| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Osamocená extáze

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 270 [Dalších 240 >>]
Fíkus
2.4.2006 22:32:13
Milá Adovko, plně s tebou souhlasím. Také mám podobnou zkušenost. Celou dobu jsem byla na sále sama a v závěru přišla porodní asistentka a začala si ladit radio. Doktorka přišla, když už byl mla´das skoro venku s medikem, kterému ještě teklo mlíko po bradě a málem se skácel.
Adovka
2.4.2006 22:09:52
Ahoj
Nedá mi to a musím se taky ozvat. Pořád tu píšete jak se skvěle rodí ve Vrchlabí, ale má taky někdo špatnou zkušenost?
Protože já ji mám. Rodila jsem před téměř 3 lety. A jediné ponaučení které jsem si ze svého porodu odnesla je, že všechno je v lidech! A když kápnete na přiblblou mladinkou sestřičku, kterou otravujete tím, že rodíte a na mladého doktora, který se ukáže až když je zle a já i manžel jsme prosili o pomoc. A uměl mi poradit jen chůzi, i když jsem byla v porodním pokoji s vanou a se všemi možnými pomůckami. Tak je to neštěstí.
Při příjmu byla úžasná paní doktorka, která měla o mě zájem a mluvila se mnou, co a jak. Ale když se vyměnila směna, tak nastala opravdu katastrofa.

Při samotném porodu (když šel malý konečně po 28 hod ven)se opět měnila směna a měla jsem tam všechny (moc jsem už nevnímala,ale kolem 10 jich tam bylo).Tomu se říká hojná účast. A ne soukromí při porodu.

