| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anděl strážný

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2128 z 28 
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
2.5.2006 14:06:09
Mně provedl Tomášek před rokem opačnou věc. Byla jsem na balkóně nasypat ptáčkům zobání. Jak jinak, v zimě. Jen jsem vykoukla, oblečená nijak moc, v papučích. Tomášek , tenkrát ani ne dvouletý, zabouchl dveře, které se otvírají jen zevnitř. A zamknul. Ona ta klička jde dolů docela snadno. Oběd na vařiči, já venku zmrzlá. Napřed po dobrým, pak už jsem nadávala, pro Tomáška to byla pořád sranda. Bydlíme v rodinném domku a jediná sousedka nebyla doma, další domy jsou daleko na to, aby mě bylo slyšet, navíc v pracovní době... Postrkovala jsem kliku očima a snad Tomášek pochopil, snažil se. Ale když to nešlo, odešel si hrát. Pak jsem mu ale asi chyběla, vrátil se a otevřel. Od té doby si dávám pozor, hlavně v zimě :-)
helena, dva kluci
  • 
2.5.2006 13:13:40
Andělíček , co hlídkuje nad námi se asi nejvíc nadřel, když před šestnácti lety, zachránil mého syna před jistou smrtí..
Představte si situaci: Vesnice v kopci, řadové domky s prujezdy do silnice.Dům mé maminky je těsně za horizontem , na začátku vsi, po dlouhém a táhlém sjezdu z lesa. Přehledné až právě na ten kus před naším barákem. Všichni jezdí stovkou až na náves. Slavili jsme roční narozeniny syna, o kterém je řeč. Přijela dvě auta, vítání, auta se parkovala do dvora průjezdem. Já v domění, že kluk je s mojí maminkou v domě, maminka v domnění, že je se mnou. Přišla jsme do kuchyně a tam maminka sama. vykřikla jsme, kde je Honza, a v tom ze silnice skřípení brzd. Myslím, že v tu chvíli, jsem žádnou krev v těle neměla.Honzík uměl velmi dobře chodit, a vyšel z pod brány nám proklouzl pod nohama před dům, a ŠEL DÁL do silnice, takže přešel do protilehlého jízdního pruhu.A to způsobilo, že řidič černé volhy, co jela asi sto - začal brzdit a zastavil ,když viděl malinkého chlapečka samotného v silnici.Dolítla jsme pro něj a nemohla jsem ani poděkovat. Byla jsem po zbytek dne v šoku, narvali mě práškama a oslava se jaksi konala beze mě...Dlouho jsm epak probírali, jak k tomu mohlo dojít a shodli jsme se, že vina byla na tom, že se DRUHÝ DOMNÍVAL .. Od té chvíle vím, že k neštěstí je malinkej kruček a NIKDY neříkám NIKDY....A pokud hlídám malý sviště, nebo je nekomu svěřuji . předávám je osobně a s přímým oslovením : " Mami ted prosím hlídej Lukaška. Jakube ted TY budes dávat pozor na Terezku. Je to o komunikaci. Nic by se nestalo, kdyby jsme se domluvili přesněa nedomnívali se, že ten druhý....TFUJ TFUJ TFUJ, zatím se to osvedcilo. Ale kdyz někdy stunu,a mám blbý sny, nebo třeba ted, když to písu, slysím velmi zřetelně skřípot brzd a cítím, jak se mi zastavuje srdce nad myšlenkou, že Honza je TAM .....díky anděličku, MOC děkuju. Doufám, že jsem se ponaučila, a že jsem ti svou pozorností usnadnila práci s těmi bandity...i tak to jistě je fuška.. Drž se nad námi pořád, Mám te moc rádi..Helena
Ivinička
2.5.2006 13:03:35
Také se nám to stalo.Tehdy 18měsíční Ondrášek se zamkl na toaletě u babičky.Stála jsem přede těmi zamknutými dveřmi jako opařená,neschopná nějaké akce.Jen jsem opakovala:Ondrášku odemkni!(jako kdybych to říkala dospělému,ale v tom šoku jsem na to nemyslela)a on odemkl!!!ještě teď mi to přijde jako zázrak,že se mu podařilo odemknout v tom věku.Jinak nevím,co by následovalo.Samozřejmě klíče dala babička pryč a od té doby vzpomínáme na tuto historku a náležitě jsme se poučili,že děti jsou jako blechy a náš mrňous nevyjímaje.
Lenka+Jiříček
  • 
2.5.2006 12:05:28
Jo, jo, tohohle jsem se taky děsila. Až jsem se jednoho dne opravdu vyděsila, když náš 15ti měsíční klučina zamčel v koupelně. Naštěstí jsem tam byla s ním. Okamžitě šly všechny klíče od dveří v bytě pryč. Jinak přeji hodně štěstí a pečlivého andělíčka strážného :))
2.5.2006 11:34:22
Ahoj Alčo, určitě tam nějakej andělíček na ty naše broučky dohlíží. Držím palečky, ať je to i nadále :-))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2128 z 28 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.