| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přirozený porod 2: Porod začíná

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 66 [Dalších 36 >>]
  • 
14.1.2006 19:01:06
Eh, možná jsem to nějak nejasně napsal, ale bylo to od odtoku plodové vody do porodu asi 7 hodin.
PajaMM
14.1.2006 17:47:33
Hani,

pravda, ja rodila v Brne uz skoro pred 4 lety, ale nastrih jsem si neprala a proveden mi nebyl...

Olina
  • 
14.1.2006 16:18:28
Tento úhel pohledu mi chyběl. Myslím, že je to i kvalitně napsané.
Jsem ráda, že jsem si ho mohla přečíst.
Katka
  • 
14.1.2006 16:09:04
Jitko, měla jsem epidurál, protože jsem měla dlouhý porod (1.doba) s příšernými bolestmi páteře. Zabralo to nejvíc v době, kdy už jsem měla tlačit, a tak jsem pomalu necítila, kdy. po porodu jsem se nemohla postavit ani sama jít na zácho, omdlévala jsem. Připisovali to epidurálu a dl. porodu. Porodila jsem večer, miminko mi odnesli a donesli až ráno, když se prý o něj nemohu starat. Když jsem chtěla na WC, musela jsem zazvonit na sestru. Ta byla O.K., ale dětské nikdy nezapomenu, že mimi odnesla, místo aby mi chodila pomáhat a dítě mi nechala. jo, a pak mi pár dní díky epid. šíleně bolela hlava a nohy. Nikdy více.
14.1.2006 15:52:11
Milá Lízo,

ano máš naprostou pravdu injekce antibiotik se preventivně podává v uvedených případech. Mě se jen nezdálo podle vyprávění pana Petra, že by od prasknutí plodové vody až do narození jejich syna uplynulo 24 hodin. Podle mojí porodní bible knihy "Zdravé těhotenství přirozený porod" spisovatelky Ingeborg Stadelmann se v Německu podává antibiotikum novorozencům pokud od odtoku plodové vody uplynulo několik hodin. A to časové rozmezí mají porodnice stanovené různě od 8-48 hodin. Nicméně ona sama píše : Jsem si jista, že příroda ví, proč musela tomuto dítěti a této děloze odtokem plodové vody dát jasně najevo, ať se dítě i děloha snaží, aby porod začal.Pokud by samovolné prasknutí vaku skutečně ohrožovalo, nebylo by tak častým znamením začátku porodu. Ženy přece rodí děti, aby zachovaly lidstvo, a ne aby své děti hned při narození ohrožovaly.
Toť můj trochu delší příspěvek k tématu :-) já jsem tento problém řešit naštěstí nemusela. První dcera se narodila za 3 hodiny od prasknutí plodové vody a druhá za 15 minut. Spíše jsem se jen podivila nad tím že někdo kdo se tak dlouho připravuje na přirozený porod a má jistě nastudováno kde co se nebojí potencionálně ohrozit dítě.
Hana
  • 
14.1.2006 15:20:11
...no zrovna já bych Ivančice dvakrát nedoporučila, jenže ono to záleží na tom, co jsou ženské ochotny překousnout a co ne. Nešla bych asi ani do velmi dobře hodnoceného Zlína. Já prostě nehodlala z běžných medicínských procedur jako jsou klystýry, vyholování, nastřihování, odnášení dítěte aniž bych věděla kam atd. překousnout vůbec nic, proto ta moje volba Vrchlabí, což byl u mne vlastně kompromis mezi relativním bezpečím nemocnice a porodem doma. Ale já o svém porodu taky článek napíšu, mně se to fakt moc líbilo a zažít znovu teplou vodu a prodýchávání té krásně pozitivní bolístky - ano, ano, ano! Zvláštní bylo, že když jsem pak byla na přednášce o kojení, z přítomných mamin jsme nebyly natřižená ani jedna. Jedna z nás dokonce nebyla ani natržená - my ostatní sice ano, ale co to jsou dva tři stehy oproti epiziotomii, že jo? Když jsem se bavila se známými, které loni a předloni rodily v Brně, nastřižené byly všechny (celkem 7 lidí) - a to měly většinou požadavek nenastřihovat. Jenže i když jim řekli, že samozřejmě ano a že se nastřihne jenom tehdy, když to bude skutečně potřeba, nakonec to byla potřeba u všech, nesvědčí to spíš o rutině než potřebě? Dvě rodily na Obilňáku, jedna u Milosrdných, zbytek v Bohunicích.