Na šestinedělí si už tak stěžovat nemůžu, to už péče byla opravdu lidská a naslouchali mým potřebám.
Takže hezké postředí je fajn a bylo příjemné. Ale příště si raději zařídím porodní asistentku, která o mě bude pečovat během celého porodu a bude se mnou komunikovat.
2.4.2006 20:58:00
Ahojky, něco podobného znám, jen trochu jinak. První porod byl císařem (porod pánevní a mimi moc velké), ale mě to bylo strašně líto. Na ten druhý jsem se proto připravovala a těšila se, že budu rodit přirozeně. Svého dr a jeho sestřičku (porodní asistentku v porodnici, kde jsem měla rodit) jsem na to psychicky připravovala už od začátku těhotenství. Musím uznat, že dr měl v celku radost a byl ochotný mě nechat rodit klidně i ve sprše, ale konstatoval, že tam za mnou nepoleze (nutno podotknout, že by se tam nevešel).
Porod byl kompromisem. Mimi opět moc velký a já po císaři. V den termínu nástup do porodnice a vyvolávání. Rozrodila jsem se až druhý den. Když začaly bolesti, radostí jsem hopsala na míči a bavila celý personál. Za 4 hoďky jsem byla mimo provoz (celou dobu stahy po 2-3 minutách a pěkně silný) a škemrala o epidurál. Nedali. Prý by nemuseli poznat, kdyby mi praskala jizva. Zvracela jsem, měla jsem zimnici a kdyby mi někdo nabíd císaře, ještě mu poděkuju.
Primář, se rozhodl, že mi dá poslední šanci se vzchopit. Slíbil mi něco, co mi pomůže a urychlí porod. Já nadšeně očekávala, že povolí bolesti. Kdo rodil s oxitocinem ví, že ten funguje trošku jinak. Ale nakoplo mě to a za asistence manžela a porodní asistentky jsem se dopracovala k porodu a k nádherné slečně. Pravda, můj porodní plán byl kdesi zapomenut, při pokusu o odmítnutí nástřihu jsem pobavila celý porodní sál, ale kdykoli to šlo, spolupracovali (pupeční šňůra dotepat, mimi na břicho...).
Jo a slečna měla 4150g a 50cm :o) Jinde by mě s tímhle mackem rovnou šoupli na císaře. Tady si s námi pěkně mákli a ještě v klidu skousli moje kňourání. I když všechno nebylo podle mého přání, příště už vím, co mám čekat a dělat, aby se moje očekávání a realita tolik nelišili. ;o)
Vali + 4/2003 + 4/2006
  • 
2.4.2006 15:57:50
Cairo,
musím tě podpořit. Zatím mám za sebou jeden porod, byl vyvolávaný ve 42. t.t. a ačkoliv se stahy rozjely vzorně po 5-ti minutách, tak miminko ne a ne sestoupit a já se ne a ne otevřít. Takže jsme s PA zkusily klystýr, sprchu, po několika hodinách jsem souhlasila i s propíchnutím plodové vody, nakonec jsem prosila o epidurál, o přirozeném porodu tedy ani zdání. A jsem ráda, že se vyzkoušelo všechno, co bylo možné, vždy se porod o kousek posunul, i tak se to celé vleklo téměř 11 hodin.
Jen doufám, že podruhé se vše rozjede samo a jestli má klystýr urychlit porod, no tak to klidně dva za sebou...
J.O
  • 
1.4.2006 22:56:20
Prosímtě, cizinko neplácej nesmysly o věcech o kterých nic nevíš. Já i spousta dalších jsme do Podolí jela třeba z 80 kmm vzdálenosti právě proto, že je tam vysoká úroven péče o mámu i výborné zajištění novorozenců. V životě jsi tam nebyla, tak o Podolí pořád nepiš. Kam se kouknu, všude jsou od tebe nějaká moudra. Máš snad dítě, tak se mu taky věnuj a pořád neblbni se svýma nesmyslnýma názorama.J.O
1.4.2006 22:38:15
Jago, omlouvám, že reaguju na jediný tvůj příspěvek, takže ani netuším, proč uvažuješ o epidurálu. Možná kvůli císaři? Ale Vrchlabí a epidurál u normálního porodu, to nejde dohromady. Tam se rodí zcela bez medikamentů proti bolesti. Ještě jednu se omlouvám, zda jsem jen špatně pochopila
PajaMM
1.4.2006 14:25:11
Tak vam budu drzet palecky...at se to vydari podle predstav...A co tady uz zminovane Neratovice??? Taky moc daleko?
Jaga, syn 3 roky, bříško 6. měsíc
  • 
1.4.2006 13:09:10
Vrchlabí je dost daleko, zvažovala jsem Apolináře, rovněž daleko na každodenní návštěvy. Most a Apolinář s epidurálem ovšem nedělají potíže. Možná znovu Kadaň, ta je blízko, ale anesteziolog není vždy k dispozici. A já nechci další dva roky den co den myslet na porod:-(
31.3.2006 16:52:49
Milá Cizinko,
mrzí mě, že můj příspěvek vyzněl jinak, než jsem to myslela. Já nic proti přirozenému porodu nemám (to asi nikdo), jen mě celkem překvapily některé příspěvky (hlavně ne léky atd.), ale to je jedno. Já (a asi každá žena) si samozřejmě také přeji co nejpřístupnější a nejvstřícnější personál a co nejlepší služby porodnic. Poslednou dobou se to, zdá se, MÍRNĚ zlepšuje, tak nám snad svítá na lepší časy:-)
cizinka
  • 
31.3.2006 8:48:36
Bobe, no prave, nic proti tebe ani proti tvoji zene, ale v kazde z nemocnic jsou prijemni pokud si tranzujes s usmevem. Ale az v dusledku jejich chyb neco se zvrtne nebo se zasekne, tak poznas ten personal trochu jinak. Proto ja bych spise verila svedectvim o dlouhych porodech. Kdo si preje porod pokud mozna prirozeny, ma porody snadne, a nechce do vody a take se neboji, ze ve pripade preplnenosti Podoli skonci v nejakem Apolinari, kde to nema ani nadech soukromi a diskretnosti, tak opravdu neni duvod jezdit z Prahy ven. Po svych zkusenostech neverim kratkym "basnickam" o velkych FN a jsem rada, ze Aperio to usnadnilo ceskam se porovnat statistiky o polohach, provedenych vykonech a tak.
A co se tyka vybaveni - take jsem byla v porodnici, ktera pochvalovala svoje "domaci" prostredi. Smala jsem si, ze mezi temi umelymi kytickami doma se opravdu necitim, ale nemela jsem nutkani tohle rict provadejici sestre. A take chapu, ze neni to nejaka bohata zeme, a ani nikde ve svete statni zarizeni nevybavi porodni sal antikvarnim nabytkem. Alespon se snazeji, jakkoliv usmevne. Ale o ten nabytek a jeho znacku tak moc nejde, proc nejsou bezne vany, proc nejsou bezne osobni PA, to opravdu nechapu.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 270 [Dalších 240 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.