| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zlaté české ručičky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 45 [Dalších 25 >>]
  • 
28.7.2006 14:49:18
Nezapomeňte ovšem, že to je důsledek totalitní komunistické politiky a že je naprosto nezbytné tento stav změnit podle západoevropských demokratických standardů, aby i české zdravotnictví bylo levné, vysoce výkonné a vysoce ziskové. Tříkoalice se na to už chystá. Jen abychom si někdy neříkali - zlatý Rath.

P.S. Nejsem komunista
Pršutka
  • 
27.7.2006 9:43:00
Nelie, tro je děs, ale v ČR normální. Když mi kámošky vykládali o vizitách po porodu, kdy se mezi nohy "pacientky" dívá x lidí, byl,o mi úplně špatně. Moje sestřenka je zdravotní sestra na šestinedělí a taky říká, že ty vizity jsou pro maminky ponižující. Tady by se to nikdy nestalo. V nemocnici po porodu za mnou chodil můj gynekolog, aby zkontroloval hojení nástřihu, přitom vždy zatáhla plentu, abych byla oddělené od "spolubydlící". Žádné vizity sye nedělají, gynekolog si to hlídá sám. Jedině se mi mezi nohy dívali ještě ošetřující sestry, které 2x denně nástřih čistily a dezinfikovaly. Nějakou vizitu bych po této zkušenosti nepřežila...brrr
Nelie
25.7.2006 20:18:49
Ja mam zkusenosti s lekari v Cesku spise negativni. Asi nejvic mi vadi, ze se mnou jednaji jako s kusem nabytku, zadny lidsky pristup, vysvetleni problemu ci vubec zakladni lidska dustojnost (v nemocnici na pokoji pri vizite o mych problemech hovorili lekari pred ostatnimi pacientkami, vedle lezici pacientku prohmatavali v me pritomnosti a dotazovali se ji velmi osobni otazky).
Mnohem lepe se citim s lekari v Jizni Africe, Namibii a Kanade - jsem clovek napred a potom teprve pacient.
Alenka
  • 
25.7.2006 9:58:56
Ja bych opravdu řekla, že jedním z podstatných faktorů bylo, že Váš ortoped v Čechách byl "známý". Jinak bych v některých směrech české zdravotnictví tak neidealizovala, co se týče těch čekacích dob a objednání:
-na alergologii se objednávám 3 měsíce předem (to, že mám nějaký akutnější problém nikoho moc nezajímá)
-k zubaři 2 měsíce předem
-na gynekologii víc jak 1 měsíc předem (a doufám, že mi na ten termín nevyjde menses)
-když jsem šla na operaci s nádorem (že byl benigní se ještě nevědělo, punkce provedena nebyla a histologie probíhala až po vyjmutí), nejbližší termín byl za 5 měsíců (!!!)
-podobné čekací lhůty mám ze zkušenosti i u členů mojí rodiny a ZEJMÉNA pak na ortopedické zákroky
A to nejsem z žádného malého města, žila jsem v Brně a teď v Praze.
Takže to, že se v Austrálii musíte objednat a trvá i několik dní (!!) než se k doktorovi dostanete, mne jaksi nepřesvědčilo.
Pršutka
  • 
25.7.2006 9:52:22
Lindo, nevchci rozpoutávat diskusi, ale na rýmu opravdu nic nepomůže, jen vyležet, jelikož ji skutečně způsobuje virus. Virové nemoci u dětí sjoou taky častější. Já jsme ráda, že náš pediatr používá ATB jen v nejnutnějších případech, jako např. angína, kdy jsou opravbdu nutná. myslím si, že my Češi jsme přecitlivělí a nejraději bychom měli na všechno ATB, pak se nelze divit, že ČR patří mezi země s nejvyšší spotřebou ATB. Jak v jednom článku psala česká doktorka - kolikrát ví, že ATB na danou nemoc nezaberou, protože je virového původu, ale pacient ATB vyžaduje...To jen tak na okraj.
Linda
  • 
25.7.2006 9:25:09
Já ziji 12 roku v Dánsku a je to to samé. O Vojtove metode, trmínkách a podobne tu nikdo nikdy neslysel. V 6 týdnech detská sestra postavila deti na nozicky a tím zkousela reflex naslapování a kdyz to slo tak jsou kycle OK - nic jinýho. Dostat se k pediatrovi, na usní-krcní-nosní a nebo k jinému odborníkovi je boj s rodinným lékarem, ten díte prohlédne a pokud se mu zdá ze je vsechno v porádku tak se dál nedostanu. Jakákoliv nemoc je virus a na ten stejne nic nezabírá a tak bezte domu a vylezte to a pokud se to zhorsí tak za 3-4 dny prijde znovu. To je jediná odpoved na rýmu, kasel, bolest v krku, v brise, vyhozený kotník - proste na vsechno.
