| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Osamocená extáze

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 270 [Dalších 250 >>]
23.5.2006 20:46:00
Ahoj Laro,
nepotěším tě ve Tvé osamělosti, neboť ani můj porod nebyl o extázi. Potěšila jsi naopak Ty mně. Zatímco já přemítám, jaké poselství pro mně nese délka a bolestivost mého porodu ( prý se přitom ukáže, co v člověku je, takže co to je ???), Ty můžeš být v klidu. Tak proč proboha nejsi ??? Copak se dá krásný zážitek hodnotit tím, kolik lidí ho zažilo také ???
Dokázala sis to svoje uhájit i v nepříznivých podmínkách a to obdivuju. Vlastně nevím, co řešíš.
Krásný den nebo možná večer
Wednesday
lara
  • 
18.4.2006 23:47:39
jo jo. už jsem zvažovala jestli nereagovat na přispěvek Bellany o HB, taky pochvalný. Já bych tam totiž taky šla znovu, kdyby to bylo moje bydliště. Myslím, že problém byl jen v disharmonii mezi mou představou+cítěním a představou+rutinou por. asistentky. Ale kdyby to nebyla pokroková a vstřícná porodnice, tak bych svůj přirozený jinde "alternativní" porod v podřepu jako prvorodička na počátku roku 2003 jistě neprosadila!!!
Doba se asi taky trochu změnila, tak kladů jistě přibylo. Prostředí je v Brodě krásné,i to je důležité.A taky hlava celého podniku, jedinečný primář Miláček, má jistě dobře našlápnuto, takže sůvy se musí časem měnit v pěnice... Ať je to tak všude!
Lara
Jana F. (syn 12 měsíců, 17tt.)
  • 
15.4.2006 8:24:09
Ze začátku článku jsem byla nadšená, protože i já jsem si přinesla z porodu naprosto skvělý zážitek. NEříkám, že nebyly chvíle, kdy jsem si říkala, že to už ten náš potomek s těmy stahy nějak přehání :-), ale nakonec když jsem ho přivedla na svět (i když po nastřihnutí hráze, což mě osobně vůbec nevadilo) a pan doktor mě sešíval skoro třičtvrtě hodiny, jsem si na tom sále hned řekla, že tohle je zážitek, který rozhodně ještě v životě jednou nebo dvakrát chci zažít. Také hned po porodu jsem se stala propagátorkou porodu přirozenou cestou (i když rozhodně nejsem proti střihnutí hráze - je teda pravda, že ještě 14 dní jsem pořádně ani nemohla chodit). Ale teĎ se chci vyjádřit k tomu, že si pisatelka stěžuje na porodnici v HB, rodila jsem tam tedy loni také (protože je to skoro nejbližší porodnice) a byla jsem tam velmi spokojená, jak s porodní asistentkou, tak i se sestřičkami na oddělení šestinedělí. Neměla jsem akorát moc dobrý pocit z pediatričky, ale ten byl asi subjektivní, protože ostatní maminky s ní byly velice spokojeny. Takže, milé dámy, které chcete rodit taky v HB, rozhodně doporučuji (kamarádce, která chodila na předporodní kurzy k paní Konigsmarkové a také se velmi s jejími názory ztotožnila, jsem také tuto porodnici doporučila, a tenhle týden tam porodila a byla také velmi spokojená).
Lenka,kluci 15,13 let,a mimi 17 měsíců
  • 
8.4.2006 19:50:22
Jsem taky razitelka všeho přirozeného,ale poslední porod v porodnici vyhlášené přirozenými porody mě naučil,že ne vždy je to to pravé.Mám za sebou: porod 7 hodinový, pak 2 hodinový s kapačkou oxytocinu a nakonec 24hodinový,kdy jsem se po 18 hodinách bolestí neotevřela ani o píd,důvod:špatně zahojená plastika čípku,dítě pořád viselo někde vysoko,křivka na monitoru strašidelná..A lékaři nic,nakonec píchli vodu,další hodiny nic,jak mamka výše vyzdvihuje,že jí nikdo neobtěžoval-mě naopak připadalo,že je to všem jedno,až nakonec nade mnou mluvili latinsky,doktor si mě vzal do vyšetřovny,cosi kutil uvnitř rukou a lékařka mi při kontrakci zatlačila na břicho,plod srovnala.Za půl hodky se Pavlík narodil.Slyšela jsem doktora,jak říká,uvidíme po porodu,jestli bude v pořádku...Vytlačila jsem ho na první zatlačení ze strachu o jeho život..V těhotenství jsem žádné problémy neměla,i když mi bylo 36 let,jsem ale sportovkyně, a ty mají pevnou břišní stěnu a může dojít k problémům..Pavlík je naštěstí v pořádku.