Naďa-dula
  • 
14.1.2006 13:29:05
Hanko,
díky za pozdrav i pochvalu. Gabče jste vlastně odpověděla dostatečně. Ještě kromě Ivančic by možná stálo za to mrknout do Znojma. Je přece jen blíž od Brna, než je Vrchlabí. Každou porodnici je dobré osobně předem navstívit, pokud je to možné. Doporučení druhého nemusí být podle gusta toho, kdo hledá "svoje hnízdečko". Naďa
Hana
  • 
14.1.2006 11:53:49
Milá Sylvi,
já rodila taky ve Vrchlabí a musím přiznat, že na podkladě tvých zkušeností jsem si tam vzala pořádnou sváču, říkala jsem si, že pokud budu rodit dýl, tak se mi to bude hodit. No - a zbaštila jsem to až po porodu. Naše holčička tak rychle spěchala ven, že mi ani oddechový čas na svačinku nedala. Jinak musím říct, že když jsem se dr.Korbelářové ptala co si k porodu mám vzít, byla mi lehká svačinka doporučena, jakož i pití, to ještě spíš než ta svačinka. A napít jsem se během porodu tedy musela. Vůbec nechápu, proč to někde zakazujou, když se přece ví, jak je to zbytečné.
Hana
  • 
14.1.2006 11:45:00
...krucinál, kolikrát se mi ten příspěvek sem zase vložil?...
Hana
  • 
14.1.2006 11:42:55
Milá Gabi,

pokud se v Brně nahlásíš předem, tak Tě samozřejmě vezmou, vedou tě v evidenci a rodíš v té porodnici, kterou sis vybrala. Pokud se nenahlásíš předem, ale třeba zavoláš, že rodíš a jedeš k nim, můžou tě a nemusí vzít - ony jsou v Brně tři velké porodnice, které spolupracují v tom smyslu, že když je v jedné plno, tak tě převelí do jiné. Na zkušenosti jiných s těmito porodnicemi se podívej na aperio.cz, nebo na emimino.cz. Obecně je u nás nejlépe hodnocený Obilní trh - jezdí tam i dost Slováků, je tam i určitá možnost nadstandardu, dost ženských je rádo, že je tam k dispozici výborná novorozenecká JIPka, když se třeba rodí předčasně a tak. Z mé i rodinné zkušenosti je to tak, že od nás v Brně nikdo nerodil. Sestřenice čekala loni dvojčata a chodila na kontroly právě na Obilňák. Pochvalovala si vlídnou péči a příjemné lidi, jenomže - asi kvůli tomu, že jsou tam zvyklí na rizikovou péči jí nabídli porod pouze císařákem, prý to bude lepší, méně rizikové a kdesi cosi... A tak tam nakonec nerodila, zvolila si Ivančice (to je taková malá, sice trochu totalitní, ale ne nejhorší porodnice) které má blíž a porodila normálním vaginálním porodem dvě holčičky, které ani nemusely být v inkubátoru. Já jsem také loni čekala děťátko a zdrhla jsem z Brna do Vrchlabí - pro mne jsou brněnské porodnice přece jen moc velké a mají na můj vkus pořád nějak moc epiziotomií,vexů a kleští. Vrchlabí mne nadchlo, je to nádherná malá rodinná porodnice, kde jsme si v manželské posteli mohli s partnerem vychutnávat společné chvíle s naší holčičkou a nikdo nás nerušil, bylo to spíš jak v hotelu a personál byl velmi korektní a milý. Tímto zdravím dulu Naďu, která při mém porodu byla. Naďo - bylo to supr, tak jak jsem tam rodila bych z fleku rodila znovu!


[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 66 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.