| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O oříšcích, které oříšky nejsou ani náhodou

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]
Fast foody
  • 
14.5.2006 20:49:38
Jíst pořád pět jídel z fast foodů dokola je fakt hnusný, většinou je mi po opakovaném pojídání jejich jídel chce zvracet. Všeho s Mírou. Ale ty vařený buráky a tak bych teda ráda ochutnala. Ahoj
Monika (syn 1,5 roku)
  • 
14.5.2006 20:41:29
Všechny zdravím. Nemohu nereagovat - zdá se mi poněkud demagogické psát, že jakákoli potravina (píši jakákoli, i když jsem vegetarián) není zdravá ani omylem. Uvádět jako důvod nezdravosti obecně to, že obsahují plísně, je podle mého názoru trochu jako psát, že např. zelenina je nezdravá, protože jsem v obchodě za rohem viděla v bedně shnilou mrkev. Je spíš dobré sledovat, co která potravina obsahuje, v jaké kvalitě ji kupuji a jak ji mohu využít pro své zdraví.
DENISA
  • 
14.5.2006 17:13:31
No možná nadsazuju, holt jsem viděla spoustu amíků co jedli 5 druhu jídel z fast foodu pořád dokola. A já jen biopotraviny opravdu nejím, když bydlím ve městě. Jenom se snažím jíst všeho s mírou a v množství abych neměla 130 kg. Ač mám články od této autorky moc ráda a všechny se mi líbí, tak propagace denního pojídání buráků a marmelády dětmi se mi nezdá příliš OK.
dita
  • 
14.5.2006 11:21:45
stejně mi přijde, že hodně generalizuješ a nadsazuješ. A dost by mě zajímalo, co teda jíš. Asi jen biopotraviny, které si sama vypěstuješ na svém stoprocentně ekologickém pozemku.
Lei
14.5.2006 0:03:56
Taky jsem na sendvic koukala prekvapene (zila jsem v USA rok), ale prisla bida na kocoura a kdyz jsem mela hlad a jeden si udelala, tak mi dodal energii a zacal mi chutnat. Prilezitostne. Kdyz se koupi dobre peanut butter, tak v nem rozhodne zadna ecka nejsou a muze byt treba i neslane...a kdyz jsme obedvali, tak meli kolegove obycejne dva - zadne enormni mnozstvi. Taktez vnoucata me bytne, dostala jeden a hotovo...a na enormne obezni lidi jsem asi mela smulu, tedy vyjma oslavu Dne nezavislosti :D, to jsme si jednu rodinku s kamaradkou tajne zcela neslusne i vyfotily...jinak dekuju Vere za clanek :)
DENISA
  • 
13.5.2006 16:27:11
No, to taky neni zrovna 2x dietni, ale je to 100x lepsi nez prumyslove vyrobene nabarvene buchty, plne Ecek a konzervantu, maso vyrostle jenom pomoci hormonu a zelenina z chemie. V Evrope jsou daleko prisnejsi normy, byt se take nedodrzuji, ale nemame tu kurata velikosti krocanu, rajcata velikosti melounu, jogurty, ktere po otevreni nesplesnivy za nekolik tydnu a chleba, ktery neztvrdne za dva tydny. To asi o necem svedci. Nez jsem tohle videla, tak jsem si taky myslela jak je ta nase ceska kuchyne nezdrava. Ale myslim ze je zdravejsi domaci kachnicka s pivem, nez hamburger s coca-colou.
Uz jenom proto, ze tu kachnicku si doprejeme obcas, kdezto oni hamburger denne. I na te obezite naroda je to znat. Jsme nesmirne obezni narod, ale malokdy tu potkate nekoho nad 150 kg, coz je v Americe naprosto bezne.
Dita
  • 
12.5.2006 22:53:12
... no a my Češi se zase cpeme těma doma upečenýma buchtama, vepřovým, knedlíky, zelím, pečenou kachničkou, atakdále.
DENISA
  • 
12.5.2006 21:08:49
To je celá Amerika, malé děti cpou od mládí Peanut Butter s marmeládou a pak se diví, že jsou všichni tlustí jako čuňátka. Navíc to jedí tak často, že na tom mají děti za chvíli závislost a později silné alergie. Proč např. u nás (kde se ta odporná věc nejí) nevisí nikde v obchodech varující tabuje, že potravina obsahuje buráky, tudíž může způsobit silnou alergickou reakci.
Přesně jak tu někdo psal, buráky jsou plné plísní a vůbec by se to s nimi nemělo přehánět, natož s nimi denně cpát děti.
Přála bych americkým dětem, aby alespoň jednou v životě poznali co je to doma upečená buchta.
12.5.2006 18:48:13
nesmí, nebo neměly by?
Pro kojící a těhotně je spusty zákazů, až mi to příjde trochu ujeté. Myslím, že zde platí hlavně všeho s mírou:-)
Však každá potravina může být alergenem nebo z nějakého jiného hlediska nevhodná.Kdybychom měly všechno dodržovat, nejedly a nepily bychom nic.
  • 
12.5.2006 18:21:03
Existují ořechy, které plísně neobsahují a tedy je kojící můžou?
Plísně prý nejsou ve všech, záleží na balení, úpravě apod. Ale nevím, já je při kojení neriskuji. Ořechy jsou snad ve všech sladkostech.. Eva
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.