4.4.2006 22:12:07
Adovko, já jsem ve Vrchlabí nerodila, ale po tom, co tu čtu samé superlativy na Vrchlabí, mě to DOST překvapilo! Já jsem rodila v Praze U Apolináře a byla jsem tam nadmíru spokojená, takže s Tebou v každém případě souhlasím v tom, že je to JENOM O LIDECH A KOMUNIKACI!!! Evča
martina
  • 
3.4.2006 20:58:44
Dítě pravě nedýcha krkem, ale tím pupečníkem, prilisny tah obtoceneho pupecniku proste zamezi prisun okyslicene krve, další moznost je uzel na pupecniku. Vznikne tak akutni hypoxicka krize mimca - nemusi se sice hned udusit , ale co DMO, LMD....
Myslím, že doktori se jenom chrani - kazda maminka i ta nejalternativnejsi, chce, zive a zdrave miminko.Az budete mit odpovednost za zdravi maminky a nenarozeneho mimca,pak sudte! Chce to se vzajemne pochopit a vest dialog.
Porod je sice ta nejprirozenejsi vec, ale vite jaka byla novorozenecka i materska umrtnost? Dnes je u nas jedna nejnizsich na svete.
cizinka
  • 
3.4.2006 10:05:15
J.O.,
Promin, neumim te odpovedet, protoze nepochopila jsem z tveho prispevku, co od porodnice ocekavas, a co je pro teve dobra "uraven pece". I presto, ze nekterym zabednencum to se da neuveritelne, lidi tyhle veci predstavuji se ruzne. A s Bobovi jsem zkousela to rict, ze do Podoli a do Vrchlabi jdou rodicky s ruznymi ocekavanimi. Takze take bez se starat o deti a nauc se chapat, o cim se diskutuje a jak se argumentuje.
Adovka
3.4.2006 9:39:24
Ahojki,
ty jsi taky rodila ve Vrchlabí?
Byla jsem (a vlastně ještě stále jsem)z toho jednání v šoku, protože jsem jela stovky kilometrů, abych rodila přirozeně a v příjemném prostředí. A pak se mě nikdo neptal na protržení vaku, na oxytocin, na nástřih, nikdo mi neřekl-sestra vám skočí na břicho. V jednu chvíli, když už to bylo fakt "husté", nevěděli co se mnou, že je malý nějak špatně pootočený nebo co a zase se nic nedělo.
Zážitek to byl fakt drsný. Ale vše člověk zvládne, protože pak má krásné miminko.
klaura
3.4.2006 8:11:13
mam 3 mes chlapčeka a mala som super rýchly porod!už druhý.(prvý bol podobny,akurat že 4,5kg:-))par dni pred termínom, vyvolany.(Vodu mi pustili okolo 15hod a 17 30 bol na svete!)Na prvú bolesť bol 3,5kg chalan vonku.Pri každom vyšetrení som bola na ultrazvuku!Dokonca aj v deň porodu.Bola som pod kontrolou mojho dlhoročneho kamarata gynekologa a aj tak mal malý omotanú pupočnu šnuru okolo krku!!!!Ja som sa rano zobudila s divnym pocitom,že sa dnes musi narodiť a s tym som išla aj na kontrolu.čo vraj bolo šťastie,lebo keby ma to chytilo niekde mimo tak pri tom,ako rychlo sa narodil som nemusela stihnuť dobehnuť do nemocnice.Nie som zastanca roznych experimentov s porodmi.Je to sice prirodzena zaležitosť a netreba okolo toho robiť zbytočne obštrukcie, ale mne dodavalo istotu hlavne vedomie,že som v nemocnici,že su okolo mna odborníci a že keby sa čo kolvek či už mne,alebo babatku stalo je k dispozicii team ludi s vybavenim,prip.operačnou salou a podobne!!!Jedine čo mi prekažalo bolo,že zrovna v ten den sa konali prehliadky porodnych sal buducimi rodičmi a tam si ma fučiacu obzerali buduci oteckovia ako v ZOO o čom som presvedčena,že by im asi nepačilo,keby si ich ženu niekto takto obzeral....A tiež si neviem predstaviť,že by ma mal pri porode očumovať naš otecko.pripada mi to ako nejaka divna uchylka.Je to mimoriadne intimna zaležitost a tyka sa v tej chvili len ženy.Neviem si predstaviť,ako potom ďalej može vnimať muž svoju ženu.....ble
2.4.2006 23:08:18
Je nádherné přivést na svět vlastní děťátko v příjemném prostředí a mezi lidmi, kteří jsou sympatičtí... Klárko, věřím, že se ti to podaří, tak jako mě. Věřím, že budeš mít štěstí (i proto, že tě znám a vím, že si nevymýšlíš zbytečnosti - jen toužíš po intenzitě prožitku - prožít náš krátký život naplno - neochuzovat se!)!!!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 270 [Dalších 250 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.