je třeba oemzit cestování anebo návštěvy s dítětem? Z vlastní zkušenosti vím, že vše jde, když se chce. samozřejmě již nejezdíme na dlouhé výpravy typu Austrálie ale na výlety a k moři jezdíme s mimčem skoro od narození, totéž s návštěvami, nijak se neomezujeme.
 Příspěvky 110 z 49 [Dalších 39 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.