DENISA | •
|
(12.5.2006 21:08:49) To je celá Amerika, malé děti cpou od mládí Peanut Butter s marmeládou a pak se diví, že jsou všichni tlustí jako čuňátka. Navíc to jedí tak často, že na tom mají děti za chvíli závislost a později silné alergie. Proč např. u nás (kde se ta odporná věc nejí) nevisí nikde v obchodech varující tabuje, že potravina obsahuje buráky, tudíž může způsobit silnou alergickou reakci. Přesně jak tu někdo psal, buráky jsou plné plísní a vůbec by se to s nimi nemělo přehánět, natož s nimi denně cpát děti. Přála bych americkým dětem, aby alespoň jednou v životě poznali co je to doma upečená buchta.
|
Dita | •
|
(12.5.2006 22:53:12) ... no a my Češi se zase cpeme těma doma upečenýma buchtama, vepřovým, knedlíky, zelím, pečenou kachničkou, atakdále.
|
DENISA | •
|
(13.5.2006 16:27:11) No, to taky neni zrovna 2x dietni, ale je to 100x lepsi nez prumyslove vyrobene nabarvene buchty, plne Ecek a konzervantu, maso vyrostle jenom pomoci hormonu a zelenina z chemie. V Evrope jsou daleko prisnejsi normy, byt se take nedodrzuji, ale nemame tu kurata velikosti krocanu, rajcata velikosti melounu, jogurty, ktere po otevreni nesplesnivy za nekolik tydnu a chleba, ktery neztvrdne za dva tydny. To asi o necem svedci. Nez jsem tohle videla, tak jsem si taky myslela jak je ta nase ceska kuchyne nezdrava. Ale myslim ze je zdravejsi domaci kachnicka s pivem, nez hamburger s coca-colou. Uz jenom proto, ze tu kachnicku si doprejeme obcas, kdezto oni hamburger denne. I na te obezite naroda je to znat. Jsme nesmirne obezni narod, ale malokdy tu potkate nekoho nad 150 kg, coz je v Americe naprosto bezne.
|
Lei |
|
(14.5.2006 0:03:56) Taky jsem na sendvic koukala prekvapene (zila jsem v USA rok), ale prisla bida na kocoura a kdyz jsem mela hlad a jeden si udelala, tak mi dodal energii a zacal mi chutnat. Prilezitostne. Kdyz se koupi dobre peanut butter, tak v nem rozhodne zadna ecka nejsou a muze byt treba i neslane...a kdyz jsme obedvali, tak meli kolegove obycejne dva - zadne enormni mnozstvi. Taktez vnoucata me bytne, dostala jeden a hotovo...a na enormne obezni lidi jsem asi mela smulu, tedy vyjma oslavu Dne nezavislosti :D, to jsme si jednu rodinku s kamaradkou tajne zcela neslusne i vyfotily...jinak dekuju Vere za clanek :)
|
|
dita | •
|
(14.5.2006 11:21:45) stejně mi přijde, že hodně generalizuješ a nadsazuješ. A dost by mě zajímalo, co teda jíš. Asi jen biopotraviny, které si sama vypěstuješ na svém stoprocentně ekologickém pozemku.
|
DENISA | •
|
(14.5.2006 17:13:31) No možná nadsazuju, holt jsem viděla spoustu amíků co jedli 5 druhu jídel z fast foodu pořád dokola. A já jen biopotraviny opravdu nejím, když bydlím ve městě. Jenom se snažím jíst všeho s mírou a v množství abych neměla 130 kg. Ač mám články od této autorky moc ráda a všechny se mi líbí, tak propagace denního pojídání buráků a marmelády dětmi se mi nezdá příliš OK.
|
Fast foody | •
|
(14.5.2006 20:49:38) Jíst pořád pět jídel z fast foodů dokola je fakt hnusný, většinou je mi po opakovaném pojídání jejich jídel chce zvracet. Všeho s Mírou. Ale ty vařený buráky a tak bych teda ráda ochutnala. Ahoj
|
Dzana |
|
(14.5.2006 22:30:52) Asi tak. Strava má být pestrá. Já manželovi o houbách v burácích říkám spíš tak z legrace. Mně nějak zvůášť nechutnají, ale jde o to, necpat se tím denně, což muž tedy taky nedělá. Ty vařené bych taky docela ráda ochutnala. Musí to být úplně jiná chuť, hádám.
|
|
|
|
|
Milada, 2 deti | •
|
(15.5.2006 4:08:24) Jaky je prumerny vek Americanu (s jejich "nezdravou" stravou a tloustkou) a jaky je prumerny vek Cechu ( s jejich "zdravou" stravou a pivem) ? Nekdy je dobre nad veci trochu zauvazovat nebo si obstarat informace. Buraky jsou nezdrave, kdyz zplesnivi. Vepro, knedlo a zelo taky. Nejezte plesnive vepro knedlo a zelo!
|
DENISA | •
|
(15.5.2006 18:10:52) Milado, přesně tak, zauvažovat. Buráky plesniví během sběru, skladování a zpracování. Takže pak vám je opraží a zabalí a vy si pochutnáte. Mě, když doma něco zplesnivý, tak to uvidím a vyhodím :-)). Průměrný věk Čechů a bílých Američanů je skoro stejný. Ale víme snad, kolik se bude dožívat dnešní fastfoodová generace? Americké zdravotnicví se dostává do obrovských problémů, protože náklady na léčení obézních daleko předčí léčení kuřáků. A tím vůbec nechci říct, že my Češi jíme správně a že se máme cpát vepřem, knedlem, zelem. Máme jako národ hódně daleko ke zdravé stravě a tlustých lidí je tu taky spousta. Ale pořád ještě v ČR nemáme tlusťochy amerického stylu, tzn. mladé lidi i děti, kteří nemůžou pro obezitu ani chodit. A že takových je v Americe neuvěřitelná spousta. Musela jsem se hodně držet, abych nezírala s otevřenou pusou na některé kousky, protože to jsem prostě v ČR nikdy neviděla. A kdybych viděla takového tlouštíka (150-200 kg) jednou za den, tak bych to považovala za vyjímku, ale bylo jich jak máku.
|
|
|
|
|
Klara | •
|
(14.5.2006 23:16:40) A vidis, Deniso, to mi prave v CR chybi, myslim ty napisy, ze neco obsahuje orisky. Tebe se to zrejme netyka, ale kdyz nekdo je alergicky a nebo se o alergika stara, tak to neuveritelne pomaha. Jinak muj syn ma alergii na arasidy a musim podotknout, ze jine nez doma varene jidlo skoro ani nezna, ani ja behem tehotenstvi a kojeni atd, takze to nebude vse asi tema hamburgerama.
|
|
gabina | •
|
(15.5.2006 1:02:38) Mila Deniso prectete si zde stazeny uryvek z jedne dietologicke studie: Arašídy jsou skvělým pomocníkem při poruchách nervové soustavy, podporují krvetvorbu, příznivě působí při onemocněních srdce a krevního oběhu. Obsahují nejvíce bílkovin ze všech olejnatých ořechů, jsou bohaté na draslík, ale především obsahují vitamín B3, který usnadňuje v organismu mnoho chemických reakcí potřebných při metabolismu. Arašídy mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Tyto látky mají vliv na zdraví pokožky a sliznice – napomáhají k regeneraci buněk. Myslim si ze obecne americka a ceska kuchyne co se tyce "zdravych" surovin je nastejno, jde jen o to, aby si lide sami spravne vybirali a informovali o jidle.
|
|
|