| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přirozený porod 2: Porod začíná

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 66 [Dalších 46 >>]
PajaMM
15.1.2006 12:03:40
Tak to jo. Ja prijela do porodnice uplne otevrena a za 20 minut na porodnim boxu bylo po vsem:-) Takze do Vrchlabi bych to vazne nestihla:-)

Ale spojit to s dovcou je paradni napad!!!!

A taky preju krasny den a zdravicko!!! (Jedna moje znama preje radsi stesti, rika, ze na Titanicu byli taky vsichni zdravi a k cemu pry jim to bylo:-) ) Takze taky hooodne stesticka!!!!
Hana
  • 
15.1.2006 11:29:16
To já bych byla taky líná jezdit s rozjetým porodem, nemluvě o tom, že když to šlo tak rychle, ani bych tam nestihla dojet a rodila bych někde po cestě. My jsme neměli žádnou pořádnou dovolenou, tak jsme si ji udělali ve Vrchlabí, bydleli jsme nějaký čas tam, hodně chodili do přírody a pak si odtud odvezli holčičku. Ale já o tom napíšu celý článek, přeju hezký den a hodně zdravíčka.
PajaMM
15.1.2006 8:39:29
Hani,

souhlasim...

A taky jsem rada, ze se to tak vsechno povedlo a doufam, ze az jednou budu rodit podruhe,ze to znova tak vyjde. Zase na druhou stranu vim, ze si uz ted nenecham hned tak neco libit.

A Vrchlabi se mi libi taky, ale od Brna je pro me mooooooc daleko, na to jsem moc lina:-))))

Hezky den!
Hana
  • 
14.1.2006 23:01:34
Tak to je fajn - ono totiž hodně záleží na tom, jaký v Brně chytneš personál. Jsem přesvědčena, že spousta personálu v brněnských porodnicích se snaží vyjít člověku vstříc. Bohužel jsou to ale velká zařízení a přece jen se tam vyskytují lidi, kteří to dělají tak, jak se to dělalo před dvaceti lety a měnit se nehodlají. Jinak já vůbec nic proti Brnu - sama jsem tam nerodila, protože pro mne osobně byla volba Vrchlabí lepší, ale zvláště Obilňák patří k opravdu dobře hodnoceným porodnicím - mám dokonce jednu známou, které tam před několika lety vyloženě zachránili nedonošenou holčičku.
14.1.2006 21:13:52
Ach jo tak naposled,

manželka pana Petra s největší pravděpodobností neměla pozitivní kultivaci na Streptokoka (jistě by to v článku uvedl), syn se narodil za 7 hodin od prasknutí plodové vody tudíž pominuly důvody pro "preventivní" podání ATB. Vždyť kolik dětí přijde tímto způsobem na svět. Jestli v každém takovém případě se podávají preventivně ATB tak panbůh s námi. O nadužívaní ATB už se napsaly stohy papírů.
Cockney
  • 
14.1.2006 20:55:20
Ano, v pripadech uvedenych Lizou, se podavaji zdrave matce preventivne ATB a dava se to proto, "co kdyby nahodou", tak to jsi duvod preventivniho podavani ATB pochopila spravne. Proc se ti to zda divny, kdyz jsi predtim s tim zase souhlasila a dokonce jsi napsala, ze by sis v zadnem pripade to nedovolila kritizovat? V clanku bylo napsano "preventivne" a ne "bezduvodne", tak co porad no tom nebylo jasne? Asi jsem fakt natvrdla, radsi toho nechame.
14.1.2006 20:32:11
Milá Cockney

jak už jsem psala skutečně jsem reagovala pouze na uvedený článek a informace, které poskytl pan Petr. Ale opravdu mě připadá podání zdravé nastávající mamince preventivně ATB trochu zbytečné. Nehledě na to, že se určitě nějaké stopy dostanou až k mimi. Proto má polemika ohledně přirozeného porodu. Jinak článek se mi velmi líbí. Nacházím v něm i spoustu paralel s mým prvním porodem. Toto je skutečně pouze jediná moucha na celém průběhu citovaného narození nového človíčka.
Mám pocit, že v našem zdravotnictví jde spíš o to "tak ji raděj dáme ATB - co kdyby "
Cockney
  • 
14.1.2006 20:03:59
Asi jsem dobre nevyrozumela, ze jsi jenom chtela vedet jestli mela streptokoka nebo dlouho prasklou plodovou vodu. Ja jsem jen nerozumela, proc jsi si myslela, ze se dobre neinformovala o preventivnim podavani ATB. Asi to na me v clanku pusobilo tak, ze vedeli proc je preventivne dostala.
14.1.2006 19:19:02
Zdravim,

takže k mému příspěvku. Souhlasila jsem s Lízou ohledně oněch dvou indikací k podání antibiotik. Jak psal Petr nenarazila jsem nikde na to, že by jeho manželka měla pozitivní nález na Streptococa. Bylo jasně v článku napsáno, že antibiotika byla podána "preventivně". Právě toto nadužívání léku tzv. preventivně jsem kritizovala. V žádném případě bych si nedovolila kritizovat podání antibiotik v případě pozitivního nálezu Streptokoka či porod po 24 hodinách od odtoku plodové vody !!!!!
Cockney
  • 
14.1.2006 19:08:21
Predpokladam, ze vsichni vedi, kteri se udivuji nad neprirozenosti pri prirozenem porodu podani ATB, napr. pri pozitivnim vyteru na streptokoka B, co streptokokova infekce novorozence Streptococcus agalactiae (streptokokem B) znamena. Tak teda tomu uz rikam fanatismus.

Sarko, prekvapuje me, ze souhlasis s Lizou, ktera konzultuje porod v ceskych podminkach a pak rozebiras jakousi porodni bibli z Nemecka. Pokud vim, tak i v Nemecku znaji Streptococcus agalactiae a take proto podle doporuceni pro lekare a farmaceuty v Nemecku se pri pozitivnim nalezu na streptokoka B u tehotnych zen (mezi 35 a 37 tydnem) se podava bud Penicillin G, Ampicillin nebo Erythromycin az do porodu.
Podkud by jsi mela pozitivni nakez na streptokoka B, tak to nezalezi na rychlosti porodu, ale na stesti jestli se patogen prenese a onemocneni vznikne a nebo ne, pokud nedojde k profylaxi antibiotikem. Taky se tomu muze rikat "ruska ruleta".
Jeste nerozumim te posledni vete o ohrozeni ditete, muzes mi to priblizit?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 66 [Dalších 46 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.