| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zlaté české ručičky

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
  • 
30.12.2012 23:45:22
Dobry den,
prave jsem si precetla Vas clanek a nezbyva mi dodat nic jineho nez, ze s Vami souhlasim protoze zdravotnictvi tady stoji za starou belu.
Proto jako Ceska neustale chodim na rodina.cz a hledam informace pres "ceske maminky, doktory apod" protoze tady bohuzel neverim doktorum.
Chvalim Vas, ze jste to nevzdala a neposlechla prvni mistni radu.
  • 
28.9.2008 10:52:53
Muzete mi prosim poradit jak vyridit dceri zdr. pojisteni v CR. Ma ceske a americke obcanstvi. Cesky rodny list mame taky. Byla narozena v USA. Urady si me prehazuji jak horky brambor. Moc dekuji
  • 
21.9.2008 23:02:43
Jo jo holky,
ja jsem otehotnela v Chorvatsku a chvala Bohu jezdila na gyn. a prenatal. kontroly do Ceska. Tady vubec neznaji slovo "screening" (natoz screening enetickych vad) a za hranicemi hlavniho mesta Zagrebu konci zdravotni pece jak ji zname z CR. Jsem stastna ze jsem nakonec porodila v CR, v Horovicich. Porod mi vyvolavali tabletami 10 dnu po terminu (rodila jsem vaginalne a to 33 hodin po prvni tablete) a na zaverecne 2 hodiny bolesti jsem dostala epidural (po 3 hodinach na micude v horke sprse). Dal napisu neco ze svych zazitku z hospitalizace v Dubrovniku v 32.tt s infekci mocovych cest (rodily a vypravely moje spolubydlici z 5-luzkoveho pokoje):

Je treba vyvolat porod? Dostanete kapacku do zily a kontrakce po 2 minutach mate do hodiny, porodite jeste tentyz den, ale s jeste vetsimi bolestmi a vetsimi porodnimi poranenimi. Tady navic rodi vylucne gynekologove-chlapi. Maji nazor, ze zenska musi neco vydrzet ("Hlavne nam tady zenska nedelejte sceny, ty nejhorsi bolesti teprve zacnou, co budete delat potom?";). Epidural oficialne nabizeji, ale nikomu ho nedaji, snad mozna kdyby se nekomu dala tucna obalka do kapsy???!!! (Ale kdo vi pred kolika mesici to anesteziolog delal, jestli vubec trefi tu spravnou mezeru mezi obratly, navic Chorvatky ziji ve vire, ze "je to nebezpecne, jsou po tom migreny a velka cast zen po tom dokonce ochrne!";). Zato vam daji bezplatne roubik z gazy do pusy- to abyste nedesili ostatni maminy cekajici v hekarne. A cisarsky rez pri poloze koncem panevnim? "Ne, my nejdriv vsechno zkousime prirodne. Jo a hlavne maminko nevstavejte z postele, nebo se moc unavite a jak budete potom tlacit?! A lehnete si prosim vas na levy bok at urychlite stahy." Ale nejvic me rozesmalo urcovani vahy plodu z ultrazvuku, to neni jako v CR, kde to pocitac z ultrazvuku spocita sam, takze jeden doktor hadal 3 kg a druhy 4 kg.
M,Christina+Dean
  • 
20.6.2008 8:06:59
ano ona je pojistena jak v Australii tak i v Cesku,protoze ma Australske i Ceske obcanstvi.To ceske jsem ji vyridila sama
5.5.2008 19:44:28
Ahoj Markéto,