20.7.2006 1:31:07
Ty Marketo ja ti reknu v tu dobu co jsme to vyrizovali jsme mely vyber jenom z techto doktoru a na toho stareho nas ten GP upozornoval predem ze je tak trochu grumpy ale odbornik bohuzel potom jsme zjistili ze nam byl k nicemu.Ten GP u ktereho jsem byla zastupoval meho GP ktery tam v tu dobu zrovna nebyl tak jsme nemeli na vybranou.Muj GP je vyborny chlap kteremu duveruju a cela rodina chodi k nemu.On je totiz i gynekolog takze jsem ho mela i v prubehu tehotenstvi a ktery dela i Pap smears coz je velika vyhoda.Este nekdo psal ze v Anglii se chodi na ultrasound jednou az dvakrat tady se chodi taky dvakrat ale zalezi na histtorii potratu atd.Ja osobne jsem byla 7krat tehotna ale mam jen dve deti s toho 2krat mimodelozni ale vsechno me nechali zmizelo to vzdy samo takze tim chci rict ze ja osobne sem mela vzdy aspon tri a s druhym protoze byl prckou dole podlouhou dobu tak jsem ho mela aspon 5krat.Na porodnictvi v oblasti kde ziju tak su velice spokojena na to si nemuzu stezovat a pap smears mivam jednou za rok.
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
19.7.2006 19:04:49
Doufám, že D. Rath není všemocný a nezakáže výběr doktora u nás. Já si totiž opravdu vybírám. Gynekologa i hematologa na druhý pokus, ortopeda pro syna s vykloubenýma kk na třetí pokus (ten první byl v Kroměříži a prohlásil, že co má špatně narůst, to špatně naroste, ten druhý byl prý to nejlepší co má zlínská nemocnice, pěkně děkuju, no a v Brně jsme spokojení), zubaře pro syna na třetí pokus, jinak už by byl ten mladší bez zubů. Zajímavé je, že ve Zlíně v nemocnici si chválím gynekologa, ale od ortopeda jsme prchli do Brna do Černých polí, a od černopolní zubařky jsme prchli až do Olomouce. Nic nezaručí ani nemocnice, ale jen konrétní lidi. Smůla a neštěstí je, když nemáte možnost dojíždět. Ale na cestu k doktorovi bych si i půjčila, kdyby bylo nejhůř, takže žádná smůla, jen lenost a pohodlnost. A pak není divu, že se udrží i špatní doktoři.
Přeju všem hodně zdraví!!!!!!
  • 
19.7.2006 17:09:08
ahojek,
ja jsem dalsi potencialni mamina momentalne zijici v Portugalsku. Bohuzel v Alentejo, coz s sebou nese mnohe nevyhody v jiz tak dost zaostalem zdravotnictvi. Miriam by se mela narodit za mesic a pul a tak si kroutim hlavu co a jak. Vy Jste obe rodily tady? A jak jste zadaly o kontrolu kycli apod.?
Ja zatim jen trnu a zjistuji, ze mi zde rusi a zaviraji porodnice jednu po druhe, epidural maji jen v tech nejvetsich a desive historky o zanedbane peci o novorozence a pri porodu vedouci k permanentnim vadam se snazim pomijet s tim, ze jsou starsi peti let...
Jeste bych se chtela opetne primluvit za ceske zdravotnictvi, ktere zna slovo prevence a cekaci lhuta pul roku v nem neni normalni jev. Zdejsi zdravotni system, hlavne mimo Lisabon je zalozen na "proboha jen at nejsem nemocny" protoze statni pece se clovek dovola tak po pul roce a soukroma, byt" i rychlejsi, je velmi draha a clovek se i tak mnohdy docka velice neprijemneho zachazeni e ne prilis odbornych rad. (Mam zkusenosti s ortopedy a gynekolozkami, zubare mam nastesti ve Spanelsku.)
Marketa
  • 
19.7.2006 13:26:25
O britskem zdravotnim systemu jsem neco slysela, a nebylo to vubec lichotive. Vim, ze tam funguje system tzv gatekeepers, rodinnych lekaru, kteri maji hlavni ukol a to pustit co nejmene lidi ke specialistum a kdyz uz je ke specialistum pusti, tak jenom k tem, ktere oni sami doporuci. V australii to neni tak striktni, dostat se ke specialistovi neni tak tezke. Taky tu funguje system statniho a niho zdravotniho pojisteni. Statni ma kazdy obcan, ni pojisteni je relativne dostupne pro bezneho cloveka. I tady je mozne jit na pap smear k obycejnemu GP, komu to nevyhovuje, ma samozrejme moznost navstivit gynekologa. Konkretne pap smear se doporucuje kazde dva roky u zen kde neni zadna historie, zeny ktere mely drive nejake problemy by mely chodit 1x rocne. Jen tak pro zajimavost, v cechach, kde neni zadny limit, je jeden z nejvetsich vyskytu rakoviny delozniho cipku. Zeny proste na kontroly nechodi i kdyz to maji zdarma. Asi je mala osveta. Cetla jsem o tom clanek v MF Dnes a na www.zdn.cz pred nejakou dobou (tak rok zpatky). Na zaver, idealni zdravotni system podle me neexistuje, jsou jen lepsi a horsi.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 45 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.