| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak žít a zacházet se smutkem

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 105 [Dalších 85 >>]
Božena
  • 
16.7.2006 22:12:58
Nemůžu pochopit, proč se do Pawli pouštíte kvůli tomu, že zavrhla lidi, kteří se zachovali dost hnusně.Je to její právo a po tom, co si prožila se já vůbec nedivím, že ji to tak ranilo. Jen vážně nechápu jak se po přečtení tak silného příběhu můžete zaobírat něčím takovým.Navíc určitě Pawli sama nejlíp ví, u koho by šlo jen o nezvládnutí smutku a u koho ne.Zdravím Pawli a přeji jen to dobré.A vám bych,"milá Janičko",ráda řekla jedno:mluviti(psáti) stříbro, MLČETI ZLATO.
Lenka
  • 
16.7.2006 9:11:25
Kdyz ona i ta extremni kondolence mohla byt treba dobre minena. Mozna ze Ti lide chteli napsat neco pozitivniho, tak napsali o svem diteti, a vubec jim nedoslo, jak silene tim ublizi? Lide kondolovat neumeji, a umrti je v nasi spolecnosti temer tabu tema. Proto je kolem toho mozna tolik rozslapaneho porcelanu. Verin postoj se mi libi, je to ovsem asi narocna cesta.
Preji Vam vsem, kteri jste podobnou ztratu ditete, manzela, manzelky prozili, at najdete silu zit dat a bolest prekonavat a moc Vam dekuji, ze jste byli ochotni svou bolest s nami sdilet.
14.7.2006 13:31:23
Ačkoliv uvnitř nevěřím a tuším, že nejspíš nikdy věřit nebudu, docela Pawlu chápu. Ona svou víru má a doufá, že jednou zjistí "proč!".
Takže nerozumím tvému příspěvku - absolutně, vůbec! Jak to jako myslíš.

A ještě jeden dotaz - píšeš, že mnoho lidí je na tom hůře a hůře - takže na kterém místě pomyslné stupnice je u tebe vidět umírat vlastní a chtěné dítě? Promiň "nevěřící" ale připadáš mi trošku jako ignorant lidské bolesti.
Budulínci
12.7.2006 18:37:52
Moc Tě obdivuji, já to nedokážu neptát se proč zrovna my....
Jako každá máma mi připadá ten můj raubíř ten nej.... na světě, a moc trpím a říkám si proč? Proč zrovna on má takové problémy, co ho čeká v životě a sobecky si říkat,co bude se mnou když se mu něco stane... Začátek našeho příběhu je stejný, nezjištěná srdeční vada v těhotenství, naštěstí přežil operaci jako o 8 týdnů dříve narozené miminko.... a pořád se na nás valí dál vše,co je spojené s předčasným porodem, kritickým stavem před operací....
Závidím Ti sílu a přeji zdravé miminko.
Věra
  • 
11.7.2006 12:07:54
Myslím, že tvůj postoj nijak nesouvisí s tvou inteligencí, ale s tvými vnitřními pocity. Taky myslím, že jsi zvolila dost radikální cestu pro ty, kteří tě zklamali svým jednáním a nemůžu posoudit jestli právem nebo ne. Chci jen říct (napsat), že já po své zkušenosti jsem zvolila mírnější cestu, nezavrhla jsem nikoho, jen jsem si trošku poopravila své mínění o nich. Z toho co čtu ve tvých příspěvcích i jiných s podobnou zkušeností zjišťuji, že se s tím každý vyrovnává trošku jinak a je to pro nezúčastněné tak nepředstavitelná situace, že prostě asi neodhadnou co je ten správný způsob jak by měli reagovat. Samozřejmě jsou i extrémy jako třeba ta kondolence o které jsi psala.
neverici
  • 
10.7.2006 19:14:43
Nehodnotim Tebe, promin, jestli to tak vyznelo. Nicmene otazka zustava, proc se chces ptat boha az ted, a proc sis tuto otazku nekladla mnohem drive. Co jsi prozila Ty je hrozne, nicmene jsou lide, kteri jsou na tom jeste mnohem, mnohem hur. zajimalo by mne, jestli se ptas boha, i za tyto jine lidi?
ivana
  • 
9.7.2006 23:40:08
Vas pribeh me rozplakal a jeho stastny konec velmi potesil. Moc vam preji stesti a hlavne zdravi a take dobre lidi kolem vas. Ivana
9.7.2006 18:07:52
Janičko,
jsem věříci ale ne hloupá :-).
Umím odpustit ale nechci zapomínat.
A z mé zkušenosti vím že přátelé většinou vědí a když ne tak se zeptají.
Jinak děkujeme za přání zdravý :-).
Janička
  • 
8.7.2006 14:18:18
Jste věřící, jste inteligentní, jste rozumná a chápavá, protože chápete, že lidé neumí zacházet se smutkem. Tak proč jste tak radikální? Proč ztrácíte přátele jen kvůli jednomu nepochopení, uklouznutí, nešikovné snaze? Jinak Vám přeju "zahojení". A držím palce novému členu Vaší rodiny.
6.7.2006 10:10:34
Nevěřící,
ne rozhodně mi to nepřijde jako rouhání,ale jako konstatování faktu. Nejsem žádný slepý fanatik který věří všemu co si přečte v Bibli a hlavně co si myslí "nevěřící" že by věřící měl cítit.
A myslím si že je od Tebe velmi bezohledné neřku-li přímo drzé hodnotit mě. Když nevíš jak žiju ani co cítím kromě dvou krátkých zpráv z našich životů. Já by jsem si rozhodně nedovolila nikomu psát že je slepý k utrpení druhých.
Přeji Ti aby jsi nikdy nemusel prožít to co my.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 105 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.