chápu dobře, že Vaše dítě bylo pojištěné v Austrálii a současně v ČR?
Hanna M
  • 
6.2.2008 12:32:48
Ziji v Belgii a nas pediatr se o kontrole kycli nikdy nezminil,nikdy neprohlizel, ani kdyz nase holcicka ted zacina chodit . Take nemam stale jasno, jestli nechat rocni dite chodit naboso ci v pevnych botickach nad kotniky i doma. Jak jsem cetla od ceskeho ortopeda urcite boticky, belgicky doktori i v jeslickach mi dite zouvaji, protoze pry naboso se noha nejlip formuje ???...
Jinak ceska zdravotnicka pece o deti je k nezaplaceni !
Eva, Jachym 5mesicu
  • 
31.8.2007 15:38:29
Ahoj, mam podobne zkusenosti ze zdravotnictvi z Nemecka, kam jsme se nechtene dostali.Jsem zdravotni sestra a se synem jsme se dostali na par chvil do nemocnice s megauretrou.Musim rici, ze by se mili Nemci meli sebrat a jet se podivat do Cech. Pak by jim ten nosanek brzo spadnul- ze jsme pro ne tezky vychod nemusim pripominat, ze.... Mejte se hezky a at to male beha...
Kateřina, syn Janko 6 měsíců
  • 
1.6.2007 12:49:13
No úplně nesouhlasím, náš bojovník sebou odmalinka mele a ve dvou plínkách mu to nešlo a řval jako tur. Dokonce je nesnesl ani na spaní, naštěstí se jednalo o preventivní opatření a malý má kyčle v pořádku. Takže záleží, jestli máte ležící a spokojeně koukající mimi (několik přátel má přesně tyhle pohodáře), nebo malého ležícího tanečníka jako my.
21.2.2007 15:09:03
Markéto,

je dobře se nenachat odbýt a věřit svým instiktům a zkušenostem. Když se Vám něco nezdá nebo s postupem nesouhlasíte, je třeba to říci nahlas a hledat řešení. Za to Vám gratuluji, neboť stále hodně lidí se sebou nechá mávat a když je špatný výsledek, zpětně nadávají na doktory a nehledají přičinu ve svém nezájmu nebo lhostejnosti.

Dvojité balení plínek jsem dávala oběma synům, první jej potřeboval a u druhého raději pro jistotu. Miminka do půlroku stejně leží, takže nějaká velká omezení ve dvojitém balení nejsou. Spíš to může některým maminkám "vadit esteticky" - když dítě nenarvou do značkových džínů....
28.7.2006 21:43:12
ahojte. tiež sa musím "pochváliť", s akou "starostlivosťou" som sa stretla v ČR v období, keď som sem prišla. bola som riadne zamestnaná, zamestnávateľ za mňa platil (aj platí) zdrav. poistenie. vtedy ešte neboli kartičky poistenca Euro, ale pre VZP boli kartičky rozdelené na orandžové a zelené (to je pre ľudí, kt. tu majú prechodný pobyt). po vynechaní menštruácie a následne po otestovaní som zistila, že som tehotná. nemala som svojho gynekológa, pretože som bola v ČR len niekoľko mesiacov. vybrala som sa na polikliniku, kde ma v čakárni otočili, že "nemajú zmluvu so zelenými kartičkami".. takto a podobne ma poslali preč z mnohých čakárni, až som sa dostala na pohotovosť s krvácaním a následným potratom v 15.týždni kvoli infekcii.. až v nemocnici na oddelení som sa stretla s normálným jednaním.. kde ma brali ako človeka a nie ako "zelenú kartičku" (za čo som im fakt vďačná). týmto nechcem povedať, že za moj potrat možu doktori (čo sa malo stať sa stalo a lepšie, keď to vyriešila príroda takto, ako by sa mi malo narodiť choré dieťatko), ale dosť ma mrzel prístup lekárov.. nakoniec som sa dostala k súkromnému lekárovi, kt. jediný bol ochotný ma zobrať a dávala som mu za návštevu 500KČ. teraz chodím k pánovi primárovi do nemocnice, čo mi vybavila svokra... tým chcem potvrdiť, že šťastie na "doktorov" a doktorov máte všade. aj keď po prečítaní Vaších príspevkov zo zahraničia som rada, že som tu.. :o)
 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.