| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Karcinogenní dudlíky – nejspíš jim to zase projde

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 65 [Dalších 25 >>]
Eva K
  • 
29.11.2005 10:09:04
Nezbývá než doufat, že kontrolní mechanizmy občas zafungují.
Nejsem, myslím, nějak moc naivní, když je na krabici napsáno velikým "bez konzervantů", přečtu si i obsah malým písmem vzadu:-). Trh se neřídí tím, co je pro spotřebitele když už ne zdravé, tak aspoň neškodné. Řídí se tím, co lidi kupují. Eva
Lucie
  • 
29.11.2005 9:44:47
A myslis, ze kdyby vyrobce vedel o tom, ze vyrabi zavadnou vec, ze by na to odberatele upozornil?
Olina, Linda a Samík 10 měsíců.
  • 
29.11.2005 9:42:37
Jen jednou jsem se byla při studiu podívat,m ajk taková výroba dudlíků probíhá. Od té doby mám jasno - žádný dudlík, přestože mám dvojčata v životě žádný dudlík neviděli. Jak se tam jedna maminka zmiňuje, že její miminko mělo bolení bříška, tak Samík dokázal probrečet půl noci. Trvalo mi jen pár dní, než jsem přišla jak mu namasírovat bříško, aby prdíky šli ven. Pochybuji, že by to dudlík spravil. Pokud něco bolí mě, taky si nejsem jistá, zda by mi cucání nějaké gumy pomohlo.Protože musím od narození přikrmovat z láhve, tak vždy jen na dobu nutnou k vypití. To samé teďkon u hrnečků, napít a vzít žádný cucání. A jaké kupuji savičky, jedině silikon. Ty žluté odporné stejně nic nevydržely.
Eva K
  • 
29.11.2005 9:40:01
Jedna věc je, kdo dudlík vyrobil, druhá věc je, která firma ho pak prodává.
A dodavatele si určitě kontrolovat musí sami, ale pokud ani sám výrobce neví, že vyrábí závadnou věc, těžko na to prodejce upozorní.. Eva
Eva K
  • 
29.11.2005 9:23:35
Železo je ještě v třinovém cukru a v melase (jmenuje se to tuším černý zázrak:-)). Taky jsem měla málo krvinek, co sladím tímhle cukrem, je to lepší. Ta melasa je hodně výrazná chuť.
Navíc, některé vitamíny zabraňuji vstřebávání železa a tuším C je k tomu naopak potřeba:-).
Eva
Eva K, 23tt
  • 
29.11.2005 9:09:09
Článek je moc hezký.. Nenapadlo mě, že to může být takový boj, s tím dudlíkem. Dám si pozor:-). S tím výběrem dudlíku máš recht, taky jsem se byla orientačně dívat na ceny drobností kolem mimča (teploměr, flaštička apod.) a stojan s dudlíky byl skoro k podlaze a finanční rozpětí 15-150,-:-).
Má tchýně je taky schopná narvat mému miminku dudlík, aby mě "nahradila"..:-). Ale třeba se v ní vyjímečně pletu..
Eva
Eva K
  • 
29.11.2005 8:55:48
Četla jsem, že miminko potřebuje uspokojit sací reflex někdy více, než potřebuje jíst:-). Takže to byl asi příklad tvého miminka. Eva
Lucie
  • 
29.11.2005 8:47:00
To je jedno, ty firmy by mely sve dodavatele kontrolovat.
Eva K
  • 
29.11.2005 8:45:50
Vědci a výrobci dávají spotřebitelům zabrat: Maminko jezte ryby, obsahují jód, maminko nejezte ryby, obsahují olovo:-).
Maminko, jezte umělé vitamíny, jsou pro vaše mimčo, maminko nejezte umělé vitamíny, dělaj velké děti a organismus jim pak dává přednost před "přírodními" vitamíny. Takže, maminko, vyber si:-).
Já jím dost pestře, obzvlášť v prvním trimestru jsem kys.listovou v salátu apod. jedla ve velkém a ryby mám 2x týdně a střídám druhy (mimo těch dravých, kde je prý olova více). Jinak myslím jím dost pestře a občas si dám i BIO, takže necítím potřebu si dát umělý vitamín. Hlavně mám dost chutě, ale takovéty zdravé, na jabko, sušenky z medu a zrníček:-), zakysanou smetanu apod. Takže myslím, že tělo si říká, co potřebuje. Miminko prospívá dobře.
Myslím, že umělé vitamíny jsou dobré, když se na tebe sápe choroba, nebo když máš např. málo železa, které se z přírodních zdrojů doplňuje hůř a déle. Eva
Janina
  • 
29.11.2005 8:33:59
vlastně já od nich ani nic nekupovala :-) tak v tom budu pokračovat..


a nemohlo to být tak, že ty firmy to uvedly na trh nevědomě, že je podfoukl dodavatel?
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 65 [Dalších 25 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.